Igen arra én is mindenképp. Köszönöm!
Lőfegyverek, elöltöltős fegyverek, lőterek, sportlövészet
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Re: Lőfegyverek, elöltöltős fegyverek, lőterek, sportlövészet
Grat!
Beszámolót kérünk! Gondolom, nem csak nézegetted
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
de, csak nezegettem, draga a loszer
a sznajper .308-as m700 66centis nehez csovel, 147 grenes fioknyival 88-89 decibelt tudott 1 meterre a tompitol oldalra.
a sznajpert erzetre inkabb kihuzta a vallbol, sokkal kisebbet rugott mint a kompival.
a daralo csutka csovu vz58 barnanyul loszerrel 89-91 decibelt tudott.
a daralonal azert volt kis visszarugas, a buffer erezhetoen osszult a valtamaszban es eleg sok fust jott az arcomba.
a daralonak gyanitom tul rovid a csove a toltethez es csovon kivul eg a maradek lopor, valoszinuleg ezert is hangosabb.
a sznajper .308-as m700 66centis nehez csovel, 147 grenes fioknyival 88-89 decibelt tudott 1 meterre a tompitol oldalra.
a sznajpert erzetre inkabb kihuzta a vallbol, sokkal kisebbet rugott mint a kompival.
a daralonal azert volt kis visszarugas, a buffer erezhetoen osszult a valtamaszban es eleg sok fust jott az arcomba.
a daralonak gyanitom tul rovid a csove a toltethez es csovon kivul eg a maradek lopor, valoszinuleg ezert is hangosabb.
ingyom bingyom tálib-e?
Köszi, isszuk a szavaidatqqriq írta: ↑2024.02.03. 14:46 de, csak nezegettem, draga a loszer
Fpst nem mértél véletlen?
A szórasra volt hatással a tompi? Vézénél gondolom tökmindegy, de a Remingtonnál már lehet tétje.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
nem mertem fpst mert most nem az volt a cel, csak ki akrtam probalni hogy egytengelyu e tompika a fegyvercsovekke vagy kilovom a belet
szorasra egyertelmuen semmi befolyassal nem volt, siman megvan vele is 25 meteren a mellalak
a sznajperre csak ra volt dobva egy kukker a foto kedveert, nem volt belove hogy azt tenylegesen tesztelni tudjam
szorasra egyertelmuen semmi befolyassal nem volt, siman megvan vele is 25 meteren a mellalak
a sznajperre csak ra volt dobva egy kukker a foto kedveert, nem volt belove hogy azt tenylegesen tesztelni tudjam
ingyom bingyom tálib-e?
Budapesten és/vagy környékén keresek pár napra kölcsön AK-hoz hidegbelövőt és első irányzék állítót. Vagy ha esetleg valakinek van elfekvőben és nem használja, meg is venném sporttársi áron, sajnos aliról egy hónap min. ameddig ideér. Új fegyver, teljesen off az irányzék, lőszerrel csak a finom beállítást végezném ezután. Köszönöm.
Szia,Mzoli írta: ↑2024.02.04. 13:46 Budapesten és/vagy környékén keresek pár napra kölcsön AK-hoz hidegbelövőt és első irányzék állítót. Vagy ha esetleg valakinek van elfekvőben és nem használja, meg is venném sporttársi áron, sajnos aliról egy hónap min. ameddig ideér. Új fegyver, teljesen off az irányzék, lőszerrel csak a finom beállítást végezném ezután. Köszönöm.
Ha nem sikerul, akkor meg meg lehet probalni fixen befogni a fegyvert, es a csovon atnezve iranyozni, es ez alapjan durvan beallitani az iranyzekot.
Bel
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
vagy rá kell szánni azt a + 3 - 10 db lőszert, meg azt a + fél - egy órát a lőtéren, hogy először 5 méterről indul a móka
Megoldjuk. Meg mindig nem találom az állítót, de ne add fel a csüggedést!
Lézer helyett jó az 5 méter. Irányzék állítót akkor sem helyettesíti
A Vezuvit LC feketepor mihez való? 36-os forgóba jó?
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Bármibe, legolcsóbb.
Nem vb-nyerő, koszol mint állat. De ki nem szarja le? Örömlövészetre zsírfeka.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Minden előltöltősbe jó. És nem olyan rossz az. Láttam már vele 92-t lőni 25 méteren (13-ból legjobb 10, MLAIC szabályok szerint), méghozzá colt-tal. És autentikusabb mint a többi (kb ilyen minőségű és ilyen koszolósak lehettek anno is a 3Fg lőporok).
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
A .300 BLK ideális hangtompítózás-alanynak tűnik:-)
Henry Lever Action Supreme: AR-táras alsó kengyelkulcsos ismétlő
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/henry-l ... s-ismetlo/
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Kéne! De nem lesz..gvass1 írta: ↑2024.02.07. 07:00 A .300 BLK ideális hangtompítózás-alanynak tűnik:-)
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Van német (EU-s) import Henry fegyverekből, szerintem nem lehetetlen feladat.
Pl:
https://sportwaffen-triebel.de/henry-repeating-arms/
https://www.diewaffenbrüder.de/Marken/H ... TING-ARMS/
...és ebbe (mivel nem öntöltő) beletehető a 30-as tár is.)
Ilyen hosszú csővel is készült gyárilag, vagy ebbe valami mást raktak utóbb?
https://www.waffengebraucht.at/waffen/p ... eu--500238
Egy 9-es Luger Tanfoglio Limitedbe melyik nem-Tanfoglio tár passzos? Állítólag CZ Shadow jó, de biztosat kellene tudni róla.
THX!
THX!
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
nem gyári.AndyA írta: ↑2024.02.07. 13:36 Ilyen hosszú csővel is készült gyárilag, vagy ebbe valami mást raktak utóbb?
És P9R-ért 299 euró az akkora LOL, hogy a fal adja a másikat.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Lehet is kapni, 2 ezer eurós áron.gvass1 írta: ↑2024.02.07. 07:17 Van német (EU-s) import Henry fegyverekből, szerintem nem lehetetlen feladat.
Pl:
https://sportwaffen-triebel.de/henry-repeating-arms/
https://www.diewaffenbrüder.de/Marken/H ... TING-ARMS/
...és ebbe (mivel nem öntöltő) beletehető a 30-as tár is.)
Nem P9R, hanem FP9. Tudod, amelyik a Browning HiPower másolata...
Azt írják róla, hogy új. Ugyan nem lehetetlen, de kicsit hihetetlen, és ennyi idő után nem is nagyon valószínű. Ugyanakkor ismerem a céget, akik árulják, és nem szoktam túl nagy sületlenséget beszélni. Bár az is lehet, mivel nem teljesen egyértelmű a cím, hogy csak a cső az, ami új, a fegyver amúgy nem.
Mondjuk eszem ágában nincs megvenni. Minek...?
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
P9R van a linken.AndyA írta: ↑2024.02.07. 15:48 Nem P9R, hanem FP9. Tudod, amelyik a Browning HiPower másolata...
Azt írják róla, hogy új. Ugyan nem lehetetlen, de kicsit hihetetlen, és ennyi idő után nem is nagyon valószínű. Ugyanakkor ismerem a céget, akik árulják, és nem szoktam túl nagy sületlenséget beszélni. Bár az is lehet, mivel nem teljesen egyértelmű a cím, hogy csak a cső az, ami új, a fegyver amúgy nem.
- WildBear23
- Veterán
Ha érdekel a dolog, kérdezz rá, hogy milyen cső van benne (próbajel?).AndyA írta: ↑2024.02.07. 15:48 Nem P9R, hanem FP9. Tudod, amelyik a Browning HiPower másolata...
Nem láttam még ilyet, max valami visszaélesítettként tudnám elképzelni.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Mondtam én, hogy “kéne, de nem lesz”
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Hol? Ez még az usákokban sincs bótban. Újdonság.
Ugyanez a gondolatmenet eleje - csak mivel nem vadaszom, hanem sportolok, arra jutottam, hogy ennyi pénzért már inkább egy fullextras BTS AR15 300 Blackoutban, Mex fórumtárstól. Ugyanúgy tompítható, és puff-klikitiklakk-puff-klikitiklak—puff-klikitiklakk helyett puff-puff-puff.
Vagy pedig - reálisan gondolkodva - idén motorizált úszó kerítés kapu lesz helyette és majd máskor… és addig megtanulom szubszónikosítani az 7,62x39-est
Mi az előnye a 300 blackout kalibernek a többi hasonló bejáratott kaliberrel szemben ?
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
- gyakorlatilag csak csőcserével (upper-cserével) bármely AR-15 platformon használható
- rengeteg gyárilag szubszonikus lőszer van hozzá, könnyen hangtompítható
- közel a 7,62x39 ballisztikáját tudja AR-platformon
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gvass1 2024.02.08. 06:56-kor.
Petya neked már van 300 Blackoutod otthon, csak a keleti változatban.Petya357 írta: ↑2024.02.07. 21:21 Ugyanez a gondolatmenet eleje - csak mivel nem vadaszom, hanem sportolok, arra jutottam, hogy ennyi pénzért már inkább egy fullextras BTS AR15 300 Blackoutban, Mex fórumtárstól. Ugyanúgy tompítható, és puff-klikitiklakk-puff-klikitiklak—puff-klikitiklakk helyett puff-puff-puff.
Vagy pedig - reálisan gondolkodva - idén motorizált úszó kerítés kapu lesz helyette és majd máskor… és addig megtanulom szubszónikosítani az 7,62x39-est
+ a 7,62x39-nél jobb teljesítmény, és pontosság hosszú távokra. Ez tökmindegy ha az ellenség - vagy a lőlap 10-50-méterre van. De ha 200+, és fúj a szél, akkor már nem mindegy. Bitang jó .308 , nehéz, áramvonalas, sebességtartó, pontos lövedékekkel lehet tölteni, amik elérhetetlenek a keleti társnál. Sziluettlövők is szeretik, akár egylövetű pisztolyból is.
De a lényeg az, amit Gvass írt:
- minden AR könnyen átalakítható, a tárak stb is csereszabatosak
- a kis térfogatú hüvely, és kiemelkedő lövedékválasztèk miatt gyerekjáték pontos, öntöltőben is megbízható szubszónikus lőszert tölteni. Mindenki, aki tud bármit tölteni, az szubszónikus 300 Bkackoutot is fog tudni. 7,62x39-nél ugyanez a mutatvány félig boszorkányság, félig művészet, annyira sok a műszaki kihívás, és ez még a rutinosoknak sem mindig sikerül jól.
A legtöbb új lőszer pár év után kihal, mert vagy egy nemlétező problémát old meg, vagy csak marginálisan jobb mint a 100 éves társai - cserébe garantáltan qrvadrága. De a 300 AAC / Blackout / Whisper (az utóbbi majdnem ugyanaz, limitáltan csereszabatos a kettő) úgy néz ki hogy sok év után is megmaradt, mert tud olyat amit más nem.
Pontosan. Szegény ember Blackoutja
jol tölthetö, rengeteg lövedekkel hasznalhato. jol le lehet vinni subsonicba is. hypersonicba nagyon pontos. 185grs scennarral 100 m-re
10" pisztolycsöböl, nyilt iranyzekkal feltamasztva ezt tudja:
aztan picit feljebb tettem az iranyzekot
szepen tartotta a szorast
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
gondolom szuperszonikra gondotl a kolto
ingyom bingyom tálib-e?
Szia,
Jol ertem, hogy azert elerhetetlen, mert ugyan az ormozatok kozotti tavolsag azonos, de a huzagok kozotti tavolsag a 7.62x39-ben tul nagy (7.92 mm), ezert a 7.62x35-os vagy 7.62x51-es lovedek 7.85 mm-es atmerojevel nem tolti ki a huzagolast, es igy lefuj mellette a loporgaz?
Bel
Igen. Majdnem A nyugati fegyverek (30-06, .308 Win, 300 Blackout stb) mint .308 incses lövedéket, a szovjetek (7,62x53R, 7,62x49) pedig .311 incses lövedéket használnak. Van némi lauf , működik, de pontatlan és nem az igazibel írta: ↑2024.02.08. 11:37 Szia,
Jol ertem, hogy azert elerhetetlen, mert ugyan az ormozatok kozotti tavolsag azonos, de a huzagok kozotti tavolsag a 7.62x39-ben tul nagy (7.92 mm), ezert a 7.62x35-os vagy 7.62x51-es lovedek 7.85 mm-es atmerojevel nem tolti ki a huzagolast, es igy lefuj mellette a loporgaz?
Bel
igazad van, korrigalom -> supersonic, tehat csak sima hangsebesseg feletti
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
megetted a marketinget reggelire? sokat olvastam ez ugyben de nekem nagyon ugy jott le hogy mivel "azonos" lovedeket hasznal mindketto kb ugyanazt tudja, annyi elteressel hogy az amcsik ~60 ev utan feltalaltak a kereket
pro es kontra, a blekauthoz valoban nagyobb a lovedek valasztek a hethatvankettes viszont joval olcsobb
pro es kontra, a blekauthoz valoban nagyobb a lovedek valasztek a hethatvankettes viszont joval olcsobb
Petya357 írta: ↑2024.02.08. 08:21 + a 7,62x39-nél jobb teljesítmény, és pontosság hosszú távokra. Ez tökmindegy ha az ellenség - vagy a lőlap 10-50-méterre van. De ha 200+, és fúj a szél, akkor már nem mindegy. Bitang jó .308 , nehéz, áramvonalas, sebességtartó, pontos lövedékekkel lehet tölteni, amik elérhetetlenek a keleti társnál. Sziluettlövők is szeretik, akár egylövetű pisztolyból is.
De a lényeg az, amit Gvass írt:
- minden AR könnyen átalakítható, a tárak stb is csereszabatosak
- a kis térfogatú hüvely, és kiemelkedő lövedékválasztèk miatt gyerekjáték pontos, öntöltőben is megbízható szubszónikus lőszert tölteni. Mindenki, aki tud bármit tölteni, az szubszónikus 300 Bkackoutot is fog tudni. 7,62x39-nél ugyanez a mutatvány félig boszorkányság, félig művészet, annyira sok a műszaki kihívás, és ez még a rutinosoknak sem mindig sikerül jól.
A legtöbb új lőszer pár év után kihal, mert vagy egy nemlétező problémát old meg, vagy csak marginálisan jobb mint a 100 éves társai - cserébe garantáltan qrvadrága. De a 300 AAC / Blackout / Whisper (az utóbbi majdnem ugyanaz, limitáltan csereszabatos a kettő) úgy néz ki hogy sok év után is megmaradt, mert tud olyat amit más nem.
ingyom bingyom tálib-e?
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
A 7,62x39 kihalófélben van, katonai oldalon Európában már szinte mindenhonnan kikopott, a blekaut meg éppen feljövőben.qqriq írta: ↑2024.02.08. 14:40 megetted a marketinget reggelire? sokat olvastam ez ugyben de nekem nagyon ugy jott le hogy mivel "azonos" lovedeket hasznal mindketto kb ugyanazt tudja, annyi elteressel hogy az amcsik ~60 ev utan feltalaltak a kereket
Azt ne felejtsük el hogy ez is az USA-ból jön, az ottani viszonyokra épül, és ott az óriási előny ha az arrafelé baromira elterjedt AR15 platform sima csőcserével tudja tüzelni a blekautot is.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
magarol a kaliberrol irtam hogy ne nezzuk mar a megvaltonka mert pont azt tudja mint a masik
mod: azert erdekes hogy a nyugati vilag valt a .223-rol .300-ra a ruszkik meg 7.62-rol 9x39-re meg 5.45-re
mod: azert erdekes hogy a nyugati vilag valt a .223-rol .300-ra a ruszkik meg 7.62-rol 9x39-re meg 5.45-re
TotoHU írta: ↑2024.02.08. 14:55 A 7,62x39 kihalófélben van, katonai oldalon Európában már szinte mindenhonnan kikopott, a blekaut meg éppen feljövőben.
Azt ne felejtsük el hogy ez is az USA-ból jön, az ottani viszonyokra épül, és ott az óriási előny ha az arrafelé baromira elterjedt AR15 platform sima csőcserével tudja tüzelni a blekautot is.
ingyom bingyom tálib-e?
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
hát sztem a szovjet 7,62x39-ről váltás 5,45x39-re az pont 50 ÉVE volt.
Aha, csakhogy a 7,62 kalasokból kb 100X többet gyártottak, mint az M4-ekből......TotoHU írta: ↑2024.02.08. 14:55 A 7,62x39 kihalófélben van, katonai oldalon Európában már szinte mindenhonnan kikopott, a blekaut meg éppen feljövőben.
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Az biztos, hogy a Zrínyi katonai kiadó 70-es évek végén, 80-as évek legelején általam olvasott füzetkéiben már volt szó az 5,56-os kaliberről. Arra nem emlékszem, hogy az 5,45 is ott volt-e már akkor pontosan és nevesítve, de mintha említés már lett volna, hogy a Varsói szerződés is nézi a lehetőségeket ezirányban.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Ööö, most trollkodsz, ugye?AndyA írta: ↑2024.02.08. 15:48 Az biztos, hogy a Zrínyi katonai kiadó 70-es évek végén, 80-as évek legelején általam olvasott füzetkéiben már volt szó az 5,56-os kaliberről. Arra nem emlékszem, hogy az 5,45 is ott volt-e már akkor pontosan és nevesítve, de mintha említés már lett volna, hogy a Varsói szerződés is nézi a lehetőségeket ezirányban.
AK-_74_
Автомат Калашникова образца 1974 года;
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Ha a félauto AR-eket ide veszed, akkor ez biztosan nem igaz már.
Ez a lényeg.Sőt leginkább .312 a lövedék a 7.62×54R nél.bel írta: ↑2024.02.08. 11:37 Szia,
Bel
[quote=qqriq post_id=112033 time=1707400773 user_id=111]
magarol a kaliberrol irtam hogy ne nezzuk mar a megvaltonka mert pont azt tudja mint a masik
[/quote]
Ha szuperszónikus, normál sebességű töltetekről beszélünk, akkor valóban tök ugyanaz a kettő. Sőt, az AK még jobban megtömhető, kicsit nagyobb energiát lehet kihozni belőle.
Lőlapot lyuggatni 10 méterről mindegy, és az AK olcsóbb, elterjedtebb.
De subszónikusban már nem mellékes, hogy az áká hüvely kapacitása másfélszerese a blekáuténak. (35.6 gr H2O vs 26.5 gr H20). Sokkal biztosabban lehet működtetni alacsony lőportöltettel, sokfajta módon variálható, és nem kell tartani a kockázatoktól. Ez objektív tény, nem vélemény. Konkrétan ezért fejlesztették ki.
A 9x39-es Vintorez, VAL és társai valóban nagyon érdekes. Az a lőszer a keleti blokk .338 Whispere a Celeritason van olyan fegyver is - ki kéne próbálni…
[/quote]
Ha szuperszónikus, normál sebességű töltetekről beszélünk, akkor valóban tök ugyanaz a kettő. Sőt, az AK még jobban megtömhető, kicsit nagyobb energiát lehet kihozni belőle.
Lőlapot lyuggatni 10 méterről mindegy, és az AK olcsóbb, elterjedtebb.
De subszónikusban már nem mellékes, hogy az áká hüvely kapacitása másfélszerese a blekáuténak. (35.6 gr H2O vs 26.5 gr H20). Sokkal biztosabban lehet működtetni alacsony lőportöltettel, sokfajta módon variálható, és nem kell tartani a kockázatoktól. Ez objektív tény, nem vélemény. Konkrétan ezért fejlesztették ki.
A 9x39-es Vintorez, VAL és társai valóban nagyon érdekes. Az a lőszer a keleti blokk .338 Whispere a Celeritason van olyan fegyver is - ki kéne próbálni…
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
Haaaat, ezt azoknak a lolapoknak mond akik szembe alltak vele mikor lyuggatta oket.
egyebkent meg az usakiai civil loszerpiac szerint a subsonic blekaut loszer eladas elenyeszo a normalhoz kepes, szoval nem (csak) azert veszik mondjuk valasztek az van>
https://www.ammoforsale.com/.300-aac-bl ... o-for-sale
egyebkent meg az usakiai civil loszerpiac szerint a subsonic blekaut loszer eladas elenyeszo a normalhoz kepes, szoval nem (csak) azert veszik mondjuk valasztek az van>
https://www.ammoforsale.com/.300-aac-bl ... o-for-sale
ingyom bingyom tálib-e?
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Szia,Petya357 írta: ↑2024.02.08. 20:21 De subszónikusban már nem mellékes, hogy az áká hüvely kapacitása másfélszerese a blekáuténak. (35.6 gr H2O vs 26.5 gr H20). Sokkal biztosabban lehet működtetni alacsony lőportöltettel, sokfajta módon variálható, és nem kell tartani a kockázatoktól. Ez objektív tény, nem vélemény. Konkrétan ezért fejlesztették ki.
Mar megint csak elmelet a reszemrol, de en ezt forditva gondolom.
Mivel nagyobb a 43M huvelye, ezert nagyobb lovedek teheto bele, ezert jobb szubszonik loszer keszitheto igy.
Nyilvan a fenti gondolatmenet a gyakorlatban ott bicsaklik meg, hogy fogalmam sincs, hol lehet venni hosszu lovedeket.
Bel
Mennyire kell hosszú legyen?bel írta: ↑2024.02.09. 12:40 Szia,
Mivel nagyobb a 43M huvelye, ezert nagyobb lovedek teheto bele, ezert jobb szubszonik loszer keszitheto igy.
Nyilvan a fenti gondolatmenet a gyakorlatban ott bicsaklik meg, hogy fogalmam sincs, hol lehet venni hosszu lovedeket.
Bel
https://www.egun.de/market/item.php?id=19232071
https://www.egun.de/market/item.php?id=19447287
https://www.egun.de/market/item.php?id=19470431
Önteni kell az otthon készített öntőformáddal, aztán alulemezből készült gas checkkel fenekeznibel írta: ↑2024.02.09. 12:40 Szia,
Bel
Szia,
Hat, ha mar elmeletben tanakodunk: 56 mm a loszerhossz, ebbol a hatso 3.2 mm fura, meg kell egy kicsi hely arra, hogy ki tudjon jonni a szurolang, szoval legyen 5 cm.
Petya, meg mindig zavaroan sok hely maradt a huvelyben a lopor szamara?
Bel
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Pillanatokon belül eljuttok a szovjet APS vízalatti gépkarabély lőszeréhez!:-))))
Igen. Vagy nem. Attól függ. Meg mindig maradhat túl sok hely - attól függően, hogy az ember tud-e szerezni kellőképpen alacsony sűrűségű lőport, ami alacsony súly mellett elfogadhatóan kitölti a maradék helyet. De ez csak az egyik probléma.
Amit el szoktak az emberek felejteni, hogy a lövedék súlya sem növelhető korlátlanul, legalábbis csőcsere nélkül nem. A nehezebb (igazán pontosan ami valóban számít, hogy hosszabb - de a gyakorlatban a fix átmerő és anyag miatt a nehezebb egyben automatikusan hosszabb is) lövedékhez meredekebb huzagemelkedés is kell!
Van egy tőle-ig, ami jól működik. Ha ugyanabból a csőből normál, szuperszónikus (=könnyű) és szubszónikus (=nehéz ) tölteteket is szeretnék lőni akkor a nehéz nem lehet akármekkora nehéz. Ha túl nehéz, kulcslyukazni fog. AKból van, akinek már a 210 graines is kulcslyukazik. A még nehezebbek meg biutosabb, hogy instabilak lesznek(vesd össze a sztenderd 8 grammos drogbárós-terroristás-néphadsereges FMJvel ami123 grain)
Ha nem kell görcsölni extranehéz lövedékkel, mert nem kell kitölteni a nagy hüvelyt, akkor minden sokkal egyszerűbb.
Szóval AKnál nyilván meg lehet oldani a szubszónikust, mert a hadilőszer is működik meg sokan megcsinálták már - de hajszálvékony megbízható-biztonságos-pontos tartomány. Kísérletezni kell, és finomhangolni, óvatosan.
Kisebb hüvelytérfogattal pedig sokkal szélesebb ez a hármas tartomány. Kinézed a receptet, megveszed boltban az könnyen hozzáférhető összetevőket, és jó eséllyel akár már elsőre működik.
Sose gondiltam volna, hogy a "Give me a cheapest shit" lőszerrel elketyegő AK-k lőszertöltéséről fogok oldalakat olvasni...Petya357 írta: ↑2024.02.09. 21:15 Igen. Vagy nem. Attól függ. Meg mindig maradhat túl sok hely - attól függően, hogy az ember tud-e szerezni kellőképpen alacsony sűrűségű lőport, ami alacsony súly mellett elfogadhatóan kitölti a maradék helyet. De ez csak az egyik probléma.
Amit el szoktak az emberek felejteni, hogy a lövedék súlya sem növelhető korlátlanul, legalábbis csőcsere nélkül nem. A nehezebb (igazán pontosan ami valóban számít, hogy hosszabb - de a gyakorlatban a fix átmerő és anyag miatt a nehezebb egyben automatikusan hosszabb is) lövedékhez meredekebb huzagemelkedés is kell!
Van egy tőle-ig, ami jól működik. Ha ugyanabból a csőből normál, szuperszónikus (=könnyű) és szubszónikus (=nehéz ) tölteteket is szeretnék lőni akkor a nehéz nem lehet akármekkora nehéz. Ha túl nehéz, kulcslyukazni fog. AKból van, akinek már a 210 graines is kulcslyukazik. A még nehezebbek meg biutosabb, hogy instabilak lesznek(vesd össze a sztenderd 8 grammos drogbárós-terroristás-néphadsereges FMJvel ami123 grain)
Ha nem kell görcsölni extranehéz lövedékkel, mert nem kell kitölteni a nagy hüvelyt, akkor minden sokkal egyszerűbb.
Szóval AKnál nyilván meg lehet oldani a szubszónikust, mert a hadilőszer is működik meg sokan megcsinálták már - de hajszálvékony megbízható-biztonságos-pontos tartomány. Kísérletezni kell, és finomhangolni, óvatosan.
Kisebb hüvelytérfogattal pedig sokkal szélesebb ez a hármas tartomány. Kinézed a receptet, megveszed boltban az könnyen hozzáférhető összetevőket, és jó eséllyel akár már elsőre működik.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
ez visszafele is igaz, egy szubszonikhoz meretezett cso valoszinuleg vacak lesz normal loszerrel.
akkor most abba az ar-be milyen blekaut csovet rakjunk?
akkor most abba az ar-be milyen blekaut csovet rakjunk?
Petya357 írta: ↑2024.02.09. 21:15 Igen. Vagy nem. Attól függ. Meg mindig maradhat túl sok hely - attól függően, hogy az ember tud-e szerezni kellőképpen alacsony sűrűségű lőport, ami alacsony súly mellett elfogadhatóan kitölti a maradék helyet. De ez csak az egyik probléma.
ingyom bingyom tálib-e?
Messerschmitt 1911
Sziasztok
Itthon kapható 1911 glock árban, 9x19/.45ACP.
Gyárilag kétkezes biztosító, G10 markolat, állítható irányzék.
A fantázia név alatt a török Tisas rejtőzik, teljesen vállalható minőségben gyártva.
Múlt héten vettem át, gyárilag 2,5 kg a sütés, határozott törés, nem nyúlós, teljesen rendben van.
Bul sütéshez szokott kezem miatt kapott egy Bul szettet,
25 méteren Magtech lőszerrel a .45-s pontra hordott, nem kellett az irányzékhoz nyúlnom.
A G10 markolat számomra nem elég agresszív felületű, ezért kapott egy gördeszka szalagot ideiglenesen, de úton van az új G10 markolat ami bevált nálam.
Kb 250 lövést adtam le vele, 1 db töltési hiba volt ami lehettet az én hibám is, mivel shieldes biztosítót használtam eddig, valószínű, hogy a jobb hüvelyk ujjammal hozzá értem a szánhoz.
Végre van újra elérhető áru 1911 ami dobozból alkalmas pontlovesztre/gyorspontra.
A saját igényeim miatt még pár módosítást eszközölök rajta, de úgy érzem barátok leszünk.
A fantázia név alatt a török Tisas rejtőzik, teljesen vállalható minőségben gyártva.
Múlt héten vettem át, gyárilag 2,5 kg a sütés, határozott törés, nem nyúlós, teljesen rendben van.
25 méteren Magtech lőszerrel a .45-s pontra hordott, nem kellett az irányzékhoz nyúlnom.
A G10 markolat számomra nem elég agresszív felületű, ezért kapott egy gördeszka szalagot ideiglenesen, de úton van az új G10 markolat ami bevált nálam.
Kb 250 lövést adtam le vele, 1 db töltési hiba volt ami lehettet az én hibám is, mivel shieldes biztosítót használtam eddig, valószínű, hogy a jobb hüvelyk ujjammal hozzá értem a szánhoz.
Végre van újra elérhető áru 1911 ami dobozból alkalmas pontlovesztre/gyorspontra.
A saját igényeim miatt még pár módosítást eszközölök rajta, de úgy érzem barátok leszünk.
Abszolút így van. Átlagosat amilyet Mex is tesz a Bavarian Tacticaba - asszem 1:8 .? Az kb mindenhez elfogadható.
AKba is pont ugyanolyan jó lenne - de sajna gyárilag nen olyan van benne. A Sztenderd AKM talán 1:10 vagy még lassabb. VZt, AMDt nem tudom.
Ameddig nem akarsz tompítani, a give me the chespest Shit továbbra is igaz! Konkrétan képtelen voltam olyan 7,62x39 (hagyományos, nyolc grammos) lőszert tölteni, ami ne működött volna! Olyan lőszert sem tudtam venni, ide értve az 1979-és gyártási dátumú korróziv sz.rt - amivel nem működne. De ha olyanra akarjuk rávenni, amire nem terveztek - akkor már izzadni kell.
Re: Messerschmitt 1911
Köszi, hogy megosztottad! Ezek a török cuccok mindenhol jönnek fel, mint a talajvíz. Nagyon érdekes! És ha Te írod, akkor 100% hiteles is.HCZoli írta: ↑2024.02.09. 21:57 Sziasztok
A saját igényeim miatt még pár módosítást eszközölök rajta, de úgy érzem barátok leszünk.IMG_5860.jpegIMG_5859.jpegIMG_5858.jpeg
Megkérdezhetem, hogy miért váltottál? Azért eddig sem ócska vasakkal lőttél.
Kicsit konkrétabban?
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Idei tervem az IDPA CDP divízió és ehhez kerestem pénztárca barát megoldást. 2014-ben vettem Tisas 1911-t és meg voltam elégedve a minőségével az árához képest. Persze a Bul az Bul, de ebből is lehet kicsi “energia” ráfordítással versenyképes fegyvert csinálni.
Vasárnap viszem versenyre, majd linkelem a videót és leírom a tapasztalatokat mert az, hogy edzésen pontos vagyok és gyors az nem ugyanaz, mint a versenyen való részvétel.
Remélem a legjobbakat, vasárnap este okosabbak leszünk.
Ha ennyiért megbízható, pontos, és tartósnak is bizonyul - akkor hivatalosan is leesett az államHCZoli írta: ↑2024.02.09. 22:19 https://www.bestshot.hu/messerschmitt-m ... kal-fekete
Elég konkrét?
Kíváncsian várjuk a verseny tapasztalatokat! Sok sikert
Kár, hogy nem találkozunk, mert nagyon megnézném. De holnap megyek RTK Gyorskombi versenyre - úgy tenni, mintha tudnék revolverrel lőni - és ha még vasárnap is lelépnek versenyre, akkor otthon kitagadnának…
Hát attól nem szabadna, hogy elakadjon, ha egy kicsit hozzáér az ujjad a szánhoz - szerintem. Viszont sok pisztolynál írnak bekopási időszakról az első párszáz lövés alatt, szóval kíváncsian várom a tapasztalatokat a versenyen. Alapvetően szkeptikus vagyok a török cuccokkal, de ha tényleg bejön nálad, akkor ilyen árban nincs miről beszélni, jó vétel.HCZoli írta: ↑2024.02.09. 21:57 Sziasztok
A saját igényeim miatt még pár módosítást eszközölök rajta, de úgy érzem barátok leszünk.IMG_5860.jpegIMG_5859.jpegIMG_5858.jpeg
Én a jobb hüvelyk ujjamat nem csak lefelé hanem jobbra is préselem, simán lassíthatom a szánt annyira.Fortitu írta: ↑2024.02.09. 22:39 Hát attól nem szabadna, hogy elakadjon, ha egy kicsit hozzáér az ujjad a szánhoz - szerintem. Viszont sok pisztolynál írnak bekopási időszakról az első párszáz lövés alatt, szóval kíváncsian várom a tapasztalatokat a versenyen. Alapvetően szkeptikus vagyok a török cuccokkal, de ha tényleg bejön nálad, akkor ilyen árban nincs miről beszélni, jó vétel.
A Bul fegyveren nem véletlen volt shieldes biztosító:
Az első 2000 lövés az nekem mindig csak teszt, utána indul az “élet”Petya357 írta: ↑2024.02.09. 22:36 Ha ennyiért megbízható, pontos, és tartósnak is bizonyul - akkor hivatalosan is leesett az állam
Kíváncsian várjuk a verseny tapasztalatokat! Sok sikert
Kár, hogy nem találkozunk, mert nagyon megnézném. De holnap megyek RTK Gyorskombi versenyre - úgy tenni, mintha tudnék revolverrel lőni - és ha még vasárnap is lelépnek versenyre, akkor otthon kitagadnának…
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Amikor az importőr kolléga először beszélt róla, hogy lesz ilyen termék, hangosan felröhögtem a néven:-)) Türkische Messerschmitt:-))HCZoli írta: ↑2024.02.09. 22:19 https://www.bestshot.hu/messerschmitt-m ... kal-fekete
Elég konkrét?
De tényleg egyre komolyabban kell venni a törököket a fegyveriparban.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
CZ-MDT kooperáció: CZ600 MDT precíziós sport/mesterlövészpuska
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/cz-mdt- ... veszpuska/
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/cz-mdt- ... veszpuska/
sziasztok, kerdeznem a nagyerdemüt, hogy
-> tudtok e drulov 90-es pisztolyhoz bontott rajzot?
-> van e valaki aki ismeri a pontos müködeset a pisztolynak?
törtent ugyanis, hogy elküldtem egy fegyvermesternek, hogy tegyen ra magasitott iranyzekszereleket. szetszedte es ujbol összerakta. csak lett egy bibi vele es szerdan szetlöttem a belövöasztalunkat.
tehat a töltes/sütes folyamat eddig igy volt (ha valamelyik kifejezes nem pontos akkor elnezest erte): forgotolozar kihuz, löszer betesz, forgotolozar visszacsuk, felhuzokar felhuz/elesit es utana sütes
mikor visszakaptam akkor elöször megprobaltam ugyanugy löni a pisztollyal, de sajnos nem ment. sütesnel hallok egy enyhe kattanast, de az ütöszeg nem ejt nyomot a hüvelyen.
csak ugy tudtam sütni, hogy forgotolozar kihuz, felhuzokar felhuz, forgotolozar visszacsuk es süt, itt hangosabb az ütöszeg kattanas. igy ugye elesitve csukom vissza a forgotolozarat es el is sült
törtent ugyanis, hogy elküldtem egy fegyvermesternek, hogy tegyen ra magasitott iranyzekszereleket. szetszedte es ujbol összerakta. csak lett egy bibi vele es szerdan szetlöttem a belövöasztalunkat.
tehat a töltes/sütes folyamat eddig igy volt (ha valamelyik kifejezes nem pontos akkor elnezest erte): forgotolozar kihuz, löszer betesz, forgotolozar visszacsuk, felhuzokar felhuz/elesit es utana sütes
mikor visszakaptam akkor elöször megprobaltam ugyanugy löni a pisztollyal, de sajnos nem ment. sütesnel hallok egy enyhe kattanast, de az ütöszeg nem ejt nyomot a hüvelyen.
csak ugy tudtam sütni, hogy forgotolozar kihuz, felhuzokar felhuz, forgotolozar visszacsuk es süt, itt hangosabb az ütöszeg kattanas. igy ugye elesitve csukom vissza a forgotolozarat es el is sült
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
loksi67 írta: ↑2024.02.10. 08:32 sziasztok, kerdeznem a nagyerdemüt, hogy
Van részletes videó szét/összeszerelésről:
https://www.youtube.com/watch?v=GD-uTeV2ImM
Más kérdés, hogy én ezt "gariban" visszavinném a fegyvermesternek, mert nyilvánvalóan nem jó, sőt, balesetveszélyes.
köszi ezt a videot en is megtalaltam, de ez csak a forgotolozar szetszedese. a sütesmechanizmusrol kellene video, de az nincs
+1gvass1 írta: ↑2024.02.10. 08:36 Van részletes videó szét/összeszerelésről:
https://www.youtube.com/watch?v=GD-uTeV2ImM
Más kérdés, hogy én ezt "gariban" visszavinném a fegyvermesternek, mert nyilvánvalóan nem jó, sőt, balesetveszélyes.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
na hat ez az, mert az 1:7-8 a blekautnal nehez szubszonikus lovedekkel jo, de ha mar olcsobb/konnyebb/pontosabb szuperszonikus lovedeket hasznalsz kis tavon nincs gond de ahogy tavolodik a cel egyre jobban dobalja.
.30as kalibernel egy jo kompromisszum az 1:10-12, fegyver fuggo de eleg nagy a lovedekhossz tartomany amit hasznalhatsz.
persze az is igaz hogy en ehhez nem ertek csak azt irom amit az usakiai oldalakon olvastam
.30as kalibernel egy jo kompromisszum az 1:10-12, fegyver fuggo de eleg nagy a lovedekhossz tartomany amit hasznalhatsz.
persze az is igaz hogy en ehhez nem ertek csak azt irom amit az usakiai oldalakon olvastam
ingyom bingyom tálib-e?
- WildBear23
- Veterán
Szia!
Szerintem az eszedbe ne jusson szétszedni, vidd vissza a fegyvermesternek mert ez így nagyon balesetveszélyes!!
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Köszi!HCZoli írta: ↑2024.02.09. 22:19 https://www.bestshot.hu/messerschmitt-m ... kal-fekete
Elég konkrét?
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
qqriq írta: ↑2024.02.10. 09:20 na hat ez az, mert az 1:7-8 a blekautnal nehez szubszonikus lovedekkel jo, de ha mar olcsobb/konnyebb/pontosabb szuperszonikus lovedeket hasznalsz kis tavon nincs gond de ahogy tavolodik a cel egyre jobban dobalja.
ingyom bingyom tálib-e?
Még mindig az 1:8 tűnik a legésszerűbb mindenes kompromisszumnak
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
nem egy musort nezunk
ingyom bingyom tálib-e?
Nem tudom, hogy az a) jó lőszert töltöttem b) aznap jól ment a lövészet c) nagy szerencse hármas melyik topikba illik, de tegnap ilyet sikerült lőni revolverrel, versenyen, időre :
Ez három lövés. Kicsit lassítottam, mert nagyon szorosan egy túsz mögött volt a cél, csak a feje látszott igazán jól, és maga a lőlap is közel is volt, talán 4 méter - de forgóval akkor is jól esett.
A vakszerencse szerepe nyilván sokkal magasabb, mint szeretem magamnak bevallani, de az RTK iskolázó versenyen tényleg sikerült megtalálni a jó tempót, és e mellett 15 méterről is megvoltak a fejlövések.
Más:
Arra jutottam, hogy gyorskombin máshová fogok célozni - ne a mellkas közepén található nagy körre (amikor betoji vagyok, vagy messze a cél ), és nem is a mellkas tetején húzódó nullás csíkra (amikor nem vagyok betoji, vagy közel van a cél)
A gyorskombinált lőlap tök más, mint az IDPA. A nullás zóna ihletése a gerincoszlop a plate carrier fölött plusz az agy azonnali megállítását eredményező része. Ha legközepét célozza meg az ember, akkor csak ha kicsit is elhúzom jobbra vagy balra, akkor rögtön +3 mp . Ha pedig a “testen”, a mellkas közepén található nagy körre célzok, mint az IDPAban, az eleve +1, és csak némi szerencsével lesz +0 - ott. ahol nullás zóna még belóg a nagy körbe. A fejlövésnél viszont szinte mindig megvan a nullás zóna, meg revolverrel is - és ha kicsit elrontom, akkor is legfeljebb +1 , na bumm - nem pedig fordítva. cserébe picit pontosabban célozni, mert a miss (“alakhiba”) már sokba fáj. Az élet küzdelem…
A lényeg - szerintem az Gyorskombinált lőlapot érdemes kicsit máshogy lőni, mint az IDPAt. Viszont ha a lövő bizonytalan, vagy nagyon messze van a cél, akkor továbbra is tutibb a mellkas kör.
A két sportot összehasonlítva úgy általában is elmondható, hogy az IDPAt érdemes leges leggyorsabban, az gyorskombit viszont gyorsan de kicsit megfontoltabban lőni, mert sokkal nagyobbak a büntetések, nehezebbek (és sokfélébbek!) a célok, pályától függően kockázatos vagy egyenesen tilos a javítás, és egyáltalán nincs pályabejárás.
Ez három lövés. Kicsit lassítottam, mert nagyon szorosan egy túsz mögött volt a cél, csak a feje látszott igazán jól, és maga a lőlap is közel is volt, talán 4 méter - de forgóval akkor is jól esett.
A vakszerencse szerepe nyilván sokkal magasabb, mint szeretem magamnak bevallani, de az RTK iskolázó versenyen tényleg sikerült megtalálni a jó tempót, és e mellett 15 méterről is megvoltak a fejlövések.
Más:
Arra jutottam, hogy gyorskombin máshová fogok célozni - ne a mellkas közepén található nagy körre (amikor betoji vagyok, vagy messze a cél ), és nem is a mellkas tetején húzódó nullás csíkra (amikor nem vagyok betoji, vagy közel van a cél)
A gyorskombinált lőlap tök más, mint az IDPA. A nullás zóna ihletése a gerincoszlop a plate carrier fölött plusz az agy azonnali megállítását eredményező része. Ha legközepét célozza meg az ember, akkor csak ha kicsit is elhúzom jobbra vagy balra, akkor rögtön +3 mp . Ha pedig a “testen”, a mellkas közepén található nagy körre célzok, mint az IDPAban, az eleve +1, és csak némi szerencsével lesz +0 - ott. ahol nullás zóna még belóg a nagy körbe. A fejlövésnél viszont szinte mindig megvan a nullás zóna, meg revolverrel is - és ha kicsit elrontom, akkor is legfeljebb +1 , na bumm - nem pedig fordítva. cserébe picit pontosabban célozni, mert a miss (“alakhiba”) már sokba fáj. Az élet küzdelem…
A lényeg - szerintem az Gyorskombinált lőlapot érdemes kicsit máshogy lőni, mint az IDPAt. Viszont ha a lövő bizonytalan, vagy nagyon messze van a cél, akkor továbbra is tutibb a mellkas kör.
A két sportot összehasonlítva úgy általában is elmondható, hogy az IDPAt érdemes leges leggyorsabban, az gyorskombit viszont gyorsan de kicsit megfontoltabban lőni, mert sokkal nagyobbak a büntetések, nehezebbek (és sokfélébbek!) a célok, pályától függően kockázatos vagy egyenesen tilos a javítás, és egyáltalán nincs pályabejárás.
Tegnapelőtt benéztem a pályákra és szembeötlő volt a rasszista kialakítás.Petya357 írta: ↑2024.02.11. 11:07 Nem tudom, hogy az a) jó lőszert töltöttem b) aznap jól ment a lövészet c) nagy szerencse hármas melyik topikba illik, de tegnap ilyet sikerült lőni revolverrel, versenyen, időre :
IMG_5545.jpeg
Minden túsz fehér és minden túszejtő barna volt.
Ez minden szituációs szakágban így van. A barna karton a legolcsóbb, és sok kell belőle. A fehér drágább, és kevés fogy. (Létezik kétoldalú, akkor nyilván ugyanannyiba kerül)
Viszont van egy jó hírem! Egyik szabálykönyv sem tiltja, hogy inverz, “Netflix” módban lődd végig a pályákat. Teljesen szabályos a fehér lőlapokat lyuggatni, és a barnákat óvni.
Az elért pályaidők a vártnál magasabban fognak alakulni, de valamit valamiiért. A polgárjogi aktivisták ennél nagyobb áldozatokat is vállaltak már.
Szia,
Ha szorszalhasogato akarok lenni, akkor csak egy szituacios szakag van.
Komolyabbra forditva a szot: SAS-ban minden cel es noshoot feher, CMA-ban minden teljes meretu cel es noshoot barna, es az IDPA-ban is mind barna (de ez utobbi mar csak tortenelem, mivel 2020-ben Braunnak sikerult elernie, hogy ismet ne legyen IDPA a szituacios szakagon belul).
Egyedul a multigun az, amiben altalaban barna a cel es feher a noshoot.
Bel
Szia, teljesen igazad van! Gyorsabban írtam, mint gondolkodtam volna.bel írta: ↑2024.02.11. 12:55 Szia,
Ha szorszalhasogato akarok lenni, akkor csak egy szituacios szakag van.
Komolyabbra forditva a szot: SAS-ban minden cel es noshoot feher, CMA-ban minden teljes meretu cel es noshoot barna, es az IDPA-ban is mind barna (de ez utobbi mar csak tortenelem, mivel 2020-ben Braunnak sikerult elernie, hogy ismet ne legyen IDPA a szituacios szakagon belul).
Egyedul a multigun az, amiben altalaban barna a cel es feher a noshoot.
Bel
+ Kimaradt a legnagyobb lövő létszámot megmozgató IPSC
Akkor helyesen : a szituációs lövész sportok jelebtős részében - így OK? Vagy a szituációs sem jó? Hogyan mondanád jobban azt, hogy “olyan mint a John Wick: mozogni kell, néha a célok is mozognak, időre lövünk, és szokott lenni no shoot is”
Pedig csak poénnak szántam...
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Desert Tech: WLVRN moduláris bullpup öntöltő puska
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/desert- ... lto-puska/
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/desert- ... lto-puska/
Üdv!
Látott már valaki New Republic fantázianevű lőszert?
A hétvégi RTK versenyen összeszedtem a kilőtt .38 Special hüvelyeimet, és keveredett bele néhány idegen, ami már a földön volt. Este válogatás közben felkaptam a fejem - mi lehet ez a New Rep fenékjelzés - sokféle lőszert láttam már, de ilyet meg nem.
Némi netes keresés után azt találtam, hogy magyar, Sírokon gyártják, létezik 9x19 és .38 Spec is ilyen márkanév alatt, és így néz ki a csomagolása - legalábbis az USAban:
Mit tudunk róla? Kinek készülhetett? Csak nem egy Star Wars rajongó rendelt saját brandet? valami extra - pl ólommentes - vagy csak sima marketing? Lehet valahol kapni?
Látott már valaki New Republic fantázianevű lőszert?
A hétvégi RTK versenyen összeszedtem a kilőtt .38 Special hüvelyeimet, és keveredett bele néhány idegen, ami már a földön volt. Este válogatás közben felkaptam a fejem - mi lehet ez a New Rep fenékjelzés - sokféle lőszert láttam már, de ilyet meg nem.
Némi netes keresés után azt találtam, hogy magyar, Sírokon gyártják, létezik 9x19 és .38 Spec is ilyen márkanév alatt, és így néz ki a csomagolása - legalábbis az USAban:
Mit tudunk róla? Kinek készülhetett? Csak nem egy Star Wars rajongó rendelt saját brandet? valami extra - pl ólommentes - vagy csak sima marketing? Lehet valahol kapni?