LoneStar írta: ↑2024.04.05. 20:21
Nekem is volt anno problémám a "normál" keserű pitbullal 3", (alu tok, acél dob, acél elsütőszerkezet). Ugyanezt csinálta mint amit nálad is produkált. Teljesen mindegy volt, hogy ruag geco vagy umarex riasztó volt betöltve neki. Visszavittem gariba, foglalkoztak vele ez tény és való, de utána is 6 lövésből 2 nem ment el csak másodikra revolverezve mikor újra körbeért a dob. Újra visszavittem a művekbe, valamit állítottak rajta, akkor jó lett. A rugókkal nem volt baj mert akkorát rácsapott a csappantyúra, hogy rendes kráter volt benne. A hiba ott volt, hogy nagyon a szélét találta el. Itt az adogatási mechanizmus lehetett sz..r, mert a második garis látogatásom után már minden nyom pont a csappantyú közepén volt.
….
Köszi, hogy megosztottad!
Hát, nekem még egy db Művek látogatás is a jó képet vágunk hozzá tolerancia küszöb fölött van.

Ez nem normális - minimum morgás jár érte. Miért nem csinálják meg elsőre?? Ez nagyon gáz. Értem én, hogy a rajongók szeretik tuningolgatni, meg a mintaboltot látogatni - de én nem csináld magad kit-et vettem, hanem önvédelmi eszközt.
Tényleg lehet, hogy elkurvultam az éles fegyverek világában. De sehogyan sem tudom kikapcsolni azt, hogy ugyanebben az ár kategóriában az olcsó “igazi” fegyverek általában működnek, dobozból kivéve, finomhangolás nélkül. Senki sem fogadja el , hogy ez “benne van a pakliban”.
Csett arányok: ebben van konkrét benchmarkom. Csak fél-OFF mert szorosan kapcsolódik a témához. Sok ezret lőttem revolverrel az utolsó pár évben. Egy jó ideje saját magam töltöm a lőszert. A tipikus csett arany 1:1000-hez áll közel, mind gyári, mint otthoni töltéssel. Gyári picit jobb, de nem látványosan. A legrosszabb estben is 1:500 körül van a házilagos. Illetve volt, mert kifogtam egy széria csapit ahol zavaróan gyakoriak lettek a csettek. Nem tudtam csett nélkül meglőni egy 50-60-70 lövéses versenyt, 3 ilyen után kimondtam, hogy baj van, ha nem jó a fegyver, nem mehetek így EBre, javítani kell, vagy venni kell újat, vagy kölcsönkérni. Lázas oknyomozó, tesztelő és K+F tevékenységbe kezdtem, most leszűkítettem egy vélhetően rossz (vagy csak az én fegyveremben rossz) Magtech csapi sarzsra , ahol a csett arány stabilan 3%, több száz lövés alapján kielemezve, nem három dobnyit lőttem

. Két másik gyártót is teszteltem, egyelőre csak 100-200 darabokkal, ott jónak tűnik, és annyi kijelenthető, hogy nagy baj nincs, és a fegyver is OK. De sarzsonként minimum 300 lövés után tudom majd csak azt mondani, hogy nincs itt semmi látnivaló. Ha nem sörösdobozt lövünk, és van tét, akkor legyen atom megbízható.
A 3% csett nem elfogadható meg versenyzésre sem. Csak gyakorlásra - arra bőven belefér. Önvédelemre pedig nem tudom, ki hol húzza meg a határt, de biztosan szigorúbban venném, mint a sportot. Ehhez képest most arról beszélünk, hogy minden hatodik egy csett. WTF?
Na lövök meg egy doboz riasztót, de most nem kapkodva, és félre teszem a csetteket elemzésre, ill filccel jelölöm a kamrat, hátha van összefüggés. Sajnos már volt lehetőségem kidolgozni a módszertant, és a kísérlet tervet, a fenti eset miatt. Ha töltény sarzs váltás után is fennáll a probléma, és akár egy csett is van 50-ből, viszem a Gyöngysor utcába befejezni a gyártást