Moderators: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Ne szedd szét, tönkreteszed! Simán áztasd be wd40-be.
…aztán kifújni sűrített levegővel (lehet kompresszoros vagy palackos is).
Egy kicsit pontosabban, plíz. Milyen "sniper" ez? A Művek elvileg szabadalommal bír a hátultöltős betétcsöves megoldásra, nem?WildBear23 wrote: ↑2022.06.30. 11:21 Az egyik magyarországi átalakítónál van féltucat, 20-as kaliberű egycsövűből átalakítot sniper, tokkal-vonóval-áfával-jaffával 95 pénz.
Ha egyre gondolunk, akkor azt az AV-be tetted be, ami a magán hirdetéseknek van.WildBear23 wrote: ↑2022.06.30. 12:47 A Művek gyártja/árulja, csak nem akartam kiírni a nevét, mert múltkor reklámnak vették és törölték.
FB_IMG_1656585907640.jpg
FB_IMG_1656585918618.jpg
Egyre gondolunk!Judge Dredd wrote: ↑2022.06.30. 12:51 Ha egyre gondolunk, akkor azt az AV-be tetted be, ami a magán hirdetéseknek van.
Amúgy ez sincs jó helyen, van startpatronos topik![]()
14:00 utánra írták a FB lapon, 13:27-kor ott voltam és már mindet elvitték, szal ne hívja Tibit senkiWildBear23 wrote: ↑2022.06.30. 12:47 A Művek gyártja/árulja, csak nem akartam kiírni a nevét, mert múltkor reklámnak vették és törölték.
FB_IMG_1656585907640.jpg
FB_IMG_1656585918618.jpg
irreleváns, csecsre futottam
Nekem régebben az RWS vált be JSB Heavy-vel. Akkor még talán nem is volt Popjeda, vagy nem találkoztam vele.
Szerintem most minden kapacitást a gumisok gyártására fordítanak. 23 jan 1től meglátjuk mi lesz.tornas78 wrote: ↑2022.07.10. 21:10 Nagyon pang most ez a startpatronos piac. Most jelenleg az Alfa ML széria sem kapható már hónapok óta. Eddig se nagyon volt bő a választék, amit én nem értek, hogy miért van ez így (értem én, hogy most “előválság” stb. van, de akkor sem értem…). Sok más kategóriából bőséges a választék, de ez a startpatronos téma eléggé mostohagyerek maradt. Vajon ez fog javulni pl. jövőre vagy úgy egyáltalán bármikor is?
Nyílván a startpatronos fegyverek kialakítása körül nincs túl sok választék. Revolver, egylövetű pisztoly és egylövetű puska forma jöhet szóba általában. De “nagyobb” darabszámban kapható startpatronos revolverpuskát nem láttam eddig. De el tudok képzelni egy olyan hasábtáras puskát (vagy akár pisztolyt is pl. Mauser C96 mintájára) is, amibe a megtöltött hasábtárat a tárban egy rugó alulról nyomja felfelé minden egyes ismétlésnél. Ha 5-6 lövetű a hasábtár, akkor lehet hogy a távcső opciója is megmaradhat a puskák esetében.
Kéretik figyelembe venni, hogy az utolsó sorokban csak fantáziáltam…![]()
http://www.kaliberinfo.hu/nap-kepe/kand ... -meg-ujra/Versecki Csaba wrote: ↑2022.07.16. 19:33 Üdv . Ezt a képet ismerős küldte,eladja és majd leirja amikor ráér hetekben mi ez , felismeritek melyik típus lesz ?
nyehehe, igazi klasszikus felvételVersecki Csaba wrote: ↑2022.07.16. 19:33 Üdv . Ezt a képet ismerős küldte,eladja és majd leirja amikor ráér hetekben mi ez , felismeritek melyik típus lesz ?
Apámnak nem volt szívem megmutatni ezt a képet...
Nem is a képet kell, hanem egy rendes légpuskát odaadni neki kipróbálni:-)
Genya nagy nyaraló garázsának szervíz - szerszámos részlege .Ezt a vasféleséget egy csóri hátsószomszédja adta oda neki letétbe amikor 7000 Ft kért tőle , ennyi maradt meg mert hirtelen elhunyt az adós ....mlaca wrote: ↑2022.07.16. 21:07 nyehehe, igazi klasszikus felvétel
https://mlzphoto.hu/wp-content/uploads/2021/07/1.jpg
bal felső sarokban vmi figyelemelterelő bizbasz, jobb alsóban láb![]()
A webes tartalomfelelős megint a topponWildBear23 wrote: ↑2022.07.18. 11:55 A Combat Zone boltba érkezett egy adag orosz Makarov légpisztoly.
Stílusos kis full acél plinkingelő fegyver.![]()
https://www.combat-zone.hu/index.php?ro ... cription=0
Miez? Valami új fejlesztésű Bojevaja Masina?
Ha olyan remek, mint a Cybergun AK47, akkor felejtsd el.WildBear23 wrote: ↑2022.07.18. 11:55 A Combat Zone boltba érkezett egy adag orosz Makarov légpisztoly.
Stílusos kis full acél plinkingelő fegyver.![]()
https://www.combat-zone.hu/index.php?ro ... cription=0
Teljesen más a kettő.
mi baj vele? https://youtu.be/YIDck1ornbk full acél és fa, és minőségi cucc.
Az elsőnél a találati listában.
Nekem helyesen tünteni fel. Vagy már javították?
WildBear23 wrote: ↑2022.07.19. 16:34 Nekem helyesen tünteni fel. Vagy már javították?
"A Baikal Makarov:
Működés 12 g-os CO2 patronnal
Tárkapacitása 13 db
Hossza 161 mm
Súlya 770 g
Lövedék kezdősebessége 120 m/s
Kalibere 4,46 mm
Anyaga: acél
Elsütő szerkezete SA/DA rendszerű
Biztosítása: manuális
Hatásos lőtávolsága 20-25 méter között van
Fix irányzékok"
Köszi, meg is írtam nekik.
Akkor írd meg nekik, hogy az összes így van ennél a tipusoknál! Végignéztem!WildBear23 wrote: ↑2022.07.19. 17:17 Köszi, meg is írtam nekik.
Úgyis épp a vásárlókat ekézik:
Combat Zone.jpg
Most akkor 13 vagy 15db 120 vagy 130m/s?WildBear23 wrote: ↑2022.07.19. 17:17 Köszi, meg is írtam nekik.
Úgyis épp a vásárlókat ekézik:
Combat Zone.jpg
Köszi, megírtam nekik, majd továbbítom a jutalmat.Kontrolle13 wrote: ↑2022.07.19. 17:28 IMG_20220719_172611.jpg
Most akkor 13 vagy 15db 120 vagy 130m/s?
Na de csak az hibázik aki dolgozik is!
Köszi! Vásárló ekézésre +1WildBear23 wrote: ↑2022.07.19. 18:13 Köszi, megírtam nekik, majd továbbítom a jutalmat.
Amúgy sem szeretem, ha egy fegyverbolt azokat fikázza, akikből él [a vevőit]. A vevő nem szakember (a boltossal ellentétben), simán belefér, hogy ravasznak nevezi az elsütőbillentyűt, és nincs tisztában a lőszer vs. töltény különbséggel.
Aznelső verzió még a Makarov PMM-et másolta, aminek széles tárja van.blint wrote: ↑2022.07.19. 21:22 Köszi! Vásárló ekézésre +1
Amúgy azt tudja esetleg valaki, hogy ez a széria miben különbözik a régiektől? Úgy tudom sikerült kicsit vékonyítaniuk a markolaton, ami a régieken nagyon vaskos.
Nekem is egy ősi példány van még az első GunBox-ból, bevallom, ha elő is kerül a szekrény aljából, akkor is inkább simogatva van, mint lőve. A szórása, nos, plinkeres, a sütése pedig jó gyakorlás gumis revkókhoz, SA-ban pont olyan, mint az Alfa DA-ja![]()
+ az is előny, hogy jó hozzá az éles Makarov Fobus tokja, teljesen csereszabatos - ami tok jóWildBear23 wrote: ↑2022.07.19. 21:29 Aznelső verzió még a Makarov PMM-et másolta, aminek széles tárja van.
Ami nekem van, az a Makarov PM, aminek egysoros a tárja.
Jó cucc, mondjuk én külön szeretem azt, ha egy éles fegyvernek elkészíti a gyártó a CO2 verzióját.
Lehetett volna a PA63ból is ilyen konverziót csinálni.
A bácsival szerintem személyesen lehet megbeszélni. Győr környékén lakik.
Helló!sidius wrote: ↑2022.07.27. 14:14 Közben mivel ismét sikerült lőtérre jutni, még van néhány megosztható tapasztalat a Bartal üteggel kapcsolatban.
Sikerült most már lőlapra realizálni a próbákat, amit annak rendje és módja szerint ottfelejtettem a lőtéri kereten...
Ettől függetlenül a tapasztalatok: A Puska célszerű lőtávja 50 méter. Porral ez 70 méterig kitolható, ennyire elég a finom huzagolás. 0,05g töltet után a H and N Slug se bír többet, pedig keményebb fajta ötvözetből van.
Felötlött bennem a mesterlövészek által több esetben bemutatott 3-4 ezer méteres hihetetlen pontos lövések legendája: A végén élveztem igazán a lövészetet, ugyanis nekiláttam sima Pobjeda patronnal 100 méterre célbalőni. (Nehogy valaki azt higgye, hogy önmagam is a mesterlövészekhez hasonlíítom! De ajánlok hasonló próbát mindenkinek, ugyanis nagyon jó viszonyítási alap a valószínűtlen találatokhoz.) Nagyon meglepő eredmény adódott- kicsiben le lehet modellezni, mikor a lövedék már nagyon jelentős esést produkál, és a szél is bele tud szólni a röppályába. Egy-két lövés után már eltaláltam a táblát annak ellenére, hogy a távcső már nem mutatott éles képet, -40 méterre van beállítva. Kb. 40 cm-rel kellett céloznom a lölap fölé, de ez mindig saccoás volt, nem állaítottam el semmit. Ennek mefelelően 20 cm körüli szórás adódott függőlegesen. Ami inkább információ, hogy vízszintesen 10 cm körüli szórás volt csak, de a cél már a szélkereszt széles vonalán volt, messze a metszésponttól. Nincs mérési eredményem, de szélcsenben szerintem 5 cm-en belülre lehetne lőni a puskával, hozzáállított távcsővel, de az se kizárt, hogy jobb eredmény is születik. Ezt fogom kipróbálni legközelebb, de akkor elviszem a Colt Gunnisont is a fülcsengés kedvéért...
Műszakilag: pont mint a Drulovból.
Startpatronos = gáz-riasztó, vagy elöltöltős muzeális?
Nem volt egyértelmű, de a topicból kikövetkeztethető, hogy startpatronos muzeális amire gondoltam.Kojak wrote: ↑2022.08.02. 13:48 Startpatronos = gáz-riasztó, vagy elöltöltős muzeális?
Én nem vagyok ilyen pesszimista. Muzeálisra Steiner esélytelen (ő kizárólag gáz-riasztókat vállal), de Farkas Józsinál biztosan rákérdeznék, bár ő folyamatos időhiányban szenved. Nem olcsó, ám nagyon alapos szakember.
Esetleg Venter Tibor Debrecenben?
ezeknek múltkor utánajártam, mert szerettem volan egy éles, új .22-es CZ-ből csináltatni startpatronos muzeálist, és sehol nem vállalták. ráadásul igen drága lenne, mert 1) kell a donor fegyver, 2) kell belőle aztán még egy, amit lead a gyártó a PKLV-nek típusengedélyeztetés céljából (tehát máris két fegyvert kell venned), 3) engedélyeztetni kell, ami szintén plusz pénz, 4) vizsgáztatni kell. egy puskára olyan 5-600e forint körülire jött volna ki az egész móka (természetesen gyári új puskából kiindulva).Kojak wrote: ↑2022.08.02. 13:48 Startpatronos = gáz-riasztó, vagy elöltöltős muzeális?
Én nem vagyok ilyen pesszimista. Muzeálisra Steiner esélytelen (ő kizárólag gáz-riasztókat vállal), de Farkas Józsinál biztosan rákérdeznék, bár ő folyamatos időhiányban szenved. Nem olcsó, ám nagyon alapos szakember.
Kísértetiesen egybevág a modern sörétes puska elöltöltősre alakítós sztorimmal… a kulcsszó a típusengedélyeztetés volt ott is… (mar nem tudom melyik topicban írtam róla pár hete)mlaca wrote: ↑2022.08.02. 17:35 ezeknek múltkor utánajártam, mert szerettem volan egy éles, új .22-es CZ-ből csináltatni startpatronos muzeálist, és sehol nem vállalták. ráadásul igen drága lenne, mert 1) kell a donor fegyver, 2) kell belőle aztán még egy, amit lead a gyártó a PKLV-nek típusengedélyeztetés céljából (tehát máris két fegyvert kell venned), 3) engedélyeztetni kell, ami szintén plusz pénz, 4) vizsgáztatni kell. egy puskára olyan 5-600e forint körülire jött volna ki az egész móka (természetesen gyári új puskából kiindulva).
Ez szomorú, ha igaz. Nem értem, mi a pék faszáért kell egy példányt leadni, ha egyedi gyártásról van szó.mlaca wrote: ↑2022.08.02. 17:35 ezeknek múltkor utánajártam, mert szerettem volan egy éles, új .22-es CZ-ből csináltatni startpatronos muzeálist, és sehol nem vállalták. ráadásul igen drága lenne, mert 1) kell a donor fegyver, 2) kell belőle aztán még egy, amit lead a gyártó a PKLV-nek típusengedélyeztetés céljából (tehát máris két fegyvert kell venned), 3) engedélyeztetni kell, ami szintén plusz pénz, 4) vizsgáztatni kell. egy puskára olyan 5-600e forint körülire jött volna ki az egész móka (természetesen gyári új puskából kiindulva).
Típusengedélyeztetés, egyet leadni a PKLV-nek? Nem csak sorozatgyártáshoz van szükség hozzá? Itt egyedi gyártásról van szó, nem sorozatról.mlaca wrote: ↑2022.08.02. 17:35 ezeknek múltkor utánajártam, mert szerettem volan egy éles, új .22-es CZ-ből csináltatni startpatronos muzeálist, és sehol nem vállalták. ráadásul igen drága lenne, mert 1) kell a donor fegyver, 2) kell belőle aztán még egy, amit lead a gyártó a PKLV-nek típusengedélyeztetés céljából (tehát máris két fegyvert kell venned), 3) engedélyeztetni kell, ami szintén plusz pénz, 4) vizsgáztatni kell. egy puskára olyan 5-600e forint körülire jött volna ki az egész móka (természetesen gyári új puskából kiindulva).
Én is furcsállom. Létezik azért pár egyedi startpatronos.
gvass1 wrote: ↑2022.08.04. 07:23 Új, erősebb elektromágneses “géppisztoly”: Arcflash EMG-02
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/uj-eros ... sh-emg-02/
![]()
https://youtu.be/2B2ZEN2Qu-Qgvass1 wrote: ↑2022.08.04. 07:23 Új, erősebb elektromágneses “géppisztoly”: Arcflash EMG-02
![]()
Most belinkelted azt, ami már be van embeddingelve a hírbe...
Érdekes lehet a lövedék ballisztikája… A videón is látszik, ahogy bukdácsol a lövedék. Egyébként jó kis cucc lehet.gvass1 wrote: ↑2022.08.04. 07:23 Új, erősebb elektromágneses “géppisztoly”: Arcflash EMG-02
![]()