Az izraeliek szerintem egész Gázát, mint települést fel fogják számolni, másnak részükről egyszerűen nincs értelme.bel írta: ↑2023.10.08. 11:07 +1
Szerintem is a cel a beke megakadalyozasa volt.
Valoszinuleg egy haborus teruleten sok olyan kozepvezeto hadur van, aki szamara konkret veszelyt jelent az, ha megjelenik az adott helyszinen egy "bekebeli" igazsagszolgaltatas, ami pl. a rablogyilkossagokat bunteti; elsodlegesen azert, mert igy a rablogyilkossag megelozesere kizsarolt vedelmi penztol is elesik.
Remelem, hogy a tamadasnak legalabb a kozepszintu tervezoi/parancsnokai nem elik tul a honapot. Ezzel hosszu tavon bizonyitjak, hogy jobb a bekefolyamatot nem megakasztani - de nyilvan ennek csak nagyon hosszu tavon lesz hatasa, az elkovetkezo honapok/evek sokkal rosszabbak lesznek, mint a tamadas nelkul.
Bel
Katonai és rendvédelmi
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
Re: Katonai és rendvédelmi
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
az nem elkepzelheto hogy a cel az volt ugy tunjon mintha iran szervezte volna ezert az usanak lesz indok es felhatalmazas hogy nekimehesen irannak?
bel írta: ↑2023.10.08. 11:07 +1
Szerintem is a cel a beke megakadalyozasa volt.
Valoszinuleg egy haborus teruleten sok olyan kozepvezeto hadur van, aki szamara konkret veszelyt jelent az, ha megjelenik az adott helyszinen egy "bekebeli" igazsagszolgaltatas, ami pl. a rablogyilkossagokat bunteti; elsodlegesen azert, mert igy a rablogyilkossag megelozesere kizsarolt vedelmi penztol is elesik.
Remelem, hogy a tamadasnak legalabb a kozepszintu tervezoi/parancsnokai nem elik tul a honapot. Ezzel hosszu tavon bizonyitjak, hogy jobb a bekefolyamatot nem megakasztani - de nyilvan ennek csak nagyon hosszu tavon lesz hatasa, az elkovetkezo honapok/evek sokkal rosszabbak lesznek, mint a tamadas nelkul.
Bel
ingyom bingyom tálib-e?
nem nagyon vagyok képben a dologgal: felületes ismereteim vannak
ezekből a felületes infókból a következő fó kérdések rajzolódtak ki:
miért volt jó izraelnek, hogy lenyúlta gázát?
miért volt eddig egyiptomi oldalról is lezárva a terület?
ezekből a felületes infókból a következő fó kérdések rajzolódtak ki:
miért volt jó izraelnek, hogy lenyúlta gázát?
miért volt eddig egyiptomi oldalról is lezárva a terület?
Kétségtelenül az lenne a racionális megoldás, ha felszámolnák azt a rablótanyát, és az átlagos, csak nyugalomban és jólétben élni akaró arabokat megszabadítanák a rajtuk basáskodó, önmagukat szabadságharcosként brandelő maffiózóktól…
…de a palesztinok olyan jó marketinggépezetet működtetnek már évtizedek óta, hogy nyugaton rengeteg szimpatizánsuk hatalmas botrányt csinálna. Ami még hagyján, lehetne rá legyinteni, hogy "Óbégassanak csak!", de egész magas pozíciókba is jutott belőlük.
Metakérdés: egyáltalán van mit megérteni?
Oda születve csak a megértés illúziója lenne a fejedben. - Állítólag Neumann János mondta (és a szövegkörnyezetet sem ismerem): "A matematikában az ember nem megérti a dolgokat, hanem megszokja." → Ennek analógiájára: ők sem értik, csak sosem gondolkodtak el ezen. Beleszülettek a konfliktusba, beléjük nevelték a gyűlöletet, megszokták. Nem látok az emberek fejébe, de valószínűsítem sok ember nem önreflektív, sosem gondolkodik el azon mit miért gondol, egyszerűen csak működik az "Anyukám/Tanítónéni/Józsi azt mondta".
Hofi bon motja úgy hangzik, hogy a hagyománytiszteletből lopnak. - Ők hagyománytiszteletből gyűlölködnek. Bármilyen keserű és fekete is tőlem ez a szellemeskedés.
Ott keresd, ahol van: itt nincs, ne keresd.
Persze, hogy elképzelhető: sokkal több dolog elképzelhető, mint ami lehetséges. Pl. egy saját testőrség T-800-asokból. (Ezt a szellemeskedést ne vedd magadra.)
Az ilyen szintű $z@rkeverést a mi szintünkön majd pár év vagy évtized múlva utólag lehet tudni. Nem mi fogjuk a vasárnapi ebéd és kávé után a képernyő mögött ülve ezt kiIQ-zni, legfeljebb akaratlanul útjára indítunk egy újabb mentális szemetet, ahogy a "madarak valójában robotok"-heccből is mi lett. (Egy halom élő agyhalott.)
Szia,
Azert, hogy ne tudjak meg egyszer onnan megtamadni. Aztan 2005-ben ugy gondoltak, hogy megszallas ("lenyulas") nelkul sem fogjak onnan megtamadni.
Nyilvan, most megtamadtak onnan, de kb 1000 fegyveres, es nem tobb tizezer, mintha egy rendes hadsereg tamadott volna.
"miért volt eddig egyiptomi oldalról is lezárva a terület?"
Tipp: ha egy totalisan osszeomlott allam, ahol a helyi hadurak barmit megtehetnek a szomszed, akkor mindenki lezarna a hatarat.
Bel
- swordmanus
- Veterán
- Kapcsolat:
Kaptak anno sokat még rendszerváltás előtt, és van egy friss nagy adag Afganisztánban, az ügyeskezű pakisztáni másolóművészek szomszédságában. A forma stimm, de ha előttem lenne, akkor is nagyítózni kellene, hogy tényleg magyar-e. Idehaza amennyire köpködték kinn annyira népszerű.
köszi a választbel írta: ↑2023.10.08. 20:20 Szia,
Azert, hogy ne tudjak meg egyszer onnan megtamadni. Aztan 2005-ben ugy gondoltak, hogy megszallas ("lenyulas") nelkul sem fogjak onnan megtamadni.
Nyilvan, most megtamadtak onnan, de kb 1000 fegyveres, es nem tobb tizezer, mintha egy rendes hadsereg tamadott volna.
"miért volt eddig egyiptomi oldalról is lezárva a terület?"
Tipp: ha egy totalisan osszeomlott allam, ahol a helyi hadurak barmit megtehetnek a szomszed, akkor mindenki lezarna a hatarat.
Bel
ezek szerint egyiptom aszongya: köszi, de ennyi idő után már nem kérem vissza
gondolatkísérlet következik:
mi lett volna, ha a balhé nem gázából indul izrael nemzetközileg elfogadott területei ellen, hanem monnyuk ciszjordániában menne az adok-kapok a nemzetközi jog szerint illegál telepek körül ?
Fegyverszam. Szerintem a pakik nem ütnek bele.swordmanus írta: ↑2023.10.08. 20:57 Kaptak anno sokat még rendszerváltás előtt, és van egy friss nagy adag Afganisztánban, az ügyeskezű pakisztáni másolóművészek szomszédságában. A forma stimm, de ha előttem lenne, akkor is nagyítózni kellene, hogy tényleg magyar-e. Idehaza amennyire köpködték kinn annyira népszerű.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Miközben zajlik a valóban tragikus izraeli konfliktus, és izraeli zászlóba burkolóznak a Facebook profilképek, furcsa módon az egész világ szinte szó nélkül ment el a karabahi villámháború mellett. Amellett hogy a pár napos konfliktusban is volt 3-400 halálos áldozat (igaz szinte mind katonák) a konfliktus kiváltott egy 100+ ezer fős tömeges menekülést! Gyakorlatilag lezajlott egy örmény exodus, a karabahi enklávé lakosai tömegesen menekültek az azeriek elől, azok elől akik kb. száz évvel ezelőtt egyszer már majdnem teljesen kiirtották őket. Lásd még: Örmény népirtás (vagy örmény holocaust) . Az örményeket gyakorlatilag elűzték a saját földjükről ahol egyébként többezer éve laknak, és ahol mellesleg az első keresztény államot is létrehozták anno. Nem száz éve történt ez, nem a nácik alatt 80 éve, hanem éppen most, 2023-ban.
A más kérdésekben szuper érzékeny és magát haladónak gondoló nyugati sajtóban nem vert fel különösebb port az eset. Nem láttam hogy a FB-n tömegesen örmény zászlóra cserélték volna ki a profilképüket, de még itthon sem voltak olyan határozott és hangos elítélő nyilatkozatok a tömeges keresztényüldözésre. Pedig a világ legrégebbi keresztény állama volt az övék, mi pedig védjük a keresztényeket. Állítólag.
Nem akarom ezzel az izraeli eseményseket sem kisebbíteni, mindegyik egy borzasztó tragédia, mindössze annyit mondok, a sajtó pozicionálása rendkívül sokat számít. (Semmi újat nem mondtam, tudom)
https://en.wikipedia.org/wiki/2023_Azer ... o-Karabakh
https://www.cfr.org/article/photos-nago ... akh-exodus
A más kérdésekben szuper érzékeny és magát haladónak gondoló nyugati sajtóban nem vert fel különösebb port az eset. Nem láttam hogy a FB-n tömegesen örmény zászlóra cserélték volna ki a profilképüket, de még itthon sem voltak olyan határozott és hangos elítélő nyilatkozatok a tömeges keresztényüldözésre. Pedig a világ legrégebbi keresztény állama volt az övék, mi pedig védjük a keresztényeket. Állítólag.
Nem akarom ezzel az izraeli eseményseket sem kisebbíteni, mindegyik egy borzasztó tragédia, mindössze annyit mondok, a sajtó pozicionálása rendkívül sokat számít. (Semmi újat nem mondtam, tudom)
Azeri és török gáz. Van amiért korpásodik a haj..TotoHU írta: ↑2023.10.09. 09:31 Miközben zajlik a valóban tragikus izraeli konfliktus, és izraeli zászlóba burkolóznak a Facebook profilképek, furcsa módon az egész világ szinte szó nélkül ment el a karabahi villámháború mellett. Amellett hogy a pár napos konfliktusban is volt 3-400 halálos áldozat (igaz szinte mind katonák) a konfliktus kiváltott egy 100+ ezer fős tömeges menekülést! Gyakorlatilag lezajlott egy örmény exodus, a karabahi enklávé lakosai tömegesen menekültek az azeriek elől, azok elől akik kb. száz évvel ezelőtt egyszer már majdnem teljesen kiirtották őket. Lásd még: Örmény népirtás (vagy örmény holocaust) . Az örményeket gyakorlatilag elűzték a saját földjükről ahol egyébként többezer éve laknak, és ahol mellesleg az első keresztény államot is létrehozták anno. Nem száz éve történt ez, nem a nácik alatt 80 éve, hanem éppen most, 2023-ban.
Izrael pedig attól para, hogyha Izrael tenyleg neki áll rendet tenni, akkor beszállhat mindenki a környéken és Armageddon csak kb. 150 kmre van Gázától.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Az én kis "I stand with Israel" fotóm a minapi Merkava-simogatás közben:-))
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Nemzetközijogiológiailag az komplett a zerbajdzsán területén belüli balhé voltTotoHU írta: ↑2023.10.09. 09:31 Miközben zajlik a valóban tragikus izraeli konfliktus, és izraeli zászlóba burkolóznak a Facebook profilképek, furcsa módon az egész világ szinte szó nélkül ment el a karabahi villámháború mellett. Amellett hogy a pár napos konfliktusban is volt 3-400 halálos áldozat (igaz szinte mind katonák) a konfliktus kiváltott egy 100+ ezer fős tömeges menekülést! Gyakorlatilag lezajlott egy örmény exodus, a karabahi enklávé lakosai tömegesen menekültek az azeriek elől, azok elől akik kb. száz évvel ezelőtt egyszer már majdnem teljesen kiirtották őket. Lásd még: Örmény népirtás (vagy örmény holocaust) . Az örményeket gyakorlatilag elűzték a saját földjükről ahol egyébként többezer éve laknak, és ahol mellesleg az első keresztény államot is létrehozták anno. Nem száz éve történt ez, nem a nácik alatt 80 éve, hanem éppen most, 2023-ban.
Lényeges különbség
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Jó észrevétel, nem tudom mi volt a státusza.
Rágugliztam, Wiki szerint a CCCP időkben örmény autonóm terület volt Karabah, ami a Szovjetúnió megszűnése és Azerbajdzsán kiválása után tisztázatlan maradt. Az ott élő örmények továbbra is autonómiát szerettek volna, az azeri többség viszont ezt elutasította.
https://en.wikipedia.org/wiki/Political ... o-Karabakh
Azok a törökök voltak, hahó!TotoHU írta: ↑2023.10.09. 09:31 a karabahi enklávé lakosai tömegesen menekültek az azeriek elől, azok elől akik kb. száz évvel ezelőtt egyszer már majdnem teljesen kiirtották őket. Lásd még: Örmény népirtás (vagy örmény holocaust) . Az örményeket gyakorlatilag elűzték a saját földjükről ahol egyébként többezer éve laknak, és ahol mellesleg az első keresztény államot is létrehozták anno. Nem száz éve történt ez, nem a nácik alatt 80 éve, hanem éppen most, 2023-ban.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Tudom, hogy most ezzel nem leszek népszerű, de akkor is leírom:
A civilek gyilkolászását, meg elhurcolását maximálisan elítélem, az összes kecsketoszót aki ilyesmit tett élve kellene kibelezni.
Az IDF katonák elleni támadásnál viszont azt mondom, hogy most megtudták milyen az, amikor nem fegyvertelen, vagy max követ dobáló gyerekekre kell lőni, hanem rendesen emberükre találtak...
A civilek gyilkolászását, meg elhurcolását maximálisan elítélem, az összes kecsketoszót aki ilyesmit tett élve kellene kibelezni.
Az IDF katonák elleni támadásnál viszont azt mondom, hogy most megtudták milyen az, amikor nem fegyvertelen, vagy max követ dobáló gyerekekre kell lőni, hanem rendesen emberükre találtak...
- swordmanus
- Veterán
- Kapcsolat:
Nem igazán szokásuk amiről beszélsz, ellenben az szokás, hogy köveket dobáló gyerekek mögül lőnek rájuk. Többek között azért sem lövöldöznek, mert az olyan nagyonjóemberek mind te, utaznak rájuk kamerával. Sőt vannak olyan zsidók akik az araboknak osztogatnak kamerát, hogy mindent is felvegyenek (Betselem)Sjani86 írta: ↑2023.10.09. 21:07 Tudom, hogy most ezzel nem leszek népszerű, de akkor is leírom:
De innen Magyarországról nyilván tudod mi van ott.
Már vártam mikor jön az első progresziv idióta, hogy kimondja, megérdemelték amit kaptak.
Ebben biztos vagyok, csak minek?swordmanus írta: ↑2023.10.09. 21:25 Kivéve ha kérsz, és akkor akármit is beütnek, vagy lemásolják a donorról.
Akkor inkább bearanyozzák.
Pont nem érdekel mit gondolsz, mint ahogy az ukrán téma kapcsán sem. Ez a véleményem, ennyi, leszarom ha nem tetszik...aksurv írta: ↑2023.10.09. 21:35 Nem igazán szokásuk amiről beszélsz, ellenben az szokás, hogy köveket dobáló gyerekek mögül lőnek rájuk. Többek között azért sem lövöldöznek, mert az olyan nagyonjóemberek mind te, utaznak rájuk kamerával. Sőt vannak olyan zsidók akik az araboknak osztogatnak kamerát, hogy mindent is felvegyenek (Betselem)
De innen Magyarországról nyilván tudod mi van ott.
Már vártam mikor jön az első progresziv idióta, hogy kimondja, megérdemelték amit kaptak.
Nem azt mondom, hogy megérdemelték, csak érdekes mód most valahogy nem vigyorogtak annyira, mint amit néhanapján látni lehetett a palesztin helyzet kapcsán...
Figyeljetek: így biztosan nem fogjátok meggyőzni sem egymást, sem a közönséget, de a fórum rosszabb lesz. - Ez kettőből semmi.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Az azeriek gyakorlatilag törökök, a.nyelvükre úgy is hivatkoznak mint azerbajdzsáni török nyelv.
De az isztambuli kormányzat akarta eltakarítani az örményeket, ebben igazad van.
Örmény szempontból talán mindegy is ki akarja kiirtani, elüldözni őket.
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Azeri_nyelv
- nemtokregelni
- Veterán
Nézegetted, ahogy szedik szét a holttesteket, tapossák a fejeket és hasonlók a bázison? Ez akkor már nem katonai művelet vagy egy ellenséges létesítmény elfoglalása, hanem valami primitív halottgyalázás. Gyakorlatilag egy large-scale terrorcselekmény az egész, még ha voltak katonai célpontjai is.Sjani86 írta: ↑2023.10.09. 21:07 Tudom, hogy most ezzel nem leszek népszerű, de akkor is leírom:
Sapienti sat.
+1
Nem tudom eldönteni, hogy a Hamasz-simogatás, vagy a progresszívidiótázás zavar jobban (vagyis dehogynem - az előbbi), de mindkettővel egészen biztosan nem csak a fórum színvonala romlik, hanem az érintett hozzászólók személyes szavahihetősége is. Ha nincs jobb érvünk, mint másnak a lehülyézése, akkor talán bölcsebb csendben maradni.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
Nem véletlenül használtam ezt a kifejezést.Petya357 írta: ↑2023.10.10. 00:46 +1
Nem tudom eldönteni, hogy a Hamasz-simogatás, vagy a progresszívidiótázás zavar jobban (vagyis dehogynem - az előbbi), de mindkettővel egészen biztosan nem csak a fórum színvonala romlik, hanem az érintett hozzászólók személyes szavahihetősége is. Ha nincs jobb érvünk, mint másnak a lehülyézése, akkor talán bölcsebb csendben maradni.
Még csak nem is sértéskent. Kb. 85 kölök korom óta figyelem a közelkeleti válságot. Ezt a vádat jellegzetesen két kör mondja, a kuruc nácik és az elnyomókért harcoló progreszivek.
A gyerekek ellen harcoló izraeli katona a palesztin propaganda egyik jellegzetes terméke.
Az egyik haverom kettős állampolgár és elég pontos infókat szokott mondani.
Itt a támadásnál 18 éves frissen felszerelt kölyköket meszaroltak le, mert az ünnepeken a tapasztaltabb öreg katona megy haza. A szüleiket hívták, hogy megtamadtak őket ahelyett hogy fegyvert fogtak volna. A katona és a civil lányokat agyba főbe eroszakolták, mielőtt elhurcoltak őket. Láttam olyan felvételt ahol a Fülöp szigeti mezőgazdasági vendégmunkast kaoaval fejezték le.
És akkor közli ez milyen igazságos.
Ne kezdjetek itt moralizáln, i ez nettó szemétség a megszokott tudatlanság mellett.
+1nemtokregelni írta: ↑2023.10.10. 00:12 Nézegetted, ahogy szedik szét a holttesteket, tapossák a fejeket és hasonlók a bázison? Ez akkor már nem katonai művelet vagy egy ellenséges létesítmény elfoglalása, hanem valami primitív halottgyalázás. Gyakorlatilag egy large-scale terrorcselekmény az egész, még ha voltak katonai célpontjai is.
Tökéletesen megértem, mit érzel. Kísértetiesen hasonlít ahoz, amit Ukrajna lerohanásakor éreztem, érintettség fokán úgy érzem, többet tudok az ottani részletekről, mint az átlagpolgár. “A szörnyű, elítélem, de…” hangok, akik magukat racionálisnak igyekeznek beállítani - pedig nagyok keveset tudnak az érdemi helyzetről. “Pedig nincs itt mit moralizálni - nettó szemétség a megszokott tudatlanság mellett”. Kísérteties.aksurv írta: ↑2023.10.10. 05:20 Nem véletlenül használtam ezt a kifejezést.
Még csak nem is sértéskent. Kb. 85 kölök korom óta figyelem a közelkeleti válságot. Ezt a vádat jellegzetesen két kör mondja, a kuruc nácik és az elnyomókért harcoló progreszivek.
A gyerekek ellen harcoló izraeli katona a palesztin propaganda egyik jellegzetes terméke.
Az egyik haverom kettős állampolgár és elég pontos infókat szokott mondani.
Itt a támadásnál 18 éves frissen felszerelt kölyköket meszaroltak le, mert az ünnepeken a tapasztaltabb öreg katona megy haza. A szüleiket hívták, hogy megtamadtak őket ahelyett hogy fegyvert fogtak volna. A katona és a civil lányokat agyba főbe eroszakolták, mielőtt elhurcoltak őket. Láttam olyan felvételt ahol a Fülöp szigeti mezőgazdasági vendégmunkast kaoaval fejezték le.
És akkor közli ez milyen igazságos.
Ne kezdjetek itt moralizáln, i ez nettó szemétség a megszokott tudatlanság mellett.
Pedig nincs it semmi látnivaló. A lóf.sznak is van vége. Izrael nem tehet mást, mint a borzalmak megtorlása. A léte a tét. Gondolom Te meg én és nagyon sok más ember.
De aztán jönnek mindent jobban tudó máshogy gondolkodóak, a szokásos whataboutism, az alternatív forrásokból tájékozodóak, és minden más, amit már sajnos ismerünk. Úgy néz ki, hogy ez az élet rendje. Mit tudsz tenni? Nem sok mindent. De az emberek idiótázása nem fog segíteni. Ezt már kipróbáltuk. Ha igazad van, ha nem - nem segít.
Igen láttam. Közülünk senki nem élt ott, ha én is abban nőttem volna fel hogy bombàzzàk a hàzainkat (most mindegy hogy azért mert hamasz bàzis avagy nem, az átlag palesztin biztos hogy nem őket teszi felelőssé, hanem azt aki lebombàzta) akkor lehet hogy én is ugyanezt tenném.nemtokregelni írta: ↑2023.10.10. 00:12 Nézegetted, ahogy szedik szét a holttesteket, tapossák a fejeket és hasonlók a bázison? Ez akkor már nem katonai művelet vagy egy ellenséges létesítmény elfoglalása, hanem valami primitív halottgyalázás. Gyakorlatilag egy large-scale terrorcselekmény az egész, még ha voltak katonai célpontjai is.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Egy újabb kitűnő poszt a szerzőtől, aki sokakkal ellentétben járt is Gázában. Nem egyszer, nem kétszer, sokszor.
+1Petya357 írta: ↑2023.10.10. 07:18 Tökéletesen megértem, mit érzel. Kísértetiesen hasonlít ahoz, amit Ukrajna lerohanásakor éreztem, érintettség fokán úgy érzem, többet tudok az ottani részletekről, mint az átlagpolgár. “A szörnyű, elítélem, de…” hangok, akik magukat racionálisnak igyekeznek beállítani - pedig nagyok keveset tudnak az érdemi helyzetről. “Pedig nincs itt mit moralizálni - nettó szemétség a megszokott tudatlanság mellett”. Kísérteties.
Pedig nincs it semmi látnivaló. A lóf.sznak is van vége. Izrael nem tehet mást, mint a borzalmak megtorlása. A léte a tét. Gondolom Te meg én és nagyon sok más ember.
De aztán jönnek mindent jobban tudó máshogy gondolkodóak, a szokásos whataboutism, az alternatív forrásokból tájékozodóak, és minden más, amit már sajnos ismerünk. Úgy néz ki, hogy ez az élet rendje. Mit tudsz tenni? Nem sok mindent. De az emberek idiótázása nem fog segíteni. Ezt már kipróbáltuk. Ha igazad van, ha nem - nem segít.
Ha csak katonai bázisokat, katonákat támadnak meg egy szót nem szólok innen, mert egy másik világ ugyanúgy mások harca, mint ami keletre van.Sjani86 írta: ↑2023.10.10. 07:28 Igen láttam. Közülünk senki nem élt ott, ha én is abban nőttem volna fel hogy bombàzzàk a hàzainkat (most mindegy hogy azért mert hamasz bàzis avagy nem, az átlag palesztin biztos hogy nem őket teszi felelőssé, hanem azt aki lebombàzta) akkor lehet hogy én is ugyanezt tenném.
De a mészárlásra, nemi erőszakra nincs magyarázat nincs mentség. Nem tudok olyan szituációt elképzelni, hogy bosszúból nőket. erőszakoljak meg.
Ebben viszont egyet értek, a nemi erőszakra nincs mentség. Ezt írtam is, hogy a civilek elleni dolgokat azt elìtélemaksurv írta: ↑2023.10.10. 07:52 Ha csak katonai bázisokat, katonákat támadnak meg egy szót nem szólok innen, mert egy másik világ ugyanúgy mások harca, mint ami keletre van.
De a mészárlásra, nemi erőszakra nincs magyarázat nincs mentség. Nem tudok olyan szituációt elképzelni, hogy bosszúból nőket. erőszakoljak meg.
+1
Egyszer jo lenne békét kötni.
Szerintem személyesen szót ertenénk a vélemény különbségek ellenére.
Re: Jog & Fegyver, fegyverliberalizáció
És még sokkal kisebb, ha az IDF. Itt a támadás váratlansága/ ( ha úgy teszik, a hagyományosan legendásan jó hírszerzés kudarca) okozta a legnagyobb károkat.
A koreai párhuzam IMHO ott sántít kicsit, hogy az USAbrli koreai kisebbség tagjai rákészültek a looterekre, és a loiterek is tudták, hogy várnak rájuk. Erre most nem lett volna idő.
A többivel egyetértek.
Nem tanultak az ukrán háborúból. Most annyi idejük van ra ameddig elindítjak a támadást.Petya357 írta: ↑2023.10.10. 09:27 És még sokkal kisebb, ha az IDF. Itt a támadás váratlansága/ ( ha úgy teszik, a hagyományosan legendásan jó hírszerzés kudarca) okozta a legnagyobb károkat.
A koreai párhuzam IMHO ott sántít kicsit, hogy az USAbrli koreai kisebbség tagjai rákészültek a looterekre, és a loiterek is tudták, hogy várnak rájuk. Erre most nem lett volna idő.
A többivel egyetértek.
Az egész megelozheto lett volna pár filléres dronnal természetesen a jó hírszerzési munka kiegészítéseként.
Ilyet tamadast Ukrajnában már nem lehetne megcsinalni egyik oldalról se.
Ráadásul az egészben semmi újdonság nem volt,
ugyanis ez klasszikus mongol v. huszárportya volt.
A modern időkben így foglalta el 1500 emberrel a 1.6 milliós Mosult az ISIS.
A harkovi támadás is ezen az elven működött.
Tanulni kellett volna mások hibáiból.
Izraelnek (szigorúan a saját véleményem) most több tízezer olcsó dronra és dronkezelokre lenne szüksége amire pl. a katona lányok tökéletesen alkalmasak. Ugye szoktak mondani a nők szemét semmi se kerüli el, az öngyilkos fpv drón pedig önmagában is demoralizalo de arabok számára tudva, hogy nők iranyítjak meg pusztítobb lenne.
Nem csak Gaza a probléma, hanem északon a Hezbollah is. 2006ban mindenféle lyukakbol mozgó platformokrol raketaztak.
Ezek a rejthetoseg és mozgékonysag miatt hagyományos fegyverekkel nagyon nehezen tamadhatok bármilyen modernek is azok.
A kellő számú drón elől viszont nem nagyon lehet elbujni és egy öngyilkos drón szinte azonnal tamadhat.
De megegyszer ez egy kibic véleménye.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
NA, EZT NEM LÁTTAM JÖNNI!
Nagy segítség ez a magyar családoknak...ja, nem ide
https://index.hu/fomo/2023/10/10/mia-kh ... desbontas/
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
+1Petya357 írta: ↑2023.10.10. 07:18 Tökéletesen megértem, mit érzel. Kísértetiesen hasonlít ahoz, amit Ukrajna lerohanásakor éreztem, érintettség fokán úgy érzem, többet tudok az ottani részletekről, mint az átlagpolgár. “A szörnyű, elítélem, de…” hangok, akik magukat racionálisnak igyekeznek beállítani - pedig nagyok keveset tudnak az érdemi helyzetről. “Pedig nincs itt mit moralizálni - nettó szemétség a megszokott tudatlanság mellett”. Kísérteties.
Nem élünk ott, nem szívtuk be gyerekkorunktól kezdve az ottani milliőt, nem hatott ránk egyik oldal domináns álláspontja sem.
Saját véleményem: palesztinokat ért valós vagy vélt igazságtalanságok ide, történelmi sérelmek oda - ilyen brutalitással civilekre támadni semmilyen vallási vagy történelmi indokkal kurvára nem igazolható, és semmilyen vallás doktrínája szerint nem okés. A törökök is muzulmánok, és nem csinálnak ilyesmit. (Most már... száz éve még azért ott sem okozott gondot) A Fatah vezetésű palesztinok úgyszintén nem, bár ott igény azért néha vóna rá, de nagyjából legalább féken tudják tartani a saját népüket.
Azok, akik ártatlan gyerekeket és nőket gyilkolnak le, nagymamákat ölnek meg majd kiposztolják a saját fiókjukra a holttestekről készült fotókat, zenei fesztiválon bulizó fiatalokat mészárolnak és erőszakolnak, azok a szubhumán viselkedés olyan mély szintjére süllyedtek, hogy elveszítették azt a jogukat, hogy embernek tekintsék őket. Azok az állatnál is rosszabb mérgezően gonosz lények, akiket el kell távolítani a világból, nincs más lehetőség, vagy ők, vagy mi, ez éppen olyan helyzet mint az ISIS volt pár éve. Nincs helyük a Földön, és már nincs helye az egyrészt-másrészt moralizálásnak és racionalizálásnak sem. Nem lehet megérteni a másik oldal álláspontját mert nincs amit meg kelljen érteni, az ilyen fokú, állatinál is rosszabb brutalitás semmivel nem igazolható.
Ohhh boomerként lemaradtam, Maya Gold és Miss Wilde nál na akkor most megnnézem MIA tgvass1 írta: ↑2023.10.10. 10:41 NA, EZT NEM LÁTTAM JÖNNI!
- nemtokregelni
- Veterán
Az a vicc, hogy a pártfogoltjai őt magát halálra köveznék, ha tehetnék, illetve pont ő kapott anno mindenféle fenyegetést és zaklatást vallási fanatikusoktól.gvass1 írta: ↑2023.10.10. 10:41 NA, EZT NEM LÁTTAM JÖNNI!
Sapienti sat.
Olyan lehet ez, mint a Stockholm szindrómanemtokregelni írta: ↑2023.10.10. 13:49 Az a vicc, hogy a pártfogoltjai őt magát halálra köveznék, ha tehetnék, illetve pont ő kapott anno mindenféle fenyegetést és zaklatást vallási fanatikusoktól.
Vagy csak kezdett kiöregedni a szakmából, és kell a balhé mert már nem viszik a filmjeit
Sőt még az is lehet, hogy egyszerűen csak nem okos.
Szia,Petya357 írta: ↑2023.10.10. 09:27 És még sokkal kisebb, ha az IDF. Itt a támadás váratlansága/ ( ha úgy teszik, a hagyományosan legendásan jó hírszerzés kudarca) okozta a legnagyobb károkat.
A többivel egyetértek.
Hat, a "nem lett volna ido"-vel nem ertek egyet.
Kezdjuk azzal, hogy mennyi ido elovenni egy fegyvert a pancelbol, es megtolteni? Szerintem 2-5 perc alatt siman megvan.
Mennyi ideig tartottak a harcok? A legtobb helyen orakig, nehany ponton meg masnap is.
Szoval ha a kerites attoresekor radiofigyelmeztetest adnak ki, akkor az 5 km-rel odebb tartozkodoknak lett volna kb 5 percuk reagalni (szerintem durva becslesnek a 60 km/h sebesseg megfelelo gyors jarmuvek eseteben); ami eleg ido.
Es folytassuk egy idezettel Aksurvtol: "Izrael egyik jelképe a puskaval a hátán szántó kibucnyi volt." Ha marad ez a mentalitas, akkor 2-5 perc helyett 2-5 masodperc a reakcioido, ahhoz mar radioban bemondott figyelmeztetes sem kell.
Bel
Elsőnek a jelzőrendszert iktattak aztán kamerákat automata géppuskakat majd a falakat robbantottak be.bel írta: ↑2023.10.10. 15:21 Szia,
Hat, a "nem lett volna ido"-vel nem ertek egyet.
Kezdjuk azzal, hogy mennyi ido elovenni egy fegyvert a pancelbol, es megtolteni? Szerintem 2-5 perc alatt siman megvan.
Mennyi ideig tartottak a harcok? A legtobb helyen orakig, nehany ponton meg masnap is.
Szoval ha a kerites attoresekor radiofigyelmeztetest adnak ki, akkor az 5 km-rel odebb tartozkodoknak lett volna kb 5 percuk reagalni (szerintem durva becslesnek a 60 km/h sebesseg megfelelo gyors jarmuvek eseteben); ami eleg ido.
Es folytassuk egy idezettel Aksurvtol: "Izrael egyik jelképe a puskaval a hátán szántó kibucnyi volt." Ha marad ez a mentalitas, akkor 2-5 perc helyett 2-5 masodperc a reakcioido, ahhoz mar radioban bemondott figyelmeztetes sem kell.
Bel
Volt olyan város v. kibuc ahol addig ástak alagutat és nem volt semmi idő.
A katonaságot pedig ismerni kell.
Hosszú ünnep volt aminek az eleje valahogy jom kippurral kezdődik és akkor valószínűleg teljes készültség volt.
A támadás viszont a szukkot végén szombaton volt ami egy több napos ünnepi sorozat vége ilyenkor mindenki bulizik.
Mi az eredmény?
A kopcsok adják a szolgálatokat minimum v. az alatti létszámban a tisztek közül is a kopasz hadnagyok, mert az öreg harcsa megy csajozni.
Hogy érthető legyen azért hogy karácsonykor otthon legyek 3 szolgálatot vittem el szilveszterkor 48 óra alatt. Az egyikből még nem váltottak le amikor felvettem a következőt. Biztos vagyok benne, hogy ott is ment a botolás a szolgálattal.
Ráadásul hajnalban volt támadás aki nem tapasztalt annak ilyenkor a minimumon vannak az energiái. Jó sok szoli kell ahhoz, hogy nap 24 órás legyen és tiszta legyen a fejed éjszaka is , de annak is meg vannak a hátrányai, mert leszereles után még felévvel is 2 sec alatt ébredtem, mert ha engem valaki ébresztett akkor azért tette, mert valami gebasz volt amiben lépni kellett.
Tehát nem úgy működik hogy szépen eljut mindenkihez a riasztás vagy hogy van egyáltalán riasztás.
A fegyver azért jó, mert ha tisztul a köd akkor van amivel lehet cselekedni, és ahol sok civil fegyver van ott nem lehet az ellenállás mértékét kiszamolni ami borítja a terveket.
Hogy hogyan foglaltak el az egyik bázist.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0694281020
Belnek.
Ez van akkor amikor éberség és fegyver is van.
https://zsido.com/egy-fiatal-no-mentett ... ristaktol/
azér ezt majd ha több helyről m egerősíttték... bár remélem valóüban így voltaksurv írta: ↑2023.10.10. 16:31 Belnek.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
+1
Egyelőre ugyanazt a hírt közöltek le szinte szóról szóra számtalan helyen. Egy újságnál találtam meg a valószínűsíthető forrását, Izrael indiai nagykövetségét, aki a Twitteren tette közzé a hírt elsőként.
Ezen az oldalon egyébként azt is írják, hogy a fiatal lány a kibuc "biztonsági koordinátora" volt, vagyis azt tette amire ki is volt képezve, és a feladata volt. A hír szerint az órákkal később a kibuchoz érkező katonaság 25 terrorista holttestét találta meg a kerítésnél, ennyit ártalmatlanítottak a felfegyverzett lakók.
https://www.timesnownews.com/good-news/ ... -104323264
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Az általam egyébként nem igazán kedvelt Somkuti feltesz egy igen jó kérdést:aksurv írta: ↑2023.10.10. 16:10 Elsőnek a jelzőrendszert iktattak aztán kamerákat automata géppuskakat majd a falakat robbantottak be.
Volt olyan város v. kibuc ahol addig ástak alagutat és nem volt semmi idő.
A katonaságot pedig ismerni kell.
Hosszú ünnep volt aminek az eleje valahogy jom kippurral kezdődik és akkor valószínűleg teljes készültség volt.
A támadás viszont a szukkot végén szombaton volt ami egy több napos ünnepi sorozat vége ilyenkor mindenki bulizik.
Mi az eredmény?
A kopcsok adják a szolgálatokat minimum v. az alatti létszámban a tisztek közül is a kopasz hadnagyok, mert az öreg harcsa megy csajozni.
Hogy érthető legyen azért hogy karácsonykor otthon legyek 3 szolgálatot vittem el szilveszterkor 48 óra alatt. Az egyikből még nem váltottak le amikor felvettem a következőt. Biztos vagyok benne, hogy ott is ment a botolás a szolgálattal.
Ráadásul hajnalban volt támadás aki nem tapasztalt annak ilyenkor a minimumon vannak az energiái. Jó sok szoli kell ahhoz, hogy nap 24 órás legyen és tiszta legyen a fejed éjszaka is , de annak is meg vannak a hátrányai, mert leszereles után még felévvel is 2 sec alatt ébredtem, mert ha engem valaki ébresztett akkor azért tette, mert valami gebasz volt amiben lépni kellett.
Tehát nem úgy működik hogy szépen eljut mindenkihez a riasztás vagy hogy van egyáltalán riasztás.
A fegyver azért jó, mert ha tisztul a köd akkor van amivel lehet cselekedni, és ahol sok civil fegyver van ott nem lehet az ellenállás mértékét kiszamolni ami borítja a terveket.
Hogy hogyan foglaltak el az egyik bázist.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0694281020
"Egy meglehetősen egyszerű, de hatékony taktikát alkalmaztak: a fegyveresek felhasználták az izraeli katonák szokásait, amelyeket a rakétariasztások és a rakétatámadások évei alatt vettek fel. Tudták, hogy a riadó alkalmával nem viszik magukkal fegyvereiket, ahogy azt is hogy a sziréna hangja még a lövésekét is elnyomja. Hogy erre a tudásra hogyan tettek szert, arra jelenleg nincs válaszunk."
Nekem a fotelből erre van egy igen egyszerű tippem. Izraelben 1,3 millió oroszul beszélő izraeli él, akik valamelyik poszt-szovjet államból települtek át izraelbe.
Köztük simán lehetnek mai napig aktív ügynökök is, akik a katonaság működéséről, a védelmi rendszerekről éveken át küldték a jelentéseket Oroszországba. Aztán most az iráni drónokért és lőszerért cserébe az információ átkerült Teheránba, akik továbbadták a csomagot a Hamásznak. Az eredményt látjuk.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
.TotoHU írta: ↑2023.10.11. 11:45 Az általam egyébként nem igazán kedvelt Somkuti feltesz egy igen jó kérdést:
"Egy meglehetősen egyszerű, de hatékony taktikát alkalmaztak: a fegyveresek felhasználták az izraeli katonák szokásait, amelyeket a rakétariasztások és a rakétatámadások évei alatt vettek fel. Tudták, hogy a riadó alkalmával nem viszik magukkal fegyvereiket, ahogy azt is hogy a sziréna hangja még a lövésekét is elnyomja. Hogy erre a tudásra hogyan tettek szert, arra jelenleg nincs válaszunk."
Nekem a fotelből erre van egy igen egyszerű tippem. Izraelben 1,3 millió oroszul beszélő izraeli él, akik valamelyik poszt-szovjet államból települtek át izraelbe.
Köztük simán lehetnek mai napig aktív ügynökök is, akik a katonaság működéséről, a védelmi rendszerekről éveken át küldték a jelentéseket Oroszországba. Aztán most az iráni drónokért és lőszerért cserébe az információ átkerült Teheránba, akik továbbadták a csomagot a Hamásznak. Az eredményt látjuk.
Nekem ez most már megint a Konteo City Alsó:-))
Miközben ezeket az infókat egy távcső vagy egy ottfelejtett mobiltelefon kamerájából is kiszedhették.
Szerintem itt korunk rákfenéje a SIGINT (+AI) előtérbe kerülése és mindenhatóságába vetett hit miatt a HUMINT elhanyagolása a ludas.
Meg, hogy Jom Kippurkor az éberség csökken, mindenhol csak a minimál létszám van a laktányákban, őrposztokon stb.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Igen amit megosztottam az nettó konteó, de annak szerintem jópofa és nem is életszerűtlen. Majd kiderül, talán.gvass1 írta: ↑2023.10.11. 12:05 .
Miközben ezeket az infókat egy távcső vagy egy ottfelejtett mobiltelefon kamerájából is kiszedhették.
Szerintem itt korunk rákfenéje a SIGINT (+AI) előtérbe kerülése és mindenhatóságába vetett hit miatt a HUMINT elhanyagolása a ludas.
Meg, hogy Jom Kippurkor az éberség csökken, mindenhol csak a minimál létszám van a laktányákban, őrposztokon stb.
Azért az izraeliek éppen a humint-ről voltak híresek, és hogy milyen mélyen beépültek a palesztin szervezetekbe - láttam a Fauda című filmben is!
Kép: Netanjahu és Joseph Dunford USMC 4 csillagos tábornok találkozik a szovjet hadsereg Izraelben élő 2. vh-s veteránjaival 2017-ben.
Igen valószínű (!!) hogy sokan lehetnek az 1,3 millió oroszul beszélő izraeli (a lakosság 15%-a) között, akik szintúgy büszkén viselik alkalomadtán a Rosszija felvarrós egyenruhájukat, és azért jóval fiatalabbak a 2. vh-s generációnál.
https://en.wikipedia.org/wiki/Russians_ ... 73302).jpg
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára TotoHU 2023.10.11. 12:29-kor.
Mi van Nimrod Alonival?
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
A hírek szerint megjelent vasárnap IDF főtisztek társaságában. Vagy el sem rabolták, vagy kiszabadult.
https://apnews.com/article/fact-check-n ... 3462949098
Hülyeség. Izraelben 1.5 millió arab el, ráadásul még Gazabol is voltak vendégmunkások.TotoHU írta: ↑2023.10.11. 11:45 Az általam egyébként nem igazán kedvelt Somkuti feltesz egy igen jó kérdést:
Nem kell túlkombinálni.
+1.gvass1 írta: ↑2023.10.11. 12:05 .
Az egyszerű dolgok működnek.
Láttam egy cikket ma, ott konkrétan arról írtak, hogy az hírszerzés AI-ját fordítottak ellenük azzal az egyszerű trükkel, hogy kiismerték, mit vesz észre, mire reagál, mire riaszt.
Az ember még mindig okosabb.
Szia,
Veletlenul sem cafolva a cikket, azert ez nem ilyen egyszeru: a hirszerzes AI-jat az ismeri ki, aki valamilyen formaban megkapja a jelenteset.
Nyilvan elkepzelheto nem csak az, hogy kinyomtatva, borkotesben megkapja az illeto, hanem az is, hogy reszinformaciokbol osszerakja az eredetit, de szerintem azt is nehez megcsinalni belsos tamogato nelkul.
Bel
Nem ilyen szinten megy hanem úgy, mint a börtönben.bel írta: ↑2023.10.11. 15:36 Szia,
Veletlenul sem cafolva a cikket, azert ez nem ilyen egyszeru: a hirszerzes AI-jat az ismeri ki, aki valamilyen formaban megkapja a jelenteset.
Nyilvan elkepzelheto nem csak az, hogy kinyomtatva, borkotesben megkapja az illeto, hanem az is, hogy reszinformaciokbol osszerakja az eredetit, de szerintem azt is nehez megcsinalni belsos tamogato nelkul.
Bel
Csinálnak valamit aztán figyelik az őrség reakcioját. Főleg valószínűleg figyeltek, mert ehhez ember és idő, az korlátlanul állt a rendelkezésükre.
Részük mindegy, hogy az humán v. AI a lényeg, hogy atverhető rutin legyen.
Ezért veszélyes bármilyen akcióra az egyszerű rendőrjárőr a civil fegyveres v. az ilyen önálló döntéshozók mint aki linken volt.
https://m.hvg.hu/elet/20231011_Hoskent_ ... _Hamasztol
Még te se tudnád a kockázatként szamszerűsíteni és teljesen eltudnak minden cseszni a terroristák szempontjaból.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Meglepően részletes riport és eredeti videók arról, hogyan iktatták ki a hamászosok a mindössze pár éves, milliárd dolláros izraeli biztonsági rendszert, amivel a gázai biztonsági falat figyelték. Drónokkal gránátokat dobáltak a rendszer kommunikációs tornyaira, és onnantól jöhetett a kerítés attörése mert a méregdrága rendszer máris süket és vak lett: csak egy nagy halom hardver, semmitérő szenzorok és kamerák, használhatatlan távvezérelhető géppuskák. A riporter is említi, hogy túlságosan a high tech rendszereikre alapoztak és minimális számú őrség felügyelte a falat.
Lehoznak még biztonsági kamerák felvételeit arról, milyen megdöbbentően egyszerű módszerrel jutottak be az egyik kibucba, amiben utána mészárlást rendeztek: elbújtak a kapu környékén, és megvárták amíg egy lakó arra jön a kocsijával és távirányítóval (vagy rendszám felismerő rendszerrel?) kinyitja nekik a kaput...
https://www.channel4.com/news/explained ... ity-system
Lehoznak még biztonsági kamerák felvételeit arról, milyen megdöbbentően egyszerű módszerrel jutottak be az egyik kibucba, amiben utána mészárlást rendeztek: elbújtak a kapu környékén, és megvárták amíg egy lakó arra jön a kocsijával és távirányítóval (vagy rendszám felismerő rendszerrel?) kinyitja nekik a kaput...
https://www.channel4.com/news/explained ... ity-system
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Az egyiptomiak.azt állítják: ők szóltak, hogy valami nagy dologra készülnek a hamászosok.
https://telex.hu/kulfold/2023/10/09/egy ... hirszerzes
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Csehszlovák belügy:-)) - Szlovák hadsereg: 5000 db Colt M4A1 az USA-ból
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/szlovak ... z-usa-bol/
Névtelenül nyilatkozó képviselő. Tehát nem szólt senki.TotoHU írta: ↑2023.10.12. 05:46 Az egyiptomiak.azt állítják: ők szóltak, hogy valami nagy dologra készülnek a hamászosok.
Elemi logika.
Ha a kerítésnél lehentelik a brigádot az baromi jó pont lett volna regnáló kormánynak, ehelyett benézték, így ha holnap megszuntetik a teljes arab terrorizmust akkor is bukni fognak. Ráadásul most olyan helyzetben vannak, ahol csak nagyon rossz és még annál is rosszabb lehetőségek vannak előttük.
A moszadnak van egy külön kifejezése az elbaszásra, ez a mechdal.
Ha ott is mindig minden jól menne, mert akkora pro-k, akkor nem lenne a faszságra külön szavuk.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
amikor meg mas orszaggal kapcsolatban merulnek fel ilyen dolgok akkor meg...
ehhh, ki erti ezt
egyebkent meg a mechdal nem moszad kifejezes
ehhh, ki erti ezt
egyebkent meg a mechdal nem moszad kifejezes
aksurv írta: ↑2023.10.12. 08:32 Névtelenül nyilatkozó képviselő. Tehát nem szólt senki.
Elemi logika.
Ha a kerítésnél lehentelik a brigádot az baromi jó pont lett volna regnáló kormánynak, ehelyett benézték, így ha holnap megszuntetik a teljes arab terrorizmust akkor is bukni fognak. Ráadásul most olyan helyzetben vannak, ahol csak nagyon rossz és még annál is rosszabb lehetőségek vannak előttük.
A moszadnak van egy külön kifejezése az elbaszásra, ez a mechdal.
Ha ott is mindig minden jól menne, mert akkora pro-k, akkor nem lenne a faszságra külön szavuk.
ingyom bingyom tálib-e?
Moszad is ezt használja.
Más országok is kurnak el dolgokat csak fogalmam nincs ők mit mondanak. Amire celozgatsz az valóban az. Mind a két oldal benezte, csak az egyik sokkal jobban, főleg a legújabb konfliktus fényében.
Itt az is simán benne van a pakliban, hogy az a pár száz-ezer ember egyszerűen feláldozható gyalog volt egy hatalmi játszmában, és bár tudtak arról, hogy mi készül, szándékosan nem léptek, hogy legyen ürügy a gázai övezet és a Hamasz bedarálására. Az is illik a képbe, hogy ehhez egységkormányt kellett alakítani, hogy az összes "támogató" gyorsan kihátrált a Hamasz mögül stb.TotoHU írta: ↑2023.10.12. 05:46 Az egyiptomiak.azt állítják: ők szóltak, hogy valami nagy dologra készülnek a hamászosok.
De ez már politikai meg konteós terület, kezd erősen ingoványos lenni...
A világ legjobb bulija beküldeni a hadsereget Gázába és biztos hogy erre vágyott az izraeli kormány ezért ráengedte a helyi isist a sajat népére, hogy csecsemőket öljenek.AndyA írta: ↑2023.10.12. 08:57 Itt az is simán benne van a pakliban, hogy az a pár száz-ezer ember egyszerűen feláldozható gyalog volt egy hatalmi játszmában, és bár tudtak arról, hogy mi készül, szándékosan nem léptek, hogy legyen ürügy a gázai övezet és a Hamasz bedarálására. Az is illik a képbe, hogy ehhez egységkormányt kellett alakítani, hogy az összes "támogató" gyorsan kihátrált a Hamasz mögül stb.
De ez már politikai meg konteós terület, kezd erősen ingoványos lenni...
Telexről v. a kurucrol van az infó?
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
jogilag kozel all a magyar mulasztashoz, mikor egy torveny/megallapodas altal rogzitett es elvart tevekenyseget elmulasztja.
ingyom bingyom tálib-e?
Nem beszélek ivrittül.
Ahol sok éve olvastam, ott szakmai szlengnek írták.
Olyan hibákkal kapcsolatban, mint amikor azért buktak meg ügynökök, mert a ruháikban izraeli címke volt.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Fél-OFF
Anno 2011-ben amikor Szíriába utaztam, át kellett néznem az összes ruhámat és csomagomat, hogy nincs-e benne bárhol "Made in Israel" címke? Akkor ez már ismert történet volt, utazós fórumokon írták, hogy ezt feltétlenül végezze el az oda utazó turista, ha nem akar magának problémákat belőle.
Az ellenőrzés egyébként nem volt felszínes, ott-tartózkodásom alatt többször is feloldatták a telefonomat és jól visszapörgetve megnézték a fotókat, hol-merre jártam. A lőteres képeket ezért töröltem már előrelátóan a telóból...
ON
+1.TotoHU írta: ↑2023.10.12. 10:23 Fél-OFF
Anno 2011-ben amikor Szíriába utaztam, át kellett néznem az összes ruhámat és csomagomat, hogy nincs-e benne bárhol "Made in Israel" címke? Akkor ez már ismert történet volt, utazós fórumokon írták, hogy ezt feltétlenül végezze el az oda utazó turista, ha nem akar magának problémákat belőle.
Az ellenőrzés egyébként nem volt felszínes, ott-tartózkodásom alatt többször is feloldatták a telefonomat és jól visszapörgetve megnézték a fotókat, hol-merre jártam. A lőteres képeket ezért töröltem már előrelátóan a telóból...
ON
Jó ötlet.
Köszi elmeselted, bár nyugaton meg talán véd a versenyvideó, ha pl. bejelez a keresőkutya ruhán lévő lőporra.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Az a másik amin többször "megbuktam" a reptereken. 3-4 alkalommal vettek már mintát a táskámról és ruhámról, ennek a felénél bejelzett a robbanószer kereső műszer, mert abban a táskában is szoktam fegyvert-lőszert vinni lőtérre. Mindig alaposan átnézték a cuccot és engem is, kérdezgettek dolgozom-e robbanóanyaggal, csak vonogattam a vállam hogy én ugyan nem, nem tudom mi lehet. Nem foglalkoztak vele sosem.
Ha megmondod, hogy leigazolt sportlövő vag, az gond lett volna?TotoHU írta: ↑2023.10.12. 11:14 Az a másik amin többször "megbuktam" a reptereken. 3-4 alkalommal vettek már mintát a táskámról és ruhámról, ennek a felénél bejelzett a robbanószer kereső műszer, mert abban a táskában is szoktam fegyvert-lőszert vinni lőtérre. Mindig alaposan átnézték a cuccot és engem is, kérdezgettek dolgozom-e robbanóanyaggal, csak vonogattam a vállam hogy én ugyan nem, nem tudom mi lehet. Nem foglalkoztak vele sosem.
Szerintem már írtam, amikor egy építkezésen szögbelövővel dolgozó srácot vettek ki Heathrow-n, pont előttem a sorban... Alig tudtuk kimagyarázni, hogy mi van. Azután mondták neki, hogy a ruhát, de még a táskáját se használja repülőgépen, amit az építkezésen hord.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Talán rossz hazai beidegdődés, de hatóságszerűségnek én kapásból azt válaszolom mindig első körben, hogy én nem tudok semmit, nem emlékszem semmire, nem értem hogy ez vagy az miért lehet.
Persze amikor egy ilyen ellenőrzésnél külföldön egyszer kikotortak egyetlen darab .22-es lőszert a táskám mélyéből, akkor gyorsan eszembe jutott hogy ja amúgy sportlövő vagyok, ez biztosan lőtéren maradt bent. (Szerencsém volt, elvették és elengedtek azonnal, lehetett volna másként is.)
Az biztos. Mázlid volt.TotoHU írta: ↑2023.10.12. 11:31 Talán rossz hazai beidegdődés, de hatóságszerűségnek én kapásból azt válaszolom mindig első körben, hogy én nem tudok semmit, nem emlékszem semmire, nem értem hogy ez vagy az miért lehet.
Persze amikor egy ilyen ellenőrzésnél külföldön egyszer kikotortak egyetlen darab .22-es lőszert a táskám mélyéből, akkor gyorsan eszembe jutott hogy ja amúgy sportlövő vagyok, ez biztosan lőtéren maradt bent. (Szerencsém volt, elvették és elengedtek azonnal, lehetett volna másként is.)
Én komolyan gondoltam már arra, hogy ha ilyen táskát viszek magammal valahová, előbb áttolatom egy röntgenen... Nem csak a reptéren van.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Nagykal lőszer esetén valszeg kiszúrják, nálam az a táska amiben a .22-es lőszer volt, előtte odaúton és átszálláson 2 ellenőrzésen, visszaúton 1 ellenőrzésen átment, vagyis 3 átvilágításon sem szúrták ki. A legutolsó ponton vette észre egy sasszemű security-s, hogy mi az a pici fém izé ott.
De a legjobb tényleg a lőtéri cuccokat elkülöníteni minden mástól, akkor nincs b.szogatás nincs magyarázkodás, nincs semmise.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
911 utan par honappal mentem melozni varsoba, akkor volt az hogy meg dnsmintat is vettek a anuszodbol a repteren.
ferihegyen laptoptaska megy at a rontgenen, no elkezdi rancolni a szemoldoket es odahivta ket kollegajat
kivetettek a laptopot, bekapcsoltattak, atvilagitottak megint a taskat, megkerdeztek mi van meg a kulso zsebben. kihuztam a cipzart es mutatom hogy a toltoje. megnyugodtak elengedtek, masnap a meloban pakolom ki a cuccot es a kulso zsebben ott figyelt a boker bicskam
maradt varsoban, haza nem hoztam...
ferihegyen laptoptaska megy at a rontgenen, no elkezdi rancolni a szemoldoket es odahivta ket kollegajat
kivetettek a laptopot, bekapcsoltattak, atvilagitottak megint a taskat, megkerdeztek mi van meg a kulso zsebben. kihuztam a cipzart es mutatom hogy a toltoje. megnyugodtak elengedtek, masnap a meloban pakolom ki a cuccot es a kulso zsebben ott figyelt a boker bicskam
maradt varsoban, haza nem hoztam...
TotoHU írta: ↑2023.10.12. 12:59 Nagykal lőszer esetén valszeg kiszúrják, nálam az a táska amiben a .22-es lőszer volt, előtte odaúton és átszálláson 2 ellenőrzésen, visszaúton 1 ellenőrzésen átment, vagyis 3 átvilágításon sem szúrták ki. A legutolsó ponton vette észre egy sasszemű security-s, hogy mi az a pici fém izé ott.
De a legjobb tényleg a lőtéri cuccokat elkülöníteni minden mástól, akkor nincs b.szogatás nincs magyarázkodás, nincs semmise.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára qqriq 2023.10.12. 13:28-kor.
ingyom bingyom tálib-e?
- WildBear23
- Veterán
Még jó, hogy a gatyát nem kellett letolni.TotoHU írta: ↑2023.10.12. 10:23 Fél-OFF
ON
Bár az arab férfiaknál is elterjedt szokás a körülmetélés.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
TotoHU írta: ↑2023.10.12. 11:31 Talán rossz hazai beidegdődés, de hatóságszerűségnek én kapásból azt válaszolom mindig első körben, hogy én nem tudok semmit, nem emlékszem semmire, nem értem hogy ez vagy az miért lehet.
Lol, epp utazom hollandiaba es nekem 9mm luger huvelyek maradtak a hatizsakom kiszsebenek redojeben…
Meg szerencse hogy csinos volt a biztonsagis csaj, aki megmasszirozta a proaztatamat
Aut inveniam viam, aut faciam!
- swordmanus
- Veterán
- Kapcsolat:
Abszolút, azonos klímán azonos eü. okból kialakult szokás, amit beemeltek kötelezőnek.WildBear23 írta: ↑2023.10.12. 13:14 Még jó, hogy a gatyát nem kellett letolni.
Bár az arab férfiaknál is elterjedt szokás a körülmetélés.
OFF
- Nyugalom, a merevedés teljesen természetes reakció ilyen vizsgálatkor.
- Nekem nincs is merevedésem.
- De nekem van.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Nem esznek disznóhúst, metszik a szerszámot - és mégis egymást ölik.swordmanus írta: ↑2023.10.12. 14:10 Abszolút, azonos klímán azonos eü. okból kialakult szokás, amit beemeltek kötelezőnek.
Hát hülyék ezek?
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Máris megéri fegyverfórumot olvsagatni! Én tavaly Madridban egy pepper spray-t felejtettem a kabátzsebemben (spanyoloknál is legális), éppen az ilyen security-s kalandokról beszéltünk a kollégákkal a sorban ácsorogva, amikor gyorsan észbe kaptam, és még sorra és gyorsan ki tudtam hajítani egy kukába. Jó kis KO Pepper dezodorja lett valamelyik takarítónak.
Éberség elvtársak, éberség!
nálam semmi olyan tárgy nem volt amibe bele lehetett volna kötni (rutinos reptérre járónak számítottam akkoriban), mégis elkezdték a ellenőrzési folyamatot
kérdeztem, hogy; nemtán lőpornyomokat keresnek?
csávókán ledermed, néz rám kérdőn
mondom: vadász vagyok, szóval ha találnak is, az sem jelent semmit
aszongya: jó, ha a kezén nem mutatja ki a teszt, akkor készen is vagyunk
nem mutatta ki
minden valószínűség szerint az történt, hogy szombaton vadásztam, este zuhanyoztam, hajat mostam, csak vasárnap takarítottam meg a sörényest, és ezen folyamat során rászállhatott ilyen-olyan maradvány a fejemre, amit a vasárnapi zuhanyzás során már nem mostam meg, az ellenőrzés meg hétfőn volt, mert kiszagolták
kérdeztem, hogy; nemtán lőpornyomokat keresnek?
csávókán ledermed, néz rám kérdőn
mondom: vadász vagyok, szóval ha találnak is, az sem jelent semmit
aszongya: jó, ha a kezén nem mutatja ki a teszt, akkor készen is vagyunk
nem mutatta ki
minden valószínűség szerint az történt, hogy szombaton vadásztam, este zuhanyoztam, hajat mostam, csak vasárnap takarítottam meg a sörényest, és ezen folyamat során rászállhatott ilyen-olyan maradvány a fejemre, amit a vasárnapi zuhanyzás során már nem mostam meg, az ellenőrzés meg hétfőn volt, mert kiszagolták
mennyi a SOPMOD csomag ? lehet az van benne 25.000 db kéne a HM nek ? hát van itt egy gyáruk szóljanak le azt legyárcsuk nekik vagy nem ?gvass1 írta: ↑2023.10.12. 07:55 Csehszlovák belügy:-)) - Szlovák hadsereg: 5000 db Colt M4A1 az USA-ból
- swordmanus
- Veterán
- Kapcsolat:
Szerintem a vilgának ebben a felében kevés olyan hely van, ahol ez nem simán csak színesfémhulladék.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Litvánia HK MP7 PDW-ket vásárol:
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/litvani ... t-vasarol/
(Megjegyzés: érdekes adalék, hogy a 2,86 milliós Litvánia hadserege nagyobb, mint a magyar.)
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/litvani ... t-vasarol/
(Megjegyzés: érdekes adalék, hogy a 2,86 milliós Litvánia hadserege nagyobb, mint a magyar.)
-
- Fórumtag
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Rövidesen kezdődik a "kő kövön nem marad" hadművelet. Felszólították az izraeliek a gázai lakosokat hogy 24 órán belül hagyják el a várost.
Az egyiptomiak pedig nyitva hagytak egy határátkelőt, amin ezt meg is tehetik. Nyilván a legtöbben nem mennek sehová, így viszont rövidesen tele lesz a sajtó a halott gázai civilek, közte gyerekek és nők képeivel.
https://24.hu/kulfold/2023/10/13/izrael ... i-hadsereg
Az egyiptomiak pedig nyitva hagytak egy határátkelőt, amin ezt meg is tehetik. Nyilván a legtöbben nem mennek sehová, így viszont rövidesen tele lesz a sajtó a halott gázai civilek, közte gyerekek és nők képeivel.
És a halálukról kizárólag a nemzetközi közvélemény és média tehet.TotoHU írta: ↑2023.10.13. 10:09 Rövidesen kezdődik a "kő kövön nem marad" hadművelet. Felszólították az izraeliek a gázai lakosokat hogy 24 órán belül hagyják el a várost.
A világ összes háborújaban sehol senkinek nem jut az eszében a támadó felelősségevé tenni a megtamadott lakosságának védelmet.
Ez mindenhol a regnáló vezetés felelőssége.
Ha itthon egyszer nem lesz elég ovohely azért adott település vezetője felel ahogy egy kelet európai főváros vezetőjét is elovettek, mert gondok voltak az ovohelyekkel.
A közel keleten viszont a pont az ellenkezőjét van, ott nem. működik nemzetközi hadijog.
Ott nem az felelős aki élőpajzskent használja a SAJÁT lakosságát, hanem az aki védeni akarja a lakosságát az amúgy a saját lakosságát is terrorizalótól. Ugyanis bármi pl kórház templom óvoda csurdig gyerekkel legalis katonai célpont lesz, abban az esetben ha egyetlen fegyveres is van benne. Ehhez képest a hamasz mentőkkel szállítja a lőszert.
Ezen akkor lesz változás, ha Gazaban minden halottert a hamasz lesz a felelős és ez főcím lesz a világ vezető lapjaiban.
Ilyen szinten férgek a saját illetve jellemzően amíg voltak ott a Fatah vezetők azok rokonaival a hamasz terroristák.
https://youtu.be/J3iDJRMv3vk?si=19YKV-ay_cr1c1kt
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Ez a videó odab@sz... Gyerekek mögött ülve imát üvölteni majd rakétázni, hát komolyan. Gyáva mocskos férgek.aksurv írta: ↑2023.10.13. 10:39 És a halálukról kizárólag a nemzetközi közvélemény és média tehet.
A világ összes háborújaban sehol senkinek nem jut az eszében a támadó felelősségevé tenni a megtamadott lakosságának védelmet.
Ez mindenhol a regnáló vezetés felelőssége.
Ha itthon egyszer nem lesz elég ovohely azért adott település vezetője felel ahogy egy kelet európai főváros vezetőjét is elovettek, mert gondok voltak az ovohelyekkel.
A közel keleten viszont a pont az ellenkezőjét van, ott nem. működik nemzetközi hadijog.
Ott nem az felelős aki élőpajzskent használja a SAJÁT lakosságát, hanem az aki védeni. akarja a lakosságát az amúgy a saját lakosságát is terrorizalótól.
Ezen akkor lesz változás, ha Gazaban minden halottert a hamasz lesz a felelős és ez főcím lesz a világ vezető lapjaiban.
Ilyen szinten férgek a saját illetve jellemzően amíg voltak ott a Fatah vezetők rokonaival a hamasz terroristák.
Nem tudom mit lehetne kezdeni egy 2 milliós, nagyrészt vallási fanatikus közösséggel, ezeknek hasonlóan mélyen van átmosva az agyuk mint a náci németeknek volt, ha nem még durvábban. És ez ott évtizedek óta már ez megy, míg Hitleréknek csak 12-13 éve volt összesen a bukásig.
+1TotoHU írta: ↑2023.10.13. 11:00 Ez a videó odab@sz... Gyerekek mögött ülve imát üvölteni majd rakétázni, hát komolyan. Gyáva mocskos férgek.
Nem tudom mit lehetne kezdeni egy 2 milliós, nagyrészt vallási fanatikus közösséggel, ezeknek hasonlóan mélyen van átmosva az agyuk mint a náci németeknek volt, ha nem még durvábban. És ez ott évtizedek óta már ez megy, míg Hitleréknek csak 12-13 éve volt összesen a bukásig.
Amúgy aknavető.
Amit most terveznek, azt lehet tenni és pontosan olyan taktikával ahogy most folyik egy ki nem mondható nevű országban.
Ha egy házból lőnek ránk, akkor tüzérség légierő lebontja, majd ellenorízzük a romokat és utána megyünk tovább.
Óriási hiba volt a 2003 háborúról beállított média hazugság, hogy van másik, egy civilizált háborúzasi forma.
Az amerikai gyors előrenyomulas fő oka az volt hogy minden iraki tábornokot megvesztegetett a CIA, aki dezertáltak és így mindenhol összeomlott védelem, nem pedig a "sebészeti" pontosságú csapások meg nyugati fegyverek legyőzhetetlen volta hazugság.
A világ tavaly óta feleszmélt, hogy milyen az igazi háború.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Tényszerű és jó cikk arról, milyen következményekkel (eszkaláció) járna Irán részvétele a most kibontakozó izraeli-palesztin konfliktusban, és miért nem valószínű hogy részt vettek a rajtaütés szervezésében?
https://www.valaszonline.hu/2023/10/13/ ... szkalacio/
https://www.valaszonline.hu/2023/10/13/ ... szkalacio/
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Részletesebb infók az eddig érthetően fenntartással kezelt esetről, ami szerint egy 25 éves biztonsági vezetői feladatot betöltő lány az éberségével, a fegyverraktár kinyitásával és az őrség stratégiai pontokra helyezéséve legy egész kibucot megmentett a mészárlástól. A csaj egyébként egymaga 5 terroristával végzett, a védelmet adó kibuclakók pedig összesen 25 támadónak egyeztettek időpontot a 72 szűz kecskegidához.
A barátja nem hiszem hogy fel meri bosszantani ezek után.
https://hvg.hu/elet/20231011_Hoskent_un ... _Hamasztol
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Riszpekt!TotoHU írta: ↑2023.10.13. 12:18 Részletesebb infók az eddig érthetően fenntartással kezelt esetről, ami szerint egy 25 éves biztonsági vezetői feladatot betöltő lány az éberségével, a fegyverraktár kinyitásával és az őrség stratégiai pontokra helyezéséve legy egész kibucot megmentett a mészárlástól. A csaj egyébként egymaga 5 terroristával végzett, a védelmet adó kibuclakók pedig összesen 25 támadónak egyeztettek időpontot a 72 szűz kecskegidához.
Van érzéke a dolgokhoz, de legalábbis össze tudja adni a kettőt a kettővel.TotoHU írta: ↑2023.10.13. 12:18 Részletesebb infók az eddig érthetően fenntartással kezelt esetről, ami szerint egy 25 éves biztonsági vezetői feladatot betöltő lány az éberségével, a fegyverraktár kinyitásával és az őrség stratégiai pontokra helyezéséve legy egész kibucot megmentett a mészárlástól. A csaj egyébként egymaga 5 terroristával végzett, a védelmet adó kibuclakók pedig összesen 25 támadónak egyeztettek időpontot a 72 szűz kecskegidához.
+1
BIGTotoHU írta: ↑2023.10.13. 12:18 Részletesebb infók az eddig érthetően fenntartással kezelt esetről, ami szerint egy 25 éves biztonsági vezetői feladatot betöltő lány az éberségével, a fegyverraktár kinyitásával és az őrség stratégiai pontokra helyezéséve legy egész kibucot megmentett a mészárlástól. A csaj egyébként egymaga 5 terroristával végzett, a védelmet adó kibuclakók pedig összesen 25 támadónak egyeztettek időpontot a 72 szűz kecskegidához.
Azért a pozitív gyakorlati tapasztalatokon alapuló (Hitler a vesztes első világháború, és a gazdasági válság után Európa egyik központi hatalmává emelte Németországot a '30-as évek végére) politikai meggyőződés szerintem nagy hiba összemosni a vallási fanatizmussal, amiből eddig SEMMI jót nem kapott a közel-kelet (és már Európa), csak végeláthatatlan háborúkat és mészárlásokat
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Izraeli rendőrök beszámolói a múlt heti összecsapásaikról a terroristákkal, közte számos testkamerás videóval felvett tűzharccal. Angol felirattal.
https://x.com/kann_news/status/1712530073390063954?s=20
https://x.com/kann_news/status/1712530073390063954?s=20
Egy amerikai kiowa pilóta visszaemlékezése Afganisztánra az amerikai seregre és utána lévő életre. Nagyon érdekes, érdemes végig olvasni.
https://airbase.blog.hu/2023/10/16/ne_a ... ot_valaszd
https://airbase.blog.hu/2023/10/16/ne_a ... ot_valaszd