Oh jaj!

Moderators: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Mondjuk néha azért kinyílik az ember zsebében a bicska, amilyen bánásmód van olykor-olykor az egészségügyben..Kontrolle13 wrote: ↑2022.07.28. 18:22 https://www.blikk.hu/aktualis/krimi/hon ... Id=k7nprpv
Mi a fsz van? Újjabban az orvosok a célközönség?
Itt Ignorálom magam! Azért valobban sokkal jobb ha a támadó gázriogatóval támad, mint ha késsel![]()
nem értem ezt a sok sérelemmel teli eü dolgozót - legyen szó ápolóról, vagy orvosról, senki nem kényszerítette őket arra a pályára, ha utálják az embereket, miért nem mentek éjjeli portásnak, vagy világítótorony-őrnek?
Ezt azért gondold át még egyszer. Segítek a megértésben:
Nincs itt igazán jó válasz, mert ugye ha már onkológia, de bármely más hasonló helyere, azért megyek, mert valami nem jó, fáj, rosszúl vagyok, félek.... Egy kis empátiát, figyelmet, türelmet, segítséget elvárnék... Persze ne általánosítsunk, mert (lehet szerencsém volt eddig) 10 ből 9 szer le a kalappal ellátást és szakértelmet kaptam (hisz élek)peterun wrote: ↑2022.07.29. 00:10 Ezt azért gondold át még egyszer. Segítek a megértésben:
1. Az orvosok az ország legképzettebb emberei. Hat év általános orvostan, öt év szakvizsga. Mit kapnak utána!
2. Onkológia, például. Az onkológusok kezelik, kezelik a beteget, majd a beteg meghal. Ez bizony okoz fásultságot.
2/a Miskolci onkológus este fél hatkor: "Ma elláttam hetven beteget. Ennyit már nem szabad."
Nem mennek se éjjeli portásnak, se világítótorony-őrnek. Ki gyógyítaná a rákos beteget? Ki végezné el a sürgi ellátást? Ki állítaná el az akut bélvérzést?
~Fél milla egy vakbélműtét magánkórházban..Kontrolle13 wrote: ↑2022.07.29. 07:53 Azzal tisztában vagyok, hogy egy vakbélműtét árát az egész életembe fizetett tb nem fedezi![]()
ismét: nem értem ezt a sok sérelemmel teli eü dolgozót - legyen szó ápolóról, vagy orvosról, senki nem kényszerítette őket arra a pályára, ha utálják az embereket, miért nem mentek éjjeli portásnak, vagy világítótorony-őrnek?peterun wrote: ↑2022.07.29. 00:10 Ezt azért gondold át még egyszer. Segítek a megértésben:
1. Az orvosok az ország legképzettebb emberei. Hat év általános orvostan, öt év szakvizsga. Mit kapnak utána!
2. Onkológia, például. Az onkológusok kezelik, kezelik a beteget, majd a beteg meghal. Ez bizony okoz fásultságot.
2/a Miskolci onkológus este fél hatkor: "Ma elláttam hetven beteget. Ennyit már nem szabad."
Nem mennek se éjjeli portásnak, se világítótorony-őrnek. Ki gyógyítaná a rákos beteget? Ki végezné el a sürgi ellátást? Ki állítaná el az akut bélvérzést?
Szia,
Gondolom számodra nem okoz meglepetést, ha azt mondom, hogy mélységesen tisztelem az EÜ dolgozókat. De arról is meg vagyok győződve, hogy több, főleg idős, kiszolgáltatott ember azért adja fel a harcot, mert nem kap pár jó szót a kórházban. Az ember nem csak testből áll, hanem van egy software is, a kettő együtt jár, oda-vissza hat egymásra.
Ahogy egy puzzle minden darabja a kép része, ugyanúgy mindkettőtöknek igaza van.
Szia,
Szia,Fortitu wrote: ↑2022.07.29. 13:35 nem kap pár jó szót a kórházban. Az ember nem csak testből áll, hanem van egy software is, a kettő együtt jár, oda-vissza hat egymásra.
Értem az okokat, hogy miért nem jut idő, energia néha emberként kezelni az embereket, de sajnos akkor is tagadhatatlan, hogy ez létező jelenség.
Ez az OFFba vagy az NH-ba való.laczka wrote: ↑2022.08.03. 09:45 Hirtelen jobb helyet nem találtam, hogy hova rakjam.
3-as villamosos belekötős, verekedős - rosszkor volt rossz helyen szegény lány...
https://www.youtube.com/watch?v=kcblaST7zMk
Kíváncsi lennék a véleményekre, hogy ilyenkor mi a helyes kezelése a szituációnak?
Sajnos ez egy tipikus eset, ahogy gvass is írta direkt a balhét keresték.laczka wrote: ↑2022.08.03. 09:45 Hirtelen jobb helyet nem találtam, hogy hova rakjam.
3-as villamosos belekötős, verekedős - rosszkor volt rossz helyen szegény lány...
Kíváncsi lennék a véleményekre, hogy ilyenkor mi a helyes kezelése a szituációnak?
Szar ez, nyilván a férgek ebben az összeállításban nem egy erősebb paliba kötnek bele. A leszállás olyan helyen, ahol nincs azonnal segítség, csak felhívás volt, hogy kapjatok el. A csajszinak opció lett volna vészfék, járművezető vagy jó karban lévő férfi utastól segítség kérése.laczka wrote: ↑2022.08.03. 09:45 Hirtelen jobb helyet nem találtam, hogy hova rakjam.
Sajnos ez így van, csak magadra számíthatsz
Happy end..laczka wrote: ↑2022.08.03. 09:45 Hirtelen jobb helyet nem találtam, hogy hova rakjam.
Van igazság
Remélem szappant nem adtak az újlenyomat levétel után
Na, az a miniszoknyás magasabban hordta a p......., pisze orrát, mint hogy Te felérjed.
Most arra célzol, hogy törpe vagyok?WildBear23 wrote: ↑2022.08.04. 18:00 Na, az a miniszoknyás magasabban hordta a p......., pisze orrát, mint hogy Te felérjed.![]()
Meg már vagy 20 éve volt, azóta lehet hogy nem mini szoknyát hord hanem hosszú nadrágot.![]()
Gyógyszergyár HR-ese volt, de az analízisre szvsz azt hitte, hogy az egy alternatív szeretkezési forma.
Ingatlanos hölgyekkel szemben vannak még ilyen tapasztalataim.
Nemá.WildBear23 wrote: ↑2022.08.04. 18:28 Törpének túlméretes lennélA csaj orra volt a felhők felett, de képzeletben jól visszarángattam a földre.
![]()
Na, ha megtalálom Hófehérkét, adok neki egy almát, attól vízszintesbe kerül, és lesz egy saját, különbejáratú Hófehérkénk.
Hát ez gyorsan ment.
Nekem az agyonhasznált “természetes alapanyag” olyan, mint a bikának a vörös posztó. Az ópium, a kőolaj, és teszem azt a tehénsz.r is bizonyítottan 100% természetes alapanyagból áll - mégsem használjuk ezt az önvédelmi célú felhasználás melletti érvkéntWildBear23 wrote: ↑2022.08.06. 08:52 …..
"A hazai jogrendszer érdekessége, hogy míg az alapvetően természetes alapanyagokból készülő paprikaspray használatát tiltja, addig egy nyílpuskát bárki nyugodtan megvehet a boltban."
….
Pedig ez jó duma az egységsugarú gyalogparaszt agyának meggyőzésére. A CS nincs jelen a természetben, az OC igen. Ma is ettem.Petya357 wrote: ↑2022.08.06. 18:54 Nekem az agyonhasznált “természetes alapanyag” olyan, mint a bikának a vörös posztó. Az ópium, a kőolaj, és teszem azt a tehénsz.r is bizonyítottan 100% természetes alapanyagból áll - mégsem használjuk ezt az önvédelmi célú felhasználás melletti érvként![]()
Egyébként csak morgolódom - alapvetően egyetértek a szándékkal
+1
Hajjajj ez még mindig nagyon megy, ami nem bio, az háztáji meg kézműves..WildBear23 wrote: ↑2022.08.06. 20:20 +1
Régen csak a tarisznyás bölcsészlányok gerjedtek erre, most már minden "öko", meg "bio", meg "organikus", dupla áron..
Votam disznóvágáson, ahol háztáji, bio, vegyszermentes disznót vágtunk, szerencsére csak kicsit (cca 100kg).
Szerintem azért ez ritka... Sokat vágtunk ( nem csak disznyót) sose volt ilyen....WildBear23 wrote: ↑2022.08.06. 21:19 Votam disznóvágáson, ahol háztáji, bio, vegyszermentes disznót vágtunk, szerencsére csak kicsit (cca 100kg).
Tele volt féreggel az izomzata.. el kellett ásni.
Hát, ilyet még én sem láttam.Kontrolle13 wrote: ↑2022.08.07. 15:50 Szerintem azért ez ritka... Sokat vágtunk ( nem csak disznyót) sose volt ilyen....
A paraszt nem hülye...
Holnap elfogod ugyanott újra. Holott sztem a körbezárt magáterületre behatolás+lopás szabsértési értkére az bűncselekmény.Kojak wrote: ↑2022.08.07. 23:41 A tolvajok egyre pofátlanabbak.
Fényes nappal, dél előtt nem sokkal az egyik általunk őrzött építkezés mozgásérzékelős kameráján tűnt fel egy férfi, aki cseppet sem zavartatva magát besétált a magánterületre, majd kis idő múlva egy háromfázisú hosszabbító kábelt és - hogy ne kelljen a melegben cipelnie - egy kiskocsit próbált ellopni. Sikerült a helyszínen tetten érni, kérdésemre hazudozott (ő csak inni ment be; egy konténerből vette ki az utcában, amit azóta már elvittek, stb.), de a kamerán tisztán látszott, hogy üres kézzel ment be a területre.
Rendőrök, nyomozók hamar kiértek, mivel nem tudták megállapítani a személyazonosságát sem, ezért elő lett állítva. Sajnos csak szabálysértési eljárás indult.![]()
54.jpg
53.jpg
56.jpg
51.jpg
55.jpg
hát..belatibi wrote: ↑2022.08.08. 10:07 Sziasztok! Úgy tudom, hogy Magyarországon is van valami tiltás a katonai jellegű ruházat közterületi viselésére civileknek. Mintha korábban olvastam volna, hogy a németek meg fokozottan allergiásak rá. Van valakinek konkrét tudása erről? (A nemetorszagirol) Mennénk oda nyaralni és egy army ruházati boltból származó rövidnadrág (oliva v. katonai zöld), illetve hűvösebb időre egy divatmárka hosszú ujjú alcaruha mintázatú vékony kabátja is bekerulne a bőröndbe. Köszi ha valaki tud segíteni!
Ée ez miért garázdaság? Miért nem emberölési kísérlet? Éjszaka, csoportosan, előre kitervelten? Nem értem.gvass1 wrote: ↑2022.08.08. 10:54 Napi magyar valóság:
https://24.hu/belfold/2022/08/08/budape ... it-harman/
"A Nyugatitól sétáltam az Oktogon felé éjfél körül, amikor hárman odajöttek hozzám és azt mondták, hogy az egyikük segítségre szorul. Amikor odahajoltam az emberhez, hogy megnézzem, mi a baj, egyből hátba rúgtak és fejbe ütöttek. Az volt a szerencsém, hogy az úton lévő korlát felfogta az esést, így nem fejjel zuhantam az útra"
Éjjel a Nagykörúton fegyver nélkül sétálgatni és naivan segíteni menni? Hátugye...
azzal dolgozni kéne, szakértőt bevonni, nyomozni stb., ez így a kényelmes, garázdaságot bármire rá lehet húzni.
Régi gyakorlat építkezésről lopni.Kojak wrote: ↑2022.08.07. 23:41 A tolvajok egyre pofátlanabbak.
Fényes nappal, dél előtt nem sokkal az egyik általunk őrzött építkezés mozgásérzékelős kameráján tűnt fel egy férfi, aki cseppet sem zavartatva magát besétált a magánterületre, majd kis idő múlva egy háromfázisú hosszabbító kábelt és - hogy ne kelljen a melegben cipelnie - egy kiskocsit próbált ellopni.
Sértettként élhetsz pótmagánváddal, ilyenkor a sértett veszi át az ügyész szerepét.
Ja, nyilván pár10 méter kábelért nem éri meg, ez a sünök dolga lenne. De pont ez a hozzáállásuk bátorítja fel az úgynevezett megélhetési bűnözőket, aztán a következő körben majd azok rabolnak is, mert ma már azért is sokszor szabadlábon védekeznek.WildBear23 wrote: ↑2022.08.08. 14:15 Sértettként élhetsz pótmagánváddal, ilyenkor a sértett veszi át az ügysész szerepét.
A részleteket nem tudom.. és nem is biztos, hogy az ügyvédi óradíjjal érdemes-e ezzel foglalkozni.
az éppen itthon rendszeresített cuccokra biztosan van tiltás, az egyéb nációk, vagy letűnt korok ruházatára nincs...de asszem az aktuális hazaiakra is csak abban az esetben, ha van rajta csillag, meg egyéb katonaságos hókuszpókusz
Szerintem önmagában ebből (hogy valaki katonai cuccokat hord) nem lehet probléma.szöged wrote: ↑2022.08.08. 14:32 az éppen itthon rendszeresített cuccokra biztosan van tiltás, az egyéb nációk, vagy letűnt korok ruházatára nincs...de asszem az aktuális hazaiakra is csak abban az esetben, ha van rajta csillag, meg egyéb katonaságos hókuszpókusz
...
meg a külföldi katonai ruházat esetén ha minden igaz, akkor nem szabadna, hogy rajta legyen a felségjelzés
...asszem
de ezt kb 10 éve mondták nekem, és akkor sem néztem utána, hogy igaz-e, hanem csak simán elhittem
Találgatás helyett Szabs. tv. 183/A. §WildBear23 wrote: ↑2022.08.08. 14:37 Szerintem önmagában ebből (hogy valaki katonai cuccokat hord) nem lehet probléma.
Egy dolgot tudok elképzelni: kitűnsz a tömegből, ezért szívesebben igazoltatnak.
Nem mindenütt van így.
Ha sas meg kereszt nincs rajta ill. Katonai rang jelzés, akkor szvsz senkit nem érdekel...
Ez jogilag helytálló, mégis minden nagyobb boltban kapható a mostanihoz 95%-ban hasonló ruházat, Pl. Ghurka Tactical, 5.11, és polgári értékesítésre.
Meg Addert és ásótRatRace wrote: ↑2022.08.08. 15:22 Nem mindenütt van így.
A helyi Sheriff most hívott, hogy van fennforgás, mert valaki látott valahol mozgást, és előkészületet.
Megkért, ha tudok estére szerezzek neki 2 vadkamerát, hogy könnyebb legyen a bizonyítási eljárás.
Azt mondta, saját zsebből finanszírozza.
Tehát ott sem egyforma mindenki.
Ja, biztos, ami biztos, kölcsönadom neki a digitális éjjellátómat is.![]()
Katonai cuccnál míg hazai ékítmények nincsenek rajta, kb. mindenki lesz@rja, ahogy mondod.RatRace wrote: ↑2022.08.08. 15:35 Ez jogilag helytálló, mégis minden nagyobb boltban kapható a mostanihoz 95%-ban hasonló ruházat, Pl. Ghurka Tactical, 5.11, és polgári értékesítésre.
Nem is beszélve, az angol surplus termékekről, ami, nekem elöbbb volt, mint az ÖTT-nek.
de hát, gondolom, a viselkedés is mérvadó, hiszen soha, semmi problem nem volt még.
Aki ismer, az meg tudja, hogy csak álcaruhában járok.![]()
Szia,
Nincs ebben semmi döbbenet, bármi olyan, amit írsz már külön bűncselekmény (pl. szem. szabadság megs., magánlaksértés) a hivatalos eljárás színlelése pedig még súlyosabb következményekkel jár. A szabs. csak a viselés, semmi több.bel wrote: ↑2022.08.08. 20:24 Szia,
" a rendvédelmi szervek, illetve a Magyar Honvédség rendszeresített egyenruháját, azonosításra szolgáló jelvényét, ezek megtévesztésre alkalmas utánzatát jogosulatlanul viseli,"
Szerintem egyertelmu, hogy ekitmenyek nelkul nincs rendszeresitett egyenruha. Az mar nagyon nem egyertelmu, hogy mi a "megtévesztésre alkalmas utánzat".
Mas: szamomra dobbenet, hogy rendvedelmi szerv egyenruhajanak jogosulatlan viselese szabalysertes, es nem minimum 2-8 ev; hiszen aki olyat visel, annak az intezkedeset (pl. megbilincseles!) turni koteles az allampolgar, tehat az meg egy fegyverrel visszaelesnel is durvabb cselekmeny.
Bel
Kell neked a baj turistaként?belatibi wrote: ↑2022.08.08. 10:07 Sziasztok! Úgy tudom, hogy Magyarországon is van valami tiltás a katonai jellegű ruházat közterületi viselésére civileknek. Mintha korábban olvastam volna, hogy a németek meg fokozottan allergiásak rá. Van valakinek konkrét tudása erről? (A nemetorszagirol) Mennénk oda nyaralni és egy army ruházati boltból származó rövidnadrág (oliva v. katonai zöld), illetve hűvösebb időre egy divatmárka hosszú ujjú alcaruha mintázatú vékony kabátja is bekerulne a bőröndbe. Köszi ha valaki tud segíteni!
Nem!
Egész jó biznisz.Kontrolle13 wrote: ↑2022.08.09. 16:05 https://24.hu/belfold/2022/08/08/apa-es ... er6OYkytrQ
Napi fosztogatós....
Egész jó biznisz.Kontrolle13 wrote: ↑2022.08.09. 16:05 https://24.hu/belfold/2022/08/08/apa-es ... er6OYkytrQ
Napi fosztogatós....