Örülök ha bejön, használd sokáig

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Örülök ha bejön, használd sokáig
Tényleg nagyon parádés lett, nem csak smúzolásbol mondom
https://www.strobl.cz/en/?cid=EURCajga írta: ↑2024.08.15. 09:46 Hi!
Keresek CZ alkatrészeket forgalmazó EU-s beszerzési lehetőségeket. Konkrétan CZ P-10F hez kellene H1-es és H2-s első irányzék fehér ponttal.
Cseh oldalt találtam, de az árú beszerzés alatt, vagy mi ("Availability:
To be confirmed") és a 27Ejros rendelést 26Ejróért akarja kiszállítani EU 1-es körzetbe.Tehát a szomszédos országokba!!![]()
![]()
https://www.cz-spare.parts/front-sight- ... h1-5-25-mm
Esetleg komplett fénygyűjtős első és állítható hátsó irányzék is szóba jöhet.![]()
Ez az oldal meg azt írta, hogy erre a címre nem tud szállítani!![]()
https://www.cz-parts.com/de/katalog/de/ ... /_var=3071
Tnx!
Köszi!Fortitu írta: ↑2024.08.15. 11:21 https://www.strobl.cz/en/?cid=EUR
Írj nekik, ha pont olyat nem látsz, velem elég készségesek voltak.
Gyorspontra (ill bármilyen pontlövészetre) nem javasolnám a fénygyűjtős irányzékot, se előre, se hátra. Határozott, jó kontúrú fémirányzék kell. (Nyilván hátra állítható.)Cajga írta: ↑2024.08.15. 13:31 Köszi!
Korábban szó volt arról, hogy elég, ha csak az első irányzék fénygyűjtős. Mert olyan van. Magyar oldalon meg találtam fehér pontos állíthatós csak hátsó
irányzékot.
Tehát vagy komplett az első fénygyűjtős, vagy csak hátsó fehér pontos lesz a befutó.
Ti melyiket választanátok? Gyorspont a cél, meg a többi.![]()
https://haverokfegyverben.hu/lpa-hatso- ... -p-10-6484
https://www.ipscstore.com/de/cz-p-10/88 ... esser-1_mm
+1
+1Petya357 írta: ↑2024.08.15. 15:40 +1
Ezt alá tudom támasztani. Dinamikus lövészetre nagyon jó a fénygyüjtős, de pontlövészetre hátrányos. Stabil fényviszonyok között ugyanolyan jól lehet célozni, mint a feketével. De amint rásüt a nap, vagy teszem azt egy felhő eltakarja a napot, 10+ centiméterre is hordhat lejjebb , vagy feljebb. A szórás tökéletes marad, de a becsapódási pont vándorol.![]()
Szia. Mindkettő IMHO megfelel. Az ET nem ismerem. Az LPA bátran mondható az univerzális, széles körben elfogadott, évtizedeken keresztül bizonyított kvázi-etalonnak. Több fegyveremen is LPA volt, van. Létezik jobb, de az LPA már bőven “elég jó”. Régi, jól ismert márka.Cajga írta: ↑2024.08.15. 16:45 Köszönöm a tanácsokat. Akkor marad a sima, vagy fehér pontos állítható hátsó irányzék.
az alábbi két lehetöség közül melyiket választanátok, ár-érték alapján.
Ez hazai beszerzés, 31979Ft szállítással.
https://haverokfegyverben.hu/lpa-hatso- ... -p-10-6484
Ez a külföldi, 45973Ft szállítással, jelenlegi Ejró árfolyammal.
https://www.ipscstore.com/de/cz-p-10/98 ... -p-10.html
Nem ismerem ezt a két márkát. LPA vs Eemann Tech?
Mondjuk az ET pofásabbnak és finomabbnak tűnik, az LPA meg olyan bunfordicska forma.
Kérdés, hogy megéri-e a 14e Ft különbséget?
Tnx! Medrendeltem az LPA-t.Petya357 írta: ↑2024.08.15. 17:05 Szia. Mindkettő IMHO megfelel. Az ET nem ismerem. Az LPA bátran mondható az univerzális, széles körben elfogadott, évtizedeken keresztül bizonyított kvázi-etalonnak. Több fegyveremen is LPA volt, van. Létezik jobb, de az LPA már bőven “elég jó”. Régi, jól ismert márka.
Egy másik szempont , ha nem kizárólag pontlövészetre szeretnéd használni, az profilmagasság. Minél alacsonyabb , annál kevésbé fog beleakadni ruhába, felszerelésbe rántáskor. A képen nem látszik jól, de az LPA picit alacsonyabbnak, emiatt “univerzálisabbnak “tűnik.
Irtam privatban - telefonos elerhetosege erdekelne.Freddy Haflin írta: ↑2024.08.05. 22:42 Szia!
NT Kydex, féccbukkon rá tudsz keresni. Nekem csinált egyet, számomra korrekt áron, megbizhatóan.
Annyiban félOFF, hogy nem budapesti. - Ők grúzok.
És felkerült rá a diy redneck tyler t grip
Zsebtok kapott egy kis upgradet, ulticlip-et. Igy mar övön belülinek is jó:)vato írta: ↑2023.04.30. 21:03 Sunday special(összedobtam egyet ma
)
Végül kampót nem, csak egy push fület tettem rá, amit a hüvelykujjaddal megnyomva letolod a fegyverről a ruhát, már a zsebben, de ha véletlenül tokostul kijönne a vas ,akkor csinaltam helyet egy biztonsagi paracordnak, ami lerantja a tokot a csúzliról;)
Pár hangulatkép:
0F9A7751-219D-4E2B-907B-806A6954B3F6.jpeg
BE5DB28A-240D-4910-A81A-965DEDBCBCD2.jpeg66CF1D52-A26E-4D67-B13D-6E4B6607599D.jpeg
91E8D5C3-C544-463B-A68D-23D8F5DE4183.jpeg0D075F1E-6A8C-4781-A75F-04193939FA0A.jpeg
C7650CED-2D87-4531-BD54-DFF07A05F5BC.jpeg
Wow! Mi a titka a bőr igényes belevarázsolásának? Nyilván nem a kydex melegítése és formázása előtt ragasztod össze szendviccsé.
Miután megformázott állapotában teljesen esélytelen még a ragasztót is felvinni a kydexre, nemhogy összepréselni a két anyagot (PalmaTex ragasztó esetében ugyebár szükséges), így de, a két réteget összeragasztva melegítettem és formáztam. A körbevágás és csiszolás után a széleknél persze több helyen is néhány mm-es szakaszon elengedte a ragasztás a bőrt, így ezeket utána ki kellett javítanom (ott már másik ragasztót használtam).
Köszi.G.D írta: ↑2024.09.14. 20:20 Miután megformázott állapotában teljesen esélytelen még a ragasztót is felvinni a kydexre, nemhogy összepréselni a két anyagot (PalmaTex ragasztó esetében ugyebár szükséges), így de, a két réteget összeragasztva melegítettem és formáztam. A körbevágás és csiszolás után a széleknél persze több helyen is néhány mm-es szakaszon elengedte a ragasztás a bőrt, így ezeket utána ki kellett javítanom (ott már másik ragasztót használtam).
MIlyen az a 1,5V-os tölthető akksi? Én NiZn-t ismerek, de az 1,6V, és ahhoz saját, spéci töltő kell.Poresz írta: ↑2024.09.15. 15:59 Villanyászabb fórumtársak segítségét kérem.
A múltkor úgy ejtettem pofára magam, hogy az aktív fültokomba (Howard Leight Impact Sport) generikus, lidles AAA akkumulátorokat tettem, ezzel passzív fültokká alakítottam. Az elején nyilván a frász kerülgetett, hogy ilyen gyorsan tönkrement, aztán valaki szólt, hogy az elemek 1,5 V-osak, az akkumulátorok pedig jellemzően 1,3 V-ot tudnak. Kicserélve az akkumulátorokat elemre rögtön meg is javult.
Találtam 1,5 V-os AAA akkumulátort. Az egyik honlapon pedig olvastam egy figyelmeztetést: "". - Nagyon remélem, hogy ez nem azt jelenti, hogy akkumulátortüzet csinálok, hanem "csak" nem tölt. Hogyan tudom megállapítani, hogy a már beszerzett készülékem alkalmas erre?
Persze: kipróbálom, és megnézem, hogy a működik-e a fültok a feltöltött(nek gondolt) akkumulátorokkal.
Többünk által beszerzett Voltcraft IPC-2-esről van szó, a magyar nyelvű használati utasítása itt olvasható. - A 22. oldalon azt írja, hogy AA és AAA akkumulátorok esetén csak a Ni-MH és a Ni-Cd támogatott, úgyhogy nem vagyok túl bizakodó…
Nagyon remélem, hogy megint csak parázom az elbonyolított semmin…
Tessék: itt láthatsz néhányat. Li-Ion az összes.
A sima NiMh töltő nem viszi fel a feszt 1,5V-ra (ill. fölé, hogy 1,5V-ot lehessen vele tölteni), ott már rég lekapcsol, azaz nem tudod vele ezeket az akksikat feltölteni. A spéci töltő ez esetben azt jelenti, hogy más feszt tud,, ami a 1,5Vo-os akksiknak kell. Azt meg a fene tudja, hogy azok jók-e az NiMh-hoz is - elvileg nem lehetetlen.Poresz írta: ↑2024.09.15. 16:45 Tessék: itt láthatsz néhányat. Li-Ion az összes.
Egyébként ott a B-terves megoldás: micro USB-vel tölthetőt kell választani. - De ettől függetlenül közérdekűnek tartom a kérdést: csak a kereskedők paráztatnak? Itt is olvasható: "Az 1,5 V-os akkukhoz speciális töltő szükséges, amik közül ITT válogathat."
Az a Liitokala töltő az jó szer, csak arra kell vigyázni, hogy a kétcsatornás példányok többnyire csak másfél csatornásak. Vagyis nem szabad kétféle akksit tenni a két felébe, csak ugyanolyat, mert egyforma árammal fogja őket tölteni.Poresz írta: ↑2024.09.15. 16:45 Tessék: itt láthatsz néhányat. Li-Ion az összes.
Egyébként ott a B-terves megoldás: micro USB-vel tölthetőt kell választani. - De ettől függetlenül közérdekűnek tartom a kérdést: csak a kereskedők paráztatnak? Itt is olvasható: "Az 1,5 V-os akkukhoz speciális töltő szükséges, amik közül ITT válogathat."
A fölső az milyen vas? Egész jó méretnek tűnik. Kb mint egy testesebb Majorov?
Kell is, hogy kicióccó legyen, mert nem tűnik nagyon golyóállónak.gvass1 írta: ↑2024.09.17. 07:38 Jópofa - és nem is drága - kiegészítő fémcélra lődözéshez: Hornady HIT Target Impact Indicator – g-mérős találatjelző (VIDEÓVAL!)
https://www.kaliberinfo.hu/hirek/hornad ... alatjelzo/
![]()
A legelső lövésnél szétlőném a képen látható konfigurációban.gvass1 írta: ↑2024.09.17. 07:38 Jópofa - és nem is drága - kiegészítő fémcélra lődözéshez: Hornady HIT Target Impact Indicator – g-mérős találatjelző (VIDEÓVAL!)
https://www.kaliberinfo.hu/hirek/hornad ... alatjelzo/
![]()
BTW: sztem is kell alája valami vaslap, mert a találatkor szertfröccsenő szilánkokat a műanyag háza nem tudom hogyan bírná. De amúgy sztem tök jó ötlet.
Meg nem baj, ha valami hosszabb rúd végén lóg, számottevő távolságra a céltól, hogy ne lehessen kicsit mellé lőve eltalálni. Aki meg egy méterrel odébb is lelövi, az meg is érdemli, hogy újat kelljen vennie.
Én inkább adnék neked egy távcsövet, hogy szólj találatnál
Pont attól tud relatíve filléres holmi lenni, hogy egy kis vacak doboz az egész, amit fellógatsz a kongató lábára, és csók.
Szia,
Szia Bel,bel írta: ↑2024.09.17. 13:34 Szia,
1000 yard az sok.
Oda nagy cel kell, hogy el is talaljak (regen 25 cm a BELSO tizes merete volt, az papir lolap az 183 cm szeles/magas), az nem olyan latvanyosan leng, mint egy kicsi, es tavcsobol is jo kell, hogy tiszta es reszletgazdag legyen a kepe 1000 m-en).
A masik otlet, de nem igazan jott be itthon, hogy L akaku legyen a cel, a vizszintes fele mas szinu, mint a fuggoleges, es akkor ha beleng, azt nagyon jol lehet latni (elmeletben).
Bel
Gyufafej + gyufásdoboz oldala összekeverve két matrica közé? Ezt akár itt az Észak-Balkánon is meg lehet oldaniWildBear23 írta: ↑2024.09.17. 14:25 Szia Bel,
láttam egyszer a neten olyan találatjelző korongot, amiben valamilyen pirotechnikai elegy volt.
Ha eltaláltad, akkor durrant, villant, füstölt.
Szia,WildBear23 írta: ↑2024.09.17. 14:25 Szia Bel,
láttam egyszer a neten olyan találatjelző korongot, amiben valamilyen pirotechnikai elegy volt.
Ha eltaláltad, akkor durrant, villant, füstölt.
Alapvetően az összes videóddal az a bajom, hogy olyan formátum, amit letölteni és menteni kell a lemezre, nem tudja nyitni és azonnal lejátszani a böngésző...bel írta: ↑2024.09.17. 15:25 Szia,
Igen, en is lattam mar ilyet a neten, meg olyat is, ami az elso lovesre reagalt.
Draga volt ( 6 EUR/db remlik, talan rosszul: lehet, ez dragabb volt, es a loszer darabaraval kevertem ossze, az biztos 6 EUR/db volt, mert a 60 EUR/sec-re hatarozottan emlekszek), es fogalmam sincs, hogy Magyarorszagon forgalomba hozhato/tarthato-e.
ui. mar csak .avi formatumban van meg a video, ami ujabban megy ki a divatbol.
Bel
Szia,
bel írta: ↑2024.09.17. 16:02 Szia,
A legtobb video utan van egy "mp4" felirat a foto.belse.hu oldalon, arra kattintva nem meglepo modon .mp4 formatumban jon le, amit a bongezoprogramok elsopro tobbsege gond nelkul le tud jatszani.
Sajnos valamikor keves volt a hely, ezert pont ebbol a konyvtarbol letoroltem az .mp4-eket, igy ez a 11 evvel ezelotti felvetel csak .avi-ban van meg.
Amugy most epp 1.7 TB adat van fent. Kivancsisagbol kb 3 percet raszantam, hogy egy ilyen szolgaltatas mennyibe kerulne, a rackhost.hu-n volt ehhez legkozelebb allo szolgaltatas (ertsd: sok honlapon a legnagyobb csomagbol 170 db-ot kellene megvenni ehhez), naluk eleg 5 db-ot venni a legnagyobb csomagbol, igy kijon 152 eFt-bol, havonta.
Bel
Én csak arra kattintok, amit ide a fórumba linkelsz, és az többnyire letöltődni akar.bel írta: ↑2024.09.17. 16:02 Szia,
A legtobb video utan van egy "mp4" felirat a foto.belse.hu oldalon, arra kattintva nem meglepo modon .mp4 formatumban jon le, amit a bongezoprogramok elsopro tobbsege gond nelkul le tud jatszani.
Sajnos valamikor keves volt a hely, ezert pont ebbol a konyvtarbol letoroltem az .mp4-eket, igy ez a 11 evvel ezelotti felvetel csak .avi-ban van meg.
Amugy most epp 1.7 TB adat van fent. Kivancsisagbol kb 3 percet raszantam, hogy egy ilyen szolgaltatas mennyibe kerulne, a rackhost.hu-n volt ehhez legkozelebb allo szolgaltatas (ertsd: sok honlapon a legnagyobb csomagbol 170 db-ot kellene megvenni ehhez), naluk eleg 5 db-ot venni a legnagyobb csomagbol, igy kijon 152 eFt-bol, havonta.
Bel
Mex esetleg?montecarlo írta: ↑2024.09.18. 16:19 Rozsdamentes revolver polírozására van esély, hogy valaki szépen megcsinálja nekem, értelmes áron? Tok dob
Colt-KC-357.jpg
Szia,
Hát szkeptikus vagyok én is, de ha tart, akkor pl steelre teljesen jó lehet. Kis szerencsével pontlöveszethez is elég precíz lehet... talán.bel írta: ↑2024.09.19. 10:03 Szia,
Hat, vegulis a .22-es nagyjabol 30-szor gyengebb, mint egy nagykal puska, szoval van ra esely, hogy mukodjon.
De azert nem biznam ra az eletemet teszteles utan se (tudod, a pulyka a karacsony elotti napon a legelegedettebb, hiszen hosszu ido alatt megbizonyosodott rola, hogy az emberek jot akarnak neki).
Bel
Már most is, sőt, elég régen, csak eszelős módon drága.Fortitu írta: ↑2024.09.19. 10:26 Hát szkeptikus vagyok én is, de ha tart, akkor pl steelre teljesen jó lehet. Kis szerencsével pontlöveszethez is elég precíz lehet... talán.
Végülis a sörétesemen is egy nyomtatott sínt használok a csövön az első irányzéknak, igazából az is bírja, és ott kap terhelést az anyag rendesen. No, nem egy precíz valami persze, de oda pont jó.
20231022_111553.jpg
Azt mondja, nemsokára tudnak majd fémet is nyomtatni, na az még érdekes lehet ilyen kiegészítőknél.
Mármint hogy ő fog tudni fémmel is nyomtatni.
Ha nem akarod kivárni, akkor közös nem fórumozó ismerősünk velük készíttet hasonlókat: Varinex Zrt. - Igen, fémből. Igen, láttam az eredményt. Igen, többször is.
+1bel írta: ↑2024.09.19. 10:03 Szia,
Hat, vegulis a .22-es nagyjabol 30-szor gyengebb, mint egy nagykal puska, szoval van ra esely, hogy mukodjon.
De azert nem biznam ra az eletemet teszteles utan se (tudod, a pulyka a karacsony elotti napon a legelegedettebb, hiszen hosszu ido alatt megbizonyosodott rola, hogy az emberek jot akarnak neki).
Bel
Én így oldottam meg. Egy feldarabolt derékszíjból rögzítettem csíkokat az oldalfalra, erre lehet övtokot akasztani. Mint látható elég megviselt már, érdemes rendes bőrből, vagy egyéb anyagból csinálni, nem műbőrből.montecarlo írta: ↑2024.09.29. 10:14 Ezt a szekrényt tervezem megvenni: https://szefnagyker.com/spd/273370-Grey ... 5db-vadasz
- Egyelőre csak egy hosszú lesz benne, max 2 idővel, a hosszabb is 90 centi csak majd, ha lesz esetleg
- 3 marok lesz. Amire tervezték, azaz az igazán hosszú vadászfegyverek, olyan nem lesz benne
Arra gondoltam, hogy teszek bele egy polcot a hosszúk fölé, és oda teszem a rövideket, pisztolykofferben (piros vonal).
Ti hogy csinálnátok ezt a polcot?
Mivel 5 -ös szekrény, és egyelőre 1, idővel esetleg 2 hosszú lesz benne, be lehetne hányni mellé a maradék 3 helyre a rövideket, csak az olyan igénytelen.
Ajtóra is látom, szoktak ilyen-olyan puha szütyőkben markot felakasztani, félek, hogy leesnek, megsérülnek.
Névtelen.png
Így van, nem akartam megfúrni a szekrény oldalát, hanem az eleve rajta lévő furatokat használtam a lap rögzítéséhez. De megfúrhatod a szekrény odallapját is szerintem, vagy használhatsz mágnest is akár.montecarlo írta: ↑2024.09.29. 10:43 Köszi. Úgy látom tettél a szekrénybe valamilyen forgácsolt lapot, és azt fúrted meg a bőrcsíknak.
Szia,montecarlo írta: ↑2024.09.29. 10:14 Arra gondoltam, hogy teszek bele egy polcot a hosszúk fölé, és oda teszem a rövideket, pisztolykofferben (piros vonal).
bel írta: ↑2024.09.29. 11:01 Szia,
En egyreszt fabol csinalnam a polcot, hogy ne karcolja a fegyvert, masreszt lehet, hogy nem csinalnam teljes szelessegure, hogy 1 fegyvercso meg elferjen mellette.
Ahogy nezem a rajzot, 2 polc is elferne (persze ez attol is fugg, hogy fektetve vagy allitva szeretned tartani a pisztolykoffereket). Ha 2 polc, akkor lehet, hogy az also meg kisebb legyen, hogy melle 2 puskacso is elferjen.
Bel
Ha polchoz ragaszkodsz, akkor méretes polclap mindegymiből, és 4 db sarokvas, akár csavarral, akár popszegeccsel a lemezen át, és kész.montecarlo írta: ↑2024.09.29. 10:14 Ezt a szekrényt tervezem megvenni: https://szefnagyker.com/spd/273370-Grey ... 5db-vadasz
- Egyelőre csak egy hosszú lesz benne, max 2 idővel, a hosszabb is 90 centi csak majd, ha lesz esetleg
- 3 marok lesz. Amire tervezték, azaz az igazán hosszú vadászfegyverek, olyan nem lesz benne
Arra gondoltam, hogy teszek bele egy polcot a hosszúk fölé, és oda teszem a rövideket, pisztolykofferben (piros vonal).
Mivel 5 -ös szekrény, és egyelőre 1, idővel esetleg 2 hosszú lesz benne, be lehetne hányni mellé a maradék 3 helyre a rövideket, csak az olyan igénytelen.
Ajtóra is látom, szoktak ilyen-olyan puha szütyőkben markot felakasztani, félek, hogy leesnek, megsérülnek.
Névtelen.png
Annyira azért így sem igénytelen szerintem.montecarlo írta: ↑2024.09.29. 10:14 Ezt a szekrényt tervezem megvenni: https://szefnagyker.com/spd/273370-Grey ... 5db-vadasz
Névtelen.png
Ott a pont ! Mágnes a legjobb, fúrni faragni sem kell. Lehet kapni szerszám tartó fali mágnest , de nem a vékony feketére feketére gondolok. Az mehet a szekrény bármely pontjára, arra ragasztottam egy réteg tesát (nem karcolja a fegyvert), oszt mehet rá a stukker. Az a mágnes 2 nagykal pisztolyt is megtartott fejjel lefelé is (töltve is).
SwissArmy írta: ↑2024.09.29. 14:34 Ott a pont ! Mágnes a legjobb, fúrni faragni sem kell. Lehet kapni szerszám tartó fali mágnest , de nem a vékony feketére feketére gondolok. Az mehet a szekrény bármely pontjára, arra ragasztottam egy réteg tesát (nem karcolja a fegyvert), oszt mehet rá a stukker. Az a mágnes 2 nagykal pisztolyt is megtartott fejjel lefelé is (töltve is).
Mágnesnél gond lehet, hogy hiába erős, ha vékony a lemez, telítődik a vas, és nem lesz mégsem erős a tapadás.montecarlo írta: ↑2024.09.29. 15:49 Köszönöm. Arra hajlok, hogy vas plcot teszek be, amit mágnes tart. Megérdeklődöm mágnesboltnál, mit ajánlanak.
Az enyémekben is neodímium mágnesek vannak, van olyan, amit fogóval is alig lehet leszedni, elbírnak mindent.montecarlo írta: ↑2024.09.29. 15:49 Köszönöm. Arra hajlok, hogy vas plcot teszek be, amit mágnes tart. Megérdeklődöm mágnesboltnál, mit ajánlanak.
+1nemtokregelni írta: ↑2024.09.29. 17:44 Az enyémekben is neodímium mágnesek vannak, van olyan, amit fogóval is alig lehet leszedni, elbírnak mindent.
Jön a senki által nem kérdezett beleugatás. Bocsi.montecarlo írta: ↑2024.09.29. 10:14 Ezt a szekrényt tervezem megvenni: https://szefnagyker.com/spd/273370-Grey ... 5db-vadasz
Névtelen.png
Szia, kár, pont azt akartam írni mint Zora, csak későn láttam.
Petya357 írta: ↑2024.09.29. 23:32 Szia, kár, pont azt akartam írni mint Zora, csak későn láttam.Sok emberrel találkoztam már, aki kinőtte a szekrényét, de egyetlen eggyel sem, aki anyázott volna, hogy minek vettem ilyen nagyot
![]()
A jó hír, hogy vannak kreatív megoldások. Nálam egy 4 Puskás Dianában jelenleg elfér 5hosszú és 6
rövid - ráadásul az egyik nem is annyira rövid - de nem érzik jól magukat, és hót igénytelen.
Pont ugyanez a szekrényem van és pont ugyanezt csináltam vele. Bevallom sima kétoldalú 3m ragasztószalagot tettem 3 léc darabra és azokra fekszik fel a bútorlap a marokfegyverekkel. Az extra erős 120kg teherbírásút használtam. Remélem nem kiabálom el, de egy év alatt stabilan tartja az 5 pisztolyt. A habszivacs puskatámaszt is így tettem lejjebb.montecarlo írta: ↑2024.09.29. 10:14 Ezt a szekrényt tervezem megvenni: https://szefnagyker.com/spd/273370-Grey ... 5db-vadasz
Névtelen.png
blint írta: ↑2024.09.30. 00:29 Pont ugyanez a szekrényem van és pont ugyanezt csináltam vele. Bevallom sima kétoldalú 3m ragasztószalagot tettem 3 léc darabra és azokra fekszik fel a bútorlap a marokfegyverekkel. Az extra erős 120kg teherbírásút használtam. Remélem nem kiabálom el, de egy év alatt stabilan tartja az 5 pisztolyt. A habszivacs puskatámaszt is így tettem lejjebb.
Nálam is ki van töltve szinte minden térfogat a szekrényben, olyan szinten, hogy már sajnos egymást cseszik össze a fegyverek... A jelenlegi helyre sokkal nagyobb nem is férne el, szóval egyelőre ez van, de szerintem is érdemes eggyel tágasabbat venni, mint amire maximum számít az ember.Petya357 írta: ↑2024.09.29. 23:32 Szia, kár, pont azt akartam írni mint Zora, csak későn láttam.Sok emberrel találkoztam már, aki kinőtte a szekrényét, de egyetlen eggyel sem, aki anyázott volna, hogy minek vettem ilyen nagyot
![]()
A jó hír, hogy vannak kreatív megoldások. Nálam egy 4 Puskás Dianában jelenleg elfér 5hosszú és 6
rövid - ráadásul az egyik nem is annyira rövid - de nem érzik jól magukat, és hót igénytelen.
Ha van forrás ilyen szekrényre, az a tuti megoldás. Viszont pont a fenti beszélgetés kapcsán néztem rá és volt aki 200.000 körül hirdetett, azon azért rendesen kiakadtam. De láttam 99-ért is, az is durva.
Nem, nem ismered.montecarlo írta: ↑2024.09.30. 00:22 Jó is, ha van tárolóhelykorlát, nem fogok 20 darabot tartani. De még csak 10-et sem. Tudom, senki nem hiszi el, én ismerem magam
Igen, a Rugered ha jol sejtem majdnem hosszú lőfegyver![]()
Nem vagyok egy face rajongó, így ez eddig eszembe se jutott, de remek ötlet.
Fortitu írta: ↑2024.09.30. 08:03 Nálam is ki van töltve szinte minden térfogat a szekrényben, olyan szinten, hogy már sajnos egymást cseszik össze a fegyverek... A jelenlegi helyre sokkal nagyobb nem is férne el, szóval egyelőre ez van, de szerintem is érdemes eggyel tágasabbat venni, mint amire maximum számít az ember.
+1
Ekkora tárral tényleg nem …montecarlo írta: ↑2024.09.30. 16:22 Legyen így!
Ez nem sok helyet foglal majd
Messenger_creation_DB2EF227-B185-474C-AB85-A426655BC397.png
+1Petya357 írta: ↑2024.09.30. 15:11 +1
Nem véletlenül írjuk ezt ennyien. Ha tudtuk volna előre, akkor mind nagyobbat veszünk. A fegyverek számának növekedését nem az önismeret hiánya okozzahanem ez egyszerűen ez a kollektív tapasztalat. Amikor az ember belevág, akkor van egy elképzelése, de jellemzően nem tud szinte semmit - csak a tudás illúziója van meg. (Dunning-Krüger hatás) Ahogy nő az SK szerzett tapasztalat, úgy szoktak az igènyek változni. És a trend az, hogy inkább felfelé, és nem lefelé. Hacsak nem fogy el a pénz
- úgy főszabályként az entrópia a világegyetemben, és a fegyverek száma a páncélban egyre csak nő.
#énszóltam
Egyébként az, amit csinálsz - elmenni kipróbálni a vasakat Celeritasra, nem nem pedig filmek meg videójátékok alapján impulzus vásárolni - tök menő, és kifejezetten érett megközelítés.Kihozod belőle a maximumot. De az el kell fogadni, hogy az egyszer megfogdosás és a tartós használat , a kipróbálni , megtapasztalni más hobbikat és sportokat az tudás - és igények - más szintje. “Tök jó az AK, de sznájperkedni nem jó” és társai. Und so weiter… Nem meglepően, ahogy nő a tapasztalat, nőni fognak az igények is, mert pontosabban tudod majd, mit akarsz. És azt senki sem tudja, Te se, hogy mit fogsz akarni három év múlva. Csak a trendet tudjuk - inkább több hely kell , mint kevesebb
Na ez az, amit nem szabad. Így az ember elérhetetlennek hitt vágyai karnyújtásnyira kerülnek. Ha jól tudom, nemrég vettek egy FG-42-est. Bár, három év múlva lejár a nyugdíj-előtakarékosság...
Hány veséd van? Mindkettőőő?? Akkor mire vársz ?simán kijön belőle egy FG-42Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.09.30. 18:18 Na ez az, amit nem szabad. Így az ember elérhetetlennek hitt vágyai karnyújtásnyira kerülnek. Ha jól tudom, nemrég vettek egy FG-42-est. Bár, három év múlva lejár a nyugdíj-előtakarékosság...
Az a "nemrég" több éve volt (lásd a videó feltöltési dátumát).
Hegyes Sanyi kolléga is már tavaly megírta a cikket róla: