Fegyvergyűjtés, múzeumok, kiállítások, események
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
- Judge Dredd
- Moderátor
Fegyvergyűjtés, múzeumok, kiállítások, események
Fegyvergyűjtés, gyűjtemények, ritkasággyűjtők, múzeumok, események, kiálítások
I am the law.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Re: Fegyvergyűjtés
Ez nem USa, itt lőfegyvert gyűjteni illegálid meg eztán a tényleg mi a fasznak topik?
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
- Judge Dredd
- Moderátor
Nem csak éles vasakat lehet gyűjteni. Igény volt rá, a fórum a fórumozókért van, kapnak egy játszóteret az igénylők. Ha nem megy, akkor összevonjuk.
I am the law.
Ez Weihrauch HW1 már 2009ben is ritkaságnak számított.
- Fegyvergyűjtés..? A FÉG vasak is beleférnek?
- Fura ez, mert ha a hazai picot bontom le, akkor itt max. a FÉG vasak gyűjtése az, ami említésre méltó lehetne. Bár a fő Expert (Gvass) szerint minden ami FÉG, az csak fos lehet.
Üdv.
- Fura ez, mert ha a hazai picot bontom le, akkor itt max. a FÉG vasak gyűjtése az, ami említésre méltó lehetne. Bár a fő Expert (Gvass) szerint minden ami FÉG, az csak fos lehet.
Üdv.
Én sok értelmét nem látom, minden mehetne a megfelelő topikba.Judge Dredd írta: ↑2018.06.12. 21:05 Nem csak éles vasakat lehet gyűjteni. Igény volt rá, a fórum a fórumozókért van, kapnak egy játszóteret az igénylők. Ha nem megy, akkor összevonjuk.
Ez pl. éles vas
No.1 Lőkészség nélküli balfasz.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Nem igy van, egy 37M-et akar eles allapotban is elfogadnek.
de valljuk be a 48M/Walam utan csunya melyrepules kezdodott minoseg es korszeruseg tekinteteben is. Az 1990-es evek masodik feletol meg siralomvolgy.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Azért még a Tokagypt58 is létezett.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
És jó nagy fos is.
minimal onallo gondolattal.
onallo gondolat mondjuk 1945 utan kb. az R78 volt, nem sok minden mas.
Volt benne annyi önállóság mint a 7,65-ös 48M ben, vagy a WALAM48 ban. Hiszen azok sem önálló konstrukciók voltak.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Nem bizony. De azoknak a minősége volt még jó.
tegyel melléjük egy alig 10 évcel későbbi RK59-et és sírsz.
Igazad van! Az RK59-től kezdődően.
- Gianni atya
- Veterán
Még közel sem teljes a "gyűjtemény". Hiányzik egy Xcalibur meg egy K22 X-Trim...
Árulja már el nekem valaki ezek FÉG amúgy miben különböznek egymástól. pl a képen szereplő 2. Más anyagú a tok vagy mi a szösz belül valami?eyeball írta: - Fegyvergyűjtés..? A FÉG vasak is beleférnek?
-
"..."
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Háát az idézett hsz-ben több különböző típus van!
de egy gyűjtő akár egy ritka évjáratot vagy felületkezelést is értékelhet.
A GRP9 és a GRPA9-re gondoltam.gvass1 írta: Háát az idézett hsz-ben több különböző típus van!
de egy gyűjtő akár egy ritka évjáratot vagy felületkezelést is értékelhet.
"..."
- gaijin
- Veterán
- Kapcsolat:
a Stribog nagyon dög. milyen távcső van rajta?Gianni atya írta: ↑2018.06.13. 22:06 Még közel sem teljes a "gyűjtemény". Hiányzik egy Xcalibur meg egy K22 X-Trim...
gaijin (gaidzsin) - JKL
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
- Gianni atya
- Veterán
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
60-80e realisabb. Ez nem a nepperonis pizzéria!
Üdv.
Egy kis segítséget kérnék a szakértőktől.
Mi volt a Danuvia, és a Fémárú és Szerszámgépgyár N.V. (FÉG) hadiüzem kódja az 1950-es években?
A neten csak a GAMMA művek "42", és a MOM "41" kódját találtam meg.
Előre is köszi.
Egy kis segítséget kérnék a szakértőktől.
Mi volt a Danuvia, és a Fémárú és Szerszámgépgyár N.V. (FÉG) hadiüzem kódja az 1950-es években?
A neten csak a GAMMA művek "42", és a MOM "41" kódját találtam meg.
Előre is köszi.
Alakul a VZ61
A VZ52 már teljes.
Ez még alakul.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
És csehszlovák egyenruhában alszol:-)
(Klassz gyűjtemény, irigylésre méltó)
(Klassz gyűjtemény, irigylésre méltó)
Ize, nekem + van egy szlovak katonai bakkancsom... barna...
Mottó :Az élet szar, aztán meghalsz...
- swordmanus
- Veterán
- Kapcsolat:
Re: Fegyvergyűjtés, múzeumok, kiállítások, események
Túraajánlat:
Bécs felé:
Bunkermúzeum (nyáron zárva, de a külső rész így is bejárható)
Bécsi hadtörténeti múzeum, minden első vasárnap ingyenes
Visszafelé Komárom, Monostori erőd, katonaigazolványra volt kedvezmény.
Autópályán mentünk, korán keltünk, de ez mind belefért, és király volt!
Bécs felé:
- swordmanus
- Veterán
- Kapcsolat:
Na akkor hosszabban. Reggel hatkor indultunk Lajosmizséről, végig pályán. A határt átlépve vettük észre a bunkermúzeum barna tábláját, szóval tök random néztük meg. Amit lehetett, mert egy helyi osztrák bácsi elmondása szerint a nyári hónapokra kipakolják és bezárják a belső részeket, mert olyan szinten meleg és párás lenne, hogy szétpenészedne minden, a népek meg megfőnének. De a külső részek is elég látványosak voltak, beépített harckocsitornyokkal, géppuskafészkekkel, harckocsiárokkal, ágyúkkal és T-34-essel. Az azért érdekelne, hogy azt hogy csinálják, hogy míg a határ innenső oldalán ezekbe az öreg vasakba beköltöznek a darazsak, náluk nem! Vagy csak én nem vettem észre. A bunkermúzeumnál kis turistapihenő is van, tehát lehet úgy szervezni, hogy ott álltok meg megenni a hamubasült pogácsát... Asztal, pad, tojtoj... Ingyen parkolás, és teremtett lélek se.swordmanus írta: ↑2018.08.06. 21:09 Túraajánlat:
Bécs felé:
Bécsi hadtörténeti. Ugye pont ingyenes volt, de fotózásért 2 euró... Most első VH-s tárlat volt elsősorban. Nagyon látványos, nagyon szép épületben nagyon kulturáltan van kipakolva a cucc, egy belgrádi hadtörténetihez képest kontinensnyi a különbség. Pedig az épület és a tárlatanyag minősége, tehát az adottságok hasonlóak...
A modern rész az udvaron klimatizált sátorban van. A harckocsikat bemutató Panzerhalle 200 méteres sétával odébb egy szép parkban, ahol a bikiniben napozó vagy épp tollasozó lakosság szezonális látnivaló. A 100m-es táblánál ne menjetek be az udvarba, mert a nagy csarnokban csak tánctanuló hölgyeket lehet találni... Szóval csak egyenesen, és az utca túlfelén van egy csomó harckocsi, jellemzően fedett helyen, létrákkal, hogy bekukucskálhass a nyugati technikába.
Egy óra körül indultunk haza, nagyjából minden dugót megúszva, így adta magát 10 km-es kitérő a pályáról Komárom felé. Kánikulára ideális program, a Monostori erőd mélyén ugyanis nagyon kellemes hűvös van! Klassz tárlatok, lőhettünk elöltöltőssel is. Klausztrofóbiásoknak nem túl tuti a hely, de akkora labirintus, hogy komolyan lehet sétálni pár km-t a sötétben. van kitéve egy csomó II. VH. utáni keleti technika is. Szóval nagyon klassz kis múzeum az is!
Mindenkinek ajánlom, Pestről indulva nem kell ennyire korán kelni, és hamarabb értek haza.
Miért nem korábban írtad, múlt héten voltam Bécsben.swordmanus írta: ↑2018.08.06. 21:09 Túraajánlat:
Bécs felé:
- swordmanus
- Veterán
- Kapcsolat:
Miért nincs? Kalapozzunk arra is?
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
- swordmanus
- Veterán
- Kapcsolat:
-
- Fórumtag
Figyelem! Év végéig 100 (egyszáz) forint a belépő a Hadtörténeti Múzeumba!
http://www.militaria.hu/
Tudja vki h van e ott ruhatár?
Ha már fegyver gyűjtés,akkor megosztanám veletek a gyűjteményem összeszedtem mindenhonnan,,hogy végre egybe lássam a felső 3 éles, a többi gáz. Párhoz van eredeti papír,doboz,garanciajegy meg ilyenek. A Röhm-ök minden rendes Röhm-ök.
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?fil ... 152320.jpg
Jár az ápolttárs jelző.smith15 írta: ↑2018.11.26. 15:53 Ha már fegyver gyűjtés,akkor megosztanám veletek a gyűjteményem összeszedtem mindenhonnan,,hogy végre egybe lássam a felső 3 éles, a többi gáz. Párhoz van eredeti papír,doboz,garanciajegy meg ilyenek. A Röhm-ök minden rendes Röhm-ök.
Kezdőtől nem rossz!smith15 írta: ↑2018.11.26. 15:53 Ha már fegyver gyűjtés,akkor megosztanám veletek a gyűjteményem összeszedtem mindenhonnan,,hogy végre egybe lássam a felső 3 éles, a többi gáz. Párhoz van eredeti papír,doboz,garanciajegy meg ilyenek. A Röhm-ök minden rendes Röhm-ök.
Valaha Martin Riggs voltam, de már csak egy Senki vagyok. Annyira senki, hogy még a fegyverem is "ISMERETLEN".
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Nagyon szep, vegre egy gaz-gumisbuzzancs vadasz:-)smith15 írta: ↑2018.11.26. 15:53 Ha már fegyver gyűjtés,akkor megosztanám veletek a gyűjteményem összeszedtem mindenhonnan,,hogy végre egybe lássam a felső 3 éles, a többi gáz. Párhoz van eredeti papír,doboz,garanciajegy meg ilyenek. A Röhm-ök minden rendes Röhm-ök.
Köszönöm az elismerést! Nem vallom magam igazi vadásznak,csak a fegyvertartási miatt csináltam. 2016-ban lett meg,egyszer nem voltam vadászni. Az nem vonz,csak a fegyver,viszont úgy voltam,hogy talán nehezebb a vadász megszerzése,viszont nincs annyi hajcihő vele később,mint a sporttal.
Legutóbb 1.5 éve voltam ott, akkor volt a földszinten, az ital automaták melett, sőtt akkor még büfé is üzemelt.sodoma írta: ↑2018.11.25. 11:47 Figyelem! Év végéig 100 (egyszáz) forint a belépő a Hadtörténeti Múzeumba!
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Jah... Csak a vadászra egy rakás fegyverkategóriából kimaradsz.smith15 írta: ↑2018.11.26. 18:05 Köszönöm az elismerést! Nem vallom magam igazi vadásznak,csak a fegyvertartási miatt csináltam. 2016-ban lett meg,egyszer nem voltam vadászni. Az nem vonz,csak a fegyver,viszont úgy voltam,hogy talán nehezebb a vadász megszerzése,viszont nincs annyi hajcihő vele később,mint a sporttal.
Valaha Martin Riggs voltam, de már csak egy Senki vagyok. Annyira senki, hogy még a fegyverem is "ISMERETLEN".
Ebben igazad van. Viszont mivel engem leginkább a sörétes puska vonz, így nem fáj annyira. Viszont mint vadász nem vagyok annyi feltételnek kitéve,nem vagyok annyit cseszegetve és nem vagyok annyira "veszélyeztetve" talán.Martin Riggs írta: ↑2018.11.26. 18:33 Jah... Csak a vadászra egy rakás fegyverkategóriából kimaradsz.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Maximalisan igazad van. ha nem pisztolyt akarsz, akkor a felauto golyos puska azert kivalthato straight-pull vagy pump-action cuccokkal.
es a vadasz tenyleg lehet gyujto is.
Nem kötelező a sörétest reduktorozni, ha vadászatra van beírva?
Csak az öntöltőt 2+1-re, pump-action-t nem.Martin Riggs írta: ↑2018.11.26. 18:55 Nem kötelező a sörétest reduktorozni, ha vadászatra van beírva?
Felülről a 2. az Remington 783? Kaliber?
smith15 írta: ↑2018.11.26. 15:53 Ha már fegyver gyűjtés,akkor megosztanám veletek a gyűjteményem összeszedtem mindenhonnan,,hogy végre egybe lássam a felső 3 éles, a többi gáz. Párhoz van eredeti papír,doboz,garanciajegy meg ilyenek. A Röhm-ök minden rendes Röhm-ök.
"..."
- nemtokregelni
- Veterán
Jó kis készlet, van vagy 15 közös darabunksmith15 írta: ↑2018.11.26. 15:53 Ha már fegyver gyűjtés,akkor megosztanám veletek a gyűjteményem összeszedtem mindenhonnan,,hogy végre egybe lássam a felső 3 éles, a többi gáz. Párhoz van eredeti papír,doboz,garanciajegy meg ilyenek. A Röhm-ök minden rendes Röhm-ök.
Sapienti sat.
- swordmanus
- Veterán
- Kapcsolat:
Fehova 2019 játék:
50 éves az AMP-69
Hagyományainkhoz hűen ismét játékot hirdetünk, amelyen jegyeket lehet nyerni a FeHoVára!
Az idei feladat az idén 50 éves AMP-69-hez kötődik.
Készíts az AMP-69 50. évfordulójára emlékező plakátot, rajzot, vagy fotómontázst, és küldd el nekünk e-mailben! Címünk: info@kalasnyikov.hu
25 napon át az aznap beérkezett legjobb kép beküldője nyer!
A játék kezdete: 2019. január 10. Minden nap az aznap este 20:00 óráig beérkezett képek közül választjuk ki a szerintünk legjobbat. Egy ember több pályaművet is beküldhet, de mindenki csak egy jegyet nyerhet! A játék vége: 2019. február 5. 20:00 óra
A nevezés csak akkor érvényes, ha az e-mail tartalmazza a neved és személyi igazolványszámod is. A nevezéssel beleegyezel abba, hogy adataid bizalmasan kezelve lehetővé tegyük a jegyek átvételét, amit a FeHoVa ideje (2019 február 7-10.) alatt a Hungexpo K épületének portáján vehetsz át, igazolványod felmutatásával. A nyerteseket e-mailben értesítjük, a nyertes plakátokat facebook oldalunkon közzétesszük!
Jó játékot! Emlékezzünk méltó módon erre a remek fegyverre!
50 éves az AMP-69
Hagyományainkhoz hűen ismét játékot hirdetünk, amelyen jegyeket lehet nyerni a FeHoVára!
Az idei feladat az idén 50 éves AMP-69-hez kötődik.
Készíts az AMP-69 50. évfordulójára emlékező plakátot, rajzot, vagy fotómontázst, és küldd el nekünk e-mailben! Címünk: info@kalasnyikov.hu
25 napon át az aznap beérkezett legjobb kép beküldője nyer!
A játék kezdete: 2019. január 10. Minden nap az aznap este 20:00 óráig beérkezett képek közül választjuk ki a szerintünk legjobbat. Egy ember több pályaművet is beküldhet, de mindenki csak egy jegyet nyerhet! A játék vége: 2019. február 5. 20:00 óra
A nevezés csak akkor érvényes, ha az e-mail tartalmazza a neved és személyi igazolványszámod is. A nevezéssel beleegyezel abba, hogy adataid bizalmasan kezelve lehetővé tegyük a jegyek átvételét, amit a FeHoVa ideje (2019 február 7-10.) alatt a Hungexpo K épületének portáján vehetsz át, igazolványod felmutatásával. A nyerteseket e-mailben értesítjük, a nyertes plakátokat facebook oldalunkon közzétesszük!
Jó játékot! Emlékezzünk méltó módon erre a remek fegyverre!
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
FeHoVa 2019 – a Kaliber kint lesz a vadászkiállításon
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/fehova- ... allitason/
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
A vásárlás ott is a bankkártyás /Hellopay-es sztorival lehetséges?gvass1 írta: ↑2019.02.07. 14:40 FeHoVa 2019 – a Kaliber kint lesz a vadászkiállításon
Én is kinézek, 6 éve megfogadtam hogy soha többé, de most teszek egy próbát, hátha...
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
heeee?
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Vmi olyasmit olvastam a Fehova általános információknál, hogy a fesztivál... vagyis a rendezvény területén csak érintős bankkártyával vagy HelloPay-el lehet fizetni.
Vagy keverem a szezont a fazonnal, a fazont meg a f...ommal.
Mod: csak a belépőjegy, parkolás, és a vendéglátóhelyeken van kizárólagos kártyás fizetés. A kiállítóknál nem. Csak a megfogalmazás volt idióta.
http://fehova.hu/ nyitó oldal kiemelt rész. "Készpénzmentes fizetés a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban"
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára TotoHU 2019.02.07. 15:00-kor.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
nalunk biztosan csak cash-sel, es gyanitom a tobbi helyen is. En tavalyelott voltam kint utoljara es szigoruan keszpenzes volt. El sem tudom kepzelni a vasarlokozonseget a palinkakimeresnel hogy kartyazzon:-)
Ez az intézményhez tartozó egységekre vonatkozik. Pl parkolás. De én mindent kártyára vettem. A libatepertőt is.TotoHU írta: ↑2019.02.07. 14:52 Vmi olyasmit olvastam a Fehova általános információknál, hogy a fesztivál... vagyis a rendezvény területén csak érintős bankkártyával vagy HelloPay-el lehet fizetni.
Vagy keverem a szezont a fazonnal, a fazont meg a f...ommal.
Mod: csak a belépőjegy, parkolás, és a vendéglátóhelyeken van kizárólagos kártyás fizetés. A kiállítóknál nem. Csak a megfogalmazás volt idióta.
http://fehova.hu/ nyitó oldal kiemelt rész. "Készpénzmentes fizetés a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban"
Mod: ja látom, megtaláltad.
De a legtobb kufár elfogad kártyát aki kérdeztem.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Pedig pont a pálinka-es Jagermeister kiméréseknél lehet csak es kizarolag kártyával fizetni.
-
- Fórumtag
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
wowww, mekkora fejlesztes! Alkoholizmus a XXI. szazadban projekt!
Idén van fegyver is a kiállításon?
Két éve gyalázatos volt, ezért tavaly már nem mentem ki. Idén érdemesebb?
Két éve gyalázatos volt, ezért tavaly már nem mentem ki. Idén érdemesebb?
Ezt nem értem ebben a szájbavert országban. Gyakorlatilag minden második felnőtt ember totál alkesz... Mi a túró jó ebben?
Népbutítás.Martin Riggs írta: ↑2019.02.07. 19:28 Ezt nem értem ebben a szájbavert országban. Gyakorlatilag minden második felnőtt ember totál alkesz... Mi a túró jó ebben?
Mutass egy épkézláb országot,ahol olyan műsorok mehetnek, mint a Drága családom, meg Győzike.
Hülyítsük az országot, mert akkor a nép nem gondolkozik, és nem kér!
Fizetett bér-Troll.
- swordmanus
- Veterán
- Kapcsolat:
A FEHOVA-n Magnum lőtéren mivel lehet lőni?
Nem vagyok provokátor, csak túl sokat kérdezek.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Fehova 1 képben
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Fehova
Megjártam a Fehovát én is. 6 vagy 8 éve nem voltam, most úgy gondoltam ideje újra kinézni, hátha találok valami érdekeset.
Nos, kellemes kis vadász ruha (50%), lámpa-kés és mindenféle vadász biszbasz felszerelés (20%), háztáji kolbász-tepertő és pálinka (10%) trófea-preparált állat és egzotikus vadásztúra szervező (10%) felhozatal volt. A maradék nagyon maximum 10%-on osztoztak a fegyverek. Szinte kizárólag vadászfegyverek, amiket vadászboltban is megnézhettem. Volna, ha akartam volna. De eddig sem akartam. Nem vadász vonalon láttam egy Shadow2-t és pár SIG-et, meg Bren nem működő maketteket, nagyjából ennyi.
A vásárral, vagyis a kiállítással 1 óra alatt végeztem, de ugye minden vásárból kell valami vásárfia, vettem a fagyisnál némi korrekt áron forgalmazott ammo-t, valamint úgy döntöttem megpróbálok asszimilálódni, és rátapintani a Fehova lényegére.
Azt hiszem, sikerült.
Nos, kellemes kis vadász ruha (50%), lámpa-kés és mindenféle vadász biszbasz felszerelés (20%), háztáji kolbász-tepertő és pálinka (10%) trófea-preparált állat és egzotikus vadásztúra szervező (10%) felhozatal volt. A maradék nagyon maximum 10%-on osztoztak a fegyverek. Szinte kizárólag vadászfegyverek, amiket vadászboltban is megnézhettem. Volna, ha akartam volna. De eddig sem akartam. Nem vadász vonalon láttam egy Shadow2-t és pár SIG-et, meg Bren nem működő maketteket, nagyjából ennyi.
A vásárral, vagyis a kiállítással 1 óra alatt végeztem, de ugye minden vásárból kell valami vásárfia, vettem a fagyisnál némi korrekt áron forgalmazott ammo-t, valamint úgy döntöttem megpróbálok asszimilálódni, és rátapintani a Fehova lényegére.
Azt hiszem, sikerült.
Re: Fehova
vidékiként megéri, ha celtudatos az ember... amiket en vettem itt a keleti vegeken nem kapni. Persze a (hazi) sort mar itthon ittam inkabb
Egyebkent vadaszati szempontbol nem volt rossz. Sot, talalkoztam halor ismerossel is. De vasbol keves jo volt. (Mondjuk a fotosban mutatott marlint nem tudtam ott hagyni...) de sportlovesznek annyira nem valo, ez igaz...
-
- Fórumtag
Dunaújvárosból odamenni is ugyanezért volt értelme, az ország minden részének a forgalmazói egy kupacban. A késesekre voltam kíváncsi, végigtapiztam mindet, egy Dorkó (eddig nem ismertem) tőrrel tértem haza. Semmi giccsmotívum, de piszkosul kézreáll!
Ami mókás volt még idén, az egyik optika-forgalmazó az óriás-molinóján épp egy tiltott vadászati eszközzel, éjjellátó céltávcsővel reklámozza magát egy döntően vadászati kiállításon .
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
No igaz, innen is látszik hogy büdös pesti kötsög vagyok (magamat kigúnyolom, ha kell... ), meg átállt az agyam a lőlap luggatásra, nem veszem figyelembe hogy a nagyfaluban a majdnem mindegyik nagy kereskedő itt van (tán kivétel a Harmónia a nagyok közül?) mindenkihez be lehet nézni alkalomadtán, ha kell valami.Blekk Rájgó írta: ↑2019.02.08. 21:24 Dunaújvárosból odamenni is ugyanezért volt értelme, az ország minden részének a forgalmazói egy kupacban. A késesekre voltam kíváncsi, végigtapiztam mindet, egy Dorkó (eddig nem ismertem) tőrrel tértem haza. Semmi giccsmotívum, de piszkosul kézreáll!
Ami mókás volt még idén, az egyik optika-forgalmazó az óriás-molinóján épp egy tiltott vadászati eszközzel, éjjellátó céltávcsővel reklámozza magát egy döntően vadászati kiállításon .
Ebből a szempontból van benne ráció valóban, ha valaki pl eleve vadászpuska vásárlását fontolgatta, akkor voltak egész jó kedvezmények, és nem csak a milliós puskák árából.
Sportlöv téren sovány volt a felhozatal, az e téren legkomolyabb Frommer egy icipici standdal képviseltette magát, ami szintén sokat elmond erről.
Szokás szerint a Kaliber Magazin idén is kint ügyködik az IWA-n. Facebook-on (https://www.facebook.com/pg/kalibermagazin/) gvass folyamatosan pakolja fel a képeket #iwa2019 hashtaggel.
Néhány kép ízelítőbe:
Néhány kép ízelítőbe:
Sokat gesztikuláló és könnyen szófosást kapó önérzetes bunkó... A cukrászda fura ura. Mosolygó Sátán.
-
- Fórumtag
Ráadásul szar, műanyagízű, alig "töltelékes" szendvicsért van pofájuk elkérni a nem kevés pénzt, a többi kajának nevezett dologról nem is beszélve!Blekk Rájgó írta: ↑2019.03.10. 07:20 Minek? Megnézni a kiállítást . Már két éve is léverte a biztit a 800Ft-os kürtőskalács és 1500Ft-os hamburger. Bunkó magyar módra vittem a szendvicseket, éppúgy, mint a nemzetközi vonatra is. Pofátlan lehúzás mind.
Nem védeni akarom őket, de nekik is ki kell fizetni valamiből a nem kevés "területpénzt, + az adókat, stb. és még a jóféle/megéri profitra is gondolniuk kell!
Aki mindezt finanszírozza, mert egy évben egyszer lehet kivagyizni azzal, hogy a haverokkal végigtántorogja az egészet, hááááát, úgy kell neki.
-
- Fórumtag
-
- Fórumtag
Asszem nincs indokom, hogy ne menjek el. Itt van a szomszédban. A szamurájkardokat pedig szeretem.
Egyszer régen, még a múlt évezredben, amikor még internet se volt, valahogy tudomást szereztem egy bécsi aukciós házban (Galerie Zacke) tartott szamurájkard kiállításról és vásárról. Alighanem egy Mariahilferstrassén vásárolt Waffenmagazin hirdetéséből. Engem nyilván csak a kiállítás része érdekelt... vettem jegyet a menetrendszerinti Volánbuszra, felszálltam... az összes többi utas barnabőrű, hatalmas csomagokkal, Marlboro cigi meg ilyesmi. Utóbb tudtam meg, hogy akkoriban a magyar Marlboro jó haszonnal volt eladható Bécsben, az árából meg lehetett venni sok mást, kávé, csoki, ilyesmi, amivel itthon piacoztak. Szóval, felszállok a buszra, zéró csomaggal. Kérdezik a többiek: mit viszek? Mondom, semmit. És mit hozok? Semmit. Akkor minek mész? Szamurájkard kiállításra. Áh, ez hülye. Aztán pár perc múlva az egyik okosabb: figyelj, ha nem viszel semmit, akkor a határnál vállalsz x karton cigit hogy a tied (a vámmentes mennyiséget) ? Persze, miért ne. És visszafelé x kiló kávét meg stb (szintén amennyi vámmentes)? Persze. Egyből haver lettem
A szamurájkardok amúgy lenyűgözőek voltak. És azóta se láttam élőben eredeti történelmi szamurájkardot. Úgyhogy most itt az ideje.
-
- Fórumtag
Végül voltál? Jó buli volt, kár lett volna kihagyni. A nap poénja egy kérdés: "Ennek a csöve kovácsolt vagy huzagolt?" (Mutat rá az ipse az 1858NMA-ra.)
Kint volt elmaradhatatlan Szekér, az elöltöltősök fő vegyésze. Üzenete az illegál buherátoroknak: "Vegyészmérnök és pirotechnikus vagyok. Hiányzik a fél szemem és kezem, de kísérletezzenek csak bátran."
Hat ujja van és tíz gyereke, ki az?Blekk Rájgó írta: ↑2019.04.13. 21:56 Végül voltál? Jó buli volt, kár lett volna kihagyni. A nap poénja egy kérdés: "Ennek a csöve kovácsolt vagy huzagolt?" (Mutat rá az ipse az 1858NMA-ra.)
Kint volt elmaradhatatlan Szekér, az elöltöltősök fő vegyésze. Üzenete az illegál buherátoroknak: "Vegyészmérnök és pirotechnikus vagyok. Hiányzik a fél szemem és kezem, de kísérletezzenek csak bátran."
Az asztalos, aki nem tud vigyázni.
Nem voltam... tele volt a napom más programmal.
Tán gyereket csináltál a gyalupadon???
Bocs, de az előző HSZ annyira dobta ezt!
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Ígértem korábban a gyűjtő ismerősnél lévő hosszú TT33-ról és a lemeztokos FP9L-ről képeket. Ma jártam nála, ezeket tudtam lőni. A TT33 Takács Károly egyik fegyvere volt, elvileg a párja a Hadtörténeti Múzeumban található (nem biztos hogy kiállítva).
A TT-n is és az FP-n is zsír van konzerválás céljából, az látszik a képeken.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
fantasztikus darabok! Ki vannak herelve gondolom...
Egy ismerősöm, aki BM sofőr volt, magas beosztású ET-ak mellett, mondta, hogy neki 40 cm-es csövű, szolgálati TT-je volt. A PPS csöve volt rajta.Kojak írta: ↑2019.04.25. 23:32 Ígértem korábban a gyűjtő ismerősnél lévő hosszú TT33-ról és a lemeztokos FP9L-ről képeket. Ma jártam nála, ezeket tudtam lőni. A TT33 Takács Károly egyik fegyvere volt, elvileg a párja a Hadtörténeti Múzeumban található (nem biztos hogy kiállítva).
57935933_2319506818261280_1888243399153156096_n.jpg
58377753_1987263771401094_5064247001579782144_n.jpg
58581931_315130945828933_2977589041202987008_n.jpg
58586682_860296090987316_3496132554656841728_n.jpg
58647111_2276902942522569_4622999722494263296_n.jpg
58686692_2110672759029148_5792466158384840704_n.jpg58761544_2213234362131143_3854764355392372736_n.jpg
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
élénk fantázia, muhahahahahaha
1. és azt úgy hogyan rejtené?
2. mitől működne? A TT billenő csöves, kengyeles-bordás reteszelésű, rövid csőhátrasiklásos, a PPS merev csoves, szabad tomegzáras
3. teljesen masképpen is néz ki a csöve, nem beszerelhető még véletlenül sem.
LOL
Lehet. Ettől még mondhatta!gvass1 írta: ↑2019.04.26. 12:57 élénk fantázia, muhahahahahaha
1. és azt úgy hogyan rejtené?
2. mitől működne? A TT billenő csöves, kengyeles-bordás reteszelésű, rövid csőhátrasiklásos, a PPS merev csoves, szabad tomegzáras
3. teljesen masképpen is néz ki a csöve, nem beszerelhető még véletlenül sem.
LOL
- swordmanus
- Veterán
- Kapcsolat:
HMFest 2019. június 1-2. (szombat-vasárnap) a terv szerint összefuthattok velem és szerény szakállammal a toborzósátornál.
Fegyvergyűjtésről részletesen a Kaliber júniusi számában, az ítélet meg a júliusiban
- WildBear23
- Veterán
Helló Kojak!Kojak írta: ↑2019.04.25. 23:32 Ígértem korábban a gyűjtő ismerősnél lévő hosszú TT33-ról és a lemeztokos FP9L-ről képeket. Ma jártam nála, ezeket tudtam lőni. A TT33 Takács Károly egyik fegyvere volt, elvileg a párja a Hadtörténeti Múzeumban található (nem biztos hogy kiállítva).
A TT-nek ugyanolyan a belseje, mint a sima változatnak, csak hosszabb a szán elülső része, a helyretolórugó, illetve a cső?
Tehát ugyanott van a reteszelése, mint a sima TT-nek?
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Tudomásom szerint reteszeletlen, szabad tömegzáras. Valószínűleg csak ismétlőként használták, nem gyorspontra. Viszont a szán utólag lett meghosszabbítva, hegesztett. Ezért sem ment át a műszakin pár éve, és lett lefúrva gáz-riasztónak. (Előtte 60 évig jó volt lőfegyvernek. Ki érti... )WildBear23 írta: ↑2019.05.05. 20:04 Helló Kojak!
A TT-nek ugyanolyan a belseje, mint a sima változatnak, csak hosszabb a szán elülső része, a helyretolórugó, illetve a cső?
Tehát ugyanott van a reteszelése, mint a sima TT-nek?
- WildBear23
- Veterán
Az eredeti, 7,62x25 lőszert tüzelte, tömegzárral?Kojak írta: ↑2019.05.05. 22:51 Tudomásom szerint reteszeletlen, szabad tömegzáras. Valószínűleg csak ismétlőként használták, nem gyorspontra. Viszont a szán utólag lett meghosszabbítva, hegesztett. Ezért sem ment át a műszakin pár éve, és lett lefúrva gáz-riasztónak. (Előtte 60 évig jó volt lőfegyvernek. Ki érti... )
Annyira nehezebb lett a szán, hogy elég volt hozzá a tömege (tehetetlensége)?
De fura.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Van példa 9*19 Luger kaliberű szabad tömegzáras pisztolyra is....WildBear23 írta: ↑2019.05.06. 07:21 Az eredeti, 7,62x25 lőszert tüzelte, tömegzárral?
Annyira nehezebb lett a szán, hogy elég volt hozzá a tömege (tehetetlensége)?
De fura.