Hiányzik a piramis csúcsa...

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Hiányzik a piramis csúcsa...
Van egy 21., de grátisz nem kapod meg. Így is botrányosan olcsón kaptad.
Azé oszd be, mert valszeg nem lesz ebből sem gyártva több várhatóan.
Még mindig nem gyártanak Ruag/Geco 9mm RKnall-t?
Fegyverkezik a világ, szerintem nem várható egy ideig, bár ne legyen igazam.
Az ajánlat a Geco 9mm RKnallra még mindig áll, azaz inkább már megint. Az is, hogy karácsony előtt biztosan hazaér.
Újonnan vettem, 2015 óta viselem, 500-nál több, 1000-nél kevesebb lövés mehetett ki belőle, kaucsuk profi gumival és Geco patronnal. Egy kedves topiktárs kezébe nyomtam vidáman, hogy próbálja ki, az ő kezében múlt ki. Számomra a gázgumis viselős korszak ezzel lezárult. Eddig a végkifejletig egyetlen hiba nélkül tette a dolgát, ha lehetne, ugyanilyet vennék, feketében. PAK Alfa lesz helyette.
Nem is volt benne semmilyen nem-belevaló használva?zora írta: ↑2024.01.06. 20:01 Újonnan vettem, 2015 óta viselem, 500-nál több, 1000-nél kevesebb lövés mehetett ki belőle, kaucsuk profi gumival és Geco patronnal. Egy kedves topiktárs kezébe nyomtam vidáman, hogy próbálja ki, az ő kezében múlt ki. Számomra a gázgumis viselős korszak ezzel lezárult. Eddig a végkifejletig egyetlen hiba nélkül tette a dolgát, ha lehetne, ugyanilyet vennék, feketében. PAK Alfa lesz helyette.
Nem.WildBear23 írta: ↑2024.01.06. 21:25 Nem is volt benne semmilyen nem-belevaló használva?
![]()
Jó, hogy nem éles helyzetben történt.
Ezt tanúsítom. Sima Geco.WildBear23 írta: ↑2024.01.06. 21:25 Nem is volt benne semmilyen nem-belevaló használva?
![]()
WildBear23 írta: ↑2024.01.06. 21:25 Nem is volt benne semmilyen nem-belevaló használva?
![]()
+1
Most hogy nézem a képeket, a csövet fixen a helyén tartó stiftek mellett is szökhet el a gáznyomás egy része, ami szép lassan, de biztosan gyengítheti a körülötte lévő tokanyagot. Jönnek a repedések, aztán a repedések összeérnek. A cső is tágulhat, ezáltal feszítve a csőköpenyt, ami egy ponton igencsak vékony (az irányzék alatt kétoldalt szét is van repedve).Petya357 írta: ↑2024.01.06. 22:00 +1
8 évig napi szinten hibátlanul tette a dolgát, miközben a gazdája folyamatosan edzett vele. A hasznos élettartamát kiszolgálta.
A mindent is kibíró nem-spiáterek pedig zőmülnek, és csettegnek, párszáz lövés után
Attól tartok, hogy “ez ilyen”.Az összes gázgumis között még egyet sem láttam, ami akár csak megközelítené az éles fegyvereket tartósságban
másfajta hasfájása van mindegyiknek, de valami mindig van ami miatt ott van az emberben a “de”…
Egy megoldás van - nem gyakorolnierre egyébként is a vásárlók elsöprő többsége organikus módon magától is rájött, és soha nem gyakorol
![]()
Nagyjából ennyit tudok mondani én is.Petya357 írta: ↑2024.01.06. 22:00 +1
8 évig napi szinten hibátlanul tette a dolgát, miközben a gazdája folyamatosan edzett vele. A hasznos élettartamát kiszolgálta.
A mindent is kibíró nem-spiáterek pedig zőmülnek, és csettegnek, párszáz lövés után
Attól tartok, hogy “ez ilyen”.Az összes gázgumis között még egyet sem láttam, ami akár csak megközelítené az éles fegyvereket tartósságban
másfajta hasfájása van mindegyiknek, de valami mindig van ami miatt ott van az emberben a “de”…
Egy megoldás van - nem gyakorolnierre egyébként is a vásárlók elsöprő többsége organikus módon magától is rájött, és soha nem gyakorol
![]()
Sziasztok,montecarlo írta: ↑2024.01.07. 12:55 Lámpás versenyre valaki gumissal 27-én? Jó móka lesz szerintem.
2024-01-07 12.52.15.jpg
Persze, simán ez egy paintball marker, ugyanolyan, mint ezer másik, ugyanannyi a dolgod.Lorrel írta: ↑2024.01.07. 21:42 IMG_3091.jpg
Sziasztok,
Lehetőségem lenne egy Byrna SD beszerzésére külföldről (EU-s) viszonylag jó áron. Kérdésem az lenne, hogy ha szeretném behozni, akkor ennek mi lenne a menete? Jól gondolom, hogy időpontra elviszem a PKLV-hez és ott bevizsgálás után kiállítják hozzá az MKH kártyát? Kell oda bármivel is készülni azon kívül hogy elviszem? Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv!
Ha saját használatra lesz otthon,akkor mifenének vizsga rá??Lorrel írta: ↑2024.01.07. 21:42 IMG_3091.jpg
Sziasztok,
Lehetőségem lenne egy Byrna SD beszerzésére külföldről (EU-s) viszonylag jó áron. Kérdésem az lenne, hogy ha szeretném behozni, akkor ennek mi lenne a menete? Jól gondolom, hogy időpontra elviszem a PKLV-hez és ott bevizsgálás után kiállítják hozzá az MKH kártyát? Kell oda bármivel is készülni azon kívül hogy elviszem? Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv!
Lőttél már ezzel?montecarlo írta: ↑2024.01.07. 12:55 Lámpás versenyre valaki gumissal 27-én? Jó móka lesz szerintem.
2024-01-07 12.52.15.jpg
digiservice írta: ↑2024.01.07. 22:57 A gumisokra milyen szabályok vonatkoznak?
Gondolom ott nincs 50 lövés?
Szia,digiservice írta: ↑2024.01.07. 22:57 A gumisokra milyen szabályok vonatkoznak?
Gondolom ott nincs 50 lövés?
Saját használatra lesz, otthon, de azt hittem megüthetem a bokám ha netalántán élesben kell használni akár otthon is. Persze ilyen soha ne legyen, de sosem lehet tudni...chucky írta: ↑2024.01.08. 07:09 Ha saját használatra lesz otthon,akkor mifenének vizsga rá??Pont leszarnám.
Nekem is van Szlovák gázriasztóm vizsga nélkül.Itthon nézegetem
Fasza lenne egy ilyen itthon ha a markolatban lévő tárban lenne a riasztó töltény a másik tár elől lenne a gumikkal töltve SMG kinézettel![]()
![]()
Tutkómontecarlo írta: ↑2024.01.08. 08:57 Hali, duplabullal voltam már többször versenyen, aha, lámpás versenyre most megyek először
Duplabullba kamránként duplabogyó ér...?montecarlo írta: ↑2024.01.08. 08:57 Hali, duplabullal voltam már többször versenyen, aha, lámpás versenyre most megyek először
Semmi nem tökéletes...
Üdv itt.fischer14 írta: ↑2024.01.10. 14:03 Sziasztok!
Nethírlapos fórum megszűnése óta újra visszatértem fórumozni!
Régen, fiatalon természetesen öntöltőim voltak csak, örömködni, de 40 felett nemrégibe beszereztem az első forgóm egy RG59-et.
Szegény elég kopottas, leharcolt nem mai darab.
Forgóból az RG59 aminek a formavilága szinte tökéletes, utána a HW37/88 jönnek, RG89 lenne az igazi, de nagy, nehéz pisztolyok viselése már kényelmetlen.
Olvasgattam régi, több mint 10 évvel ezelőtti hozzászólásokat a gumiképességgel kapcsolatban.
Arra keresek kérdést hogy végülis használhatóak biztosnágosan a régi verzikók 8,2 gumival?
Vagy ez az élettartamot mennyire csökkenti, ha néha egy két tárat gumval is lövöldözök?
Mik az elmúlt 20 év tapasztalatai?
Mit ér az a kb 40 Joule amit tud egy ilyen?
RG59 esetén a PTB 527, vagy a HW88 PTB 315 amiket láttam eladó darabokat mostanában.
Igazából egy megbízható újszerű kinézetű gázpisztolyt szertnék rendszeresíteni, ami az se baj ha tud gumit kilőni.
Tudom viselni hivatalosan nem lehet gumist, és riogatót se szabad gumival, de nem is ez a lényeg...
Képkivágás.JPG
Én még annyit tennék hozzá, hogy gázra tárazott revolverben jelenleg csakis PAK töltényt tüzelni képes modelleket javasolnék, és mindenképpen vegyesen (CS-PV) tárazva. Az Önvédelmiboltok kínálatában vannak ilyen Ekol és Alfa revolverek, ezek jók, de a Zorakikkal úgy tudom bizonyos töltényekkel vannak sütési gondok.gvass1 írta: ↑2024.01.10. 14:22 Üdv itt.
1. SEMMI NEM TILTJA A GR. GUMIRA (jelzőrakétára, krumplistésztára, sárgarépára) TÖLTVE VISELÉSÉT, HA VAN VISELÉSI ENGEDÉLYED.
LÁSD:
http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/viselh ... el-toltve/
2. A 8,2 mm-es "szükséggumisokon" rég túlhaladott az idő, nagyon korlátozott a későbbi modellekhez képest a hatásosságuk, lőtávolságuk és a fegyverek élettartama is.
11-15 mm-es gumisokból sok-sok (10)ezer darab került forgalomba 2023.01.01.-ig, nézelődj azok közül.
3. 2023.01.01. óta viszont csak az EU 69/2019-nek megfelelő gáz-riasztó forgalmazható újonnan, így a gumisgázok eltűntek a piacról.
Lásd még:
http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/miert- ... -2023-ban/
4. Egyértelműen sokkal hatékonyabb utcán a gázrevolver simán PV és CS-re töltve, mint a gumizás.
(Birtokvédelemre még vásárolhatóak muzeális gumisok.)
Üdv . Gyárilag nincs semmilyen RG 59 89 69 ami gumizható, sem a tok sem semmilyük nem megerősített erre a célra . HW hajlamosak toknyúlásra . Komolyabb eredeti gumis revolverek léteznek újabb modernek is pl Keserűtől . ( Sok birka hiltivel fémporossal tesztelget ráun meghirdeti a naív beetetett vevő 2-3 dob lövés után megtapasztalja a hibákat sérüléseket pár esetben már tok dob rejtett hajszálrepedten kapja a holmit .....)fischer14 írta: ↑2024.01.10. 14:03 Sziasztok!
Nethírlapos fórum megszűnése óta újra visszatértem fórumozni!
Régen, fiatalon természetesen öntöltőim voltak csak, örömködni, de 40 felett nemrégibe beszereztem az első forgóm egy RG59-et.
Szegény elég kopottas, leharcolt nem mai darab.
Forgóból az RG59 aminek a formavilága szinte tökéletes, utána a HW37/88 jönnek, RG89 lenne az igazi, de nagy, nehéz pisztolyok viselése már kényelmetlen.
Olvasgattam régi, több mint 10 évvel ezelőtti hozzászólásokat a gumiképességgel kapcsolatban.
Arra keresek kérdést hogy végülis használhatóak biztosnágosan a régi verzikók 8,2 gumival?
Vagy ez az élettartamot mennyire csökkenti, ha néha egy két tárat gumval is lövöldözök?
Mik az elmúlt 20 év tapasztalatai?
Mit ér az a kb 40 Joule amit tud egy ilyen?
RG59 esetén a PTB 527, vagy a HW88 PTB 315 amiket láttam eladó darabokat mostanában.
Igazából egy megbízható újszerű kinézetű gázpisztolyt szertnék rendszeresíteni, ami az se baj ha tud gumit kilőni.
Tudom viselni hivatalosan nem lehet gumist, és riogatót se szabad gumival, de nem is ez a lényeg...
Képkivágás.JPG
Ezek szerint ami kicsi, viszonylag "könnyű", az az Alfa G020 lenne PAK-al, vagy van még más ilyen kis méretben, Keserű kivételével?Fortitu írta: ↑2024.01.10. 15:08 Én még annyit tennék hozzá, hogy gázra tárazott revolverben jelenleg csakis PAK töltényt tüzelni képes modelleket javasolnék, és mindenképpen vegyesen (CS-PV) tárazva. Az Önvédelmiboltok kínálatában vannak ilyen Ekol és Alfa revolverek, ezek jók, de a Zorakikkal úgy tudom bizonyos töltényekkel vannak sütési gondok.
Alfát jó választásnak tartom. Ekol Lite, vagy Viper se rossz választás, de azért nagyon nem ugyanaz a minőség.
Alfa M020P a 9 mm PAK-képes gázrevolver jelzése.
Ezek szerint kapni is lehet, ráadásul a fekete az olcsóbb, tökéletes!gvass1 írta: ↑2024.01.11. 12:56 Alfa M020P a 9 mm PAK-képes gázrevolver jelzése.
https://www.onvedelmibolt.hu/?s=M020p&post_type=product
Ha mindkét kalibert tudja megbízhatóan, akkor szerintem nem sok érte.gvass1 írta: ↑2024.01.11. 12:56 Alfa M020P a 9 mm PAK-képes gázrevolver jelzése.
https://www.onvedelmibolt.hu/?s=M020p&post_type=product
#annyipénzavilágonnincsen
De harmadából tudja ugyanezt az Ekol Lite és Viper is.
Wadie P1: nálam kallódik egy, mindig elsütött mindent, de ez inkább gyűjtői ritkaság, mint opció. És olyan nehéz, mint a HW37.Fortitu írta: ↑2024.01.11. 12:49 Alfát jó választásnak tartom. Ekol Lite, vagy Viper se rossz választás, de azért nagyon nem ugyanaz a minőség.
Wadie P1 is létező dolog volt, de fogalmam sincs mennyire megbízhatóak. Meg egyáltalán honnan lehetne beszerezni...
Keserű revolvert én nem inkább javasolnék önvédelemre, de ha jól értem azt te ki is zártad.
Akit pofánlövök vele négyszer, az nem fog a finom sütésen és igényes kidolgozáson filozofálni:-))
Megnéztem, és azta kutya meg a macska, ez tényleg luxuscikk.
A cseheknél kapható M020 az spiáterdobos, az M020P meg ACÉLdobos.TotoHU írta: ↑2024.01.11. 15:54 Megnéztem, és azta kutya meg a macska, ez tényleg luxuscikk.
Lehetek bekérdezős kisk.csög, hogy mi a péktől emelkedett ennyire az Alfák ára? A 2007-es 30e Ft az inflációval korrigált reálértéken ma 57e Ft (tehát ma 57e Ft-ért tudunk annyit vásárolni, mint 2007-ben 30e Ft-ért tudtunk). Ehhez képest a mostani ára még a korrigált reálértéknek is a duplája.
Mielőtt megsértődnél, megnéztem külföldi oldalakon is, és a cseheknél ahol lehet kapni Alfa 020-ast, ott is drága. (És az nem is PAK/RK hanem csak RK). Van ahol olcsóbb persze, csak 130 EUR, de ott nincs készleten.![]()
![]()
Jah, a cseheknél is 7900 CZK az Alfa, az ~125e Ft, 20%-os ÁFA mellett MKH nélkül. És ezexerint az spinyóter dobos, és csak 9mm K.
Lehet,hogy luxuscikk de legalább nem kell reszelgetni,hogy működjön és bármikor rábízhatom magam
Nekem annyira tetszett, hogy a "cukrászdában" vettem is egyet belőle, miután kézbe vettem. Csak akkor kábé a felébe került mint most. Még akkor szilveszterkor elrakétáztam vele egy doboz sallerbélát, hogy kijöjjön egy esetleges gyártási hiba, de nem jött ki. Jó választás!
Az Alfa M020P, MG040, ML041 típusokat* NEM TUDOD külföldről beszerezni, csak és kizárólag nekem gyártják őket, és csak az Önvédelmi Boltokban beszerezhetőek.
A szerelt gumisnak mennyi lesz majd az ára?gvass1 írta: ↑2024.01.13. 07:44 ÚJDONSÁG: végre nem ocsmányul kilóg a billentyűbiztosítója, hanem normálisan néz ki!!!
ekol gediz fe 2024.jpg
*** A műszakilag LEGJOBB Glock-klón gázpisztolyt keresed? Ez az. ***
ITT a videó, hogy miért:
http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... zpisztoly/
Ekol GEDIZ 9 mm PAK, 17+1, tűzkészen viselhető!: 47.900- Ft
MKH benne van
Budapesten 4+1 helyen!!!
HÉTVÉGÉN IS NYITVA
Asia Center, KÖKI Terminál, Oktogon, ÚJ: SUGÁR/Örs
*** CSAK HÉTKÖZNAP: ***
!!!! MÓRICZ!!!!!!
***** www.onvedelmibolt.hu *****
Becserélhető lesz 10 rekesz INGYENSÖRRE.
Amúgy miért kerülendőek a R Knall riasztó tölténnyel működő revolverek?
1. nem kerülendő a 9 mm R Knall-Only revolver - azonban nem-csappantyúkiszakadós 9 mm R Knall CS jelenleg nem elérhető (évek óta). Ha vegyesen akarsz tárazni, akkor csak a 9 mm PAK-képes néhány modell jöhet szóba.fischer14 írta: ↑2024.01.15. 10:14 Amúgy miért kerülendőek a R Knall riasztó tölténnyel működő revolverek?
Szimplán azért mert a riasztóba a PAK olcsóbb és abból kapni CS-t is?
Legalábbis CS-t RKnall kaliberbe nem találtam
Victory 9mm RKnall látom hogy a csappantyúkiszakadós Wadie alternatívája.
Illetve adatokat találni az RG, HW, EKOL, Alfáról is, meg a kidolgozást is látom, elsütésről is olvastam hogy a török-magyar daraboknál keményebb, de azokat hanyagolnám is.
RG-HW-kat próbáltom, RG59-HW37 88 esetén nem vettem észre különbséget elsütésbe, kidolgozásuk is tetszik, egyedül a Airweight volt valóban súlyra kellemesebb.
Sajnos az Alfát nem volt még lehetőségem kipróbálni, azzal mi a helyzet?
A Röhm RG59-et is érdemes megemlíteni.Barracuda írta: ↑2024.01.15. 18:23 A Weihrauch HW 37, HW 88, Röhm RG89. Ha ezek közül válogatsz csalódás nem fog érni. Én mind a 3-at birtoklom, rosszat nem tudok mondani. A HW 37 (a tokot leszámítva ami spiáter), teljesen acél. A dob az elsütőszerkezet stb. A spiátertől sem kell félni ebben az esetben, mert spiáter és spiáter között is van különbség. Sőt az Alfa éles 38-asa is spiáter tokozású ha jók az infóim. Ahogy a jó öreg Röhm RG89 is bizonyítja, ami köztudott belső berkekben, hogy a gyártó kicsit túltólta a spiátert, és egy igazán masszív fegyvert sikerült összehozni, pedig a tok a dob is spiáter, de a dobforgató, csőbetét, tűzfal, ütőszeg stb. acél. Több száz lövést adtam le vele rakétázva, semmi baja. A HW 88 is jó választás, főleg ha magadnál hurcolod a fegyvert, Super airweight high-tech aluminium a tok a dob, minden más acél. A kis kutatással sikerült kideríteni hogy az aluminium ötvözet melyet a HW 88-nál használnak sok más neves gyártó is használ/használt éles gépkarabélyoknál is mint a legendás M16, vagy M4A1. Ez az ötvözet a 6061, illetve a 7075-ös kódszámú aluminium ötvözet, mely 90%-ban olyan masszív mint az acél, az anyagsűrűség, tartósság szempontjából is, természetesen előbb elkopik mint az acél ez nem vitás, viszont roppant könnyűvé teszi a fegyvert, mely napi hordásnál különösen rendvédelmi szerveknél nem egy utolsó szempont.
Hátrányuk, hogy ezek a revolverek alulról súrollják a lélektani 70-100 ezer forintot, mely egy gáz-riasztó fegyver esetében nem kevés, de ha arra gondolunk hogy az umarex Glock 17-es gáz-riasztóba még egy nyamavadt acélbetét sem került a "kakasba", több mint 100 ezer forintért, úgy már egészen máshogy fest a dolog.![]()
Ahhoz pont jó a Fobus TA85 tok.
Akkor most pár mondat a törött G020-asommal kapcsolatban.zora írta: ↑2024.01.06. 20:01 Újonnan vettem, 2015 óta viselem, 500-nál több, 1000-nél kevesebb lövés mehetett ki belőle, kaucsuk profi gumival és Geco patronnal. Egy kedves topiktárs kezébe nyomtam vidáman, hogy próbálja ki, az ő kezében múlt ki. Számomra a gázgumis viselős korszak ezzel lezárult. Eddig a végkifejletig egyetlen hiba nélkül tette a dolgát, ha lehetne, ugyanilyet vennék, feketében. PAK Alfa lesz helyette.
Köszi a korrektséget! Fontos tanulság.zora írta: ↑2024.01.15. 22:22
Ebből tanulva szigorúan csak Geco riasztót, és kaucsuk-profi gumit használtam az Alfáimban. Mivel vidéki vagyok, betáraztam gumiból ezres tételben, hogy ne legyen rá gond.
Óriási hiba volt. A kaucsuk gumi ugyanis ahogy öregszik, keményedik. Az összehasonlítás végett vettem egy csomag friss kiadást, ma kaptam kézhez. Mindenféle műszeres mérés nélkül is, kézzel összenyomva jól érezhető, hogy a régebbi lövedékek durván keményebbek, mint az új kiadás. Ez vágta haza két revolveremet is.
Screenshot_20240115_224410_Gallery.jpg
Ezt tavaly nyáron írtam a Hazai gyártású traumatikus fegyverek topikba:
zora írta: ↑2024.01.15. 22:22 Akkor most pár mondat a törött G020-asommal kapcsolatban.
Mivel volt már korábban egy G040-esem is, amely szintén hasonló véget ért, nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy valami nem stimmel. Van ugyanis egy G030-asom is, ami az 1500 lövést elhagyhatta, és nyugdíjaztam, mert a cső lötyögni kezdett a tokban és pontatlanná vált, de szilveszterkor a mai napig teszi a dolgát riasztóval, és amúgy nem tört - repedt a tok sehol. Tény, hogy nem érte el a gumival kb. megállapított 2000-2500 lövéses várható élettartamot, de amikor megjelent, akkor még a Lapua volt a király, aztán kiderült, hogy nem kéne erőltetni mindenben.
Ebből tanulva szigorúan csak Geco riasztót, és kaucsuk-profi gumit használtam az Alfáimban. Mivel vidéki vagyok, betáraztam gumiból ezres tételben, hogy ne legyen rá gond.
Óriási hiba volt. A kaucsuk gumi ugyanis ahogy öregszik, keményedik. Az összehasonlítás végett vettem egy csomag friss kiadást, ma kaptam kézhez. Mindenféle műszeres mérés nélkül is, kézzel összenyomva jól érezhető, hogy a régebbi lövedékek durván keményebbek, mint az új kiadás. Ez vágta haza két revolveremet is.
A gázpisztolyoknál az a mondás, hogy tessék minden évben új csomag gázpatront venni, a régit pedig gyakorlás és fegyvertesztelés céljából ellőni.
Akkor itt egy figyelmeztetés, amit a kaucsuk-profi gumival kapcsolatban szintén terjeszteni kell:
Csak egy évnyi adagot érdemes megvásárolni belőle, azt ellőni, ha megmarad, kidobni, vagy ellőni mással! És a dobban betöltve tárolt gumit is célszerű inkább kitolni a lövedékűrből valamivel hátulról, ha elmúlt egy éves!
Nem tudom persze, hogy milyen ütemben öregszik-keményedik a gumi, lehet, hogy még a két évesnek se volna semmi komoly hatása a fegyverre, de nem érdemes kísérletezni.
Szóval ez nem spiáter öregedés volt, hanem user error.
Screenshot_20240115_224410_Gallery.jpg
Pont ezt akartam kérdezni, hogy szilikonban tárolással vajon tartósítható-e.
Bullshit!Az Alfák szarok!gvass1 írta: ↑2024.01.16. 06:22 Köszi a korrektséget! Fontos tanulság.
A gumik öregedése az idővel - lásd gépkocsi gumiabroncsok dot-száma - közismert jelenség. Egyszerűen senki nem gondolt arra, hogy van, aki ezreket vesz a gumilövedékből, és évtizedes távlatban ugyanazt használja, és ami közben megkeményedik.
(Mi - boltosként - gyakorlatilag sosem látunk 50-100 darabnál többet vásárlót, de a darabra 10-20 a gyakoribb.)
Ezek szerint a szerelt gumis patronok gumilövedékei sem biztos, hogy bírják a hosszabb tárolást.
Igen, a kaucsuk elvileg a levegő oxigénje miatt keményedik meg, ezen segíthet a légmentes tárolás.
Uff.WildBear23 írta: ↑2024.01.16. 21:30 A sárgáról:
Rozsdamentes homokszórt pitbull, geco patron,sima gumi.
Pitbull 1.jpgPitbull 2.jpg
Nem tudom, a képen úgy látom hogy az alany dorzális oldalán vannak a lövésnyomok, szóval valahogy hátbalőtte magát... párszor.
Ön marha!WildBear23 írta: ↑2024.01.16. 21:51 Nem tudom, a képen úgy látom hogy az alany dorzális oldalán vannak a lövésnyomok, szóval valahogy hátbalőtte magát... párszor.![]()
De milyen gumi? Mekkora? Milyen kemeny? Van rola info?WildBear23 írta: ↑2024.01.16. 21:30 A sárgáról:
Nem tudom, rákérdeztem, ha van konkrétum megírom.
Emlékeztet valamire. Humán tesztWildBear23 írta: ↑2024.01.16. 22:21 Nem tudom, rákérdeztem, ha van konkrétum megírom.
Szerintem az alap 12mm-es, gyárilag bele ajánlott gumi.
De majd kiderül.
Ez nagyon tanulságos is lehetne, HA VALÓBAN TUDNI LEHETNE MI IS TÖRTÉNT.WildBear23 írta: ↑2024.01.16. 21:30 A sárgáról:
WildBear23 írta: ↑2024.01.16. 21:30 A sárgáról:
A sárgán, vannak válaszok a kérdésekre.gvass1 írta: ↑2024.01.17. 06:23 Ez nagyon tanulságos is lehetne, HA VALÓBAN TUDNI LEHETNE MI IS TÖRTÉNT.
- milyen eszköz
- milyen töltet
(ezek elvileg megválaszolva, ha elhisszük)
- milyen távolságról
- milyen ruházat mellett
- mi volt a sztori
- mi lett a következménye JOGILAG (lőtt sérülés, kötelezően a rendőrségre kerül)
Ezernyi kérdőjel, amikor egy kép kevesebbet mond egy tucat szónál.
(Meg persze ha nem kamu az egész - a hátlövésből talán következtethető, hogy nem jogos védelem volt, de ki tudja. És lehet, hogy teljesen mással, teljesen máshol történt teljesen más, csak lopták a fotót:-(()
Titkosrendőr, a híres migráncsvadász Netudki alezredes!
Ezt az ismerősöm tavaly küldte át nekem hogy de szar az Alfa amit 2010-ben vettem nekizora írta: ↑2024.01.15. 22:22
Akkor itt egy figyelmeztetés, amit a kaucsuk-profi gumival kapcsolatban szintén terjeszteni kell:
Csak egy évnyi adagot érdemes megvásárolni belőle, azt ellőni, ha megmarad, kidobni, vagy ellőni mással! És a dobban betöltve tárolt gumit is célszerű inkább kitolni a lövedékűrből valamivel hátulról, ha elmúlt egy éves!
Nem tudom persze, hogy milyen ütemben öregszik-keményedik a gumi, lehet, hogy még a két évesnek se volna semmi komoly hatása a fegyverre, de nem érdemes kísérletezni.
Szóval ez nem spiáter öregedés volt, hanem user error.
gvass1 írta: ↑2024.01.17. 09:36 Ja, csak éppen KAMU AZ EGÉSZ.
Jól láthatóan jogilag, a meseszövés szempontjából is sima rambóképzős marhaság stb.
És persze mégis töltött fel képeket. Aha.
Valamiért ilyenkor sosem kerül oda a rendőrségi határozat a sztorit alátámasztandó (anonimizálva).
"
Volt egy esetem januárban ahol nekem támadt egy ember a kapumon KÍVÜL,megkapta a megfelelő kezelést gumi lövedékkel.Konkrétan rozsdamentes pitbull keserűnél vett gumi és patron kombinációval.
Rendőrség-rabosítás,a pitbull és az NVR lefoglalva. Mivel a kamera felvételen egyértelműen látszott mi történt,így már akkor otthon mondták megáll a jogos önvédelem.Mivel ez külterületen a világ végén történt így nem számított garázdaságnak-fel mentettek. Viszont a rendőrségi fegyszerszakos embere(nagyon jófej volt) világosan elmagyarázta-megmutatta a törvényben,hogy nem lehet gumira töltve kivinni az udvarodból.
Azt meg kell jegyezzem eléggé szép kis 8 napon belül gyógyuló sebeket tud ejteni kb 2 m-ről.
Nem fogok képeket feltölteni,mert törölnék.
--
A déli határon lakok,és pont a házamnál ment nagyban a migránsok autóba pakolása. Erről rengeteg videóm is van. Egy ember csempésszel keveredtem vitába a kapun kívül,aztán nekem ugrott,az első lövés után nyúlt az autóba "fegyvernek"látszó tárgyért. Na azt nem kellett volna neki,mert megkapta a maradékot is.Mindez látszik a felvételen,mert pont a kamera fókuszában történt.
Aztán szóltam a rendőröknek mi a helyzet. Inkább én szóltam,mint esetleg közben odaér egy járőr (naponta kb 20-szor mentek el előttünk mégis volt hogy 10+ autó pakolt meg 24 óra alatt,egyszerűen kevesen voltak.)Akik kijöttek ismertek nem volt semmi bilincs meg ilyesmi. Megnézték a felvételt,foglalták amit kell,bevittek,rabosítottak,jegyzőkönyv,aztán ennyi. Később kb egy hónap múlva jött a megszüntető határozat és vissza adták amit lefoglaltak.
Ha ez idegen rendőrökkel folyik le akkor azért szerintem "durvább" lett volna a hozzá állásuk.Igaz a végeredmény ugyanaz lett volna akkor is.
Viszont ha nem tudod bizonyítani a jogos önvédelmet,akkor simán elítélnek garázdaságért.Ha meg 8 napon túl gyógyulónak ítélik meg a sebeket akkor szívás.
Annyit azért "hozott" az eset,hogy elkerülik azóta a ház környékét a nem oda valók. Úgyhogy még akkor is megérte volna ha befigyel a garázdaság.
Már nem emlékszem pontosan,januárban történt. A lényeg,hogy gumira töltve nem viheted ki a kapun,külön a kedvemért magyarázta el a fegyverekkel foglakozó rendőr,szerettem volna viselésit gumira töltve de lehetetlen.
A muszály nagy úr,történt itt ettől lég sok komolyabb is sajnos.Tudnék olyan dolgokat mesélni,hogy elsápadnátok de ez a része sajnos valamiért nem nyilvános,a rendőrség minden kirívó esetet letagad."
Amik nálam lennének azok biztosan nem bírnák a tárolást..........mert el lennének lőve