Melyik lehet a Makarov/PPK/RG88 méret?
Egy olyat én is újítanék. Jobbosat.
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
Melyik lehet a Makarov/PPK/RG88 méret?
Körömlakk! Minden színben, matt-tól fényesig fillérekért!AndyA írta: ↑2023.03.22. 14:30 Csináltattam egy maróssal egy csősúlyt magamnak. Hogyan tudnám ezt házilag olyanra befeketíteni, mint a fegyver? Elvileg lehet kapni ilyesmire való "bluing solution" oldatokat. Mennyire működnek ezek, ill. melyik az, amit valaki már próbált, és biztosan jól működik?
THX!
Első kérdés: MIT? Acélt, spiátert, alut?
Petya357 írta: ↑2023.04.16. 13:44 A csőtorkolat felőli menetvédő gyűrű 25 gramm - pipa hasonló súly lehet a két lencsevédő alu fedő. A “más távcső” mint megokdás szinte adja magát, de nem szeretném lecserélni, mert nagyon jó Hawke 5-25, nem is volt olcsó, másra is használom. Sterelék? abból nem jön össze 80-100 gramm. Igazából a tusáért, agyazásért sosem rajongtam - szívesen lecserélném egy másikra, kevésbé vadásziasch-rá. Az utolsó szalmaszál pedig vágni az előagy elejéből, és szépen lepácolni-lakkozni - itt úgysem fogom, és a fegyver egyensúlya sem romlik - a nehéz cső miatt úgyis kicsit orrnehéz. Emiatt a tusát sem fúrnám, faragnám.
Most ilyen ni, varmint csöves - emiatt szerintem jobb, de sajnos nehezebb a kelleténél:
E4BB1241-9407-47D1-9B69-EB7C592C1F8D.jpeg
Köszönöm a konkrét tippeket, különösen az az alternatív agyazás beszerzési forrásoknak örülnék! Puskát más, alternatív tusával lállttam, de külön nem.
Az előagy rövidítése esetleg befolyásolhatja a cső lengését. Mondom: esetleg. Viszont, ha a cső végéből flexszel levágsz 5-6 cm-t, az orvosolja az orrnehézséget, meg a súly többletet is!Petya357 írta: ↑2023.04.16. 13:44 Sziasztok!
Egy ajánlással, és egy kérdéssel fordulnék a nagyérdeműhöz.
Ajánló: a világ leghosszabb zoknija - a Decathlonban megvásárolható, ú.n. Shorgun Sock - egy rugalmas huzat amit rá lehet húzni egy puskára, és kettő is szállítható kacmentesen, egy merev tokban . Párezer forint, ajánlom!
F5C9B416-B80C-43B8-B842-F933E5F97388.jpeg
Kérdés: hol lehet - vélhetően könnyebb - polimeragyazást, vagy skeketon laminákt fa agyazást kapni Cz-455 kis puskához? A probléma: jelenlegi formában 120 grammal nehezebb a fegyver, mint amit a nenzetközi “könnyű puska” jategória megenged fémsziluett lövésztre. Idehaza, háziversenyen kb kutyát sem érdekel, de rangos versenyen - pl a közelgő EB , OB stb - lehet mérlegelés. És egyébként is, nem szeretem a sunnyogást.
A csőtorkolat felőli menetvédő gyűrű 25 gramm - pipa hasonló súly lehet a két lencsevédő alu fedő. A “más távcső” mint megokdás szinte adja magát, de nem szeretném lecserélni, mert nagyon jó Hawke 5-25, nem is volt olcsó, másra is használom. Sterelék? abból nem jön össze 80-100 gramm. Igazából a tusáért, agyazásért sosem rajongtam - szívesen lecserélném egy másikra, kevésbé vadásziasch-rá. Az utolsó szalmaszál pedig vágni az előagy elejéből, és szépen lepácolni-lakkozni - itt úgysem fogom, és a fegyver egyensúlya sem romlik - a nehéz cső miatt úgyis kicsit orrnehéz. Emiatt a tusát sem fúrnám, faragnám.
Most ilyen ni, varmint csöves - emiatt szerintem jobb, de sajnos nehezebb a kelleténél:
Köszönöm a konkrét tippeket, különösen az az alternatív agyazás beszerzési forrásoknak örülnék! Puskát más, alternatív tusával lállttam, de külön nem.
Van egy fegyvermester aki tudtommal foglalkozik pisztolymarkolatok (és talán puskatus) készítésével. Ha érdekel, privátban tudok részleteket mondani.Petya357 írta: ↑2023.04.16. 13:44 Sziasztok!
Egy ajánlással, és egy kérdéssel fordulnék a nagyérdeműhöz.
Ajánló: a világ leghosszabb zoknija - a Decathlonban megvásárolható, ú.n. Shorgun Sock - egy rugalmas huzat amit rá lehet húzni egy puskára, és kettő is szállítható kacmentesen, egy merev tokban . Párezer forint, ajánlom!
F5C9B416-B80C-43B8-B842-F933E5F97388.jpeg
Kérdés: hol lehet - vélhetően könnyebb - polimeragyazást, vagy skeketon laminákt fa agyazást kapni Cz-455 kis puskához? A probléma: jelenlegi formában 120 grammal nehezebb a fegyver, mint amit a nenzetközi “könnyű puska” jategória megenged fémsziluett lövésztre. Idehaza, háziversenyen kb kutyát sem érdekel, de rangos versenyen - pl a közelgő EB , OB stb - lehet mérlegelés. És egyébként is, nem szeretem a sunnyogást.
A csőtorkolat felőli menetvédő gyűrű 25 gramm - pipa hasonló súly lehet a két lencsevédő alu fedő. A “más távcső” mint megokdás szinte adja magát, de nem szeretném lecserélni, mert nagyon jó Hawke 5-25, nem is volt olcsó, másra is használom. Sterelék? abból nem jön össze 80-100 gramm. Igazából a tusáért, agyazásért sosem rajongtam - szívesen lecserélném egy másikra, kevésbé vadásziasch-rá. Az utolsó szalmaszál pedig vágni az előagy elejéből, és szépen lepácolni-lakkozni - itt úgysem fogom, és a fegyver egyensúlya sem romlik - a nehéz cső miatt úgyis kicsit orrnehéz. Emiatt a tusát sem fúrnám, faragnám.
Most is szabadon futó a cső, ezért nem lesz gond, ha rövidül az előagy. A vetemedésre vigyázok. Az oldalsó bemarás jó 5 let! Funkcionalitása is van: a legtöbb fegyverfogásnál javítja a fogástjó ha van írta: ↑2023.04.16. 19:37 Az előagy rövidítése esetleg befolyásolhatja a cső lengését. Mondom: esetleg. Viszont, ha a cső végéből flexszel levágsz 5-6 cm-t, az orvosolja az orrnehézséget, meg a súly többletet is!
Ha az előagy aljából, vagy az oldalaiból kimarsz 25-30 mm szélesen, meg 25 cm hosszan egy-egy csíkot, "szkeletonizálod" az nem segít? Utána figyelj rá, hogy esetleg kicsit tekeredhet! Ahol emiatt esetleg eléri a csövet (egy önvédelmi A4 papírlap nem húzható át könnyedén a vas meg a fa között), ott ki kell igazítani.
Szia, elnézést kérek, ha félreérthetően fogalmaztam.
Ebben sajnos nem vagyok kompetens. A cz-nek érdemes lehet írni hogy ilyenkor mi a helyzet, hátha tudnak valami okos és gyors megoldást.Petya357 írta: ↑2023.04.16. 20:54 Szia, elnézést kérek, ha félreérthetően fogalmaztam.
Gyári agyazást keresek, több jobbnál jobb is van, polimer, laminált, thumbhole, skeleton, Tactical, minden - de mindezt csak kész fegyveren láttam, külön nem. Ez lenne az ideális megoldás - HA van, és HA könnyebb a gyári tömörfánál.
A súlycsökkentő faragást egyáltalán nem vetettem el, de azt s.k. tervezem abszolválni.
Köszi, ez lesz! A hazai nagyker pedig asszem a Harmónia. Vagy a gyár, vagy ők csak tudnak mondani okosat.
Nem olyan nehéz ez a sziluett, de a mezőny borzasztó erős lesz. Napkoron a légpuskás hazait 38 ponttal nyerték, az én 23-am egy hetedikre volt elég.Petya357 írta: ↑2023.04.16. 22:35 Köszi, ez lesz! A hazai nagyker pedig asszem a Harmónia. Vagy a gyár, vagy ők csak tudnak mondani okosat.
Egyébként első világbeli probléma. 2 éve még csak remélni sem mertem, hogy ilyen gondjaim lesznek, a sziluettlővészetnek pedig szinte a létezéséről sem tudtam. Tavaly bepróbálkoztam, és sikerült elcsípnem egy bronzot az OB 50’méteres nagykal pisztolyban, ez hiú ábrándokat ébresztett bennem, hátha más divizióban is menni fog. Most pedig pont Magyarországon lesz az EB, a rendező ország jogán könnyen be lehet kerülni a kvótába, és ahogy a tanult kínai mondja: “sh.t started to get real”… Egy szebb világban nekem is kéne vagy 2 év beletanulni, és felnőni a feladathoz. Fejben, technikában, és felszerelésben is.
Ehelyett 2 hónapunk van. Így a magyar ember mit csinál - improvizál, és rutinosan WD40hez és szigszalaghoz nyúl…
Egy barátom ismerősének az ismerőse (nem vicc, tényleg) készítette sok sok éve. Sajnos nem tudom, ki volt,és is úgy kaptam, így ajánlással sem segíthetek, de inspirációnak talán jó lesz:
Onesta 20-M markolat, vagy az annál kicsit hosszabb hasonló formájú famarkolat.Mindkettő kapható a gyártónál.
3D scannelés és műanyagból nyomtatás? Ez elég egyszerűen és gyorsan menne. Vagy az anyag is mindenképpen fa kellene legyen?Petya357 írta: ↑2023.04.16. 22:47 Egy barátom ismerősének az ismerőse (nem vicc, tényleg) készítette sok sok éve. Sajnos nem tudom, ki volt,és is úgy kaptam, így ajánlással sem segíthetek, de inspirációnak talán jó lesz:
30D2DDFF-C1E5-471D-92F2-36D4294F4995.jpeg4981C8D8-6FA1-4386-B919-2703F033648E.jpeg
A csavar ronda, de a markolat nagyon kényelmes. A gyári műanyag az valami okádék: túl nagy, idióta formája van, és ráadásul ronda.
Én nyomtatgattam egészen nagyocska dolgokat is PLA-ból. Nem alis kínaiból, hanem Verbatimból, az igaz, de esze ágában sem volt "törni, mint a ropi".
Én pár éve 22es revkón nyomtatott markolatot használok, teljesen jó.
AndyA írta: ↑2023.04.17. 09:37 Én nyomtatgattam egészen nagyocska dolgokat is PLA-ból. Nem alis kínaiból, hanem Verbatimból, az igaz, de esze ágában sem volt "törni, mint a ropi".
De akkor legyen pl. ASA, és akkor nem fog töredezni neked.
Az ára meg... Hobbi projekt, jáccós dolgokra meg hajlamos az ember többet költeni, mint amennyi a valós értékük.
P.s.: Nyilván nem "hivatalos", ezzel foglalkozó szolgáltatóval csináltatnám, hanem itthon, a saját nyomtatómon. Úgy azért más az ár.
Petya357 írta: ↑2023.04.16. 13:44 Sziasztok!
gvass1 írta: ↑2023.04.17. 12:05 Az aktuális utódmodell CZ457-hez való olcsóbb műanyag ágyazást nem lehet esetleg ráreszelni?
https://www.czub.cz/en/firearms-and-pro ... -synthetic
Az cseheknél szinte biztosan elérhető.
(Az MDT gondolom picit húzós lenne:-))
https://www.czub.cz/en/firearms-and-pro ... cz-457-MDT
Nekem volt. Ne vedd meg. Icipicit “dupla” volt a képe mintha ittál volna a kelleténél eggyel több felest. nem nagyon, kapáslövéseknél teljesen OK, de eléggé bizonytalan, hogy már zavarjon pontos lövéseknél. Értékes fél másodpercek mennek így el - lövésenként.Cajga írta: ↑2023.04.23. 19:22 Hi!
Milyen minőséget képvisel az alábbi RedDot? Max. 9x19mm lőfegyverre lenne szerelve. Érdemes foglalkozni vele, vagy engedjem el?
https://firefield.eu/collections/red-do ... gree-mount
Köszi elöre is a válaszokat.
Petya357 írta: ↑2023.04.23. 20:16 Nekem volt. Ne vedd meg. Icipicit “dupla” volt a képe mintha ittál volna a kelleténél eggyel több felest. nem nagyon, kapáslövéseknél teljesen OK, de eléggé bizonytalan, hogy már zavarjon pontos lövéseknél. Értékes fél másodpercek mennek így el - lövésenként.
Remélem, hogy tudtam segíteni.
Firefield az a budget vonal.Cajga írta: ↑2023.04.23. 20:51 Köszi a tippeket. Pisztolyra szerettem volna, de nem versenyezni, csak úgy örömködni.
Ez még árban megfelelő lenne, de nagynak tartom egy pisztolyhoz.
https://www.leitz-hungaria.hu/sightmark ... flex-sight
Ez meg most Sightmark vagy Firefild??
https://www.leitz-hungaria.hu/sightmark ... lt-red-dot
Szép lett, gratulálok! Bárcsak elég ügyes lennék hozzá, hogy ilyet tudjak megtervezni, kivitelezni.
Wow, nagyon ügyes vagy!
A szánkója azért még acél a glocknak jelenleg a bőr jobban bejön, régebben meg a kydexet preferaltam..
Igen, arra kényesen figyelek amugy is, mert fegyver elrakásnál is, bármilyen toknál, akár póló is belóghat, okozhat gondot,
A kígyó is szépvato írta: ↑2023.04.24. 23:05 A szánkója azért még acél a glocknak jelenleg a bőr jobban bejön, régebben meg a kydexet preferaltam..
Na de hogy legyen egy klasszikus acélos bőrtokban (alkalomhoz illően megtorlós, templomba járós stb tártokokkal)
9296D285-D5A6-47A5-8D66-E8A0DB138231.jpeg223DDE2E-D215-47AF-9F0A-0433CBF148AC.jpeg
Hub@zmeg!
Többek közt igen, sok youtube videot megneztem, illetve coop forumtarsat nyaggattam kérdésekkel, köszönet neki itt is:)!
vato írta: ↑2023.04.25. 16:34 Többek közt igen, sok youtube videot megneztem, illetve coop forumtarsat nyaggattam kérdésekkel, köszönet neki itt is:)!
Alap szabásmintákat itt egész jól elmagyarazza a szaki:
https://youtu.be/5PdKDmcmu8k
Lehet benne bungee jumpingozni is akár, de határozott rántással szépen kijön a bock glock:D
Egy komplett rig az szép feladat, hajrá;)qqriq írta: ↑2023.04.25. 16:44 Elmeletben mar nekem is egesz jol megy, lassan meg kellene rendelni a bort es nekiallni az SAA rignek
En meg az o videot nezegettem:
https://www.youtube.com/watch?v=YOjzbjqFjaM
Egyebkent gratula, egesz jok lettek
weaver sines airsoftra való kínaim van a 7,62x39-és Saigahoz, nagyon nagy jóindulattal talán elmegy, de jónak nem mondanám. .308-asra a kínai/airsoft irány felejtős szerintem.
Velkam bek
Huh.. 175 000 forintért weapon grade 85%os dúsított urán ellensúly lehet benneqqriq írta: ↑2023.04.27. 05:10 gumi agytalpat keresek, ez vajon mibol van?
https://proshooting.hu/grs-limbsaver-gu ... lp_207/207
Szia,
Sokféleképpen. Ha gyárilag van szíjkengyel , akkor abba is mehet, ha weaver sín van az előagyon arra is. Több opció is van, akár gyorsoldós is. Stb stb. Youtuben tele van "hogy csináld" videóval. Harris mellett megnézném még az Atlas márkát is. Attól függ mire akarod használni.
Szia!
Még nem, de a közelben nincs senkinek, így nem tudtuk próbálni, tehát biztosra kell mennem. De ha a tok neve is P9R, akkor jónak kell lennie.
Szerintem itthon is forgalmazzák, a boltban bele tudod próbálni. Én egyszer próbáltam, pont olyan, mint a többi Fobus tok - jó.
Most néztem, csak FÉG PMK80-hoz van nekik.WildBear23 írta: ↑2023.04.29. 19:08 Szerintem itthon is forgalmazzák, a boltban bele tudod próbálni. Én egyszer próbáltam, pont olyan, mint a többi Fobus tok - jó.
Fobus tok rendelés ügyében bevált a zahal.org .
Valamelyik Fobus jó a P9R-hez, hordtam benne, csak már nem emlékszem, hogy melyik. De tuti nem FÉG-hez való eredetileg. Ha valahol tudsz próbálni többfélét, érdemes.
Működés közben lassan (szimulaltam hogy a tok is kijött, amugy elég nehéz vilt úgy elővenni, ragaszkodott a zsebhez:))vato írta: ↑2023.04.30. 21:03 Sunday special (összedobtam egyet ma )
Végül kampót nem, csak egy push fület tettem rá, amit a hüvelykujjaddal megnyomva letolod a fegyverről a ruhát, már a zsebben, de ha véletlenül tokostul kijönne a vas ,akkor csinaltam helyet egy biztonsagi paracordnak, ami lerantja a tokot a csúzliról;)
Pár hangulatkép:
709CC696-29D5-42B4-BFCB-FE14E815A297.jpegBE5DB28A-240D-4910-A81A-965DEDBCBCD2.jpeg66CF1D52-A26E-4D67-B13D-6E4B6607599D.jpeg
91E8D5C3-C544-463B-A68D-23D8F5DE4183.jpeg0D075F1E-6A8C-4781-A75F-04193939FA0A.jpeg
C7650CED-2D87-4531-BD54-DFF07A05F5BC.jpeg
Szega még úgy csinálta a pocket holstereket, hogy direkt "ragaszkodó" anyaggal burkolta kívülről. Ez a madzagos megoldás is tökjól működik. Pocket carryhez kydexből láttam ezt a megoldást ilyen minimalista "tokhoz":
Van is olyan szega tokom valahol j-frame-hez:) kydex trigger guard-ot is csinaltam regebben, de most nem talalom a képet, az a gond vele hogy a revolver mivel elég nyitott, a zsebből frankon összeszedi a koszt, szöszt, dobrekesztőhöz, kakashoz stb. , de kicsi öntöltőhöz jó megoldas valoban;)
Az irányzék nem cseszi szét a nadrágot rendszeres hordásnál?
Ez az hordmód SOB (kivételesen nem Son of a B.tch, hanem Small-of-back értelemben használva ) néven is ismert. praktikus, és kényelmes.
A balkéz bicska helyett messze okosabb oda egy gázspray, és nem csak a magyar valóságbanFaja írta: ↑2023.05.01. 09:37 Egy remek videó az önvédelmi fegyverek különböző hordási módjairól: https://www.youtube.com/watch?v=9A66Yk5v1tQ
Ami újdonság volt számomra, az a 6 óránál hordás, így ha foglalt az ember jobb keze, akkor ballal is elő lehet halászni. A másik érdekesség, amire nem gondoltam, hogy ha jobb kézre van optimalizálva a tok, akkor bal kéznél sem árt ha van valami backup. Monjduk egy bal zsebben hordott egy kézzel nyitható bicska.
Pontosan.
+1 a sprére mint a “ha csak egyet hordasz akkor legyen spré és ne legyen kifogás” ésWildBear23 írta: ↑2023.05.01. 10:27 Pontosan.
Q. régóta hordok fegyver, sok féle variációt kipróbáltam, nekem ez vált be legjobban:
- erős kéz oldalán az elsődleges fegyver (pisztoly)
- gyenge kéz oldalán a spray (és be is kell gyakorolni a gyenge kézzel használatot!);
...és ennyi meg egy bambi, két fegyvernél többet hordani nem tartok életszerűnek.
Egykezes kés van még erős kéz oldalán, de az inkább EDC mint SD cucc.
Ha csak egy valamit hord magával az ember, az egy spray legyen.
Abból egy kezemben 6 db elfér, nem kifogás hogy nincs hová tenni - vannak egész picikék is.
20230501_102431.jpg
Gyönyörű.vato írta: ↑2023.04.30. 21:03 Sunday special (összedobtam egyet ma )
Végül kampót nem, csak egy push fület tettem rá, amit a hüvelykujjaddal megnyomva letolod a fegyverről a ruhát, már a zsebben, de ha véletlenül tokostul kijönne a vas ,akkor csinaltam helyet egy biztonsagi paracordnak, ami lerantja a tokot a csúzliról;)
Pár hangulatkép:
0F9A7751-219D-4E2B-907B-806A6954B3F6.jpeg
BE5DB28A-240D-4910-A81A-965DEDBCBCD2.jpeg66CF1D52-A26E-4D67-B13D-6E4B6607599D.jpeg
91E8D5C3-C544-463B-A68D-23D8F5DE4183.jpeg0D075F1E-6A8C-4781-A75F-04193939FA0A.jpeg
C7650CED-2D87-4531-BD54-DFF07A05F5BC.jpeg
Érdemes a gyenge oldalra is kés tenni pl. baleset miatt ugyanis nehéz kést elővenni lógó mind két csontal törött alkarral.WildBear23 írta: ↑2023.05.01. 10:27 Pontosan.
Q. régóta hordok fegyver, sok féle variációt kipróbáltam, nekem ez vált be legjobban:
- erős kéz oldalán az elsődleges fegyver (pisztoly)
- gyenge kéz oldalán a spray (és be is kell gyakorolni a gyenge kézzel használatot!);
...és ennyi meg egy bambi, két fegyvernél többet hordani nem tartok életszerűnek.
Egykezes kés van még erős kéz oldalán, de az inkább EDC mint SD cucc.
Ha csak egy valamit hord magával az ember, az egy spray legyen.
Abból egy kezemben 6 db elfér, nem kifogás hogy nincs hová tenni - vannak egész picikék is.
20230501_102431.jpg
Ha ezt én írtam volna, akkor: "gyökér gvass reklámcélból túltolja!" lenne a vélekedés
Az első gondolatom pontosan az volt, hogy, ahogy gvass1 javasolja...
Poresz írta: ↑2023.05.01. 16:35 Keresek - kevés sikerrel - olyan chicago csavart, ami 4 mm-es furatba való, és a fejátmérője kb. 8 mm.
Ez nagyon jó klipsznek tűnik deep cover IWB tokokhoz, csak hozzá passzoló chicago csavart nem találok.
Ránézésre a 4 mm-es furat körül 2 × 2…2,5 mm = 8…9 mm-es férőhely van a csavar vagy szegecs fejének: a fúrás nem megoldás.
https://www.amazon.de/G%C3%BCrtelschrau ... B09MPL57NRPoresz írta: ↑2023.05.01. 16:35 Keresek - kevés sikerrel - olyan chicago csavart, ami 4 mm-es furatba való, és a fejátmérője kb. 8 mm.
Ez nagyon jó klipsznek tűnik deep cover IWB tokokhoz, csak hozzá passzoló chicago csavart nem találok.
Ránézésre a 4 mm-es furat körül 2 × 2…2,5 mm = 8…9 mm-es férőhely van a csavar vagy szegecs fejének: a fúrás nem megoldás.
Nekem a második gondolatom a jutalék volt…
Amit eddig ott hagytam náluk sprayre az már erősen pilótajaték lenne.
A kétkezes elővétel appendixnél, vagy crossdrawnál is elég jól működik. Annak meg persze más hátrányai vannak.Faja írta: ↑2023.05.01. 09:37 Egy remek videó az önvédelmi fegyverek különböző hordási módjairól: https://www.youtube.com/watch?v=9A66Yk5v1tQ
Ami újdonság volt számomra, az a 6 óránál hordás, így ha foglalt az ember jobb keze, akkor ballal is elő lehet halászni. A másik érdekesség, amire nem gondoltam, hogy ha jobb kézre van optimalizálva a tok, akkor bal kéznél sem árt ha van valami backup. Monjduk egy bal zsebben hordott egy kézzel nyitható bicska.
Ezzel én is egyetértek.
Poresz írta: ↑2023.05.01. 16:35 Keresek - kevés sikerrel - olyan chicago csavart, ami 4 mm-es furatba való, és a fejátmérője kb. 8 mm.