Szia,
Az baj, mert .45LC-nel kisebbet nem lehet konvertalni .22-esre.
Ugy tunik, egyszeruen tul kicsi a .357-es huvely, hogy a .22-es pereme kozepre keruljun.
Bel
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
Szia,
Nem is kell rá, az enyémben van tárbiztosító. Ha benne van a tár a csőben lévő lőszert nem lehetne hüvelyvonóval kihúzni mert elakadna, nincs elég hely csak a hüvelynek.
A Lothar Walther nem így gondolta:-)), hiszen ütőszeg-áttételes adapterhüvellyel volt nekik .22 LR/.38 Spec (.357 Mag) átalakítószettjük.bel írta: ↑2023.03.14. 09:40 Szia,
Az baj, mert .45LC-nel kisebbet nem lehet konvertalni .22-esre.
Ugy tunik, egyszeruen tul kicsi a .357-es huvely, hogy a .22-es pereme kozepre keruljun.
Bel
Felnyitható csövű cuccnál nem is nagyon működne a hüvelyvonó. Nem lehetne felnyitni a csövet, ha van benne lőszer.
A bolgárok is gyártottak .22LR konverziós szettet Makarov PM-hez:gvass1 írta: ↑2023.03.14. 10:13 A Lothar Walther nem így gondolta:-)), hiszen ütőszeg-áttételes adapterhüvellyel volt nekik .22 LR/.38 Spec (.357 Mag) átalakítószettjük.
https://www.legacy-collectibles.com/081921-40.html
lw 38 to 22.jpg
Sokáig én is így gondoltam, aztán rátaláltam a 7,65 mm Browning kaliberű Manufrance Le Français pisztolyra:
Praktikus megoldás, de nem gyilkolta meg az ütőszeget?gvass1 írta: ↑2023.03.14. 10:13 A Lothar Walther nem így gondolta:-)), hiszen ütőszeg-áttételes adapterhüvellyel volt nekik .22 LR/.38 Spec (.357 Mag) átalakítószettjük.
https://www.legacy-collectibles.com/081921-40.html
lw 38 to 22.jpg
ilyen rövid betétcsővel nem biztos, hogy sok értelme van
Viszont ott új szánt is kapott a fegyver, vagyis nem volt probléma a peremgyújtással. Kvázi mintha egy új fegyver lenne, csak a tok maradt azonos.WildBear23 írta: ↑2023.03.14. 10:37 A bolgárok is gyártottak .22LR konverziós szettet Makarov PM-hez:
https://www.makarov.com/Mak22con/mak22con.htm
Jaja, igaz!Kojak írta: ↑2023.03.15. 22:48 Viszont ott új szánt is kapott a fegyver, vagyis nem volt probléma a peremgyújtással. Kvázi mintha egy új fegyver lenne, csak a tok maradt azonos.
Alapból a Rhino-ról volt szó, ahol - revolver révén - a központi gyújtású ütőszeghez kellene egy .22 LR átalakító készlet.
Hm. Single Action, hosszú csövű Judge. Érdekes.gvass1 írta: ↑2023.03.16. 06:40 'réteskedvelők előnyben: .410-es sörétes revolver a Magnum Research-tól
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/410-es- ... earch-tol/
Hivatalból örülök minden új fegyvernek, de… Mi volt a kérdés, amire nem a Taurus Judge-fegyvercsalád a válasz?
gvass1 írta: ↑2023.03.23. 06:56 Drága az autentikus lőszer? Akkor itt megfejtés: Remington M1875 Outlaw 9 mm Luger kaliberben
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/remingt ... aliberben/
Francia THV (Trev Haute Vitesse azaz nagyon nagy sebességű) lőszer. A Societe des munitions Francaise (S.F.M.) gyártja.
KösziWildBear23 írta: ↑2023.03.25. 14:27 Francia THV (Trev Haute Vitesse azaz nagyon nagy sebességű) lőszer. A Societe des munitions Francaise (S.F.M.) gyártja.
A THV?
Érdekes. Teszt lesz róla? Inkább az érdekelne hogy a sütés mennyire megbízható és pontos így, hosszú távon? Több alkatrész, plusz hibalehetőség.gvass1 írta: ↑2023.03.26. 08:05 Itthon is elérhető: új PCC-konverziós szett GLOCKokhoz! Recover Tactical P-IX+
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/itthon- ... ical-p-ix/
Persze, lesz róla teszt/videó. De itt pont a lényeg, h a fegyverhez hozzá sem nyúlsz lövés közben, full körbe van zárva. Maga a keret meg ilyen rendes géppisztolyszerű feeling.TotoHU írta: ↑2023.03.26. 09:12 Érdekes. Teszt lesz róla? Inkább az érdekelne hogy a sütés mennyire megbízható és pontos így, hosszú távon? Több alkatrész, plusz hibalehetőség.
A másik a stabilitás, a többi szetthez képest mennyire lötyög benne a fegyver?
Eddig az tartott vissza az ilyesmiktől hogy mindig volt valahol legalább egy amcsi videó ahol a tesztelő szerint ha minimális mértékű lötyögés is, de tapasztalható volt.
Első kérdésem magyarisztáni viszonyainkból kiindulva az lett volna, hogy milyen gázpisztoly illik bele, de a cikk alján láttam, hogy gondoltál erre isgvass1 írta: ↑2023.03.26. 08:05 Itthon is elérhető: új PCC-konverziós szett GLOCKokhoz! Recover Tactical P-IX+
A nálam okosabbak - akik értenek is hozzá - mindig kihangsúlyozzák, hogy golyós fegyvernél nagymértékben tudsz alkalmazkodni a fegyver adottságaihoz (túl hosszú tusa, túl rövid, nem esik kézre, nem jó a súlyelosztás - és mégis lehet vele jókat lőni), de kapáslövésekhez használt sörétesnél pedig ne igazán. Vagy kézre áll, vagy nem. Ha nem ösztönös vele a célra tartás, akkor mellé fogsz lőni sokat. Ki kell próbálni - olyan, mint a cipő.tvsmaci írta: ↑2023.03.28. 21:31 Sörétes fegyver vásárlás előtt állok, főként koronglövészetre.
Mindenképpen bock puskát szeretnék, cserélhető szűkítéssel.
Van bármilyen ökölszabály például csőhosszt illetően?
Hiába próbáltam keresgélni, google nem nagyon volt a barátom.
Vagy ez egy nagyon összetett téma és nincsenek rá univerzális válaszok?
viszont a koronglövész sokkal többet lő, mint egy átlag vadász --> nagyobb a cső igénybevétele --> több anyag kell bele, hogy ne menjen tönkre túl hamar --> nehezebb lesz
Mire szeretnéd használni? (Korong, ok, de skeet, trap, vagy sporitng?)tvsmaci írta: ↑2023.03.28. 21:31 Sörétes fegyver vásárlás előtt állok, főként koronglövészetre.
Utólag jutnak még eszembe dolgok:tvsmaci írta: ↑2023.03.28. 21:31 Sörétes fegyver vásárlás előtt állok, főként koronglövészetre.
Az nem egy rossz fegyver.
Sparrow írta: ↑2023.03.29. 08:53 Mire szeretnéd használni? (Korong, ok, de skeet, trap, vagy sporitng?)
Az jó, hogy mindenképp bock, és cserélhető szűkítés, mert egyébként csak hátrányból indulsz (a duplával nem igazán tudsz jól célozni a korongokra, a fix szűkítés meg lekorlátozza a lehetőségeid). Mindazonáltal ha nem a végleteket lövöd naponta felváltva (skeet vs trap) akkor egy idő után érdemes beállni egy adott szűkítésre egy adott lőszerrel (amit szeret a puska), és nem cserélgetni.
Skeet: inkább rövidebb cső (65-71), max negyedes szűkítéssel (de inkább cilnder-skeet).
Trap: inkább hosszabb cső (76-81), minimum feles szűkítéssel (de inkább 3/4-full)
Sporting/vegyes korong: valahol középen, mondjuk 76 cm, feles szűkítés.
Ezek az ökölszabályok.
Puska tartása: skeet és vadász korongok esetén nem indíthatsz vállból, ezért ott az állítható tus néha csak hátrány (mert nem sima, lekerekítettek az élek, aztán ha azzal vágod arcba magad, az tud fájdalmas lenni), de persze egy direkt a te anatómiádhoz faragott tus az megduplázza a puska árát .
Trap és gyorsított korongvadászat esetén indíthatsz vállból is, ott az állítható tus jobban jön (szerintem, de láttam már skeet puskán is állítható tust… egyéne válogatja). Én azért állítható tus párti vagyok, mert 10-20%-os plusz találati arányt lehet elérni vele (mert a legtöbb puskatus átlagemberre van méretezve, aztán ha pont nem jó a te anatómiádhoz, akkor inkább lehessen állítani… legalábbis nekem ez jött be).
A trap puskák tusa inkább vízszintes, kicsi az ejtése a csőtengelyhez képest, a legnagyobb drop a vadászpuskák esetében van. Ha nem állítható a tus, és nincs ejtés, akkor lehet, hogy a te anatómiáddal rá fogsz látni a csősínre. (Ha meg nagy, akkor lehet, hogy nem látod a célgömböt se…)
Trap esetén sokan lebegtetve céloznak, (rálátnak a csősínre, a korong lebeg a célgömb felett). A vadászok meg esküdnek arra, hogy egy ceruzányit látni is kell a csősínből, mert hát a madarat se takarod ki…. De az igazság az, hogy a csősínt nem szabad látni, akkor a sörétraj megoszlása (POI) mindig fix marad a teljes (értelmezhető) röppályán. Ha rálátsz a csősínre, akkor magas lesz a lövés, és igazából minél távolabbi a cél, annál magasabb (de mondom, pl trap esetén ez azon a 40-60 méteren nekik még pont jól is jön). Illetve ha a cső nem 50-50%-ban szórja a sörétet, hanem mondjuk eleve 60-40%-ban fölfelé, akkor meg kell tanulni úgy célozni vele. Én hajlamos vagyok elemelni a fejem, olyankor mindig magas lesz a lövés, szóval ezért nekem az jött be, ha nem látok semmit a csősínből, csak a célgömböt. Aztán a legtöbb korongot átmeszelve lövöm, nem kell lebegtetni. Az én csöveim 60-40-et lőnek kb, de érdemes vásárlás után lőlapra lőni sörétet, és elemezni a mintát.
Mégegy ökölszabály: a puskát a boltban egy tükör előtt fel kell próbálni, szembeállsz a tükörrel, célzol, és ha a két szemedet összekötő vonal vízszintes, a két egymás alatti cső függöleges, és a kettő tökéletesen derékszögben van, akkor már kezd jó lenni a tus. Oldalról a lövő kezed hüvelykujja és az orrod között kb 2-3 ujjnyi táv legyen (ha több vagy kevesebb, akkor tusagumit kell faragni). De ha az is jó, akkor a tus elvileg már jó (feltéve, hogy a válladba fogtad be, és nem a felkarodba, mint sok kezdő teszi). Ettől persze bonyolultabb egy jó tus minden paraméterét megnézni (tusagumi szöge, tus elhajlás szöge, tenyérdudor mérete, stb…) de kezdetnek ennyi is elég a jó lövéshez. (Meg az, hogy otthon tükör előtt naponta többször felvedd vállba a puskát… kb ez a száraz edzés… aztán ha 100-ból 100-szor ugyanúgy veszed fel ugyanoda, becsukott szemmel is, és mikor kinyitod a szemed pont úgy áll ahogy akartad, és pont azt látod amit kell, akkor lesz igazán jó a lövés, akkor szoktad meg igazán a tust)
Súly: ha vadászni is akarsz vele néha, akkor könnyű legyen (2.5 kg), mert utálni fogod cipelni, és veszel inkább egy másik puskát is . A skeet dupláknál is jól jön, hogy kicsit könnyebb, mert a nehéz (és hosszú) cső lendítve nehezen áll meg, lekésel a dupláról. A trap esetén meg az a jó, ha nehéz, nem lendíted túl, és a duplázás esetén célon marad. Ott majdnem 4kg már a súly. A kettő között egy 3.5kg az kb sporting puska. Az eloszlása alapból akkor jó, ha a baszkülnél meg tudod tartani egy ujjal a puskát, mint egy kétkarú mérleget. Aztán a rugdosósabb lőszerhez van aki inkább orrnehézzé teszi, hogy ne emelkedjen el, de ez is egy külön műfaj (van aki meg inkább tusnehézzé teszi, mert nem szeret duplázni, cserébe meg kisebb a visszarugás, és nem veri szét annyira az arcot).
Juteszembe: csősín. Traphoz (bár inkább duplatraphoz) magas csősín szokás, hogy ráláss a puska melletti második korongra is. Skeet-re meg csak zavaró, amikor lendíted a puskát. Alapvetően nem kell magas csősín a koronglövészethez, de pl nekem egy félmagas van, és nagyon megszerettem, mert ezáltal lejjebb került a cső, és még magasabbra tudtam emelni az állítható tust (mint mondtam hajlamos voltam elemelni a fejem, de így már kevésbbé teszem meg). Vannak olyan (jellemzően drágább) puskák, ahol a csősín is állítható, ezáltal a POI-t nagyon szépen tudod állítgatni magadnak.
Ezek után ha megmondod mennyit szánsz rá, tudok típust is ajánlani.
+1
Kicsit áthozom ide, mert túlmutat a lőszerújratöltésen.
+1gvass1 írta: ↑2023.04.01. 09:22 Kicsit áthozom ide, mert túlmutat a lőszerújratöltésen.
A hátrarúgásérzet nem szűkíthető le csak számszerűen a lőszer generálta impulzusok összehasonlítására.
Nagyon fontos emellett magának a fegyvernek az ergonómiai kialakítása, hiszen például egy válltámasz-csőtengely távolság/bezárt szög két amúgy tökegyforma tömegű fegyvernél is eltérő hátrarúgásérzetet okoz.
De akár egy eltérő markolat is nagyon más érzetet okozhat.
Ugyancsak fontos a fegyver belső működési elve, a benne levő mozgó tömegek, rugóerők ugyanúgy hatással vannak a hátrarúgásérzetre, lásd a short stroke működésű gépkarabélyok szinte mindig szoftabb hátrarúgást produkálnak, mint a nagyobb mozgó zártömegű long-stroke modellek (Kalasnyikov vs. Vz.58), még kb. azonos csőhossz és fegyvertömeg mellett is.
A legdurvábban kijövő példa az elrendezés és hatrarúgásérzet viszonyára az, hogy a 9 mm Luger Korth Sky Marshall-lal nem volt túl jó lőni, nagyon nagy a hátrarúgásérzet, míg a .357 Magnum Chiappa Rhinoval meg a jóval erősebb lőszer is mennyire könnyen uralható lesz.
Gratulálok, szép!Petya357 írta: ↑2023.04.02. 01:08 Ma (.. tegnap ) Üllőn egészen jól ment a GyP, több egyéni csúcsot is lőttem:
KKPI Nyílt ir 170
A065C69D-9D91-416E-A8F8-837FEAB83E41.jpeg
NKPI Nyílt ir 169
562DAA6D-69AC-42F7-9687-870D043A3742.jpeg
KKPU Opt ir 172
E6363AA4-6FCC-4146-9B76-65E9D2C4FE82.jpeg
Mind a háromból meglett a Mester, örülök nagyon
Érdekesség 1:
- ezek egyike sem volt elég az aranyhoz - csak részeredményeket láttam, de olyan erős volt a mezőny, hogy 180–akat is lőttek a népek, talán ha felférek a dobogóra, max 1-2 kategóriában, és még ez sem biztos (amikor hazamentem, puskából volt 5 jobb eredmény)
Érdekesség 2
- a nagykaliberű pisztolyt szokatlan pódon gyári CZ 75 SP01 Shadow 1-gyel lőttem - így, nem-lyukasztógép öntöltővel sokkal jobb lett, mint valaha mertem volna remélni. Pedig a Shadow sokminden, csak nem klasszikus pontlövő fegyver. A lőszer sima fehérdobozos 124 graines FNJ Ruag - a fórumon korábban kérdés volt h mennyire pontos - szerintem ezzel sincs gond, ha 15 méteren összeérnek a találatok
+1sama írta: ↑2023.04.02. 12:18 Ezt pártfogásba venném szívesen:https://www.youtube.com/watch?v=mxRv_Hcqar0
+1
qqriq írta: ↑2023.04.04. 12:11 nem vagyok vadasz, nem is akarok vadaszni, sportfegyveren sem fogom hasznalni.
viszont a nemzetkozi helyzetre valo tekintettel elferne a szekrenybe egy ejjellato optika, enni nem ker, ejszakai arsoft jatekon is jol jon majd.
nulla tapasztalatom van ejjellatok tekinteteben, kerdesem az lenne melyiket celszerubb megvenni?
egy pard nv007v tavcsore szerelhetot vagy egy yukon sightline n475s-t?
TurboP írta: ↑2023.04.04. 12:54 Attól függ mennyit szeretnél rászánni.
A pard nem lát elég messze, és mögétét, vagyis kényelmetlen vele lőni.
A sightline egy jó választás lenne, két hátránya van: nagyon gyorsan meríti az elemeket, és dögnehéz. több mint 1 kg.
A helyedben éjellátóban akkor inkább már egy digisight (ugyanaz mint sightline, csak nem yukon hanem pulsar néven), de sokkal könyebb, és jobban bírja az akksi.
Láttam "élőben" a cukiban Sajnos az Alfa MG040 nem passzol belegvass1 írta: ↑2023.03.26. 08:05 Itthon is elérhető: új PCC-konverziós szett GLOCKokhoz! Recover Tactical P-IX+
Egy kis dremelezéssel minden is megoldható
Ez elvileg van nekik készleten is:WildBear23 írta: ↑2023.04.06. 06:57 Sziasztok!
Keresek 9x19 kaliberben Golden Saber, vagy más, jól expandáló lőszert. Tud valaki ilyet? Budapesti fegyverboltban.
Köszi.
letöltés.jpeg
Köszi!gvass1 írta: ↑2023.04.06. 07:11 Ez elvileg van nekik készleten is:
https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... 5_8440/380'
Szerintem a gipszkartonon simán át fog menni.WildBear23 írta: ↑2023.04.06. 08:52 Köszi!
Ez jól expandál?
Könnyűszerkezetes házban kellene, esetleges orktámadás esetére.
https://xdm.hu/norma_mhp_9x19_2_469WildBear23 írta: ↑2023.04.06. 06:57 Sziasztok!
Keresek 9x19 kaliberben Golden Saber, vagy más, jól expandáló lőszert. Tud valaki ilyet? Budapesti fegyverboltban.
Köszi.
letöltés.jpeg
10-12,5 mm-es gipszkartonon egy 12 mm-es gumilövedék 50-60 joule-lal is átmegy már.WildBear23 írta: ↑2023.04.06. 08:52 Köszi!
Ez jól expandál?
Könnyűszerkezetes házban kellene, esetleges orktámadás esetére.
Jaja, azért írtam, hogy az orkon ne menjen át.
Ha a mérődobozba befér a pisztoly felszerelt csősúllyal (300mm x 150mm x 50mm), az irányzóvonalat nem emeli 220mm fölé, és a fegyver súlya max 1400g, akkor szerintem bármilyen lehet.AndyA írta: ↑2023.04.06. 11:01 Végigböngésztem a versenyszabályzatot, de külön nem találtam kitételt arra nézve, hogy a csősúly mekkora lehet 25 m sportpisztoly ill. központi gyújtású versenyszám esetén. Annyit találtam csak, hogy a súlyokkal együtt bele kell férjen a maximális megengedettbe.
Jól látom, vagy valamit benéztem?
Na igen, én is hallottam meséket olyan bíróról, akinek kisebb volt a mérődoboza itt-ott pár milliméterrel, de nem érdekelte, mert abban az időben a legtöbb versenymarkolat az házi volt, és tuti nem ő tévedett… Gondolom akkor dobta ki, mikor valamelyik gyári Pardini se ment beleqqriq írta: ↑2023.04.06. 13:02 merodobozrol jut eszembe, eccer regesreg egy messzimesszi galakszisban, mikor meg lyukasztogepeztem, voltam a feher uton egy nagy versenyen, talan ob volt.
nevezesnel mondja a bacsi hogy tegyem be a fegyvert a dobozba, nem sikerult. kozolte hogy ezzel nem versenyezhetek, menjek hatra ott van gipsz jakab, van nala szerszam fureszeljunk le belole.
gondoltam egy csunyat, lehet mondtam is, aztan hazamentem. kozben gipsz jakabnal sorba alltak a nevezok hogy fureszelhessenek.
rola volt szo
http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/toz-36-nagant/
WildBear23 írta: ↑2023.04.06. 09:44 Jaja, azért írtam, hogy az orkon ne menjen át.
Anno a Golden Sabert próbáltam, az nagyon szépen expandált vizes flakonban, meg beáztatott telefonkönyvben. A Frommerben volt (+ sokféle más is), de most nincs, legalábbis a honlapjukon nemvan.
Frommer honlapja sajnos f.s, telefonálni kell nekik minden esetben.WildBear23 írta: ↑2023.04.06. 09:44 Jaja, azért írtam, hogy az orkon ne menjen át.
Anno a Golden Sabert próbáltam, az nagyon szépen expandált vizes flakonban, meg beáztatott telefonkönyvben. A Frommerben volt (+ sokféle más is), de most nincs, legalábbis a honlapjukon nemvan.
Otthonvédelemre teljesen jó egy HD-22M, nekem is az van hadrendbe állítva.
Próbáltad? Jól expandál?
Rézpaszta lesz valószínűleg!
WildBear23 írta: ↑2023.04.06. 15:21 Próbáltad? Jól expandál?
Ha nem találok Golden Sabert, akkor köszönettel átvennék egy fél dobozzal.
"9mm-esre nem lehet gyúrni"....
WildBear23 írta: ↑2023.04.06. 21:48 "9mm-esre nem lehet gyúrni"....
Ez melyik Hornady?
A Critical Defense?
Nem akarok senkire ujjal mutogatni, ezért inkább a nevét mondom: Nagy Béla BSSz főtitkárunkról van szó. 5-6 éve elhatározták, hogy a jól bevált fa mérődobozt lecserélik valami modernebbre. Állításuk szerint az ISSF-től rendeltek egy szabvány dobozt, bár szerintem csak megbíztak egy helyi lakatost, aki egy alutömbből ujjmaróval kimarta az elvileg (300+1)x(150+1)x50 mm-es szabvány üreget. A doboznak csak két baja volt: 298x147x50 mm-esre sikerült a belső mérete (Hollandi Pali lemérte egy mega-sublerrel), illetve az ujjmaró miatt a sarkoknak 5-10 mm körüli rádiusza maradt. Ez utóbbi miatt a gyárilag amúgy is kicentizett GSP markolat-sarkok, illetve a cső végére kitolt céltüskék már nem passzoltak a dobozba.Sparrow írta: ↑2023.04.06. 13:51 Na igen, én is hallottam meséket olyan bíróról, akinek kisebb volt a mérődoboza itt-ott pár milliméterrel, de nem érdekelte, mert abban az időben a legtöbb versenymarkolat az házi volt, és tuti nem ő tévedett… Gondolom akkor dobta ki, mikor valamelyik gyári Pardini se ment bele
Szia!Chronicus Magnumitis írta: ↑2023.04.07. 12:22 Nem akarok senkire ujjal mutogatni, ezért inkább a nevét mondom: Nagy Béla BSSz főtitkárunkról van szó. 5-6 éve elhatározták, hogy a jól bevált fa mérődobozt lecserélik valami modernebbre. Állításuk szerint az ISSF-től rendeltek egy szabvány dobozt, bár szerintem csak megbíztak egy helyi lakatost, aki egy alutömbből ujjmaróval kimarta az elvileg (300+1)x(150+1)x50 mm-es szabvány üreget. A doboznak csak két baja volt: 298x147x50 mm-esre sikerült a belső mérete (Hollandi Pali lemérte egy mega-sublerrel), illetve az ujjmaró miatt a sarkoknak 5-10 mm körüli rádiusza maradt. Ez utóbbi miatt a gyárilag amúgy is kicentizett GSP markolat-sarkok, illetve a cső végére kitolt céltüskék már nem passzoltak a dobozba.
A szombati kiskal napon emiatt elég feszélyezett volt a hangulat. Bélánkat persze nem izgatta, hogy a tizedik full gyári GSP és Pardini sem megy bele, az egyetlen reakciója az volt, hogy "persze, gyári... láttunk mi már ilyet..." Azt hiszem, itt kezdtem el üvölteni vele.
Telefonon letöltöttem az angol ISSF szabálykönyvet, és a helyzethez mérten barátságos hangon megkértem a vezetőbírót, Győrik Attilát, hogy mutassa meg a doboz sarkait, merthogy a szabályzat "rectangular" üreget ír elő, annak pedig sarkai kell, hogy legyenek. Attila ugyan szigorú, és néha elég undok is, viszont a logikát megértette. Na ekkor dobták ki a dobozt. Vasárnap, a nagykal napon már visszahozták a jó öreg lötyögős fadobozt.
(Off: bocsi a pikírt hangnemért, egy hete 3 órákat alszom két részletben, most ennyire telik)
"utolsó kv. 15 mm-en"gvass1 írta: ↑2023.04.08. 06:30 Divattrendek: Koptatott farmer, koptatott DESSZERTSAS! Magnum Research Viking L5 Desert Eagle
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/magnum- ... ert-eagle/
a b és v egymás mellett van a billentyűzeten, úgy könnyű.
Höhöhöhö... Már látom magam előtt Bélánkat egy Fekete Párduc-mémbe illesztve, hárító mozdulattal: "ez itt nem szokás".