Fórum szabályzat

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan

Lezárt
Avatar
Chuck Norris
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 778
Csatlakozott: 2018.06.06. 13:15
Tartózkodási hely: Texas, USA

Fórum szabályzat

Hozzászólás Szerző: Chuck Norris »

Adatvédelmi irányelvek

A Felhasználók regisztrációhoz szükséges adatait bizalmasan kezeljük, és az erre jogosult hatóságokon kívül senkinek nem adjuk át. A fórum rendszerében történő regisztrációval Ön kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az email címét, IP címét, a fórum szoftveren belüli személyes adatait, valamint az internetezésre használt eszközének jellemzőit az Amerikai Egyesült Államok területén található tárhely-szolgáltató szerverein tárolják.

Felhasználók adatainak törlése

A GDPR szabályoknak megfelelve.
A felhasználók végleges kitiltását követően az adataikat 8 évig megőrizzük, és azokat a teljes kizáráshoz felhasználjuk.

Felelősségek

A fórumon megjelent tartalom valódiságát a fegyverforum.com üzemeltetői nem ellenőrzik. Éppen ezért az üzemeltetők a fórumon elhelyezett tartalmakért nem vállalnak felelősséget.

A jogsértő tartalmakat – amint azokról tudomást szerzünk – eltávolítjuk, valamint amennyiben az szükséges, az illetékes hatóságokat is értesítjük a jogsértésről.

A hozzászóló bejegyzése elküldésével lemond valamennyi, szerzői joggal kapcsolatos vagyoni jogáról. A fórumon olvasható tartalmak másodközlése a fegyverforum.com forrás feltüntetésével lehetséges.

Nem vállaljuk a felelősséget a fórumokon a felhasználók által esetlegesen elhelyezett károkozók (rosszindulatú kódok, vírusok, stb) miatti károkért, valamint a fórum rendszereit ért rosszindulatú informatikai támadás esetén bekövetkezett adatvesztésért.

Hozzászólások és privát üzenetek

Maximális feltölthető képméret: 10 MB

Képek maximális száma egy hozzászólásban: 10 db

A felhasználóknak a hozzászólások beküldését követően 30 percük van a hozzászólás szerkesztésére, ezt követően már csak törölni lehet az elküldésétől számított 60 percig.

Privát üzeneteket a fórum felületén nyilvánosan megosztani tilos. A privát üzenetek fogadását a Felhasználó kérésére a moderátor letilthatja.

Hirdetések

Az illegális kereskedelmet, átveréseket, csalásokat nem tűrjük meg az oldalon.

A fórum felületén magánszemélyek apróhirdetéseire kizárólag az Adás-vétel topikban van lehetőség. A topik regisztráció után mindenki számára használható.

Az adás-vétel topikban hirdetni kizárólag ár és a hirdetett áruról készült elfogadható minőségű fénykép közzétételével lehet. A sikeres adás-vételt az eladónak jeleznie kell.

Kereskedelmi célú hirdetésre (reklám) kizárólag a vonatkozó szakmai topikban-topikokban, csak kereskedőként, gyártóként, vagy kézművesként regisztrált felhasználók számára van lehetőség (piros nicknév jelzi).

Mindenkire vonatkozik, hogy ugyanazt a hirdetést változtatás nélkül nem tehetik közzé ugyan abban a topikban 100 hozzászóláson, vagy egy héten belül újra.

Árképzés során egy vevő által továbbadott eszköz akkor sem számít újnak, ha csak "egy tár ment ki belőle, amúgy a fiókban állt". A keveset használt fegyver nem "új", maximum új állapotú. Az árképzés során ezt kérjük figyelembe venni. Az irányadó hirdetési ár a hirdetéskor jellemző kisker ár -20%-a, de semmiképpen nem lehet több, mint a bolti ár! A kiegészítőket célszerű külön számolni, amennyiben csak egyben eladó az áru, ezt kérjük egyértelműen jelezni.

A túlárazott, vagy alulárazott termékek esetében a felhasználók jelezhetik ezt, sőt ez kifejezetten kívánatos. Az eladó ezt köteles eltűrni (kivéve a nyíltan sértő, alpári módon megfogalmazott véleményeket).

A fórumban magánszemélyeknek kereskedelmi jellegű adás-vétel tilos. Ha egy új tag a Fegyverfórumba történt regisztrációt követően érdemi mennyiségű és érdemi tartalmú hozzászólást nem tesz a szaktopicokban és kizárólag az adás-vételben szól hozzá, az Adás-Vétel topikhoz hozzáférését korlátozzuk vagy a felhasználót letiltjuk. Az érdemi mennyiség és minőség, és a korlátozás vagy tiltás megítélése a moderátorok döntési jogkörébe tartozik.
Az ilyen, feltételezhetően üzletszerűen fegyverekkel kereskedő felhasználók tevékenységét több szempont alapján részletesen megvizsgáljuk. Amennyiben arra lehet következtetni hogy a regisztrált felhasználó jogellenesen magánszemélyként fegyverekkel engedély nélküli kereskedelmi jellegű tevékenységet folytat, akkor erről értesítjük a NAV-ot valamint a nyomozó hatóságot, és átadjuk részükre az adataikat valamint az IP címüket.

Rangok

A fegyverforum.com indulását követően az ezt megelőző Nethirlap fórumon is regisztrált (régi) felhasználók, valamint kereskedők, a fórumon eltöltött időt jelző rangot viselhetnek. Egyedi elbírálás alapján egyéb rangokat is ki lehet osztani.

Moderációs alapelvek

A fegyverforum.com fórumai moderáltak. A moderáció szubjektív, azonban vannak általános jellegű szabályok.

A fórumon tiltott mindenfajta jogszabály ellenes hozzászólás, vagy erre való felbujtás!

A fórumon történt beszélgetések során nem oszthatók meg természetes személyekre vonatkozó személyes adatok.

Az érintett felhasználó hozzájárulása nélkül bármilyen valós személy személyes adatának fórumon való közzététele (pl. egy felhasználó nick név mögött lévő valódi neve, fényképe, vagy címe) szigorúan tilos.

Politikával kapcsolatos kérdések megvitatása korlátozott. Jellemzően a belföldi vagy külföldi napi politikai események, egyéb jellegű, nem fegyvertartáshoz, vagy annak szabályozásához kapcsolódó megvitatása a fórumon tiltott.

Tilos a kegyeletsértés, a nemzetek nemzeti jelképeinek szidalmazása, gyalázása, a gyűlöletkeltés, a fórum technikai rombolása, a fórum tartalmi rombolása (a folyamatos fórumozást feltűnően és szándékosan akadályozó agresszív vagy offtopik hozzászólások), a flood, más felhasználókhoz hasonló nick névvel, sértő vagy gyűlöletkeltő névvel, illetve egyszerre több nick névvel regisztrálni.

Más nick nevének feltörése és/vagy illetéktelenként használata, végleges kitiltással jár. Amennyiben azt észleli, hogy valaki az Ön neve alatt ír fórumainkon, jelezze ezt a fegyverforum@fegyverforum.com címen!

A moderátorok a nem a témacsoport tartalmának megfelelő fórumon nyitott témákat (topik), áthelyezik a megfelelő helyre, valamint a hasonló tartalommal nyitott témákat összevonhatják. Az offtopik hozzászólásokat áthelyezhetik a megfelelő topikba.

Kitiltás

A kitiltások lehetnek 30 perces, 60 perces, 1 napos, 3 napos, 7 napos, 1 hónapos, 3 hónapos, és végleges kitiltások. Végleges kitiltáshoz minden esetben legalább 2 moderátor közös döntése szükséges.

Külső hirdetési oldal tartalmának linkelése:
- Külső hirdetési felület hirdetését kizárólag az adás-vétel topikba lehet belinkelni, hirdetés szövegét bemásolni tilos.
- A hirdetés linkelésének célja csak az lehet, hogy a fórum tagjainak figyelmét valamilyen előnyös vételre felhívja.
- Más hirdetést linkelni csak a fórumon érdemi hozzászólás-számmal rendelkező tag tehet, és azt is ésszerű gyakorisággal. Ezek megítélése a
moderátorok feladata.
- A linkelt hirdetés nem sértheti a fórum szabályzat egy pontját sem.

Külső fórumok posztjainak belinkelése:
- Külső fórum posztjait kizárólag a megfelelő szaktopikba lehet belinkelni, más fórum posztját bemásolni nem lehet.
- A linkelés kizárólagos célja az lehet, hogy valamilyen érdekes témát ezen a fórumon megvitassunk, tovább tárgyaljunk.
- Más fórum posztjait linkelni csak a fórumon érdemi hozzászólás-számmal rendelkező tag tehet, és azt is ésszerű gyakorisággal. Ezek megítélése
a moderátorok feladata.
- A linkelt téma nem sértheti a fórum szabályzat egy pontját sem.

Nem halálos fegyverek teljesítményének növelése (tuning):
A fórumon a muzeális gumilövedékes, valamint a gumilövedék kilövésére is alkalmas gáz-riasztó fegyverek teljesítményének növelésével, "tuningolásával" kapcsolatos posztok közzététele az alábbiak betartásával lehetséges:
- A gyártói ajánlástól eltérő töltények- és lövedékek használata, a tuningolások teszteredményeinek közzététele elsődlegesen az erre kijelölt
topikban történik.
- Az ilyen beszélgetések csak a szabadon tartható nem-halálos fegyverekről szólhatnak.
- Minden tuningolással kapcsolatos hozzászólás végére kötelező közzétenni az alábbi figyelmeztetést, félkövér és piros betűkkel. A kötelező rész
elmaradása esetén a hozzászólást töröljük.

"FIGYELEM!!! Az ebben a topikban leírtak kipróbálása a gyakorlatban a fegyver azonnali garanciavesztésével-, súlyos személyi sérüléssel-, anyagi kárral-, másnak történő sérülés okozása esetén büntetőjogi felelősségre vonással is járhat! A topikban leírtak kipróbálásáért se a hozzászólók, sem a fórum üzemeltetői nem vállalnak semmiféle felelősséget!"Fegyverforum szabályok.jpg
Fegyverforum szabályok.jpg (157.4 KiB) Megtekintve 15673 alkalommal
Minden Star Wars filmben főszerepet játszottam.
Én voltam az erő.
Lezárt