Most, hogy a volt főnököm bosszújától nem kell tartanom*, elárulom, hogy
az önvédelmi boltos CS és CR gázsprét a csomagvizsgáló röntgen nem látja.
Kontextus: ennél a multinál minden spré ki volt tiltva a gyár területéről,
kiemelten a WD40. Nyilván így nem lehetett karbantartóként dolgozni, így több más tiltott szerszámmal - pl. állítható villáskulcs - együtt becsempésztük, mert ilyesmiért kevésbé őrjöngtek, mintha állt volna a termelés. Álszent banda: mindent tegyünk meg a termelés folytonosságáért, csak ne tudjanak róla, hogy mit.
Egyszer bent maradt a kabátzsebemben gázsprém, és
kifele menet a kézi fémdetektorral megtalálták. - Nem csináltak balhét: azt mondták, ha eddig nem csináltam vele bajt, akkor most már vigyem ki.
Ekkor tört rám az ihlet, hogy a hallókészülék-tisztító pumpás spré mellett nem lesz feltűnő a flakon…
Még néhányszor megfogtak a kabátzsebben
tényleg benne felejtett gázsprével -
amiért ez fontos: szóval azért figyelni próbáltak -: ezt jófej módon kezelték, azaz a nap végéig a portán maradt, majd visszaadták.
Direkt néztem a röntgen képernyőjét: a nagy büdös semmit láttam, közel két év alatt minden ilyen alkalommal, naponta kétszer, két flakon gázsprével. Igaz, hogy a szórófej az műanyag, de a flakon egyértelműen fém: valószínűleg alumínium - mint az italos dobozok -, mindenesetre a mágnes nem fogja. - Hibás volt a röntgen beállítása? De az összesnek? Vagy annyira
optimalizálták a gázspré flakonjának falvastagságát, hogy már műszakilag lehetetlen értelmesen használható röntgent készíteni ami látja? - Tudja, aki tudja: én nem.
Utóirat: ha ezt az információt gépeltérítésre vagy más csúnyaságra használod, akkor perelni fogok, hogy az én felfedezésem és kísérleteim eredményét, mint az én szellemi termékemet díjfizetés nélkül használod nyereségszerzésre.
* Kb. tavaly ilyenkor ki akart rúgatni, mert cégen kívüli közös ismerős besúgta neki, hogy állást keresek, és abból próbált fegyelmit csinálni, hogy ennek keretében "rossz fényben tüntettem fel a céget"… Nos, mivel egyébként indirekt módon sem utaltam a cégre - pl. nem szerepelt a FB profilomon hol dolgozom, és nem fogalmaztam úgy, hogy "Kispirics és Rákosborzasztó között található méreggyár", mert nem vagyok teljesen hülye -, akkor ezzel elismerte, hogy a jellemzésem helyes, mert mindenkinek nyilvánvaló…