???
Ez hogy jön ide?
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
Az egész betiltosdi egy baromság a net korában.WildBear23 írta: ↑2023.09.29. 19:23 A törvényhozóink itt sem tudnak helyesen írni..
Egy vesszőhiba miatt bukhatja a Líra elleni pert a kormány. A Magyar Közlönyben úgy jelent meg a fóliázásra vonatkozó rendelet, hogy a „termék a többi terméktől elkülönítve csak zárt csomagolásban forgalmazható”. = Ez pedig a magyar nyelv helyesírási szabályai szerint azt jelenti, hogy ha a könyvet elkülönítve tartják a többitől, akkor kell lefóliázni.
https://telex.hu/belfold/2023/09/29/lir ... vesszohiba
+1aksurv írta: ↑2023.10.02. 12:35 Egy abszolút pozitív dolog. Kariko Katalin Nobel díjat kapott.
https://index.hu/techtud/2023/10/02/orv ... F-gaOZQgYo
Tévedés.gvass1 írta: ↑2023.10.02. 12:45 +1
Habár a covid körüli hisztitől agyfaszt kaptam, de az mRNS orvosi célú felhasználását célzó kutatásaiért nagyon is megérdemli. Apró sirám, hogy ezt a tudományos eredményt már évtizedek óta külföldön kutatva érte el, sajnos nem itthonról.
És elmondhatom, hogy van bennem is egy (kettő) löket Nobel díj, vakcina formájában:-)))
1985 óta nem dolgozik itthon.
Hiába olyan dúrva büszkék "nagyjaink" arra, hogy millió lakosra számítva Magyarországon van a legtöbb Nobel-díjas, sajnos ezek túlnyomó többsége már olyankor született, amikor az elnyerője idétlen idők óta még turistaként sem látogatott Magyarországra...gvass1 írta: ↑2023.10.02. 12:45 +1
Habár a covid körüli hisztitől agyfaszt kaptam, de az mRNS orvosi célú felhasználását célzó kutatásaiért nagyon is megérdemli. Apró sirám, hogy ezt a tudományos eredményt már évtizedek óta külföldön kutatva érte el, sajnos nem itthonról.
És elmondhatom, hogy van bennem is egy (kettő) löket Nobel díj, vakcina formájában:-)))
Ez az egész kutatás itthon Szegeden az akkori JATEn indult a 70-es évek végén, abba kapcsolódott bele hallgatóként.
Karcsú...gvass1 írta: ↑2023.10.02. 12:45 +1
NEEEM.
+1aksurv írta: ↑2023.10.02. 12:35 Egy abszolút pozitív dolog. Kariko Katalin Nobel díjat kapott.
https://index.hu/techtud/2023/10/02/orv ... F-gaOZQgYo
Pontosan.
+1Poresz írta: ↑2023.10.02. 21:03 FélOFF
Pontosan.
1. Rengeteg felesleges és értelmetlen, nemzedékről nemzedékre örökített frusztráció hatástalanítható annak belátásával, hogy racionálisan csak arra a teljesítményre lehetünk büszkék, amihez közvetlenül hozzátettük a sajátunkat.
2. Mégis van mindek örülni, mert a kutatásaiból szinte mindenki profitál, azáltal, hogy közvetve jobbá teszi az életünket, ahogy például a tűzgyújtás, a kerék, a vitorláshajó, a gőzgép, a számítógép, az érzéstelenítés feltalálói tették.
Borzasztóan közhellyé koptatott az állítólagos Edison-idézet, de megszívlelendő: "A zseni 1% ihlet, 99% izzadtság".aksurv írta: ↑2023.10.02. 22:15 +1
Egyébként lehet másért is örülni.
Sok kislánynak példakép és motiváció, hogy nőként és magyarként ilyen eredményt el lehet érni, ugyanis a munkája kint se volt fáklyásmenet ott is keményen meg kellett küzdeniük mindenért, pedig hatalmas tudományos felfedezést tettek. Ő minden beszédjében, ezért a kitartást hangsúlyozza.
Még az irodalmi Nobel díjban érdekeltek vagyunk.gvass1 írta: ↑2023.10.03. 12:17 Éééés, ismét egy Nobel-díj:
https://index.hu/techtud/2023/10/03/nob ... -elektron/
"A 61 esztendős Krausz Ferenc a müncheni Max Planck Kvantumoptikai Intézet igazgatója, a Ludwig Maximilians Egyetem kísérleti fizikai vezetője, az MTA külső tagja. Krausz és munkatársai 2001-ben elsőként állítottak elő és mértek attoszekundumok fényimpulzusokat."
Holnap ki kapja?:-)
Minek?
A konkrét típust nem ismerem, de ugye maga a márka is megszűnt 10 éve létezni, szóval ha bármi típusspecifikus alkatrész kell esetleg hozzá...hát, azt nem tudom hol fogsz találni. És mivel versenymotorról beszélünk, előbb-utóbb (de inkább előbb) biztos kelleni fog hozzá valami.
G.D írta: ↑2023.10.03. 15:14 A konkrét típust nem ismerem, de ugye maga a márka is megszűnt 10 éve létezni, szóval ha bármi típusspecifikus alkatrész kell esetleg hozzá...hát, azt nem tudom hol fogsz találni. És mivel versenymotorról beszélünk, előbb-utóbb (de inkább előbb) biztos kelleni fog hozzá valami.
Amúgy biztos tök jó gép, anno egyik tesztnapon végigpróbálgattam az akkor új, előredöntött blokkos enduróikat, a 390-esről alig akartam leszállni, legszívesebben haza már azzal mentem volna...
A teló az ugyanaz a WP mint a KTM-ekben is volt/van, meg az ilyen dedikált kopó-fogyó alkatrészek (szimmering, porvédő, lég/olajszűrő stb.) mind kaphatók "utángyártottban", meg javítani sem agysebészet, szóval azzal nincs gond.
G.D írta: ↑2023.10.03. 15:50 A teló az ugyanaz a WP mint a KTM-ekben is volt/van, meg az ilyen dedikált kopó-fogyó alkatrészek (szimmering, porvédő, lég/olajszűrő stb.) mind kaphatók "utángyártottban", meg javítani sem agysebészet, szóval azzal nincs gond.
De tanyára birka/gyerekkergetősnek a nagy víz túloldalán sem versenymotort használnak, hanem ilyen Honda XL- Suzi DR(Z) 125-250 és tsait.
Ez mondjuk számomra is érthetetlen, mert oké hogy itthon, forintban felmentek az árak (2012-ben félM-nál olcsóbban vettem meg az akkor 10éves KTM-et, amit ma a duplájáért el lehetne adni), hát annyit ér a pénzünk, amennyit...na de külföldön, €-ban mégis mitől
Úgy ismerem a történetet másik felét, hogy a magyar katonák számára annyira más ízvilág volt a német ellátmány, hogy ennek következtében alultápláltak lettek. - Nem csodálom: a német fekete kenyérről tudom, hogy hiperszuper egészséges, de még úgy sem vagyok képes megenni, hogy farkaséhes vagyok és egyébként barna rozskenyéren nőttem fel. (Nekem a fehér kenyér az nem az úri kenyér, hanem amiből minden jót kiloptak.)aksurv írta: ↑2023.10.03. 06:20 Vagy szalonna és kenyér.
A svábok amikor meglátták a magyar ellátmányt a keleti fronton, (kajabol próbálta a legjobbat küldeni az ország, más kérdés hogy a nagy része már nem jutott ki a frontra és meg kellett semmisíteni a visszavonuláskor) egyszerűek közölték nekik is az kell.
Én konkrétan úgy ismerem, hogy svábok a Hitler szalonnás kenyeret ették a magyarok meg a szalonnást.Poresz írta: ↑2023.10.03. 21:09 Úgy ismerem a történetet másik felét, hogy a magyar katonák számára annyira más ízvilág volt a német ellátmány, hogy ennek következtében alultápláltak lettek. - Nem csodálom: a német fekete kenyérről tudom, hogy hiperszuper egészséges, de még úgy sem vagyok képes megenni, hogy farkaséhes vagyok és egyébként barna rozskenyéren nőttem fel. (Nekem a fehér kenyér az nem az úri kenyér, hanem amiből minden jót kiloptak.)
kiegészítés: a ruszkik a németekkel ellentétben sorra erőszakolták a nőket
20 éve 400 000 forint jóval többet ért, mint most a 600 000 forint. Effektíve “olcsóbb” is lett. A használt autó piac is borult nem is kicsit. A sógorom a 4 éve vett hibrid autóját most többért tudná eladni.qqriq írta: ↑2023.10.03. 17:38 Alapvetoen honda parti vagyok ezert azt kezdtem el nezegetnie de valami elmebeteg arakat lattam. az ezer eves crm, xr, nx csotanyokat olyan aron hirdetik hogy a ~15 eves cbr600asomat nem tudnam lecserelni rajuk
fel van fordulva a piac, ~20 eve vettem egy 94-es aprilia rx125-os 400e-ert, most megtalaltam ugyanazt a motort 600e-ert
A két csapat között az volt különbség, hogy az egyik "szövetséges", volt a másik meg ellenség.
A németekkel állítólag egy oldalon voltunk, lehet hogy ehhez is volt köze, de kérdezd meg a lengyel, belorusz, orosz nőket is arról, hogy hányat erőszakoltak meg.szöged írta: ↑2023.10.04. 03:02 kiegészítés: a ruszkik a németekkel ellentétben sorra erőszakolták a nőket
anyám mesélte, hogy nagyanyám mesélte, hogy a faluban, ahol élt, azt csinálták, amikor bevonult a vörös sereg, hogy nagyanyámat és a hozzá hasonló fiatal eladósorban lévő nőket bújtatták a padláson, míg a 60-70 éves özvegyasszonyok addig nézelődtek az utcán, míg az összes vörös katona, akiben erőszakolhatnék volt, ki nem élte az ilyen irányú vágyait
Nekem is hasonlókat meséltek. Bújtatni kellett a nőket, nagymamám egészen kislány volt még, amikor széterőszakoltak, raboltak mindent a ruszkik. Nem volt igazán téma az ellátmány, simán kipakolták a spájzot, meg ami épp kellett. Dédapám bognár volt, nagy bánata volt a családnak, hogy eltüzelték a speciális alapanyag fákat, nem érdekelte őket, hogy lenne amúgy rendes tüzelő is. Eszembe jutott még, hogy azt is mesélték, hogy mivel a család felmenői közt van tót, dédapám pedig beszélt szlovákul, meg talán más szláv nyelven is valamennyire, tolmácsnak is használták, mert valamennyire meg tudták érteni egymást a ruszkikkal. Aztán a megszállás évtizedei alatt meg kulákká lettek nyilvánítva a kis műhely miatt...szöged írta: ↑2023.10.04. 03:02
kiegészítés: a ruszkik a németekkel ellentétben sorra erőszakolták a nőket
anyám mesélte, hogy nagyanyám mesélte, hogy a faluban, ahol élt, azt csinálták, amikor bevonult a vörös sereg, hogy nagyanyámat és a hozzá hasonló fiatal eladósorban lévő nőket bújtatták a padláson, míg a 60-70 éves özvegyasszonyok addig nézelődtek az utcán, míg az összes vörös katona, akiben erőszakolhatnék volt, ki nem élte az ilyen irányú vágyait
Biztos, hogy japánt vennék.qqriq írta: ↑2023.10.03. 17:38 Alapvetoen honda parti vagyok ezert azt kezdtem el nezegetnie de valami elmebeteg arakat lattam. az ezer eves crm, xr, nx csotanyokat olyan aron hirdetik hogy a ~15 eves cbr600asomat nem tudnam lecserelni rajuk
fel van fordulva a piac, ~20 eve vettem egy 94-es aprilia rx125-os 400e-ert, most megtalaltam ugyanazt a motort 600e-ert
Mondjuk endurok esetében némileg még érthető is lehet a dolog, mert néhány éve tényleg nem is árulnak Európában "normális" endurot, csak operettverzió ("túraenduro") van, meg versenygép - csilliókért.
Na de 20 év alatt mennyi volt az infláció!qqriq írta: ↑2023.10.03. 17:38 Alapvetoen honda parti vagyok ezert azt kezdtem el nezegetnie de valami elmebeteg arakat lattam. az ezer eves crm, xr, nx csotanyokat olyan aron hirdetik hogy a ~15 eves cbr600asomat nem tudnam lecserelni rajuk
Ennek úgy ehhez mi köze van?bel írta: ↑2023.10.04. 11:03 Szia,
Hivatalosan csak 1944.03.18-ig: Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk."
Bel
Nem voltunk akkor és most se vagyunk szövetségesek.
OFFaksurv írta: ↑2023.10.04. 13:01 Nem voltunk akkor és most se vagyunk szövetségesek.
Bármilyen szövetséget egyenlő felek alkotnak , ahol megegyezés van és nem diktálas. lásd 1335. visegrádi királytalalkozó.
Mi jelenleg a nyugati kliensrendszerben vagyunk kliensek, aminek vannak előnyei és hátrányai is.
Ez azért kellemetlen hogy ügynöknéniskedett , de biztosan fiatal volt kellett a stex stbaksurv írta: ↑2023.10.02. 22:15 +1
Egyébként lehet másért is örülni.
Sok kislánynak példakép és motiváció, hogy nőként és magyarként ilyen eredményt el lehet érni, ugyanis a munkája kint se volt fáklyásmenet ott is keményen meg kellett küzdeniük mindenért, pedig hatalmas tudományos felfedezést tettek. Ő minden beszédjében, ezért a kitartást hangsúlyozza.
Versecki Csaba írta: ↑2023.10.04. 13:52 Ez azért kellemetlen hogy ügynöknéniskedett , de biztosan fiatal volt kellett a stex stb
Versecki Csaba írta: ↑2023.10.04. 15:03 ? A kommunizmus jelenség és ideál önmagában a probléma , az hogy a terrorrendszert védte .
Attól még, hogy az ország abban rendszerben volt, még voltak érdekei, a kémelhárítás pedig ebbe a körbe tartozik.Versecki Csaba írta: ↑2023.10.04. 15:03 ? A kommunizmus jelenség és ideál önmagában a probléma , az hogy a terrorrendszert védte .
+1
Annyira nem bonyolult eddig eljutni ha a nacikat és a ruszkikat hasonlítgatjuk össze a 2. vh. kapcsán.
+1bel írta: ↑2023.10.04. 15:17 +1
Amugy az "ugynok" es a "titkos megbizott" 2 kulon fogalom.
gyk:
1. Tipikusan az ugynokot vagy lefizetik, vagy elengedik a bunteteset (ertsd: gyakran piti bunozok kozott toborozzak oket).
2. a III/2-nek a mai napig van jogutodja, eloszor NBH, majd AH neven.
ui. V.Cs-nek: ilyen alapon minden szobafesto, komuves, festo is problemas, akik a kommunizmost epitettek.
Bel
A szövetségeseink imádják a szövetséges szót használni, mert ezzel kitűnően lehet legitimalni mocskos dolgokat, de ettől még leszünk azok.
Bevallom, én még voltam kisdobos/úttörő. Kérem a kötelet.bel írta: ↑2023.10.04. 15:17 +1
gyk:
1. Tipikusan az ugynokot vagy lefizetik, vagy elengedik a bunteteset (ertsd: gyakran piti bunozok kozott toborozzak oket).
ui. V.Cs-nek: ilyen alapon minden szobafesto, komuves, festo is problemas, akik a kommunizmost epitettek.
Bel
Egy dolog megmaradt bennem az akkori mindsetről: általános iskolában megmondták, hogy ha nagyon nagy disznóságot csinálunk, el fogják venni az úttörőnyakkendőnket. És ennek volt visszatartó ereje a többségnél baszki.
nemtokregelni írta: ↑2023.10.04. 16:53 Egy dolog megmaradt bennem az akkori mindsetről: általános iskolában megmondták, hogy ha nagyon nagy disznóságot csinálunk, el fogják venni az úttörőnyakkendőnket. És ennek volt visszatartó ereje a többségnél baszki.
Olvasd el a második érved és rajössz mekkora baromság .bel írta: ↑2023.10.04. 15:17 +1
gyk:
Bel
Az ország múltja a szerves tartozéka , a komcsiterror tény . A nő életének ez is a része a Nobel díj nem ment fel senkit semmi alól . WHO vezér Tedros G pedig polgárháborús bűnös , politikai etnikai tisztogatóbrigádokat vezetett Afrikában , ez a taplóság .
A mocskosnyugatozás a fórumtársnál olyan, mint a sampon a reklámbeli modell zakójában - pont van nála egy flakonnal, és ha már így rákérdeztél - tényleg jó korpa ellen
+1bel írta: ↑2023.10.04. 15:17 +1
gyk:
Bel
Versecki Csaba írta: ↑2023.10.04. 18:24 Az ország múltja a szerves tartozéka , a komcsiterror tény . A nő életének ez is a része a Nobel díj nem ment fel senkit semmi alól . WHO vezér Tedros G pedig polgárháborús bűnös , politikai etnikai tisztogatóbrigádokat vezetett Afrikában , ez a taplóság .
A katolikus terror is tény. Lásd pl Szent Inkvizíció (ami csak egy a sok közül). Akkor most szerinted minden pap szemétláda?Versecki Csaba írta: ↑2023.10.04. 18:24 Az ország múltja a szerves tartozéka , a komcsiterror tény . A nő életének ez is a része a Nobel díj nem ment fel senkit semmi alól . WHO vezér Tedros G pedig polgárháborús bűnös , politikai etnikai tisztogatóbrigádokat vezetett Afrikában , ez a taplóság .
Nekem annyiszor elvették, hogy apám bement a suliba, hogy párat adjanak már vissza, mert ő bizony nem vesz többet. Nem is vett, úgyhogy 6.-tól nem volt piros nyakkendőm. Fenemód fájlaltam, bánatomban nem tudtam többé sem csúzlizni, sem nyilazni, sem gyufafejjel szekrény/pince/bármilyen lyukas kulcsot robbantani...nemtokregelni írta: ↑2023.10.04. 16:53 Egy dolog megmaradt bennem az akkori mindsetről: általános iskolában megmondták, hogy ha nagyon nagy disznóságot csinálunk, el fogják venni az úttörőnyakkendőnket. És ennek volt visszatartó ereje a többségnél baszki.
Tök jó.Versecki Csaba írta: ↑2023.10.04. 18:24 Az ország múltja a szerves tartozéka , a komcsiterror tény . A nő életének ez is a része a Nobel díj nem ment fel senkit semmi alól . WHO vezér Tedros G pedig polgárháborús bűnös , politikai etnikai tisztogatóbrigádokat vezetett Afrikában , ez a taplóság .
Tévedsz Petya. Csak a helyén kezelem. Ti vagytok idealisták, mondjuk ez egy egyszerűbb megoldás.
Büszkén...!!!
Hát persze. Tényleg egyszerű így élni, tudatlanul.aksurv írta: ↑2023.10.04. 21:39 Tévedsz Petya. Csak a helyén kezelem. Ti vagytok idealisták, mondjuk ez egy egyszerűbb megoldás.
Például itt egy friss cikk Líbiarol és NATOrol és mostani aradasokról.
Amerikai geopolitikai elemzés.
https://responsiblestatecraft.org/libya ... h_1ClNDYKs
Ezt pedig egy másik amerikai írta.
"I call it the reverse Midas touch: Everything Washington touches turns to sh*t. Kosovo, Bosnia, Iraq, Syria, Libya, Ukraine..."
Nálunk nem lett volna megoldás, mert az úttörőcsapat jelvényét valahogy rányomták - ráfestették, olyat nem tudtál vennijó ha van írta: ↑2023.10.04. 20:16 Nekem annyiszor elvették, hogy apám bement a suliba, hogy párat adjanak már vissza, mert ő bizony nem vesz többet. Nem is vett, úgyhogy 6.-tól nem volt piros nyakkendőm. Fenemód fájlaltam, bánatomban nem tudtam többé sem csúzlizni, sem nyilazni, sem gyufafejjel szekrény/pince/bármilyen lyukas kulcsot robbantani...
Ennek semmi köze nincs hozzá.Petya357 írta: ↑2023.10.05. 00:17 Hát persze. Tényleg egyszerű így élni, tudatlanul.
Mekkora szerencse, hogy itt vagy nekünk Te, aki tényleg tudja a frankót, átlát háttérhatalmak ármánykodásán, és az égvilágon mindenre van egy alternatív valósága. Mindezt elfogulatlanul. Ráadásul még kérni sem kell, úgy is kap az ember tanácsot.
El se lehet képzelni, hogy nem önként csinálta?
• „A tanáraimtól tanultam meg, hogyan kell kérdezni, rácsodálkozni valamire, felfedezni valamit, önállóan gondolkodni. A tanáraimtól tanultam meg, hogyan haladjak előre: hogyan használjam fel a megszerzett tudást arra, hogy valami újat alkossak. A tanárok munkája tette lehetővé, hogy a háború utáni kommunista Magyarország egyik alföldi kisvárosában két munkás gyermeke jobban megértse a világot, hogy aztán a maga módján hozzájáruljon ahhoz, hogy a világ megváltozzon” – idézte fel a biokémikus Karikó Katalin.TurboP írta: ↑2023.10.05. 07:01 El se lehet képzelni, hogy nem önként csinálta?
Úgy gondolom abban az időben kurvára nem volt választása az embernek, vagy beszereztek, vagy ugrott a munkahely, az iskola, a karrier stb.
Amúgy meg nem kurva mindegy már? A vezetőink között hány ilyen lehet, nem véletlenül nincsenek az ügynök akták nyilvánosságra hozva. Dehát mindenkire lehet találni valamit a múltjában amire nem lenne büszke.
A következőt nem én írtam de ide illik pontosan
Ágoston László írása
[...]
Kariko Katalinnal volt egy elbeszélgetes az RTL en. Simán elmondta ha nem rúgják ki négyszer élete során nincs ott ahol most van.TurboP írta: ↑2023.10.05. 07:01 El se lehet képzelni, hogy nem önként csinálta?
Úgy gondolom abban az időben kurvára nem volt választása az embernek, vagy beszereztek, vagy ugrott a munkahely, az iskola, a karrier stb.
Amúgy meg nem kurva mindegy már? A vezetőink között hány ilyen lehet, nem véletlenül nincsenek az ügynök akták nyilvánosságra hozva. Dehát mindenkire lehet találni valamit a múltjában amire nem lenne büszke.
A következőt nem én írtam de ide illik pontosan
Ágoston László írása
Pontosan emlékszem hol voltam és mit csináltam, amikor meghallottam, hogy Kertész Imre Nobel-díjat kapott. Sóletet ettem Debrecenben, egy szavalóverseny szünetében.
Karikó Katalin Nobel-díjának hírére is mindig emlékezni fogok: éppen videót vettem fel, és egy mikrofonállványt vittem az emeletre.
Nyilván nem a sólet és nem is a mikrofonállvány a fontos ebben - de a nagy, nagyon nagy dolgokra való ráeszmélés pillanata mindig nyomot hagy az emberben.
Arra is emlékszem, mit mondtak körülöttem, amikor Kertész nyert.
"Zsidó... Ha nem zsidó lenne, lószart nem kapott volna. Egyébként is miért nem Kosztolányi vagy Ady? Hülyeség ez a Nobel-díj is..."
Hiába, az utca embere 8 általánossal mindig jobban tudta és mindig jobban is fogja tudni, mint a Svéd Királyi Akadémia.
Most az első komment, amit láttam (nem viccelek, tényleg az első):
"Gyilkos"
Nem sokkal később:
"Sintér"
És itt be is zártam a kommenteket.
Azon gondolkodom, mikor tudtunk valaki sikerének legutóbb köpködés nélkül örülni. Mert ugye a Saul fia Oscar-díja is "zsidó", a fociválogatottnak ellenszurkol az ország fele, a külföldre száműzött művészek meg ha sikeresek, akkor is gyalázni kell őket, ha meg nem... na akkor pláne.
Karikó Katalin egy nemzeti kincs - lehetne, ha nem lett volna egyből "asszonyság".
Karikó Katalin így viszont az amerikai álom (és a magyar rémálom) megtestesítője: az ember, aki egy darab semmivel kellett, hogy elhagyja a hazáját, és hosszú szívós munkával, tudással és tehetséggel felért a világ csúcsára.
Aki senkit nem érdekelt, amíg haszna nem lehetett belőle. Választott új hazájában lett igazán példakép.
Magyarországon ha valaki példát akar venni róla, az a példa, hogy menni kell, ha valamit nemzetközi szinten akarsz elérni.
Emlékszem, amikor Dárdait kimevezték a magyar válogatott élére és Bognár György a "magyar futballszakma meggyalázásáról beszélt ", hogy egy tapasztalatlan "senkit" választottak a magyar "nagyságok" helyett.
Karikó Katalin nem lenne Nobel-díjas, ha 1985-ben nem gyűjti össze a bátorságát és nem hagy mindent hátra. Nem azért jutott fel a csúcsra, mert magyar, hanem annak ellenére.
A világ rengeteget vesztett volna, ha Magyarországon marad. Ez valahol talán az ő személyes tragédiája is, de egy népé minden bizonnyal.
Magyarország pedig tovább dobálja a szemétbe a gyémántjait, hogy a salakot emelje a magasba. És fúrja, nyúzza, zsidózza, köpködi, ha valaki a középszernél jobb akarna lenni.
Maradj puha. Maradj langyos. Maradj szürke. Hagyd meg a nagyszerűt a többinek.
Én is pontosan így gondolom.aksurv írta:
Van eddig két boldog Nobel dijasunk, egyszerűen csak velük kellene örülnünk.
Egyébként tényleg magyaros a Nobel díj fogadtatása.
Ez a kat/rendvéd topik? B+
Mert oda tartozik a kommetem.
Én ezeket ismerem:Poresz írta: ↑2023.10.08. 21:34 Kedves IT-sabb fórumtársak!
Kérésem röviden: javasoljatok könyyen hozzáférhető adat-visszaállító szoftvert! Lehetőleg olyat, amihez nem kell több év rendszergazdai tapasztalat és/vagy mérök-informatikus diploma.
Van egy pendrive-om, amiről tévedésből töröltem egy csak átmenetileg rajta tartani vágyott mappát. - Persze hogy azt gondotlam, hogy már átmásoltam! Pedig nem.
Tudom, hogy a törölt fájlok nem addig nem tűnnek el ténylegesen, amíg a helyük nem kerül felülírásra egy másik fájllal. Mivel a baleset óta nem piszkáltam ezt a pendrive-ot, jó eséllyel még megtalálható rajta.
Ezt a pendrive-ot használtam az előző munkahelyemen, úgyhogy mivel bizalmas információkat is előáshat a szoftver, offline kellene működnie, hogy csak én lássam az eredményt. Vagy legalább azt higgyem.
Bármilyen adathordozónál van jelentősége... Sose tudni, mit barkácsol el a "visszaállító" szoftver a legjobb indulattal.ablaz írta: ↑2023.10.09. 05:29 Én ezeket ismerem:
Getdataback: ez fizetős, a cégnél megvettük rengeteget állítottam vissza vele serdülő koromban
Photorec-Testdisk páros: ingyenes, a mai napig ezt használom, régen ez volt a legjobb tool linux alatt, első ránézésre kicsit ijesztőbb lehet a használata, de van Win GUI-ja is
Recuva: ez egyszerű ingyenes Windows-os, ezzel is volt sikerem
Azt szokták mondani hogy mielőtt nekiesünk az adatvisszaállításnak első lépésként érdemes egy bitről bitre image-t csinálni az eszközről valami tool-lal. - Ennek szerintem inkább sérült adathordozóknál van több jelentősége.
Hiába takargatják, egy pillanatra látszik a rendszáma. TX-AB-stb.