igazából az egészet törölni kéne a csába, azt újraírni szakértőkkel.. ami törvény élhetetlen, az nem szolgálja a népet, így azt el kell törölni, vagy módosítani kell.
Hazai gyártású traumatikus fegyverek
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
Re: Hazai gyártású traumatikus fegyverek
Tessék, bátran. Szavazz azokra, akik ezt megcsináják neked, és ha kormányra kerülnek, nyertél.
Öööö... Kik is azok, akik hajlandóak lennének a kedvünkért egy élhető, használható fegyvertörvényt megalkotni és életbe léptetni a mostani helyett?
Sziasztok,
abban kérném a segítségeteket, hogy a Duplabullomon, ha rányomok ujjal közepesen erősen a kakasra, akkor az normális, hogy az ütőszeg előremozdul? Az lenne a kérdésem, hogy vigyem vissza gariban (még pont van pár nap belőle), vagy akkor a Duplabull nem viselhető biztonsággal tűzkészen?
Csatoltam képet, köszi!
abban kérném a segítségeteket, hogy a Duplabullomon, ha rányomok ujjal közepesen erősen a kakasra, akkor az normális, hogy az ütőszeg előremozdul? Az lenne a kérdésem, hogy vigyem vissza gariban (még pont van pár nap belőle), vagy akkor a Duplabull nem viselhető biztonsággal tűzkészen?
Csatoltam képet, köszi!
vidd vissza, hibás az egész! (igen, normális, hiszen hogyan ütné meg a töltény csappantyúját, ha nem "lógna be" ilyenkor?)Marv írta: ↑2023.05.09. 16:43 Sziasztok,
Csatoltam képet, köszi!
image_50371585.JPG
Szerintem az elsütőbillentyű meghúzása nélkül, csak a kakast megnyomva produkálta neki, és arra gondol, hogy pl. leejtéskor elsülhet-e így.
Szerk..: Gyorsan megnéztem, az enyémen is produkálja, de csak minimálisan lóg ki a tűzfal síkjából az ütőszeg, a csappantyút talán ha érintőlegesen eléri, de kizárt hogy elsütné.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Kojak 2023.05.10. 06:55-kor.
ha el van közben húzva az elsütőbillentyű, akkor normális, ha nincs, akkor nem működik a "biztonsági állás".
Normális, az összes Duplabullom ilyen. Ennyit kimozdul az ütőszeg, majd megfogja a biztosító, és nem megy tovább. Ennyitől még nem fog elsülni.Marv írta: ↑2023.05.09. 16:43 Sziasztok,
Próbáld ki, hogy elhúzod az elsütőpillentyűt, elcsetten, továbbra is elhúzva tartod a billentyűt, és utána nyomsz rá megint ujjal. Akkor nem fél milit fog kiállni az ütőszeg, hanem inkább 2-3mm-t.
Megpróbálhatod visszavinni, de ugyanilyet fogsz kapni cserébe. (Valami rémlik, hogy a Duplabull másféle ütőszeget kapott, mint a szimpla Pitbull 19M)
Faja
“Any idiot can build a bridge that stands, but it takes an engineer to build a bridge that barely stands.”
Köszi a válaszokat! Csináltam pár képet a különböző helyzetekről.
Dobtól függően a töltények kb .1 - .25mm-re vannak a tűzfaltól az enyémen. Ezen a dobon kb .25: Elsütőbillentyű meghúzása nélkül 1mm-t jön ki az ütőszeg a kakasra nyomva, tolómérő alapján: Elsütőbillentyű meghúzásával 2mm-t jön ki az ütőszeg a kakasra nyomva, tolómérő alapján:
Dobtól függően a töltények kb .1 - .25mm-re vannak a tűzfaltól az enyémen. Ezen a dobon kb .25: Elsütőbillentyű meghúzása nélkül 1mm-t jön ki az ütőszeg a kakasra nyomva, tolómérő alapján: Elsütőbillentyű meghúzásával 2mm-t jön ki az ütőszeg a kakasra nyomva, tolómérő alapján:
Ha nagyon izgat akkor üss rá fakalapáccsal a kakasra, kiderül lesz-e BUMM (nem hiszem, de kíváncsi vagyok )Marv írta: ↑2023.05.10. 11:30 Köszi a válaszokat! Csináltam pár képet a különböző helyzetekről.
Dobtól függően a töltények kb .1 - .25mm-re vannak a tűzfaltól az enyémen. Ezen a dobon kb .25:
image_50386433.JPG
Elsütőbillentyű meghúzása nélkül 1mm-t jön ki az ütőszeg a kakasra nyomva, tolómérő alapján:
image_50353921.JPG
Elsütőbillentyű meghúzásával 2mm-t jön ki az ütőszeg a kakasra nyomva, tolómérő alapján:
image_50373633.JPG
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
A revolvereden nincsen passzív ütőszeg biztosítás, vagy nem működik!Marv írta: ↑2023.05.09. 16:43 Sziasztok,
Csatoltam képet, köszi!
image_50371585.JPG
Gyorsan megnéztem itthon, se a két gazrevolveremen (G030, RG59) sem az éles .357-esen nem tolható előre még egészen picit sem az ütőszeg, ha nincs teljesen hátrahúzott állapotban a kakas.
A fegyvered így balesetveszélyes, javíttasd meg vagy hagyj üresen egy töltényűrt amikor viseled.
Pitbullon ez nem bug, hanem featureTotoHU írta: ↑2023.05.11. 13:10 A revolvereden nincsen passzív ütőszeg biztosítás, vagy nem működik!
Gyorsan megnéztem itthon, se a két gazrevolveremen (G030, RG59) sem az éles .357-esen nem tolható előre még egészen picit sem az ütőszeg, ha nincs teljesen hátrahúzott állapotban a kakas.
A fegyvered így balesetveszélyes, javíttasd meg vagy hagyj üresen egy töltényűrt amikor viseled.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Mod: az elsütőbillentyű ofkorsz, nem a kakas kell hátra húzott állásban legyen.TotoHU írta: ↑2023.05.11. 13:10 A revolvereden nincsen passzív ütőszeg biztosítás, vagy nem működik!
- montecarlo
- Fórumtag
Duplabullhoz 50 darab igénylése esetén lesz bemarás nélküli dob, akit érdekel, az a "Keserű Művek Mintaboltja" bejegyzése alatt kommenteljen: https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2469031237
- Csatolmányok
-
- FB_IMG_1683811561565.jpg (7.47 KiB) Megtekintve 30648 alkalommal
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
mennyibe kerul a duplabull?
montecarlo írta: ↑2023.05.11. 15:28 Duplabullhoz 50 darab igénylése esetén lesz bemarás nélküli dob, akit érdekel, az a "Keserű Művek Mintaboltja" bejegyzése alatt kommenteljen: https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2469031237
ingyom bingyom tálib-e?
Pitbull 19-M alu elox. / Pitbull 19-M rozsdamentes / Pitbull 19-M szénacél / Duplabull 19-M
Ma voltam bent a Művekben, azt mondták, hogy a
“Duplabull ütőszege hosszabb, hogy minden töltényt elsüssön. Amennyit az én fegyveremen kijön, az normális, ütésre, leejtésre nem fog elsütni töltényt. Lehetne reszelni rajta, de az veszélyeztetné, hogy minden töltényt el tudjon sütni.”
Előbb utóbb el fogok jutni lőtérre, ahol (ha lesz lehetőségem) végzek majd valamilyen tesztet a saját megnyugtatásomra a saját fegyveremmel. Addig is, ha nektek van lehetőségetek, akkor belógás méréssel, töltény típussal, welcome, ha ki tudjátok próbálni.
“Duplabull ütőszege hosszabb, hogy minden töltényt elsüssön. Amennyit az én fegyveremen kijön, az normális, ütésre, leejtésre nem fog elsütni töltényt. Lehetne reszelni rajta, de az veszélyeztetné, hogy minden töltényt el tudjon sütni.”
Előbb utóbb el fogok jutni lőtérre, ahol (ha lesz lehetőségem) végzek majd valamilyen tesztet a saját megnyugtatásomra a saját fegyveremmel. Addig is, ha nektek van lehetőségetek, akkor belógás méréssel, töltény típussal, welcome, ha ki tudjátok próbálni.
- montecarlo
- Fórumtag
Csak teljes ilyen fegyver, vagy lesz külön dob is? Engem az utóbbi érdekelne.montecarlo írta: ↑2023.05.11. 15:28 Duplabullhoz 50 darab igénylése esetén lesz bemarás nélküli dob, akit érdekel, az a "Keserű Művek Mintaboltja" bejegyzése alatt kommenteljen: https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2469031237
- montecarlo
- Fórumtag
Nincs FB accountom, és ebben az életben nem is tervezem. Kevés veszélyesebb dolog van ma az interneten, bár az AI-s cuccok erősen jönnek felfelé...
De egy dobra vevő lennék.
Kipróbáltam három különböző szimpla pitbullon (1.gen alu, homokszórt inox és 2.gen alu) és egyiken sem moccan meg az elsütőszeg a kakas nyomására.Marv írta: ↑2023.05.11. 15:37 Ma voltam bent a Művekben, azt mondták, hogy a
Aut inveniam viam, aut faciam!
- montecarlo
- Fórumtag
-
- Fórumtag
Ez valós hibás jelenség , érdemes visszavinni , de milyen esetben erőhatástól sülhet el ez a DAO kakasos revkó ha tokban hordott ?TotoHU írta: ↑2023.05.11. 13:10 A revolvereden nincsen passzív ütőszeg biztosítás, vagy nem működik!
Ajtófélfába belefordulsz a csípőn viselt fegyverrel, klasszikus. Meg le is eshet. A passzív biztosító elem azért lett kitalálva, mert anélkül balesetbeszéyt jelent az eszköz.Versecki Csaba írta: ↑2023.05.12. 18:56 Ez valós hibás jelenség , érdemes visszavinni , de milyen esetben erőhatástól sülhet el ez a DAO kakasos revkó ha tokban hordott ?
Amúgy volt egy autóbalesetem, amiben a Fobus tok félig elrepedt, a Jframe revolver össze-vissza repült a kocsiban, az egyik ülés alatt lett meg végül. Nag?on morcos lettem volna, ha még el is sül, volt anélkül is elég bajom.
- WildBear23
- Veterán
Ha gondolod, én jelentkezem a nevedben!
Viszont lehet, hogy érdemes vinni a fegyvert, és belepróbálni a dobot.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Igen, a szimpla pitbullon más az ütőszeg, azon is mozog kicsit, de nem ér ki, mert rövidebb.
Ahogy írtam, a művekben megnézte egy szaki a duplabullom, ő azt monta, hogy nem gond, ez nem tud töltényt elsütni. Nem vagyok 100%-ig meggyőzve, úgyhogy előbb-utóbb a duplabull próbája a kalapács lesz, ha odaérek.
Gyűtői példány, muszáj venni hozzá.
Azt majd átvételkor. PLS, adj le +1-et a nevemben is, nehogy ezen múljon, hogy nem lesz... Köszönöm!WildBear23 írta: ↑2023.05.12. 19:12 Ha gondolod, én jelentkezem a nevedben!
Viszont lehet, hogy érdemes vinni a fegyvert, és belepróbálni a dobot.
Megkalapacsoltam, nem sikerult elsütni pedig próbálkoztam, nagyon pici uton mozog a kakas ebben a nyugalmi helyzetben. (Lópor ha kiszóródik belőle, akkor otthon is nyugisan le tudod tesztelni )Marv írta: ↑2023.05.12. 19:19 Igen, a szimpla pitbullon más az ütőszeg, azon is mozog kicsit, de nem ér ki, mert rövidebb.
Ahogy írtam, a művekben megnézte egy szaki a duplabullom, ő azt monta, hogy nem gond, ez nem tud töltényt elsütni. Nem vagyok 100%-ig meggyőzve, úgyhogy előbb-utóbb a duplabull próbája a kalapács lesz, ha odaérek.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Ez megnyugtató! Köszi, hogy megnézted!
Á, én most nem kezdek el szétbontani töltényt, megyek majd úgyis.
- WildBear23
- Veterán
Jelentkeztem!
Ha lehet menni érte, akkor majd Te menj a saját Duplabulloddal.
‐--------
Pótdob: én szeretem, ha a fegyvereimhez van elég póttár, pótdob. A Pitbulloknak amúgy is nagy előnye a többi revolverhez képest a gyors dobcsere lehetősége. Akkor miért ne legyen hozzá pótdob? Teli is?
A fegyver árának csak 10%-a, de a gyűjteményi értékét is növeli.
Nyilván házilagos löszerújratöltési engedélyért…
Rubber Comet? Nem vett innen senki?
Valami bútorlapot kilukasztgathatna vele valaki
Valami bútorlapot kilukasztgathatna vele valaki
Ha nem gyakorolsz,akkor hiába vagy felkészült és tök mindegy miket viselsz...
-
- Fórumtag
Inkább a buszok viilamosra fellépéskor az ajtó kapaszkodóba beverés meg a tokból kieséskor kakassal lépcsőre korlátra stb eső revkó durran el . Az esetedben nem sülhetett el a biztositója miatt .zora írta: ↑2023.05.12. 19:01 Ajtófélfába belefordulsz a csípőn viselt fegyverrel, klasszikus. Meg le is eshet. A passzív biztosító elem azért lett kitalálva, mert anélkül balesetbeszéyt jelent az eszköz.
Amúgy volt egy autóbalesetem, amiben a Fobus tok félig elrepedt, a Jframe revolver össze-vissza repült a kocsiban, az egyik ülés alatt lett meg végül. Nag?on morcos lettem volna, ha még el is sül, volt anélkül is elég bajom.
Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)
Kicsit félve mutatom, de "meghekkeltem" a Megamaxom egy átfaragott Onesta tussal és ez nekem nagyon bejövős lett. Szinte pontlövő és baromira kézreálló lett.
- WildBear23
- Veterán
Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)
Gratulálok!
Mar van Megamax puska is?
Kicsit levagyok maradva, meg mindig a HDM22 a legjobb valasztas gumis puskabol vagy jott ki jobb?
- WildBear23
- Veterán
Nem, egy Onesta revolverpuska tusáját szerelte fel a kolléga egy Megamaxra.
Én a HDM22-t preferálom, szerintem az a leghatékonyabb, de a Megamax is jó választás!
Mindkettő megbízható, és olyat odab.asz, mint egy nehézsúlyú boxoló.
Egész jó lett
- HandaBandy
- Veterán
Most vasárnap is “verseny” (gumival inkább kontrollált gyakorlás)!bel írta: ↑2023.04.29. 18:50 Szia,
Igen.
A femes palyan a legkozelebbi 1 db cel volt a gumisoknak csak, az airsoft eseteben viszont marad az eles fegyveres feladat: vagyis kb 20 m tavolsagban levo, kb 20 cm atmeroju femet is lotte Robi - sikeresen. Nekem ez volt a legmeglepobb, vagyis hogy nagy tavolsagon mennyire sokkal pontosabb az airsoft, mint a gumisok (nyilvan ez nem von le a gumisok ertekebol, hiszen 5 m felett elesben ugysem fogja senki sem hasznalni jogi okok miatt).
Most DQ nelkul vegigcsinalta mindenki, pedig kifejezetten nehez verseny volt a 3 ismeretlenes palyaval. Majd idovel lesz fent video is a foto.belse.hu-n.
Bel
Regisztráljatok!
http://www.belse.hu/reg/reg230611.php
Bővebben a szaktopikban írt róla Bel!
- montecarlo
- Fórumtag
A következőre remélem már tudok menni, jó szórakozást!
HandaBandy írta: ↑2023.06.06. 21:55 Most vasárnap is “verseny” (gumival inkább kontrollált gyakorlás)!
Regisztráljatok!
http://www.belse.hu/reg/reg230611.php
Bővebben a szaktopikban írt róla Bel!
Pitbull 23m erősített alu , acél , áttervezett ... Errről mit lehwt tudni ?
A dob 5 mm-rel hosszabb, így belefér a 15-ös gumi. A cső sima (muzeális), 14 mm-es. A tok erősített: a kiemelt irányzékok miatt a dob fölötti híd tömör, plusz a dob mögött van egy domborítás, mint a Zoraki R1GG-n.
Ma teszteltem a Keserű Duplabull 19m-et Galgamácsán.Szubjektív véleményem. Egyetlen gumival töltve. Nagy méretű piros gumival rettenetes szórás. Anyósomnak nem adnám így oda. Azonban kisebb fekete gumival 8 méterről tokból előhúzva szerintem nem rossz.
Minek nagyitani csovet? Igy elveszti a legjobb lovedeket a .50est es lesz egy hazon beluli ellenfel revengenek
- montecarlo
- Fórumtag
"Nagy méretű piros gumival" - 14 mm-es?
"kisebb fekete gumival" - ez hány milis, milyen gyártmány
Piros 14 mm-esből vettem én is, 3 méterre még azért ok. Én szinte mindig a 12.7 mm-es (0.50) keménygolyóval lövök, az szinte pontlövészet 5 méterig, messzebbről nem szoktam.
Piros 14 mm-esből vettem én is, 3 méterre még azért ok. Én szinte mindig a 12.7 mm-es (0.50) keménygolyóval lövök, az szinte pontlövészet 5 méterig, messzebbről nem szoktam.
Egy erositett toku hosszab csovu duplabull ami birja azt a toltetet amit eredeti hidja nem birt jobb ujitas lenne szerintem
Na de MérnökFőÚr ha csak 15-ös gumival tuszkolom,akkor belebetegszik?
montecarlo írta: ↑2023.06.17. 20:26 "Nagy méretű piros gumival" - 14 mm-es?
- Csatolmányok
-
- gumigo.jpg (100.51 KiB) Megtekintve 28590 alkalommal
Nekem nagyon tetszik ez a koncepció!
A dobfurat marad 10,5 mm?
A gáz-risztó 19-M-nél használt (egy darab) benyomott akasztóval nem lenne pontosabb, mint a teljesen sima csővel? Lesz esetleg erre vonatkozó teszt?
Pitbull 19-M alu elox. / Pitbull 19-M rozsdamentes / Pitbull 19-M szénacél / Duplabull 19-M
Én 12 mm-es Kaucsuk Profi, és 14 mm-es piros gumilövedékkel próbáltam nemrég több Pitbull 19-M példányt is. A piros szórása nekem sem tetszett.
Illetve azt figyeltem még meg, hogy a kb. másfél éve vásárolt Kaucsuk Profi gumik keményebbek voltak, mint amiket frissen most vettem (ugyanabban a bolthálózatban).
-
- Fórumtag
- waltherlg400
- Fórumtag
- Kapcsolat:
Hogy van interneted repülő módban?
Ott van mellette a wifi ikon. Azt külön bekapcsolta a repülő mód aktiválás után.
- waltherlg400
- Fórumtag
- Kapcsolat:
Eddig sem kellett túl sok embernek, ezután sem fog. Keserű mindenben is lekörözi, maximum már nem lesz annyira hátrány a gáz-riasztó kategória hiánya. Bár egy viselésre optimalizált, kétlövetű fegyvernek ezután sincs túl nagy létjogosultsága muzeálisként.
- WildBear23
- Veterán
+1
Otthonvédelemre vannak sokkal hatékonyabbak.
Nekem pl. ez nagyon tetszik..
Ha .50 jo lenne beleWildBear23 írta: ↑2023.06.20. 18:15 +1
Otthonvédelemre vannak sokkal hatékonyabbak.
Nekem pl. ez nagyon tetszik..
Pitbull-23-M 4 inch 15 mm.jpg
14mmes csőbe egy betétcsövet kell tenni, sima 1mm falvastagságú cső, csőfar felől, atmeneti kupban megakad a szélesebbre hagyott vége marmint fegyvermester beletesz ilyet:)
Igeny esetén menetes végű csővéggel, arra meg gazriaszto gumis hangtompi (muzealisra nincs tiltas;)) legalabb nem lesz otthon senki süket:D
Na jo nem iszok többet ma:D
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Tompihoz egy muzealis nagant kenevato írta: ↑2023.06.20. 19:33 14mmes csőbe egy betétcsövet kell tenni, sima 1mm falvastagságú cső, csőfar felől, atmeneti kupban megakad a szélesebbre hagyott vége marmint fegyvermester beletesz ilyet:)
Igeny esetén menetes végű csővéggel, arra meg gazriaszto gumis hangtompi (muzealisra nincs tiltas;)) legalabb nem lesz otthon senki süket:D
Na jo nem iszok többet ma:D
csak halkan kérdezem, miért nincs még ólomlövedékes muzeális szuper pitbull? 6mm/.22 ólom. 6 lövetű, sima betétcsővel megoldható - dobba és csőbe egyaránt kell betétcső, azt hello. a csőbe - értelemszerűen - huzagolt.
Mostanában mennyire jellemző , hogy vissza kell vinni kes.-höz a terméket , mert hibás ?
Abból kiindulva, hogy fegyvermester ismerősöm pont nemrég mondta, hogy több problémás darabot is vittek hozzá, és nem volt túl jó véleménnyel úgy alapvetően a minőséggel kapcsolatban, szerintem a garis reklamáció is gyakori lehet. Legalábbis annál, aki ki is próbálja.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Erre sose fogsz korrekt választ kapni... Ha egy fórumtag kifog egy hibás fegyvert, azzal telesírja a fórumot, akár évekig is újra és újra, valahányszor valaki beírja hogy neki mennyire tetszik / bevált egy Keserű fegyver. A vásárlók elsöpró többsége pedig elégedetten használja, csak az nem kap akkora hírverést.
Na igen, erre igazából csak a gyártónak van valós rálátása. Persze a privát szervizeket, vagy fiókban porosodó darabokat csak saccolni lehet.Thomaster írta: ↑2023.07.07. 15:44 Erre sose fogsz korrekt választ kapni... Ha egy fórumtag kifog egy hibás fegyvert, azzal telesírja a fórumot, akár évekig is újra és újra, valahányszor valaki beírja hogy neki mennyire tetszik / bevált egy Keserű fegyver. A vásárlók elsöpró többsége pedig elégedetten használja, csak az nem kap akkora hírverést.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Na látod pedig én se azért teszem fel a vasárnapi képeket mert kötelező hanem,hogy ne legyen olyan unalmas a fórumThomaster írta: ↑2023.07.07. 15:44 Erre sose fogsz korrekt választ kapni... Ha egy fórumtag kifog egy hibás fegyvert, azzal telesírja a fórumot, akár évekig is újra és újra, valahányszor valaki beírja hogy neki mennyire tetszik / bevált egy Keserű fegyver. A vásárlók elsöpró többsége pedig elégedetten használja, csak az nem kap akkora hírverést.
Én is szívesen nézegetném mások lőlap stb. hentelését
Bár a Soproniak szponzorálhatnának lassan valamivel
Ha lesz rá pénzem,akkor veszek a Zalánnak egy ugyanolyan kaliberű revolvert.Már van is ötletem mivel kezdem a tuningolását
- montecarlo
- Fórumtag
Az, hogy hibás egy revolver, egy dolog. Az, hogy kétszer visszaviszed, és azután sem jó, és még a pofádba is vágják, hogy hentespatronnal használtad, azért az bosszantó. Sorjával tele a belsejük. Dupla- és szimplabull.
Thomaster írta: ↑2023.07.07. 15:44 Erre sose fogsz korrekt választ kapni... Ha egy fórumtag kifog egy hibás fegyvert, azzal telesírja a fórumot, akár évekig is újra és újra, valahányszor valaki beírja hogy neki mennyire tetszik / bevált egy Keserű fegyver. A vásárlók elsöpró többsége pedig elégedetten használja, csak az nem kap akkora hírverést.
-
- Fórumtag
Tavaly nyáron vettem egy Omertát. Atlas 4matic és eközött vacilláltam, végül az alacsonyabb ár miatt az Omertát választottam. A sütése már eredetileg sem volt jó, kétszer felvittem a Művekhez 160km-ről, és nem tudták megcsinálni. Nemrég eladtam hibásként. Az Atlashoz képesti akkori árkülönbözetet simán ráköltöttem az utazgatásra, időközben pedig úgy felmentek az árak, hogy kiárazódtam a gumis piacról. Ez persze csak az én tapasztalatom, de engem szerintem érthető módon nem vigasztal, hogy sok embernek hibátlan a fegyvere. Számomra érthetetlen, hogy hogyan történhet ilyen, hogy a gyártó két próbálkozásból sem tudja megjavítani a termékét.
-
- Fórumtag
Sziasztok!
Van egy omerta T taktikaim. Biztonsági állásból le tudom (de csak az egyik csövet) "kattintani"....
Volt egy HD21. Az pár hónapos volt. Az előagyra ha csak ránéztem elindult hátra.... pontatlan volt az illesztése ezzel a művekben hozzá se tudtak szólni. Az ütőszeg töltényűr felőli feneke csak úgy bele van sajtolva, persze kinyomta -> kalapáccsal vettem ki a tárat. Művekbe vissza kalapálták a helyére (sajnos ez is látszott rajta) mint garanciális javítás.
A HD nagyon lehangoló volt.... gatyába ráztam, barnítottam ahol a rozsda vigyorgott, kapott táskát meg markolatot.... aztán a mutyerás jutalék+táska+markolat bukóval elköltözött...
Az omerta a házörző így marad a falon
Van egy omerta T taktikaim. Biztonsági állásból le tudom (de csak az egyik csövet) "kattintani"....
Volt egy HD21. Az pár hónapos volt. Az előagyra ha csak ránéztem elindult hátra.... pontatlan volt az illesztése ezzel a művekben hozzá se tudtak szólni. Az ütőszeg töltényűr felőli feneke csak úgy bele van sajtolva, persze kinyomta -> kalapáccsal vettem ki a tárat. Művekbe vissza kalapálták a helyére (sajnos ez is látszott rajta) mint garanciális javítás.
A HD nagyon lehangoló volt.... gatyába ráztam, barnítottam ahol a rozsda vigyorgott, kapott táskát meg markolatot.... aztán a mutyerás jutalék+táska+markolat bukóval elköltözött...
Az omerta a házörző így marad a falon
Onesta RPnek szokasa szembefujni az ember arcat loveskor? Alkart?
-
- Veterán
Sima Geco-val is tudja a 120 J-t.
-
- Veterán
Nem, a Művekben mélyebbre fúrták a lövedékkamrákat, eltűnt a gáz tágulási tér.
Trendi krosszóver pisztoly a magyar piacon
Van valami a hosszabb markolatban (tár))? Vagy csak a kényelmet szolgálja?;)
Van valami a hosszabb markolatban (tár))? Vagy csak a kényelmet szolgálja?;)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
- WildBear23
- Veterán
Látom a szmájlit..
Trendi crossover, ja, csakhogy pont a rossz tulajdonságokat sikerült továbbvinni.
Az alapmodellnek sem volt koncepciója: egy viselésre optimalizált, lapos fegyver, amit nem szabad viselni. (Muzeális).
Na most adtak neki egy pofont ezzel a nagyobb markolattal.. mi értelme??
Az már csak a hab a tortán, hogy két lövetű. Én otthonvédelemre, birtokvédelemre, boltvédelemre (stb) kevésnek tartok két lövést, pláne egy ilyen rövid fegyverrel, amivel -a hatásmódja miatt- célozni is kell(ene).
Sorry, borítékolható a bukta.
Az árát nem is kérdezem..
- montecarlo
- Fórumtag
Sárga fórumon azt látom, hogy mégis jópáran keresték, mióta nem volt gyártva. Nem mindig a logika győz, hanem a tetszés.
WildBear23 írta: ↑2023.07.31. 20:17 Látom a szmájlit..
Trendi crossover, ja, csakhogy pont a rossz tulajdonságokat sikerült továbbvinni.
Az alapmodellnek sem volt koncepciója: egy viselésre optimalizált, lapos fegyver, amit nem szabad viselni. (Muzeális).
Na most adtak neki egy pofont ezzel a nagyobb markolattal.. mi értelme??
Az már csak a hab a tortán, hogy két lövetű. Én otthonvédelemre, birtokvédelemre, boltvédelemre (stb) kevésnek tartok két lövést, pláne egy ilyen rövid fegyverrel, amivel -a hatásmódja miatt- célozni is kell(ene).
Sorry, borítékolható a bukta.
Az árát nem is kérdezem..
Sziasztok!
A HD-22-M melyik gumilövedékkel és melyik (jelenleg is kapható) patronnal a legpontosabb, legerősebb?
A HD-22-M melyik gumilövedékkel és melyik (jelenleg is kapható) patronnal a legpontosabb, legerősebb?
-
- Fórumtag
Igen, adtak volna érte harmincezret, hogy utána pár hétre rá aranyáron föltegyék. Annyiért elfér a gyűjteményben. Esetleg faragok hozzá egy "agyazást" fából.montecarlo írta: ↑2023.08.01. 15:30 Sárga fórumon azt látom, hogy mégis jópáran keresték, mióta nem volt gyártva. Nem mindig a logika győz, hanem a tetszés.
- Chuck Norris
- Moderátor
A kérdésed gondolom a gyártói ajánlásra irányult, mert az attól eltérő erősebb töltetek kitárgyalása (tuning) tiltott téma a fórumon.
Minden Star Wars filmben főszerepet játszottam.
Én voltam az erő.
Én voltam az erő.
Igen alapvetően.Chuck Norris írta: ↑2023.08.02. 09:55 A kérdésed gondolom a gyártói ajánlásra irányult, mert az attól eltérő erősebb töltetek kitárgyalása (tuning) tiltott téma a fórumon.
Sziasztok!
Érdekelne, hogy ezek másnál is gyakoriak-e a Keserű HD-22-M fegyvereknél?
1. A fegyver váltámasza kissé lötyög föl-le
2. Az elülsőrésze a fegyvernek amivel a "pump"álás történik oldalra (jobbra-balra) lötyögtethető
3. A cső végén lévő célzóka jobb irányba kicsit ferde
Ezek tényleg szinte mindegyiknél előfodrulnak vagy csak én voltam az az egy "szerencsés" aki ilyenbe botlott?
2. Az elülsőrésze a fegyvernek amivel a "pump"álás történik oldalra (jobbra-balra) lötyögtethető
Ezek tényleg szinte mindegyiknél előfodrulnak vagy csak én voltam az az egy "szerencsés" aki ilyenbe botlott?
Szerintem szerencsés vagy hogy csak ennyi baja van.Zsotrám írta: ↑2023.08.06. 22:13 Sziasztok!
Ezek nem is igazi bajok
"..."
Szia, igen, ezek a lazaságok a konstrukció sajátosságai. A megbízható működést nem befolyásolják, illetve de: elősegítik.Zsotrám írta: ↑2023.08.06. 22:13 Sziasztok!
Jó, a ferde célgömb az nem... azt meg lehet próbálni kalapáccsal helyre kocogtatni, de csak miután lőttél vele egy párat, hogy amúgy a te kezedben merre hord a fegyver.
Az előágy jobbra-balra lötyögése is szükségszerű, hogy ne feszüljön be a szerkezet a legkisebb kosztól is. Persze lehetne gyártani precíziós illesztéssel, de akkor először is kétszer ennyibe kerülne, másodszor is tényleg befeszülne a legkisebb kosztól is.
A kivehető válltámasz lötyögése is a kényelmesen szerelhető illesztésnek köszönhető. Vállba szorítva kellően stabil.
Amúgy, voltál katona? Volt a kezedben valamilyen Kalasnyikov típus? Megrázod, zörög. Cserébe a sáros pocsolyába ejtve és felkapva is működik.
-
- Fórumtag
Korábban írtam a HD 21-ről. Sztem egyfos az összes.... klattyog, lötyög, szabadtűrésen túli illesztések... az alapanyagok kb egy tüzépen beszerezhetők
Tróger silány kivitelezés (szubjektív vélemény) mint általában a kategória...
Tróger silány kivitelezés (szubjektív vélemény) mint általában a kategória...
Ez ilyen. Ronda, de megbízhatóan működik mindegyik példány , amivel találkoztam.Zsotrám írta: ↑2023.08.06. 22:13 Sziasztok!
Lőttél vele? Az igazán fontos, hogy a) ha elsütöd, mindig durran-e, és b) el tudsz e találni vele egy mellalakot 8 méterről. Ha mindkettőre “igen” a válasz, akkor jók vagyunk - a többit sajnos el kell engedni. Ennyi pénzért ezt lehet esztétikumban.
itt csak az "ennyi pénzért" résszel van baj, mert a fizetésem, sajnos, nem nőtt. "ennyi pénzért" is jobbnak kellene lennie az esztétikumnak és az összeszerelés minőségének - már csak a gyártó hírnevének érdekében is. ha nem fér bele, nem kell gyártani.Petya357 írta: ↑2023.08.07. 23:52
Ez ilyen. Ronda, de megbízhatóan működik mindegyik példány , amivel találkoztam.
Lőttél vele? Az igazán fontos, hogy a) ha elsütöd, mindig durran-e, és b) el tudsz e találni vele egy mellalakot 8 méterről. Ha mindkettőre “igen” a válasz, akkor jók vagyunk - a többit sajnos el kell engedni. Ennyi pénzért ezt lehet esztétikumban.
- Morcosrobot
- Fórumtag
Látom ez megint menni fog arénába.
Ne érts félre, én nem tartozom a gyár lelkes rajongói, követői, barátai stb. közé, nem ugrok egyből védeni őket.
Nem is a műszaki tartalom, inkább a stílus miatt, ami nekem nem fér bele.
De ez most mellékes. Ezért NEM veszem a termékeiket.
A lényeg hogy a döntés mindenkor nálad van!
Megéri neked ennyiért ez? MEGVESZED / NEM VESZED.
Az hogy szerinted "ennyi pénzért" milyen esztétikumnak, vagy minőségnek !kellene! SIC! megfelelni, teljesen irreleváns.
Sőt abszurd. Ne kezdjük már el kitalálni hogy kinek mit, milyet, miért, és mennyiért kellene adnia.
Maradjunk a valóságban.
Put your trust in God, my boys, and keep your powder dry!
+1Morcosrobot írta: ↑2023.08.08. 12:55 Látom ez megint menni fog arénába.
Ne érts félre, én nem tartozom a gyár lelkes rajongói, követői, barátai stb. közé, nem ugrok egyből védeni őket.
Nem is a műszaki tartalom, inkább a stílus miatt, ami nekem nem fér bele.
De ez most mellékes. Ezért NEM veszem a termékeiket.
A lényeg hogy a döntés mindenkor nálad van!
Megéri neked ennyiért ez? MEGVESZED / NEM VESZED.
Az hogy szerinted "ennyi pénzért" milyen esztétikumnak, vagy minőségnek !kellene! SIC! megfelelni, teljesen irreleváns.
Sőt abszurd. Ne kezdjük már el kitalálni hogy kinek mit, milyet, miért, és mennyiért kellene adnia.
Maradjunk a valóságban.
Szerencsére létezik számos alternatíva. Van (sokkal) szebb , tuningolhatóbb, többlővetübb, taktikaibb, vadásziasabb - minden, ami szem-szájnak ingere, legalább 3 gyártótól.
A termék pontosan annyit ér, amennyit kifizetnek érte az emberek.
Kifejezetten sok kifogásom van a gyártóval kapcsolatban, de speciel a fizetésedről aztán pláne nem a Keserű művek tehetnek.
Ezt a véleményt támogatom én is. 6 termékem van a KM-től, Onesta-20M, Revenge-21M, Pitbull-19M szimpla és dupla, HD21M, HD-22M. A Revenge-t kivéve mindegyik kiválóan működött és működik ma is. A Revenge-nél a problémát az egyik kedves fórumtársunk segített elhárítani, a Gyöngysor u-ban nem tudták megjavítani.Petya357 írta: ↑2023.08.07. 23:52
Ez ilyen. Ronda, de megbízhatóan működik mindegyik példány , amivel találkoztam.
De ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a termékek ár/érték aránya megfelelő.
Alternatívák? Három db Atlas Zalánom van meg egy Atlas Hunorom a konkurenciától. A Zalánok mindegyike hüvelykivetési, elakadási problémával kűzd, a Hunort meg nagyon nehéz elsütni, nem szeretem. Akkor éles helyzetben inkább a revolverező technikát alkalmazó KM termékekre bízom az életem, azok mindig elsülnek.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Jó neked. Nekem meg majd' mindegyik általam megvásárolt Keserű revolverrel voltak dobforgatási, sütési gondok. Volt vagy három-négy az utóbbi 15-20 évben. Kísértetiesen hasonló hibajelenségeket produkáltak mint sokaknak másoknak, amiket itt leírtak.torokb írta: ↑2023.08.08. 15:19 Ezt a véleményt támogatom én is. 6 termékem van a KM-től, Onesta-20M, Revenge-21M, Pitbull-19M szimpla és dupla, HD21M, HD-22M. A Revenge-t kivéve mindegyik kiválóan működött és működik ma is. A Revenge-nél a problémát az egyik kedves fórumtársunk segített elhárítani, a Gyöngysor u-ban nem tudták megjavítani.
De ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a termékek ár/érték aránya megfelelő.
Alternatívák? Három db Atlas Zalánom van meg egy Atlas Hunorom a konkurenciától. A Zalánok mindegyike hüvelykivetési, elakadási problémával kűzd, a Hunort meg nagyon nehéz elsütni, nem szeretem. Akkor éles helyzetben inkább a revolverező technikát alkalmazó KM termékekre bízom az életem, azok mindig elsülnek.
Bocs' nem igaz: mindkét Onestám jól működött, csakhogy kiderült, az ígért 100-120 joule helyett az átömlő furatok miatt épp csak 60-at tud, így megszabadultam tőle.
Én ezért ezekben az eszközökben nem bízom, de a döntés mindenkinek saját magának kell meghozni. Én már sokat buktam rajtuk, köszönöm, nem szeretnék többet. Láttam fegyvermester által szétszerelt szuperpitbullok belsejének fotóit, a vastagon igénytelen elkészítési minőség (sorja, marónyomok, gagyi ütőszeg rugók) csak megerősített a döntésemben. Aki vállalja a gyártás befejezését otthon vagy fegyvermester által, és ezáltal jól működik a saját eszköze, annak pedig sok örömet hozzá.
Mekkora volt az átömlő furat a két Onestádban?TotoHU írta: ↑2023.08.08. 16:29 Jó neked. Nekem meg majd' mindegyik általam megvásárolt Keserű revolverrel voltak dobforgatási, sütési gondok. Volt vagy három-négy az utóbbi 15-20 évben. Kísértetiesen hasonló hibajelenségeket produkáltak mint sokaknak másoknak, amiket itt leírtak.
Bocs' nem igaz: mindkét Onestám jól működött, csakhogy kiderült, az ígért 100-120 joule helyett az átömlő furatok miatt épp csak 60-at tud, így megszabadultam tőle.
Én ezért ezekben az eszközökben nem bízom, de a döntés mindenkinek saját magának kell meghozni. Én már sokat buktam rajtuk, köszönöm, nem szeretnék többet. Láttam fegyvermester által szétszerelt szuperpitbullok belsejének fotóit, a vastagon igénytelen elkészítési minőség (sorja, marónyomok, gagyi ütőszeg rugók) csak megerősített a döntésemben. Aki vállalja a gyártás befejezését otthon vagy fegyvermester által, és ezáltal jól működik a saját eszköze, annak pedig sok örömet hozzá.
Mindenki vár valamit...
A gáz-riasztó Onesták átömlőfurata 7 mm, a muzeálisoké 4 mm.
Amikor hosszas pereskedés után az Onesták is lehettek gáz-riasztók, akkor került a csövükbe az akasztó púp, és lett az átömlőfurat 7 mm-es. Akkor senki se mérte le, hogy ettől az ereje kb. 60J-ra esett vissza. Ez egyszer valahogy kiderült, akkor a gyár úgy orvosolta, hogy a lövedékkamrákat mélyebbre fúrta, megszüntetve ezzel a lövedék mögötti gáz tágulási teret. A már kint levő g-r Onesták dobjait meg vissza lehetett vinni (szerintem máig is, csak ne most, mert nyári leállás van), és pár perc alatt elvégezték a felfúrást.
Az őszre várható muzeális Pitbull-23M csőtorkolati energiáját a gyár 180-200 J-ra jelezte. Reális ez, lemértétek a gyárban?
Másik kérdésem: a csőkaliber nagyobb lesz, vagy marad az, ami a Pitbull-19M-nél van? Tudom-e majd benne használni a 12,7 mm (.50-es) Razor Gun kemény gumigolyókat, amik a Pitbull-19M-nél optimálisak?
Másik kérdésem: a csőkaliber nagyobb lesz, vagy marad az, ami a Pitbull-19M-nél van? Tudom-e majd benne használni a 12,7 mm (.50-es) Razor Gun kemény gumigolyókat, amik a Pitbull-19M-nél optimálisak?
Szerintem ezen a héten már pont vannak, az előző két hétben voltak szabin, 4-ig, nem?Thomaster írta: ↑2023.08.08. 17:40 A gáz-riasztó Onesták átömlőfurata 7 mm, a muzeálisoké 4 mm.
Amikor hosszas pereskedés után az Onesták is lehettek gáz-riasztók, akkor került a csövükbe az akasztó púp, és lett az átömlőfurat 7 mm-es. Akkor senki se mérte le, hogy ettől az ereje kb. 60J-ra esett vissza. Ez egyszer valahogy kiderült, akkor a gyár úgy orvosolta, hogy a lövedékkamrákat mélyebbre fúrta, megszüntetve ezzel a lövedék mögötti gáz tágulási teret. A már kint levő g-r Onesták dobjait meg vissza lehetett vinni (szerintem máig is, csak ne most, mert nyári leállás van), és pár perc alatt elvégezték a felfúrást.