Petya357 írta: ↑2023.03.14. 21:32
Tök megértem a fórumtárs igényét a diszkécióra. Öltözékben, táskában fegyvertokban stb mindig kerültem a feltűnően taktikúl cuccokat. Felesleges vonzza a tekintetet, és potenciálisan a bajt.
Ez No.1. szabályok egyike: úgy kell viselni a fegyvert, hogy ne látszódjon hogy nálad van.
Petya357 írta: ↑2023.03.14. 21:32
Viszont a nem testen viselt önvédelmi eszköz az mindig egy kompromisszum. Ha van rá mód, magán véleményem szerint még mindig jobb egy pici 20 grammos 3x CS spré a zsebben, mint a 15 lövetű nagyburetta egy táskában.
Szerintem
minden hordhelyzet kompromisszum ahhoz képest, hogy már a kezedben van a fegyver.
Az a kérdés, hogy az adott hordhelyzetből milyen gyorsan tudod előkapni.
A következők váltak be:
1. Ősz-tél-tavasz: ez Hawai, ilyenkor lehet bőrdzsekit hordani, az alatt a fegyver gyorstokban, gyengébb kézről a dzseki zsebében a spray.
A zsebben hordott spray-nél fontos, hogy abban a zsebben semmi más ne legyen (kulcs, PZS, stb), és a sprayt mindig ugyanabban a pozícióban tegyük zsebre!
2. Táska. Nekem nem a korábban taglalt táskafajta vált be be, hanem a sima oldaltáska / messenger bag, aminek van nyitott oldalzsebe!
Tehát amikor a válladon van a táska, akkor a feléd eső oldalán van egy nyitott zseb. Ebben jól elfér a pisztoly, vagy akármi, nem látni bele még tömegközlekedési eszközön sem. A fegyver fix helyen legyen, markolattal felfelé!
Én szinte mindig ilyen táskával járok, mert sok szirszart hordok magamnál (pénztárca, iratok, teló, kulcs, toll, EDC cuccok, szemüveg, maszk, fertőtlenítő, és a napi aktuális cuccok, szendzsó, víz, stb..)

- Screenshot_20230315-071855_Gallery.jpg (211.28 KiB) Megtekintve 5589 alkalommal
3. Nyáron kívülhordós ing: ez a dzseki light, alá belső tokban mehet a stukker.
4. Övtáska: sima Samsonite, Pitbull belefér. Pont akkora, hogy nem fordul el benne a stukker.
---------
MINDEN hordmódnál ellenőrízni kell:
1. a rejtettséget: nem látszik-e ki a fegyver, ha buszon kapaszkodsz, lehajolsz, futsz, stb.
2. a gyors rántást: sípszóra milyen gyorsan tudod a hétköznapi hordásmódból a fegyvert rántani és célra tartani.