Pont a lényeget tetted zárójelbe: magánterületen.
Nem az utcán.
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Pont a lényeget tetted zárójelbe: magánterületen.
Annak fényében hogy egyesek eltörnék a kezét azoknak akik a "törvényes időkereten" kívül durrognak, pont a lényegi rész az hogy egész évben lehetne tűzijátékozni- szerencsére nem teszik.
Az évközi tűzijátékot használóknak egy adalék ( jó fejek a szomszédok és minden évben beszólnak, hogy másnap este szülinap lesz ezzel együtt tűzijáték. Minden közvetlen szmszédnak bejelentik. Nekünk pedig nincs is kutyánk.Morcosrobot írta: ↑2024.01.04. 12:17 Annak fényében hogy egyesek eltörnék a kezét azoknak akik a "törvényes időkereten" kívül durrognak, pont a lényegi rész az hogy egész évben lehetne tűzijátékozni- szerencsére nem teszik.
Az hogy az utcán, vagy a kerítésed túloldalán történik nettó szőrszálhasogatás a tényhez képest hogy LEHETNE.
De az alap kiindulással egyetértek. Évente egy nap amikor "intenzív" a durrogás, felelős állattartóként kivédhető.
Az évközi itt-ott egy telep meg elhanyagolható.
"lényegi rész az hogy egész évben lehetne tűzijátékozni- szerencsére nem teszik"Morcosrobot írta: ↑2024.01.04. 12:17 Annak fényében hogy egyesek eltörnék a kezét azoknak akik a "törvényes időkereten" kívül durrognak, pont a lényegi rész az hogy egész évben lehetne tűzijátékozni- szerencsére nem teszik.
Az hogy az utcán, vagy a kerítésed túloldalán történik nettó szőrszálhasogatás a tényhez képest hogy LEHETNE.
De az alap kiindulással egyetértek. Évente egy nap amikor "intenzív" a durrogás, felelős állattartóként kivédhető.
Az évközi itt-ott egy telep meg elhanyagolható.
+1
+1
Ezzel csak arra próbáltam utalni, hogy mindegy hogy előtted az utcán, vagy melletted a szomszédban.
Hát pont nem. Mindkét szomszéd felől fogja a hangot egy ház. Az utca felől meg nem.
A tűzijáték-rakéta nem a házaknál magasabban robban..?
De ha leszúrás közben(??) megreped a fapálca, akkor sem. Akkor konkrétan a kiszáradt gabonazsákok között robban a fészerben...Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.01.04. 22:12 Ha erősen leszúrod a pálcát a földbe, akkor nem. Tapasztalat.
Aki leszúrja a pálcát, úgy indítja, az meg is érdemli a sorsát...Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.01.04. 22:12 Ha erősen leszúrod a pálcát a földbe, akkor nem. Tapasztalat.
vállra helyezett műanyag csőből, majdnem vízszintesen indítva azt mondják, hogy elmegy egészen a Duna közepéig ott nincs kutya, akit zavarna
Darwin díj jelölt idióta. A hasonló hülyék miatt terheli a köztudatban a tüzijátékozást az összes előítélet.
Nekem van (volt, mert lejárt szeptemberben) gépkezelői jogosítványom (ollós és kosaras emelő), és igen: külön kell gyakorlati vizsgát tenni minden gépre. Kb. egy perc gépenként. A tanfolyam és az elméleti vizsga ugyanaz (volt nekem minden gépre). És a magyar vizsgáztató iparágnak annyira a legalja volt, hogy a mai napig bánom, hogy nem rögzítettem rejtett kamerával: alapból egy "állatorvosi ló" volt a papíron soktízórás tanfolyam egy napos "mire számítsunk a vizsgán?" plusz "gyertek, vezessetek egy kicsit!" pár órás foglalkozássá kummantásával kezdve, de ezt még erre rájátszva stand-upolva adták elő. Röhögök rajta, mert semmit sem tehetek ellene.
Igen kell. Vannak olyan témakörök, amelyekre, ha már van valamilyen gépkezelői vizsgád, akkor felmentést kapsz, de minden gépcsoportból külön kell vizsgáznod. És van egy pár.
Évekkel ezelőtt kitalálták ezt az újravizsgáztatást.
Emlékezet valamire ez az “évente meg kell csinálni, mert ha nem, …” csak nem a minősítésre?
Igen, ez a klasszikus dilemma. A megbízhatóságot sajnos meg kell fizetni. A házunk előtti árok partját egy noname kínai fűkaszával nyírtam, ami egy év után elpukkant. Meguntam, vettem egy Husqvarna-t, az eddig már két évet bírt, és nem úgy tűnik hogy bármi baja lenne, pedig tavasztól őszig adok neki rendesen. (Sőt az akksiját a csavarbehajtóban is rendszeresen használom, az is "husi")
OFF - inkább 65k körül lesz az
És mégis Ferrarival jár a kínai fűkasza gyártójaTotoHU írta: ↑2024.01.11. 16:26 Igen, ez a klasszikus dilemma. A megbízhatóságot sajnos meg kell fizetni. A házunk előtti árok partját egy noname kínai fűkaszával nyírtam, ami egy év után elpukkant. Meguntam, vettem egy Husqvarna-t, az eddig már két évet bírt, és nem úgy tűnik hogy bármi baja lenne, pedig tavasztól őszig adok neki rendesen. (Sőt az akksiját a csavarbehajtóban is rendszeresen használom, az is "husi")
Igazad van, az infláció kalkulátor csak 2022-ig számolt, és 2023-ban egy hivatalos 10% (de szerintem inkább több) ehhez még hozzájött.
Amúgy a 9x19 lőszer sem 60 Ft már, csak szólok.TotoHU írta: ↑2024.01.11. 15:54 Megnéztem, és azta kutya meg a macska, ez tényleg luxuscikk.
Lehetek bekérdezős kisk.csög, hogy mi a péktől emelkedett ennyire az Alfák ára? A 2007-es 30e Ft az inflációval korrigált reálértéken ma 57e Ft (tehát ma 57e Ft-ért tudunk annyit vásárolni, mint 2007-ben 30e Ft-ért tudtunk). Ehhez képest a mostani ára még a korrigált reálértéknek is a duplája.
Mielőtt megsértődnél, megnéztem külföldi oldalakon is, és a cseheknél ahol lehet kapni Alfa 020-ast, ott is drága. (És az nem is PAK/RK hanem csak RK). Van ahol olcsóbb persze, csak 130 EUR, de ott nincs készleten.
Meg is lepődtem, hogy a Husi már gyárt csavarbehajtót is .
Most meg 3990 Ft a 75 dekás Tolle...TotoHU írta: ↑2024.01.11. 16:07 Jah, a cseheknél is 7900 CZK az Alfa, az ~125e Ft, 20%-os ÁFA mellett MKH nélkül. És ezexerint az spinyóter dobos, és csak 9mm K.
Az is qrvadrága, de pont az áll rá amit mondtam, a reálértékének a duplájára nőtt az Alfák ára ott is.
A trapista sajt 1380 Ft volt a KSH szerint 2007-ben.
Három vagy 4 évvel ezelőtt sem volt bajom az Alfa revolverek árával és most síncs. Viszont a megélhetés ára is sokkal magasabb lett, mint 3-4 évvel ezelőtt, így jóval kevesebb marad az Alfákra manapság a legtöbb embernél.
Az ilyen alap dolog szokott lenni, hogy a porcicákat kergesd ki a lyukból. De ha komolyabb az ügy, abból akksi csere lehet. Továbbá: másik töltő, másik kábel? Vagy ugyanazt mozgatni benne, hátha kicompósodott?
A nagynyomású levegővel óvatosan ilyenkor, öcsém így nyírta ki a mikrofonját.swordmanus írta: ↑2024.01.12. 09:37 Az ilyen alap dolog szokott lenni, hogy a porcicákat kergesd ki a lyukból. De ha komolyabb az ügy, abból akksi csere lehet. Továbbá: másik töltő, másik kábel? Vagy ugyanazt mozgatni benne, hátha kicompósodott?
Vidd el olyan szerelohoz akinek van ehhez nem fem szerszáma. két perc alatt kitakaritja.swordmanus írta: ↑2024.01.12. 09:37 Az ilyen alap dolog szokott lenni, hogy a porcicákat kergesd ki a lyukból. De ha komolyabb az ügy, abból akksi csere lehet. Továbbá: másik töltő, másik kábel? Vagy ugyanazt mozgatni benne, hátha kicompósodott?
Nekem itt cseréltek (hozott anyagból) akkut a telómban pár ezresért, pedig HTC volt, és azt rendesen szét kellett legózni:zora írta: ↑2024.01.12. 10:09 Köszönöm mindenkinek a segítő szándékot!
Az usb port csere lesz valószínűleg a megoldás. De ilyen művelethez se szerzámozottságom, se szaktudásom nincsen.
Átfogalmazom a kérdést.
Foglalkozik-e itt valaki mobiltelefon javítással?
Avagy van-e itt köztünk olyan, aki elvállalja egy hibás mobiltelefon javítását?
Megnézhetem neked, csak legyen meg az alkatrész.zora írta: ↑2024.01.12. 10:09 Köszönöm mindenkinek a segítő szándékot!
Az usb port csere lesz valószínűleg a megoldás. De ilyen művelethez se szerzámozottságom, se szaktudásom nincsen.
Átfogalmazom a kérdést.
Foglalkozik-e itt valaki mobiltelefon javítással?
Avagy van-e itt köztünk olyan, aki elvállalja egy hibás mobiltelefon javítását?
Igen, a bérek meredek emelkedése lehet az egyik ok. Erre nem is gondoltam, köszi! (Ráadásul csehországban magasabbak a bérek, amik aztán beépülnek a termékek árába...)
Szuper, ha csak ennyi a gond, akkor hamar, olcsón meglesz szerintem.
Nem gondolnám, hogy olcsó lesz, ugyanis sok munkát kell beletenni, (és ugye az a legdrágább), minden ragasztva van, (hőlégfúvó), a végén ragasztani, azt kis csatit normálisan forrasztani. Ha ezt valaki szépen és normálisan csinálja meg az szerintem nem tud olcsó lenni.
Előzetes árajánlat alapján kb 16e.TurboP írta: ↑2024.01.12. 17:17 Nem gondolnám, hogy olcsó lesz, ugyanis sok munkát kell beletenni, (és ugye az a legdrágább), minden ragasztva van, (hőlégfúvó), a végén ragasztani, azt kis csatit normálisan forrasztani. Ha ezt valaki szépen és normálisan csinálja meg az szerintem nem tud olcsó lenni.
Kár, hogy nem láttunk humán tesztet.marcuswolf írta: ↑2024.01.15. 08:33 Svéd cserediákok élő GTA játszmája Keserű HDM tesztelésbe csapott át 3 évig terjedővel jutalmazva.
https://bpiautosok.hu/lovoldoztek-ordib ... fogtak-el/
Sokszor van az, hogyWildBear23 írta: ↑2024.01.18. 11:26 Vannak benne kérdőjelek, de az élethelyzet (hol lakik, stb.) stimmel, hogy meglőtték a fickót gumissal az tény, a sérülések stimmelnek.
Most vagy több éves elterelő hadművelettel felépítették a háttérsztorit, vagy tényleg megtörtént.
Szerintem az utóbbi.
Azt el tudom képzelni, hogy részleteket nem tudunk.
Gondoltam hogy panelt cserélnek és nem csatit forrasztanak, de ez így korrekt ár volt.
...vagy egy külföldi rendőrigazolvány:-)
Legalább megismerte az itteni önvédelmi szokásokat
Erre kb annyi esély van, mint a kedvenc gázpisztoly ellenes, "mi van ha valaki elővesz egy éles fegyvert" frázisra..
Lassú volt a delikvens, csak az önvédelmi A4-es papírlapot akarta előkapni, de nem jött össze.
+1
Azért volt szmájli, és azért raktamm offba
Ez a sztori így még elmélegileg sem lehetséges külföldi rendőrrel. Nálunkfelé rengeteg cseh, osztrák, szlovák rendőr jön-megy, a kedvenc kajáldámban szinte minden nap találkozom velük, oda járnak a rendőrök is menüzni. De egyrészt mindig szigorúan jól felismerhetően, egyenruhában vannak és cseh-szlovák-osztrák rendőrségi járműveket használnak, másrészt sosem mennek sehová úgy, hogy ne legyen velük legalább egy (de inkább több) magyar rendőr, aki jogosult az intézkedésre.
Mert a trigger-happy kollégával való viccelődés ment eleve, lásd Petya hsz-ét is.
Érdekes.parazstaposo írta: ↑2024.01.18. 17:59 "Léptékét jól jellemzi, hogy megépülése esetén a lőteret egyszerre 500 ember vehetné igénybe, a területén pedig 195 parkolóhelyet is kialakítanának."
https://index.hu/belfold/2024/01/18/ull ... yrendelet/
parazstaposo írta: ↑2024.01.18. 17:59 "Léptékét jól jellemzi, hogy megépülése esetén a lőteret egyszerre 500 ember vehetné igénybe, a területén pedig 195 parkolóhelyet is kialakítanának."
Nemrég az utcánkban egyszerűen leemelték a kaput és úgy mentek be.WildBear23 írta: ↑2024.01.18. 15:01 +1
Családi házas övezet csendes kis utcájában lakom, csak az jön ide aki itt lakik, vagy kajafutár.
Én is meg szoktam kérdezni a házunk előtt várakozó idegen autósoktól, hogy kit keres.
Pl. nekem q.-ra nem tetszett, hogy a lomis cickányok ott várakoztak a szakadt teherautójukkal.. Nyilván joguk van hozzá (közterület), viszont én meg elkezdtem a telefonommal kamerázni az utcán lévő fát, ami előtt álltak..
Én hiszek abban, hogy a szomszédoknak össze kell tartani.
Pláne, hogy volt már a kerületünkben besurranásos lopás (mint ahogy az Arktisz és az Antarktisz kivételével mindenhol..)
Még jó ha a kaput nem dobták a teherautóra, és vitték el.
"...mégis Lövész Központ épülhet a Budapesttel határos Üllő külterületén..."parazstaposo írta: ↑2024.01.18. 17:59 "Léptékét jól jellemzi, hogy megépülése esetén a lőteret egyszerre 500 ember vehetné igénybe, a területén pedig 195 parkolóhelyet is kialakítanának."
Húzzatok szánkón, de amúgy van igény egy 500 lőállásos lőtérre..?parazstaposo írta: ↑2024.01.18. 17:59 "Léptékét jól jellemzi, hogy megépülése esetén a lőteret egyszerre 500 ember vehetné igénybe, a területén pedig 195 parkolóhelyet is kialakítanának."
Azt majd bezáratjákqqriq írta: ↑2024.01.18. 18:14 Kit erdekel? Ez nemzeti erdek!!!
"A kormányzat a hosszas huzavona végére tavaly december 29-én tett pontot azzal, hogy elfogadta az üllői Lövész Központ megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról szóló kormányrendeletet."
Rosszul értelmezed. Az "egyszerre 500 ember vehetné igénybe" azt is jelentheti, hogy lesz 400 piszoár és 90 wc, a maradék meg lő.WildBear23 írta: ↑2024.01.18. 20:05 Húzzatok szánkón, de amúgy van igény egy 500 lőállásos lőtérre..?
Egyszerre 500 engedélyes sportlövő és vadász az nincsen. Még nagy nemzetközi versenyen sem nagyon jön össze ennyi ember.WildBear23 írta: ↑2024.01.18. 20:05 Húzzatok szánkón, de amúgy van igény egy 500 lőállásos lőtérre..?
Idézet: "A tanulmányterv szerint a területet egy 4 méter széles és 2 méter magas, víz- és szélerózió ellen megerősített földsáncjellegű domb venné körbe"parazstaposo írta: ↑2024.01.18. 17:59 "Léptékét jól jellemzi, hogy megépülése esetén a lőteret egyszerre 500 ember vehetné igénybe, a területén pedig 195 parkolóhelyet is kialakítanának."
Miért ne lenne elég a két méter, ha van pl kilövésgátló?marcuswolf írta: ↑2024.01.19. 07:47 Idézet: "A tanulmányterv szerint a területet egy 4 méter széles és 2 méter magas, víz- és szélerózió ellen megerősített földsáncjellegű domb venné körbe"
KÉT méter magas?
Üllön lakni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki (egyetért) elköltözik én nem ellenzem
Meg aztán a szerződött katonai kiképzések nagy része fekve lövés...
Főleg időseknek kisgyereknek ajánlott hogy ne menjenek ki ház előtt dekkoló gyanús autók miatt vagy idegen becsöngető óbégatókhoz semmilyen ürügy esetén sem . Felmérik hogy kik laknak ott és az egyszerű gyenge célpontokra mennek, vegyék le a postaládáról hogy özv Tóth Jánosné és minden névadatot , elég a házszám . Hivatal bedob a ládába egy értesitőt ha akar valamit és nem roncsderbis Aroval érkezik ki a vizügy - eon 3 szakadt kommanccsal ....WildBear23 írta: ↑2024.01.18. 15:01 +1
Családi házas övezet csendes kis utcájában lakom, csak az jön ide aki itt lakik, vagy kajafutár.
Én is meg szoktam kérdezni a házunk előtt várakozó idegen autósoktól, hogy kit keres.
Pl. nekem q.-ra nem tetszett, hogy a lomis cickányok ott várakoztak a szakadt teherautójukkal.. Nyilván joguk van hozzá (közterület), viszont én meg elkezdtem a telefonommal kamerázni az utcán lévő fát, ami előtt álltak..
Én hiszek abban, hogy a szomszédoknak össze kell tartani.
Pláne, hogy volt már a kerületünkben besurranásos lopás (mint ahogy az Arktisz és az Antarktisz kivételével mindenhol..)
Egy kamera mar fillerekbe kerul es nagyon jo tantorito eszkoz. Kutya megjobbVersecki Csaba írta: ↑2024.01.21. 14:32 Főleg időseknek kisgyereknek ajánlott hogy ne menjenek ki ház előtt dekkoló gyanús autók miatt vagy idegen becsöngető óbégatókhoz semmilyen ürügy esetén sem . Felmérik hogy kik laknak ott és az egyszerű gyenge célpontokra mennek, vegyék le a postaládáról hogy özv Tóth Jánosné és minden névadatot , elég a házszám . Hivatal bedob a ládába egy értesitőt ha akar valamit és nem roncsderbis Aroval érkezik ki a vizügy - eon 3 szakadt kommanccsal ....
Ez így van.Versecki Csaba írta: ↑2024.01.21. 14:32 Főleg időseknek kisgyereknek ajánlott hogy ne menjenek ki ház előtt dekkoló gyanús autók miatt vagy idegen becsöngető óbégatókhoz semmilyen ürügy esetén sem . Felmérik hogy kik laknak ott és az egyszerű gyenge célpontokra mennek, vegyék le a postaládáról hogy özv Tóth Jánosné és minden névadatot , elég a házszám . Hivatal bedob a ládába egy értesitőt ha akar valamit és nem roncsderbis Aroval érkezik ki a vizügy - eon 3 szakadt kommanccsal ....
Vidéken meg fagyállós kajával kinyírják őket, utána szabad a pálya. Helyi csoportban már az ingatlan-tulajdonosok "vérdíjat" tűztek ki az elkövető fejére, a nemkutyások is tettek bele!Versecki Csaba írta: ↑2024.01.21. 15:11 Igen . Kutyák falkában hatásosabbak megbizhatóbbak , a városban több esetben lefújták agyonverték a mezei vagy egyedüli kutyát .
Szep napot urak!
Pláne szerb oldalon a migrik betódulása után megugrott az akció és az intezkedés , sajnos nincs áram a keritésben sem utána széles sávval aknazár , sem páncelozott járőrosztagok aktiv geppuska fegyverropogás .Raven írta: ↑2024.01.21. 22:58 Szep napot urak!
Annyit tudnek hozzatenni a tortenethez, hogy lakik a kornyeken szinten tanyavilagban volt rendorkollegam, hihetetlen torteneteket mesel az ott torteno dolgokrol. Soha, sehol nem fog megjelenni, nem is igen publikus, de a lenyeg, hogy minden este fegyverropogas, mindenki lo, azzal amije eppen van. Nem fogok se tanukat hozni, se semmi, ha elhiszitek jo, ha nem az is jo, de en tudom, hogy igazat mond. Tudom ez egy viszonylag zart csoport, de akkor sem mondhatok tobbet. Legyen eleg annyi, hogy fegyvertisztitas folyik napi szinten es van tartalek-potlo loszer a zsebekben.