Lőfegyverek, elöltöltős fegyverek, lőterek, sportlövészet

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: John McClane, Chuck Norris, Judge Dredd, Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramirez, Harry Callahan

gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Re: Lőfegyverek, elöltöltős fegyverek, lőterek, sportlövészet

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Petya357 írta: 2026.06.05. 09:21 /Vélemény ON

Elméletben könnyű revolvert tervezni, a gyakorlatban nem. Jo sokfajta módon meg lehet oldani, de a jó DA sütést a semmiből szinte képtelenség összehozni, a jól bevált megoldásoktól eltérve legalábbis . Jo SAt nem olyan nehéz csinálni. Az már a Kót is tudott. az igazán jó DA viszont nagyon nehéz.

A nap végén kétféle megoldás van IMHO:
- ami jól működik
- ami nem működik jól

Szinte mindig az utóbbi kategóriába kerülnek a forradalmi ötletek és a foteltervek. Ezért volt olyan nagy csoda a Rhino megjelenése - mert működik, igazándiból, végfelhasználó szinten bevált, tömeg termelve is, nem csak kocka mérnökök verik ki rá hogy milyen kuriózum ;) :lol:

Rajzokat nézegetve a durva hibákat meg lehet találni egy új koncepción is, de a azt hogy tényleg jó lesz-e lehetetlen validálni, mert ahhoz termelni kell és használni. Nékem gyanús, hogy ha az OC-38 út olyan baromi jó lenne, akkor miért nem látunk ilyet máshol?🤔

/ Vélemény OFF

BTW: a szovjet csoda esetében ránézésre nem lesz túl jó a revolverezés. Mert hiába felfele ferdén beszerelt ütőszeg, a kakas erőkarja a ráütési ponton sokkal rövidebb, mint a klasszikus konstrukcióknál (felső töltényűrből tüzel).

Ez, meg a közismerten kemény szovjet katonai csappantyúk okán a szükséges rugóerők biztosan valami keményet fognak kiadni, de a Naganton edződött csekisták megoldják valahogy.

Különösen mivel az OC-38-at nem sportteljesítményekre tervezték, hanem konkrétan orvgyilkosságra, néhány méterről feltűnés nélkül mellbelőni (vagy SA-ban lézerrel célozva: fejbe) az imprilista humáncélt.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Lőkészség Nélküli Balfasz.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Én vagyok a legnagyobb SEGGFEJ ezen a fórumon!
Én csak gipszkartonozok a témában, nem értek hozzá.
hegyespenge
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: hegyespenge »

gvass1 írta: 2026.06.05. 10:01 BTW: a szovjet csoda esetében ránézésre nem lesz túl jó a revolverezés. Mert hiába felfele ferdén beszerelt ütőszeg, a kakas erőkarja a ráütési ponton sokkal rövidebb, mint a klasszikus konstrukcióknál (felső töltényűrből tüzel).

Ez, meg a közismerten kemény szovjet katonai csappantyúk okán a szükséges rugóerők biztosan valami keményet fognak kiadni, de a Naganton edződött csekisták megoldják valahogy.

Különösen mivel az OC-38-at nem sportteljesítményekre tervezték, hanem konkrétan orvgyilkosságra, néhány méterről feltűnés nélkül mellbelőni (vagy SA-ban lézerrel célozva: fejbe) az imprilista humáncélt.
A hozzá való lőszer beszerzéséről nem is szólva!
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

hegyespenge írta: 2026.06.05. 11:24 A hozzá való lőszer beszerzéséről nem is szólva!
Azt nyilván kisszériában csinálni kell, és nem triviális feladat, de azért megugorható.

Sok mindent lehet. Csak azt a kérdést ne tegyük fel, hogy “Minek?” . Nem illik… :D
Si vis pacem - CCCLVII magnum… 不战而胜 … μολὼν λαβέ
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: RatRace »

Új sport. és rekreációs központ van tervezés alatt, Őrbottyánban, a régi Wienerberger téglagyár helyére.
Elvileg, lesz vakeboard, paintball,és lőtér is.
Már most megy az adok kapok....
:(
Csatolmányok
lőtér.jpg
lőtér.jpg (190.52 KiB) Megtekintve 1200 alkalommal
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
blint
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: blint »

gvass1 írta: 2026.06.08. 22:44 Ovbmg

https://www.kaliberinfo.hu/hirek/accura ... ket-az-fn/

3 napja mótvá a fórumon is.
oh elnézést, erről lemaradtam
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

zora
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: zora »

Petya357 írta: 2026.06.09. 22:35
A dobrögzítő csavar tényleg kényes, nehezen pótolható portéka, vigyázunk rá nagyon. Ráadásul el tud törni, ha a nép egyszerű gyermeke túlhúzza, mert üreges.
Ez érdekes, ha majd időd engedi térjünk vissza rá. Miért üreges? Amivel eddig találkoztam, az mind tömör volt.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

zora írta: 2026.06.10. 10:55 Ez érdekes, ha majd időd engedi térjünk vissza rá. Miért üreges? Amivel eddig találkoztam, az mind tömör volt.
Törtél már el ilyet? Mert Sz Peti, a csapatkapitányunk sjnos igen, és ő mondata, h üreges. Meg is lepődtem, ezért jegyeztem meg. Az esti tisztításnál majd jól megnézem, hogy látszik-e bármi az ép csavaron!
zora
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2026.06.10. 11:15 Törtél már el ilyet? Mert Sz Peti, a csapatkapitányunk sjnos igen, és ő mondata, h üreges. Meg is lepődtem, ezért jegyeztem meg. Az esti tisztításnál majd jól megnézem, hogy látszik-e bármi az ép csavaron!
Egy pillanatra sem vontam kétségbe, csak meglepődtem rajta én is.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

zora írta: 2026.06.10. 16:36 Egy pillanatra sem vontam kétségbe, csak meglepődtem rajta én is.
Megnéztem alaposabban. Nem egy darabból való! A hegy körbeforgott.
IMG_9282.jpeg
Söt, némi erőfeszítéssel rugózott! :roll:
IMG_9284.jpeg
IMG_9285.jpeg
Hogy miert kell oda rugó, nem teljesen ertem, de tény, hogy van venne, ergo üreges köll, hogy legyen a cucc.

#maistanúltunk valamit

Bocs a koszos körömert, fegyvert pucoltam
zora
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2026.06.10. 22:21 Megnéztem alaposabban. Nem egy darabból való! A hegy körbeforgott.

IMG_9282.jpeg

Söt, némi erőfeszítéssel rugózott! :roll:

IMG_9284.jpegIMG_9285.jpeg

Hogy miert kell oda rugó, nem teljesen ertem, de tény, hogy van venne, ergo üreges köll, hogy legyen a cucc.

#maistanúltunk valamit

Bocs a koszos körömert, fegyvert pucoltam
Utána olvastam, 1988 óta van ilyen a K,L,N tokos SW-okban.
A haszna az,hogy folyamatosan nyomja az alsó tengelyt, tehát szorosabban tartja, viszont mivel rugóztatva van, nem fixen feszül rá, így könnyebben fordul el nyitáskor. Vigyázz rá. Guntopiánál láttam készleten.
zora
Veterán
Veterán

Old shotgun vs new. (Tanulságos rövid videó)
groeg13
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: groeg13 »

zora írta: 2026.06.10. 23:24 Old shotgun vs new. (Tanulságos rövid videó)
👍
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

zora írta: 2026.06.10. 23:24 Old shotgun vs new. (Tanulságos rövid videó)
Akár Derya MK-12 is lehetne az az AR platform akármi . Ugyanúgy el tud akadni az is, csak sokkal olcsóbban teszi ezt! :lol:

Robi fiammal tavaly sokkal , sokkal gyorsabban tudtuk az akadályokat elhárítani. Hiába, a rutin. Rengeteg gyakorlási lehetőséget biztosított a török csoda..
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

A névleges határidő (születésnap) előtt mennyivel lehet megcsináltatni az orvosit, hogy elfogadják? 1 hónap? Vagy 1 hónappal előtte lehet beíratni?
brh562
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: brh562 »

AndyA írta: 2026.06.11. 19:57 A névleges határidő (születésnap) előtt mennyivel lehet megcsináltatni az orvosit, hogy elfogadják? 1 hónap? Vagy 1 hónappal előtte lehet beíratni?
2hónap
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

brh562 írta: 2026.06.11. 20:062hónap
Akkor már lassan aktuális is.

Köszi!
blint
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: blint »

Ezzel a scout puskával találkozott már itt valaki?
https://cvafirearms.com/en/cascade/cascade-sr80

Kicsit bajban vagyok a választással és ez egész jónak tűnik. Rugerből ugye vadásznak rövid sajnos a Scout, a Savage elég nehéz és ufós, a Sabatti tartósságától óva intenek (pedig az MRR cső vonzó). A Steyr most le van árazva a fagyisnál, de szerintem egyszerűen ronda, nem tudom megszeretni, ennyiért főleg :) Használt most nincs.

Mielőtt rátaláltam erre az amerikaira brandelt Bergara-ra, azon gondolkoztam, hogy lemondok a forward railrõl és választok egy irányzékos rövid Tikka-t.
Maci22hun
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Maci22hun »

Sziasztok,

egy kis segítséget szeretnék kérni, van egy Bul SAS II Blaze pisztolyom, amihez IPSC gyorstokot keresek.
IMG_5040.jpeg
IMG_5040.jpeg (21.94 KiB) Megtekintve 404 alkalommal
A Ghost Ultimate Evo (Bul SAS 2 verzió) nem volt vele kompatibilis, nem zárt rá.
Használ valaki ilyen pisztolyt esetleg, hogy pontosan milyen gyorstokot vett hozzá ami 100% kompatibilis. Írtam a Ghost forgalmazónak is de nem 100% azt írták vissza, mivel nem próbálták bele.

Gyakorlati oldalról opciók lehetnek, Ghost Evo, Evo S, One, Hydra S vagy akár másik gyártó is. Hátha van tapasztalat!

Köszi előre is!
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Maci22hun írta: 2026.06.12. 14:36 Sziasztok,

egy kis segítséget szeretnék kérni, van egy Bul SAS II Blaze pisztolyom, amihez IPSC gyorstokot keresek.
IMG_5040.jpeg

A Ghost Ultimate Evo (Bul SAS 2 verzió) nem volt vele kompatibilis, nem zárt rá.
Használ valaki ilyen pisztolyt esetleg, hogy pontosan milyen gyorstokot vett hozzá ami 100% kompatibilis. Írtam a Ghost forgalmazónak is de nem 100% azt írták vissza, mivel nem próbálták bele.

Gyakorlati oldalról opciók lehetnek, Ghost Evo, Evo S, One, Hydra S vagy akár másik gyártó is. Hátha van tapasztalat!

Köszi előre is!
Bullt nem használtam, de Double Alfa tokkal nagyon meg vagyok elégedve, ajánlom figyelmedbe! . Egy inzertet kell cserélni, más-más sátorvashoz. A tok drága, az inzert 70 euroért van nagyon sokféle fegyverhez Csak a sátorvasat fogja meg, ezért pl Shadow 2 és Shadow TS2 már más inzert mert más alakú a sátorvas.

Illetve létezik hozzá direkt testre szabható inzert moduláris kit, A és B, amiből a gyártó esküszik hogy BÁRMILYEN fegyverhez ősze lehet legózni pont passzoló inzertet. Megvettem, de még nem raktam össze. De a koncepció tetszik, és pont olyan gondokra szánták, mint a Tied .
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Ma Swiss Made napot tartottunk, többek közt Karl úr hobbijával (B+T KH9).

A 147 graines JHP hangtompival olyan, mintha nemduplarugós légpuskával pattogtatnék a kertben. VIGYOR NEM HERVAD AZ ARCRÓL!

Resizer_17812727632351.jpg
Resizer_17812750954911.jpg
brh562
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: brh562 »

gvass1 írta: 2026.06.12. 16:39 Ma Swiss Made napot tartottunk, többek közt Karl úr hobbijával (B+T KH9).

A 147 graines JHP hangtompival olyan, mintha nemduplarugós légpuskával pattogtatnék a kertben. VIGYOR NEM HERVAD AZ ARCRÓL!

Resizer_17812727632351.jpg

Resizer_17812750954911.jpg
hehheee jól elflejtettem meghallgatni :( 124 gr essel milyen a hangja?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

brh562 írta: 2026.06.12. 18:51 hehheee jól elflejtettem meghallgatni :( 124 gr essel milyen a hangja?
Erősebb CO2 légpi hang, de utána kicsi ostorcsattanás a hangseb felett távozó lövedék miatt.

A .300 Whisper "pisztoly" volt a legdurvább, 50 méteren ahogy átütötte a gumifalat a dögnehéz lövedék, az hangosabb volt, mint maga lövés.

Mondjuk az első "rövid lőfegyver", amivel 50 méteren 5 centis szórást tudok lőni, muhaha.
Válasz küldése