Járom az országot rendesen, és eskü hogy két egyformát még nem láttamgvass1 írta: ↑2025.07.03. 13:41 Ha már hétvégén lövészetvezetői vizsgán voltam...és olvasgattam hozzá jogszabályt is.
Ehhez kapcsolódóan, kíváncsiság:
Ha lehet, kérnék egy felsorolást, hogy NÁLATOK mely adatoknak kell a lőtérnaplóban szerepelni (NE add meg, hogy melyik lőtér, de a megye segítség lenne).
(Aztán megmondom, hogy valójában minek kellene benne lenni a hatályos jogszabály szerint.)
Csak a dátum, és a név stimmel, minden más fluid.
Lövészet kezdete, vége is szinte mindig van. Aláírás dettó. Lövészetvezetői aláírása is szinte mindig ott virít
Van ahol kell a lakcím. WTF? Van ahol a születési dátum WTF? Minközük hozzá??? Van ahol a tartási engedély száma. Vagy a fegyver száma. Estleg mindkettő. Néha kérdezik a a tartasi célt (Sport-vadasz-önvédelmi), netán a hosszát, jellegét (marok, golyós, sörétes). Kategória B1, B7, B9 is hol van, hol nincs.
Helyfüggő, hogy kíváncsiak-e a kaliberre. A legértelmetlenebb de meglehetősen gyakori a lőszer mennyisége . Miért? Csak. Személyi igazolvány szama. Ez is milyen már? Volt olyan hogy be se akartak engedni mert jogszerűen jogsival igaziltam magam de a naolóba stemélyit kellett írni. A helyi Nóbel-díjas végül elfogadta az számot ami hirtelen “estembe jutott”
Kupleráj van. Nem kicsi. Nem találsz olyat ami jó lenne!