TotoHU írta: ↑2023.09.07. 12:14
A fostorgás mellett gyorsan írtam egy levelet az MDLSZ-nek és az OMVK-nak valamint az illetékes vármegyei vadászkamarának, kérdezve őket hogy tudnak-e valamit erről?
Ha valaki válaszra méltat, azt beteszem ide. Esetleg ha valaki szeretné hasonlóan megpingetni az érdekvédelmi szervezeteinket, és nem akar saját levelet írni, az használhatja ezt is, értelemszerűen kiválasztva a vadászathoz vagy sportlövészethez való részeket:
. . .
Az MDLSZ-től kaptam választ, az OMVK-tól még nem. (Mivel nem főelvtárs vagyok hanem gyalogparaszt, valszeg nem is fogok)
Gyakorlatilag nem foglalkoznak egyáltalán a lőszer újratöltés problémáinak kérdéseivel. De legalább válaszoltak, ami viszont korrekt.
A kérdés viszont az, hogy ha a szövetség nem foglalkozik vele,sőt nem is tud róla, akkor ki az, aki igen? Ki más képviselhetné az engedélyesek érdekeit?
Kezdem azt gondolni, hogy égetően szükség volna egy hatékonyan működő érdekvédelmi szervezetre. Pl: MAFÉSZ = Magyar Fegyvertartók Érdekvédelmi Szervezete. Vadász, sportlövő, nem-halálos fegyvertartó vonalon. Ami maguknak a fegyvertartóknak az érdekeit fogja össze és artikulálja a jogalkotók felé, és nem kötődik egyik szakosított tevékenységhez sem, főként nem befolyásolják az ilyen-olyan üzleti érdekek.
Kedves
TotoHU,
A lőszertöltő tanfolyamok szervezéséhez -vizsgáztatáshoz a szövetségnek nincs ráhatása, ezek elmaradásának okai ismeretlenek számunkra.
Két tanfolyamot szerveztünk, pontosabban a résztvevőket szerveztük le annak érdekében, hogy az adott képzésen MDLSZ tagok legyenek kizárólagosan, de a szervezést-vizsgáztatást az adott gazdasági társaság végezte.
Tudtommal a szövetség nem folytat egyeztetést lőszertöltő tanfolyamokkal - vizsgáztatásokkal kapcsolatban.
Haiszky Ernő Zoltán
MDLSZ Főtitkár