qqriq wrote: ↑2022.06.30. 10:15
csak hangosan gondolkodok, vajon Farkas Arms hany darab gumilovedekes atalakitast csinalt?
eddig en meg nem is talkalkoztam vele, szerintam max 10-es nagysagrend.
annyi eloltoltos soretes is elfogyna ebben az arban es
pont ugyanazt kellene csinalnia, csak a toltenyur lenne szukebb...
hát, én nem vagyok meggyőződve róla, hogy elég lenne ennyi. Egy valódi feketelőporos elöltöltősnél a csőfar lezárásának sokkal komolyabbnak kell lennie, mint egy riasztópatronos gumisnál, sokkal nagyobb erők és teljesen másféle dinamikával lépnek fel.
Biztosan sokat kell vele kísérletezni is, mire meglesz a véglegesen megfelelő (hatóságilag is, műszakilag is) konstrukció.
---
Az üzleti részéhez meg: önmagában az engedélyezés, alapanyagbeszerzés egy minimális, mondjuk 100-darabos szériánál is tizensokmilliós nagyságrend!
Elég ha azt kiszámolod, hogy egy olcsó török dupla sörényes mondjuk minimum 200 euró/db, amire jön kb. 5000 euró szállítási költség, amire jön a vámáfa és máris 12,7 milliónál vagy alsó hangon.
És akkor még semmit nem csináltál vele, csak ott van a raktárban, átalakításra vár.
És mennyiért lehet eladni a készterméket? Mondjuk 300 ezer Ft soknak tűnik? Igen, de a 27% jaffát figyelembe véve, annyiba alig-alig férne bele tisztes nyereség mellett.
Szóval ez sehogy sem tűnik az évszázad üzletének...
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.