aksurv írta: ↑2023.01.25. 12:33
A fizika az fizika.
A snubby már +p tolténnyel is nehezen uralható, de már a normál fmj 0.38 al is érezhető a különbség a wadcutterhez képest.
Amelyik lőszerrel nem tudsz 10 méteren, 10 centiméteres szórást lőni, normál tempóban, az a lőszer nem a barátod.
Ráadasul eséllyel hogy nem igazán fog ebből a csőhosszbol a HPloszer HPkent viselkedni lásd a black mamba a kutyakonzenzerven.
Ezért használnak sokan ezekben a fegyverekben wadcuttert. ami meglepően jó hatásfokú ebben a csőhoszban, de olvastam olyat is, hogy régebben voltak amerikai rendőrök akik "benne felejtették" a teljes méretű szolgálati revolvereikben a szabvány szolgálati tiszta ólom "black widowmakernek" becézett lőszerek helyett.
Ne terelj!
1. A Black mamba nem JHP, félméteres csőből sem.
2. Az, hogy ki mit tud uralni, az nagyban egyénfüggő. Én speciel csak korlátozottan tudom uralni a Ti-Sc .357 Magnumokat, mert 50 lövésnél kevesebbtől vérzik a kezem, fáj a csuklóm. De egy 2" körüli full acél snubbiet meg már könnyedén tudok uralni, 5-lövetűt is, 6-lövetűt meg pláne. YMMV.
3. A 40+ évvel ezelőtt revolvert viselt amerikai rendőrök sztorijai helyett a már évek óta kapható, kifejezetten rövid csőhöz optimalizált effektíven expandáló lőszerekkel kéne foglalkozni 2023-ban.
(Bár itthon az egész full irreleváns, ugye.)
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.