Fegyvergyűjtés, múzeumok, kiállítások, események

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: John McClane, Chuck Norris, Judge Dredd, Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramirez, Harry Callahan

Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Re: Fegyvergyűjtés, múzeumok, kiállítások, események

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

Fortitu írta: 2025.08.08. 20:52 Ördivel egyeztetve lesznek 150 méteren puskás fémcélok. Tehát a karabélyokat, puskákat se hagyjátok otthon!
BREAKING NEWS

Ez a 150 meteres steel nagy flash, aki nem csinált még ilyet, nem tudhatja mennyire nagy élmény.

mindenképpen:

- hozatok olyan vasst amivel el is találtok egy 40x60 téglalapot .

- sok lőszert. Az a tapasztalat, hogy fogy, mert rohadt jó móka. Valamiert sokkal jobb, mint papírt lyuggatni.

És a célok bírják a .308 Winchestert is.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… 不战而胜 … μολὼν λαβέ
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

8mm PAK van valakinek? Nyolc, nem 9!

Volt egy dobozzal, de nem tudom, hová tettem. :(
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: swordmanus »

AndyA írta: 2025.08.09. 00:23 8mm PAK van valakinek? Nyolc, nem 9!

Volt egy dobozzal, de nem tudom, hová tettem. :(
Van valamennyi, szívesen adok is valamennyit (ha nem is teljes dobozzal), de itthon vagyok Lajosmizsén.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

Fortitu írta: 2025.08.08. 11:16 Örülök, hogy jössz a talira :) Hozzad az önvédelmit is persze nyugodtan.
Erről a lőteret kell megkérdezni, de részemről persze, abszolút nem gond. De ebben nem az én szavam dönt, sem főszervező, sem lőtérüzemeltető nem vagyok.
Azt szeretném elkerülni, hogy a "fegyversimogatás" abból álljon, hogy egymás létfontosságú szervei felé kavarnánk a csövekkel. Meg ne szaladgáljon át senki a társalgón "nincs töltve tesó" fegyverekkel mindenkit söpörve.
Legyen tokban, vagy legyen töltetlenségjelző. Jelző nélküli fegyver kezelése pedig vagy lőállásban lövészetvezetővel, vagy SA-ban.
Szerintem nem hatalmas kérés, de szóljatok, ha valami gond van ezzel.
Egész jó buli lesz akkor!
Asszonnyal en is ledumaltam a holnapi fórumtalis lövöldözést, elenged, megoldjuk a kölköt is a közelben nagyszülőknél. (A közel az relatív, 200 -hez képest közel)
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

TotoHU írta: 2025.08.09. 15:57 Egész jó buli lesz akkor!
Asszonnyal en is ledumaltam a holnapi fórumtalis lövöldözést, elenged, megoldjuk a kölköt is a közelben nagyszülőknél. (A közel az relatív, 200 -hez képest közel)
öööö, a remek fórumtali MA volt, köszönet érte minden szervezőnek, rendezőnek, lőtérnek, lőteresnek, lövészetvezetőnek, szponzornak, fegyver- és késsimogatást és durrogtatást lehetővé tevőnek. Nagy élmény volt, volt pár vas, amilyennel még nem lőttem:-))

Ha kialszom Petya remek ebédkéjét, akkor esetleg majd írok bővebbet is, de így is majd elaludtam az M0-an.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Lőkészség Nélküli Balfasz.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Én vagyok a legnagyobb SEGGFEJ ezen a fórumon!
smith15
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: smith15 »

Nekem ez volt az első talim, eddig az időpontok sose voltak nekem jók,sajnos. Bánom,mert ez most nagyon jó volt!
Nagyon szépen köszönöm/köszönjük a szervezőknek, a lőtérnek, és persze a résztvevőknek is,hogy egy ilyen jó kis kötetlen, családias napot sikerült összehozni! Köszönet mindenkinek!
Örülök nagyon azoknak akiket megismerhettem, illetve akikkel végre személyesen is találkozhattam, akár újonnan, akár újra!
Külön köszönet Petyának a kajáért, brutál finom volt (úristen az a marhapörkölt...)!
Köszönöm hogy lőhettem más érdekességekkel is, és remélem nekem is sikerült örömet okozni másoknak az én cuccaimmal!
Egy szó mint száz,a többi talit nem akarom kihagyni!!

Még egy köszönet azoknak,akik a Speciális Kutató-Mentő Szolgálat adományládájába dobáltak adományt! Felveszem a kapcsolatot az illetékesekkel és átadom nekik a doboz tartalmát!

Még egy utolsó nagy Köszönet,nagyon jó nap volt!
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2025.08.09. 16:41 öööö, a remek fórumtali MA volt, köszönet érte minden szervezőnek, rendezőnek, lőtérnek, lőteresnek, lövészetvezetőnek, szponzornak, fegyver- és késsimogatást és durrogtatást lehetővé tevőnek. Nagy élmény volt, volt pár vas, amilyennel még nem lőttem:-))

Ha kialszom Petya remek ebédkéjét, akkor esetleg majd írok bővebbet is, de így is majd elaludtam az M0-an.
Oh f*ck, pedig ezt most meg is szerveztem csak holnapra... Mekkora benézés... még jó hogy nem a lőtér zárt kapujában döbbentem rá minderre (volt már ilyen is többször, "Ja, verseny tegnap volt/holnap lesz" :lol: ) Na, de majd egyszer csak eljutok. :lol:
hegyespenge
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: hegyespenge »

gvass1 írta: 2025.08.09. 16:41 öööö, a remek fórumtali MA volt, köszönet érte minden szervezőnek, rendezőnek, lőtérnek, lőteresnek, lövészetvezetőnek, szponzornak, fegyver- és késsimogatást és durrogtatást lehetővé tevőnek. Nagy élmény volt, volt pár vas, amilyennel még nem lőttem:-))

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Nagyon jó érzés volt a hasonló függőségben szenvedő betegtársakkal találkozni, és végre sikerült néhány nicknévhez arcot is párosítani.
Hálás köszönet a lőtérnek a jelképes belépőért (a finom kávékról nem is szólva), a szervezőknek, a SZAKÁCSNAK (lassú voltam, lemaradtam a lencséről, de majd legközelebb!), külön köszönet minden kipróbálható fegyverért, és a közösbe bedobott nem kevés, és több esetben nem is olcsó lőszerért! Köszönet a tombolára felajánlott dolgokért is! Végül mindenkinek ki lett húzva a neve, ami azért nem tipikus egyetlen sorshúzásnál sem. 😁
Végtelenül lelkesítő, hogy egy kevésbé gyakorlott lövőnek (mint amilyen én is vagyok) nem kellett ilyen emberek között kínosan éreznie magát. Ez nem verseny volt, csupán a közös szenvedély örömteli élvezetének az ünnepe.
Nagyon örülök, hogy ott lehettem!
Még egyszer köszönöm mindenkinek!
Vizimalac
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Vizimalac »

En is nagyon jol ereztem magam, sok jo embert ismertem meg, koszonom ezt a remek forumtalit a szervezoknek:)
Tokmányos Lomposzaurusz
Poresz
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Poresz »

TotoHU írta: 2025.08.09. 17:16 Oh f*ck, pedig ezt most meg is szerveztem csak holnapra... Mekkora benézés...
Te mivel vívtad ki az istenek haragját, hogy nálad mindig van valami fennforgás?
(Turistaként ellátogatsz egy országba, és ott tizenhárom évig polgárháború van…)

* * *

Nem tudom, milyen jobb programot talált az, aki nem jött el. Gondolom valami karib-tengeri ország diktátoraként felkapta az agyvizet, hogy túl sok Trinidad szivart vett a főkomornyik és nem tudja lecsukni a humidor fedelét, és átmeneti megoldásként a páncélteremben sem fér el a sok aranyrúdtól, ezért a szalonban a .700-as mammutagyar-agyazású és platina intarziás Holland & Hollanddal lőtt klónozott T-rex trófeájára néző hintaszékében felhörpintett egy-két pohár Port Ellent hogy kissé lecsillapodjon, majd a maradék frusztrációját kiélte úgy, hogy Tiger II harckocsival kihajtott korongozni, este pedig csinos lányok köldökéből falatozta a szarvasgombás beluga kaviárt* előételként és -játékként…

Kiparáználkodott jó kis napunk volt, és nem a létszám miatt volt családias a hangulat, hanem minden megjelent emelt a nap és a rendezvény fényén. - Nagycsaládias volt a hangulat, pláne a közös ebédnél. Háromféle fogást főzött Petya357: isteni volt, legközelebb ugyanezt kérjük. Esetleg több lencsét. Vagy csak lencsét. (Na, erről a lencséről elhiszem, hogy odaadja érte valaki az elsőszülötti jogát - mondom ezt első kölökként.)
Sztárvendégeink is voltak, akiket most nem nevesítek, és a számukat sem árulom el, mert még valaki magára veszi, hogy nem ő volt az.
Forgattunk a Fegyvervideó.hu-ra, és bizony nem csak a Kaliber szerkesztősége próbálhatta ki az alanyt.
Akit még ez sem győzött meg, annak megsúgom: egy Coonan .357-essel ínyencséggel lőhettem, amihez képest az .50 AE Desert Eagle az egy kommersz tucatfegyver. - Tegnap este fogadtam volna rá, hogy na, ilyet még látni sem fogok soha élőben, nem hogy kézbe vehetem…

Köszönöm a fórumtársaknak a sok lövésre való meghívást!

Lövészetvezetőként külön köszönöm a fegyelmezett, balesetmentes és egymásra odafigyelő részvételt! - Legközelebb ugyanígy.

Köszönöm Petya357, a szervező munkáját (és S.O.S. fuvarját banligy-vel együtt), brh562-nek pedig a sonderangebot lőtérhasználatot, korlátlan kávéfogyasztással.

Aki részvett, az csak nyert, aki kihagyta, fújhatja!

Na, megyek, és a jó kis nap örömére kipróbálok egy jó kis rumot amivel már szemeztem, és a kubai szivarkészletemet is csökkentem gyújtogatás által. - Tessék, meg tudlak kínálni Titeket zenével: Summer evening, cigar, rum & chill.

* Utóirat: egyébként a szarvasgomba megy a kaviárhoz?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Poresz 2025.08.09. 18:28-kor.
Mex
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Mex »

Ööööö! Tényleg ma volt??? Ja igen... Találkoztam is veletek. :D
Ez egy nagyon jól sikerült, családias hangulatú tali volt, a sok-sok fegyver - és késbuzzancs között.
Én is szeretnék csatlakozni az előttem szólókhoz. Szeretném megköszönni mindenkinek azt, hogy egy ilyen színvonalú rendezvényt létrehoztak, megszerveztek, biztosították a helyszínt, az önkéntes lövészetvezetők munkáját, és az ebédEKET. Az a gombás őzikepöri, és a vörösboros malacorcapöri isteni volt. Köszi Petya, megtatunk! Szakácsnak biztosan.
Annak is csak örülni tudok, hogy néhányatoknak örömöt okozhattam a fegyvereim kipróbálásának lehetőségével.
Az meg külön jó hír, hogy az egész rendezvény balesetmentesen zajlott le, és mindenki ugyanannyi lyukkal ment haza, amennyivel jött.
Ördinek is köszönjük, hogy a lőteret igen kedvezményes áron biztosította a tali helyszínéül!
Továbbá mindenki, aki nem jött el, főleg akire számítottunk, mert megígérte, hogy ott lesz, nagyon sajnálhatja, hogy ezt kihagyta.
Nem szeretnék nevet említeni... Ugye Rat Race? :D
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

Nagyon jól éreztem magam én is, köszönet mindenkinek aki eljött!

Volt egy ilyen koncepció, hogy az éles dinamikust egy airsoftos vizsgához kötjük, aztán mire elkezdtük csinálni, jópár ember előrement már a lőállásokhoz. Szóval elengedtük a koncepciót, nem is raktunk össze élesre pályákat, remélem nem haragudtok. Aztán lehet egy ilyen talira amúgy elég is a statikusabb lövészet, majd átgondoljuk ezt is legközelebbre.

A kaja külön kiemelendő, és a sok szponzori segítség nélkül sem lett volna ilyen a színvonal. Külön hasznos élmény volt számomra a BTS fegyverek kipróbálása. 308as AR10, meg 9x19 Glock táras PCC azért felébresztette a birtoklási vágyat.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
smith15
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Poresz írta: 2025.08.09. 18:08
Na, megyek, és a jó kis nap örömére kipróbálok egy jó kis rumot amivel már szemeztem, és a kubai szivarkészletemet is csökkentem gyújtogatás által.
(((Legközelebb, főleg ha nincs ilyen meleg, üljünk ki a teraszra egy közös szivarra! Én ma egy Nicaraguai-nál maradok.)))
hegyespenge
Fórumtag
Fórumtag

Elnézést kérek azoktól, akiknél már akadozni kezdett a szépséges kis agancs markolatú Colt Police Positive revolverem! Most tudtam ránézni, hogy mi a bánat baja lehetett, és egészen egyszerűen már olyan mocskos volt a dobforgató részen, hogy lőszer nélkül is alig lehet működtetni.
Ez van. Gyakorlatilag még új állapotú, hiába több mint 60 éves. Most meg közel 100 lövés ment ki belőle tisztítás nélkül.
Szolgálati mezőnyben ma már aligha állná meg a helyét! 😂
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Poresz írta: 2025.08.09. 18:08 Te mivel vívtad ki az istenek haragját, hogy nálad mindig van valami fennforgás?
(Turistaként ellátogatsz egy országba, és ott tizenhárom évig polgárháború van…)

* * *
Önkéntesként meg egy még messzebbre lévő országba, ahol távozásom után két héttel 7,8-as földrengés döntött romba mindent.
;-)
Úgyhogy ezen logika mentén talán lehető legjobb, hogy most mégsem jutottam el mai fórumtalira! :lol:

(Van egy régi barátom, aki minden évben tavasszal megkérdezi, hogy hogya megyünk idén nyaralni? És oda akkor ők biztosan nem mennek. Nem vicc. :D )
Trailm
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Trailm »

Köszönök én is mindenkinek mindent , fergetegesen jó volt a találkozó ! Szép és jó fegyverek , finom ételek , jó társaság !
Poresz
Veterán
Veterán

hegyespenge írta: 2025.08.09. 19:00 Elnézést kérek azoktól, akiknél már akadozni kezdett a szépséges kis agancs markolatú Colt Police Positive revolverem! Most tudtam ránézni, hogy mi a bánat baja lehetett, és egészen egyszerűen már olyan mocskos volt a dobforgató részen, hogy lőszer nélkül is alig lehet működtetni.
Nehogy már elnézést kérj, mert elhoztad a saját fegyvered és megengedted, hogy lőjünk vele! - Örültünk, hogy van. :)
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

hegyespenge írta: 2025.08.09. 19:00 Elnézést kérek azoktól, akiknél már akadozni kezdett a szépséges kis agancs markolatú Colt Police Positive revolverem! Most tudtam ránézni, hogy mi a bánat baja lehetett, és egészen egyszerűen már olyan mocskos volt a dobforgató részen, hogy lőszer nélkül is alig lehet működtetni.
Ez van. Gyakorlatilag még új állapotú, hiába több mint 60 éves. Most meg közel 100 lövés ment ki belőle tisztítás nélkül.
Sztem az volt ott a LEGELEGÁNSABB stukker!
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
smith15
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Ne viccelj!
Egy falat történelmet kaptunk,eredetiben! Ha nem lett volna működőképes,akkor is egy kis gyönyörű különlegesség lett volna, így még aztán húú!
hegyespenge
Fórumtag
Fórumtag

Kedves tőletek, hogy ilyen megértőek vagytok. Ettől függetlenül nagyon bántott, hogy a vége felé már minden dobnál volt legalább egy-két megszorulás, elakadás. Eddig nem csinált ilyet. Igaz, nem is volt még soha ilyen koszos belül.
Mex
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Mex »

hegyespenge írta: 2025.08.09. 20:33 Kedves tőletek, hogy ilyen megértőek vagytok. Ettől függetlenül nagyon bántott, hogy a vége felé már minden dobnál volt legalább egy-két megszorulás, elakadás. Eddig nem csinált ilyet. Igaz, nem is volt még soha ilyen koszos belül.
Én ugyan lemaradtam erről a fegyverről, de remélem egy tanácsot elfogadsz tőlem.
Ne szabadkozzál a történtek miatt.
Mindenki, aki kipróbálhatta, kapott egy darabka történelmet, és ennek szívből örült.
Te most szépen szedjed apróra, takarítsd meg rendesen, és örülj, hogy van egy ilyen szép történelmi fegyvered.
Poresz
Veterán
Veterán

smith15 írta: 2025.08.09. 18:33 (((Legközelebb, főleg ha nincs ilyen meleg, üljünk ki a teraszra egy közös szivarra! Én ma egy Nicaraguai-nál maradok.)))
Melyiket tegyem félre egy reális időre? :)
Szivarválaszték (2025. aug.).jpg
Nem kifejezetten értek hozzá, és a tárolásuk is kifejezetten low-tech (kilyuggatott simítózáras zacskóban szivarok, enyhén nyirkos, másra soha sem használt szivacs, mindez egy simítózáras zacskóban), némileg a humidor meglepően nem is olyan régi feltalálása előtti időket idézve (="Majd lesz valahogy!"). - Akkora füstölgő gyárkémény vagyok, hogy még a volt házinénim hozta még Kubából, cirka 2016 körül, azóta kettő vagy három halt tűzhalált. Vannak benne egész híres és jónak kikiáltott darabok, amikkel jól is járhatunk, ha nem valami hamisítványba vagy szuvenírként újrahasznosított gyári selejtbe nyúlt bele. Amik füstbe mentek, azok jók voltak. (Az a Cohiba, amit diplomázásomra vett az öcsém, na, azt megszívtam: nem esett jól).
bandligy
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: bandligy »

Én is nagyon jól éreztem magam. Jó volt találkozni mindenkivel, megismerkedni személyesen is. Megnézni és kipróbálni a vasakat és elbeszélgetni.
BRH vendégszeretete is vetekszik a lőtér adottságaival.
42ék airsoft gyakorlata tetszett, főleg, hogy ennyi fegyvert hoztak, nála a saját gyártású kydex tokok is nagyon tetszett (be is nevezek párra), illetve a hosszútáv steel.
Petyának és minden érintettnek köszi a szervezést, főzést és a mentorálást!
Köszi a lövészetvezetőknek, hogy vigyáztak ránk!
A tombola nyeremények sem voltak kispályások, BTS kupon, lövészet Ajakon, lőszerhegyek és minden más... köszi a szponzoroknak.

Remélem következő talin még többen leszünk!

U.i.: akinek kéne bármelyik mérés a kronóról írjon és elküldöm neki
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Nyári Fórumtali 2025:

Ami engem is lenyűgözött, hogy mindenki milyen fegyelmezett volt és milyen jól lőtt a többség (én LKNBF maradok továbbra is!). Elismerés érte.

Különösképpen csak néztem ki a fejemből 42-ék új versenyszámától, a 150 méterre öntöltő puskával állva, fémcélokra pattogtatás - ahol teljesen hihetetlen, hogy jellemzően el is találták, és mindezt időre. (Mivel itt a golyófogó lukasztása 11 ezer forint/luk árfolyamon mozgott, ezt meg sem mertem próbálni. Drága lett volna az eredmény:-)))

De a legdurvább az volt, hogy nyílt irányzékkal, double actionban Petya is meglőtte ezeket a fémcélokat. Ezt én csak 50 méterről mertem megpróbálni a .44 Magnum Rugerjével. Na, az már onnan móka és sikerélmény volt még nekem is.

Az airsoftot azt én kihagytam, lehet, hogy kár volt, de a 10-14 óra közti lövészeti időt lőporszaggal akartam megtölteni.

Én dolgoztam is - az S&W Governor sörényes mindenevőt toltam végig teszt, fotó, videózás keretében, nagyon köszönöm azoknak, akik ezt lehetővé tették és a videózásban is segítettek (szokásos kis csapatom hiányában)!
Csatolmányok
Resizer_17548018099941.jpg
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Képekben:

Előző este: Governor készül a média megjelenésre
IMG_5262.jpeg
Kronö, wadnyugat
IMG_5268.jpeg
Fegyversimogató (ha valakinek van jobb képe, pl tegyétek fel)
IMG_5267.jpeg
IMG_5264.jpeg
IMG_5265.jpeg
A kydex sarokról készített valaki fotót?

Egy hátizsáknyi kés
IMG_5266.jpeg
A tombola nyeremények
IMG_5261.jpeg
Szponzorok:
Smith15 (Fegyverellátó) 1000 dm 9x19 lőszer, 200 löszeres kvantumokban sorsoltuk
brh562 (Gemini) Earmor aktív füles
Mex (Bavarian Tactical) 50 000 forintos vásárlasinutalvány
AndyA - 500 db 22 LR lőszer + számos kisebb, túlélő/fegyver tematikájú ajándektárgy
gabor65 (Ajkai TTSE) 100 lövéses élménylövészet csomag

Nincs a képen, de ki lett sorsolva továbbá:
Fortitu ( Veszprémi SE) egy ActionAir airsoft edzés
Csokik Ördögtől hogy minden tombola szelvény nyerjen

Továbbá megemlítendő egyéb támogatók:
brh562 - Jelképes összegű ultrakedvezményes belépődíj (ugye mindenki érti hogy nem 5000 ft szokott lenni egy teljes nap lőtérlátogatás 4x10m, 2x50m, 1x150 meteres pályákkal kukturált klub helyiseggel és ingyen egyesületi fegyverekkel)
Petya357 - kaja (végül úgy döntöttem hogy nem kell érte fizetni, akinek pedig mégis ilyen ingere támadt, a Speciális
Mentő-Kutató ládába irányítottuk a forintokat)
Tényleg RatRace, ha az adományos doboz majd eljut Hozzátok, megírod kérlek mennyi jött össze?
Sokan, már nem tudtam követni ki mit: innivalók, snackek
Fortitu - karszalagok, airsoft vizsga
Fortitu, Poresz - lövészetvezetés (+ szerintem mások is besegítettek)

Valakit biztosan elfelejtettem, :roll: pls pótoljátok ha így van.

Eljött összesen 22 fő, ebédre és tombolára 19-en maradtak . Kb 30 résztvevőre számítottunk. 2 fő jelentkezett de nem jött el, a különbözet elsősorban beígért de elmaradt vendégekből /kísérőkből adódott.
Viszont külön öröm, hogy több első bálozó fórumtárs is eljött. :D Ha nincs nagy szád, nem vagy aktív a fórumon, nem vagy az öregfiúk titkos klubjának a nagymestere - akkor is nagyon szívesen látunk fórumtalikon!

Szervezőként óriási segítség, és megtiszteltetés, hogy ilyen sokan önkénteskedtetek, ami segített a belépő díjak mindenki számára elérhető szinten tartani, a tombolára pedig számomra teljesen elképesztő módon kb negyedmillió forint kiskereskedelmi értéket képviselő értékes felajánlás gyűlt össze. Wow!

Remélem, hogy ha lesz következő fórumtáli, meg több új arcot is látunk. 8-)
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

bandligy írta: 2025.08.09. 22:28 Én is nagyon jól éreztem magam. Jó volt találkozni mindenkivel, megismerkedni személyesen is. Megnézni és kipróbálni a vasakat és elbeszélgetni.
BRH vendégszeretete is vetekszik a lőtér adottságaival.
42ék airsoft gyakorlata tetszett, főleg, hogy ennyi fegyvert hoztak, nála a saját gyártású kydex tokok is nagyon tetszett (be is nevezek párra), illetve a hosszútáv steel.
Petyának és minden érintettnek köszi a szervezést, főzést és a mentorálást!
Köszi a lövészetvezetőknek, hogy vigyáztak ránk!
A tombola nyeremények sem voltak kispályások, BTS kupon, lövészet Ajakon, lőszerhegyek és minden más... köszi a szponzoroknak.

Remélem következő talin még többen leszünk!

U.i.: akinek kéne bármelyik mérés a kronóról írjon és elküldöm neki
Tudtam hogy kimarad valaki!

Köszönet bandlygy-nek a profi kronóert. + adatgyűjtésért, tovabbításérz. Köszi, már tegnap megkaptam a Governoros adatokat.

Sebességmérője többünknek is van. De annyira profi, mindent is számoló, statisztikát készítő, fényviszonyokra nem érzékeny cuccal, mint a Tied, nem munka hanem nettó öröm a kronózás.

Aki tegnap talált időt a fórumtálira, ezt a szolgáltatást is igénybe vehette Bandlygy jóvoltából - terítésmentesen.

Sajnos arra már nem maradt idő, hogy kronókat egymással összehasonlítsunk. De ami késik, nem múlik.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

Sziasztok,

Orulok, hogy jol sikerult ez a talalkozo is!
Mar elore sajnaltam, hogy nem tudok egyszerre 2 helyen lenni, es igy utolag is sajnalom.
Poresz írta: 2025.08.09. 18:08 Nem tudom, milyen jobb programot talált az, aki nem jött el.
Esztergomi szituacios csapatverseny:
Kivalo verseny, erdekes, altalaban fizikailag is nehez loveszfeladatokkal (iden kicsit konnyebb volt a fizikai resz, mint az elmult 4 evben, de Keri azt igerte, hogy jovore tobb palya, nehezebb fizikai feladatok, nagyobb lovesszam lesz). Par foto-video majd felkerul a foto.belse.hu-ra.

Iden 12 db 3 fo"s csapat volt (Nagymagocstol Szombathelyig sok felol jottek a versenyzok), raadasul nem csak a 10 csapatban volt tobb holgy versenyzo, de 2 csapat csak holgyekbol allt. Nagyon jo hangulatu verseny volt, kivetel nelkul minden csapat jol teljesitett (nyilvan onmagahoz kepest jol).

Mindenkinel pontosan 2 fegyvert volt, en az MP-5-osomet valasztottam hosszu fegyvernek, igy vegulis nem lottem mozgo dronokra (nyilvan minden csapatbol a soretes puskas versenyzo volt a dronvadasz).

Bizok benne, hogy jovore nem lesz ilyen verseny a forumtalalkozoval egy idopontban, es tudok menni (es persze abban is bizok, hogy lesz valaki, aki beletesz sok-sok munkat jovore a forumtali megszervezesebe, vagyis lesz).

Bel
Blekk Rájgó
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Blekk Rájgó »

Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hagyományos évzáró (ami most évnyitó) fórumtali Gyálon a Gemini lőtéren.

Dátum: 2026.01.03.
Részvételi hozzájárulás (előre fizetendő, ld. linken): 8000 Ft

Regisztráció és további információ az alábbi linken:
https://practiscore.com/2026-01-03-fegy ... r/register

Nem kell, hogy elit lövész legyél, eljöhetsz csak beszélgetni is a fórumtársakkal.
Nem nézünk ki senkit, hozhatsz csak egy olcsó légpisztolyt, amivel sörösdobozt szeretnél lyukasztgatni, vagy akármilyen ritkaságot, amit csak messziről szabad nézni.

Bel jóvoltából lehet reaktív videót lőni. Készülünk ballisztikai zselatinnal, fémcélokkal, lőlapokkal. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor lesz ebéd is : )
tvsmaci
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: tvsmaci »

Fortitu írta: 2025.11.14. 13:19 Hagyományos évzáró (ami most évnyitó) fórumtali Gyálon a Gemini lőtéren.

Nem kell, hogy elit lövész legyél, eljöhetsz csak beszélgetni is a fórumtársakkal.
Nem nézünk ki senkit, hozhatsz csak egy olcsó légpisztolyt, amivel sörösdobozt szeretnél lyukasztgatni, vagy akármilyen ritkaságot, amit csak messziről szabad nézni.

Bel jóvoltából lehet reaktív videót lőni. Készülünk ballisztikai zselatinnal, fémcélokkal, lőlapokkal. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor lesz ebéd is : )
Bár szerintem mindenkinek egyértelmű, hogy nem Veszprémben van a gyáli lőtér, de a címhez valamiért az került:

Patak utca
Veszprem, Hungary 2360
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

tvsmaci írta: 2025.11.14. 13:41 Bár szerintem mindenkinek egyértelmű, hogy nem Veszprémben van a gyáli lőtér, de a címhez valamiért az került:

Patak utca
Veszprem, Hungary 2360
Köszi, javítva.
Poresz
Veterán
Veterán

Fortitu írta: 2025.11.14. 13:19 Hagyományos évzáró (ami most évnyitó) fórumtali Gyálon a Gemini lőtéren.

Kaptam egy visszaigazoló e-mailt, ami még problémákat fog okozni:
Hiba (2025. 11. 15.).png
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Poresz írta: 2025.11.15. 17:27 Kaptam egy visszaigazoló e-mailt, ami még problémákat fog okozni:
Hiba (2025. 11. 15.).png
Köszi a jelzést, ez nem tudom hogyan maradt benne... Mindjárt javítom.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: montecarlo »

Jó kis évkezdő, ott tali!

Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

montecarlo írta: 2025.11.17. 21:20 Jó kis évkezdő, ott tali!
Ez a beszéd! Lengyel AKval megjelenőknek egy zlotyi kedvezmény ;)
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Viszem, Saigát te se felejtsd otthon :) Egy kis lengyel-orosz barátkozás, AK -k szintjén, ha mar a valóság nem adja ki...
Petya357 írta: 2025.11.19. 01:06 Ez a beszéd! Lengyel AKval megjelenőknek egy zlotyi kedvezmény ;)
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Még egy kis kedvcsináló, kipróbálható, tapogatható a talihoz:
20251123_103536.jpg
20251123_132728.jpg
20251123_131413.jpg
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Roberto68 »

Fortitu írta: 2025.11.23. 14:07 Még egy kis kedvcsináló, kipróbálható, tapogatható a talihoz:

20251123_103536.jpg
20251123_132728.jpg
20251123_131413.jpg
Nocsak, a Luger miatt csak el kellene mennem…
Régóta bakancslistás, de eddig kimaradt.
Egy Pythonnal én is be tudok szállni a csemegék körébe :D
Poresz
Veterán
Veterán

Fortitu írta: 2025.11.23. 14:07 Még egy kis kedvcsináló, kipróbálható, tapogatható a talihoz
“Milyen fura ez a fémfelület.” - Belenagyítottam, és beigazolódott a gyanúm: ez tényleg egy Mitchell Arms Luger. A tiéd megbízható?
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Poresz írta: 2025.11.23. 18:06 “Milyen fura ez a fémfelület.” - Belenagyítottam, és beigazolódott a gyanúm: ez tényleg egy Mitchell Arms Luger. A tiéd megbízható?
Nem az enyém, de most vettük el a szüzességét. Használható, de azért csuklott néha. Valószínűleg lőszerfüggő is lehet, majd ki kell tapasztalni.
Engem az M1 Carbine izgat amúgy a leginkább ezek közül, még nem lőttem vele.
A Mannlicher is érdekes, azt hittem könnyebb működtetni, de majd a gyakorlatban kell megnézni milyen is.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Fortitu írta: 2025.11.23. 18:30 Nem az enyém, de most vettük el a szüzességét. Használható, de azért csuklott néha. Valószínűleg lőszerfüggő is lehet, majd ki kell tapasztalni.
Engem az M1 Carbine izgat amúgy a leginkább ezek közül, még nem lőttem vele.
A Mannlicher is érdekes, azt hittem könnyebb működtetni, de majd a gyakorlatban kell megnézni milyen is.
+1

“M1 = háromötvenhetes magnum kábojpuska kéne hogy legyen de a tulajdonos lusta működtetni az alsókulcsot”

:lol:

Nagyon nagyon kíváncsi vagyok rá. És a Mannlicherre is feláll. Mindenképpen hozzátok.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Januári talira Geminire vinnék egy hangulatos sörétest is.Sörétes bukó fémcélok ugye rendelkezésünkre állnak majd?
Petya357 írta: 2025.11.23. 23:38

Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

montecarlo írta: 2025.12.08. 20:04 Januári talira Geminire vinnék egy hangulatos sörétest is.Sörétes bukó fémcélok ugye rendelkezésünkre állnak majd?
Lesz, igen.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

montecarlo írta: 2025.12.08. 20:04 Januári talira Geminire vinnék egy hangulatos sörétest is.Sörétes bukó fémcélok ugye rendelkezésünkre állnak majd?
Lőszert is, gazdagon... ;)
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Chronicus Magnumitis »

Csak nem egy FÉG Monte Carlo???
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

A nevem onnét van, gumisban volt. Ez érdekesebb lesz. Hegedűtokban viszem.
Chronicus Magnumitis írta: 2025.12.08. 20:53 Csak nem egy FÉG Monte Carlo???
Fortitu írta: 2025.12.08. 20:20Lesz, igen.
Köszönöm
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

montecarlo írta: 2025.12.08. 20:55 A nevem onnét van, gumisban volt. Ez érdekesebb lesz. Hegedűtokban viszem.
91zg_g.gif
91zg_g.gif (1.46 MiB) Megtekintve 22935 alkalommal
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Chronicus Magnumitis írta: 2025.12.09. 01:48 91zg_g.gif
Így!

Egy telefon, és összeállnak a Mariachik. “A gitárokat is hozzátok”

Viszek én is ezt-azt - ugyancsak hegedűtokban. Montecarlóval duéban elhúzzuk bárkinek a nótáját ;)
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Még lehet regisztrálni a talira. Figyeljetek, hogy a részvételi hozzájárulást előre kell utalni! A helyszínen már 12000Ft-ot kell fizetni amennyiben ez elmaradt.
Akármi probléma, kérdés esetén keressetek minket nyugodtan! Ha indokolható, hogy miért nem tudod biztosan, hogy jössz-e, az is rendben van, csak jelezd előre! Aki nem beszéli meg, attól viszont a 12000Ft-ot fogjuk elkérni a helyszínen.

Tervben van egy szektor, ahol ki lehet próbálni a gyorspont, sziluett, preciziós lövészetet, aféle sportársi szakágbemutató keretében. Ezért köszönet Petyának elsősorban!
Nálam megvan már a zselatinpor, ha semmi nem jön közbe, akkor lesz két tömb, hozhattok olyan lőszert, amit meg szeretnétek nézni.
Sok-sok érdekes vas is megtekinthető lesz, egyre gyűlnek a különleges darabok.
Andy intézni fog valamiféle élelmet is a résztvevőknek.
Őt ezennel megkérném, hogy ha lehet, hozza el a csőkameráját, többeknek ez is érdekes lehet. Köszönöm!
Viszünk ki hangtompítókat, meg tudjátok hallgatni, hogy a valóságban mennyit is tompít, valamint mi a különbség hangsebesség alatti és feletti lövedéknél.
Lesz kroni, be tudjátok mérni, amit szeretnétek.
Lesznek fiatalabbak is, mi is így kezdtük, legyetek velük segítőkészek, és figyeljetek rájuk ti is!
Vizimalac
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Vizimalac »

Fortitu írta: 2025.12.18. 07:22 Még lehet regisztrálni a talira. Figyeljetek, hogy a részvételi hozzájárulást előre kell utalni! A helyszínen már 12000Ft-ot kell fizetni amennyiben ez elmaradt.
Akármi probléma, kérdés esetén keressetek minket nyugodtan! Ha indokolható, hogy miért nem tudod biztosan, hogy jössz-e, az is rendben van, csak jelezd előre! Aki nem beszéli meg, attól viszont a 12000Ft-ot fogjuk elkérni a helyszínen.

Tervben van egy szektor, ahol ki lehet próbálni a gyorspont, sziluett, preciziós lövészetet, aféle sportársi szakágbemutató keretében. Ezért köszönet Petyának elsősorban!
Nálam megvan már a zselatinpor, ha semmi nem jön közbe, akkor lesz két tömb, hozhattok olyan lőszert, amit meg szeretnétek nézni.
Sok-sok érdekes vas is megtekinthető lesz, egyre gyűlnek a különleges darabok.
Andy intézni fog valamiféle élelmet is a résztvevőknek.
Őt ezennel megkérném, hogy ha lehet, hozza el a csőkameráját, többeknek ez is érdekes lehet. Köszönöm!
Viszünk ki hangtompítókat, meg tudjátok hallgatni, hogy a valóságban mennyit is tompít, valamint mi a különbség hangsebesség alatti és feletti lövedéknél.
Lesz kroni, be tudjátok mérni, amit szeretnétek.
Lesznek fiatalabbak is, mi is így kezdtük, legyetek velük segítőkészek, és figyeljetek rájuk ti is!
Meddig lehet regisztralni?
Tokmányos Lomposzaurusz
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Vizimalac írta: 2025.12.18. 14:06 Meddig lehet regisztralni?
December 31 még oké. Tehát még idén.
Poresz
Veterán
Veterán

Fortitu írta: 2025.12.18. 14:20 December 31 még oké. Tehát még idén.
Kérem a T. fórumtársakat, hogy eltűnt veterán fórumtársainknak szóljanak! Jönnek az ünnepek: van apropó felhívni valakit vagy ráírni valakire.
TurboP
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: TurboP »

Fortitu írta: 2025.11.23. 14:07 Még egy kis kedvcsináló, kipróbálható, tapogatható a talihoz:

20251123_103536.jpg
20251123_132728.jpg
20251123_131413.jpg
Lefotóznád a hátsó irányzékot ha megkérlek, a mannlicherét.
"..."
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

TurboP írta: 2025.12.18. 22:21 Lefotóznád a hátsó irányzékot ha megkérlek, a mannlicherét.
Remélhetőleg még ma meglesz. Addig is, ez is érdekes lehet történelmi szempontból, ez is ott lesz. Bár ez se nem ritka, se nem jó állapotú, de azért mégse egy tucat AR, vagy ilyesmi:
20251217_110703.jpg
20251217_105322.jpg
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

TurboP írta: 2025.12.18. 22:21 Lefotóznád a hátsó irányzékot ha megkérlek, a mannlicherét.
Messenger_creation_E44A7E2F-DAD9-40AA-865D-A45AAB9485DA.jpeg
Messenger_creation_70A71A01-2295-4019-8EBD-F50AB237B475.jpeg
Messenger_creation_0BC8494C-9717-4122-B417-1B02072DA118.jpeg
Messenger_creation_25A56345-3302-468A-8E3B-6DA64C9400A3.jpeg
smith15
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Sziasztok!

Ahogy nyáron is, most is leírnám kis pezsdítő jelleggel, hogy miket viszek, hátha valami megmozgatja a fantáziákat :)
A januári fórumtalira a következő arzenált prezentálnám:

- Taurus Judge .410/76 - 45 Colt
- Taurus 44H Raging Hunter .44 Magnum
- Taurus 692 .38 Special - .357 Magnum - 9x19mm
- Glock 41 .45 ACP
- HS Produkt/Springfield Echelon Compact 9x19mm
- KolArms Vz61 Skorpio 7,65 Br.
- Baikal Makarov 9x18 Makarov

- Marlin 1895 GBL .45-70 Gov.
- Petyától függően vagy Steyr Scout II .308 Win. vagy Mossberg M500 12/76

Viszek a zselatinos teszthez csomó féle érdekes lőszert, több kaliberben, de főleg 12/70-ben, de 1-2 darabokat csak. Úgy gondoltam, hogy ha valami nagyon tetszik a nagy közönségnek, akkor ki lehetne próbálni (van egy két tényleg komoly), vagy ha már a végét járja a zselatin, akkor :D

Nyáron azt láttam, hogy a pisztolyos részen amikor kipakoltam a pisztolyokat sokan kicsit félve, megszeppenve léptek oda hozzájuk. Nyugodtan kérdezzetek, vagy szóljatok, hogy melyiket próbálnátok ki, azért viszem, hogy lehessen lőni bármelyikkel : )

Köszönöm!
Üdv
Smith
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

smith15 írta: 2025.12.19. 13:09 Sziasztok!

Ahogy nyáron is, most is leírnám kis pezsdítő jelleggel, hogy miket viszek, hátha valami megmozgatja a fantáziákat :)
A januári fórumtalira a következő arzenált prezentálnám:

- Taurus Judge .410/76 - 45 Colt
- Taurus 44H Raging Hunter .44 Magnum
- Taurus 692 .38 Special - .357 Magnum - 9x19mm
- Glock 41 .45 ACP
- HS Produkt/Springfield Echelon Compact 9x19mm
- KolArms Vz61 Skorpio 7,65 Br.
- Baikal Makarov 9x18 Makarov

- Marlin 1895 GBL .45-70 Gov.
- Petyától függően vagy Steyr Scout II .308 Win. vagy Mossberg M500 12/76

Viszek a zselatinos teszthez csomó féle érdekes lőszert, több kaliberben, de főleg 12/70-ben, de 1-2 darabokat csak. Úgy gondoltam, hogy ha valami nagyon tetszik a nagy közönségnek, akkor ki lehetne próbálni (van egy két tényleg komoly), vagy ha már a végét járja a zselatin, akkor :D

Nyáron azt láttam, hogy a pisztolyos részen amikor kipakoltam a pisztolyokat sokan kicsit félve, megszeppenve léptek oda hozzájuk. Nyugodtan kérdezzetek, vagy szóljatok, hogy melyiket próbálnátok ki, azért viszem, hogy lehessen lőni bármelyikkel : )

Köszönöm!
Üdv
Smith
A hitközösség nevében is - köszönjük!
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Fekapor elvileg lesz, de tudna valaki hozni 11es csappantyút (7mm-es ha jól tévedek)? Illetve fekapor sem ártana, ha még valaki tudna hozni, biztos ami biztos legyen több. Több fórumtárs is jelezte már, hogy hozna elöltöltős puskát, de csappantyúja nincs.
Írtam korábban, hogy tervezünk meghívni elöltöltős szakembert, ő sajnos nem ért rá, de ettől függetlenül szeretném, ha képviselve lenne ez a löveszeti ág is. Most így utólag talán elmondhatom, hogy Németh Balázzsal egyeztettem ezügyben, de sajnos nem alkalmas neki az időpont, amúgy jött volna.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Félreértések elkerülése végett. Természetesen a megfelelő engedélyekre figyelünk. Akinél probléma az üzemanyaghiány, ott nem az a gond, hogy vehet-e csapit, a gond az, hogy nincs neki!
TurboP
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: TurboP »

Köszönöm.

Ez a gyárilag rövid csövű verzió, viszont a a felső előagy az meg a hosszúra való.

Fortitu írta: 2025.12.19. 12:02 Messenger_creation_E44A7E2F-DAD9-40AA-865D-A45AAB9485DA.jpeg
Messenger_creation_70A71A01-2295-4019-8EBD-F50AB237B475.jpeg
Messenger_creation_0BC8494C-9717-4122-B417-1B02072DA118.jpeg
Messenger_creation_25A56345-3302-468A-8E3B-6DA64C9400A3.jpeg
"..."
blitzkriegbop
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: blitzkriegbop »

Sziasztok!
Egy hete regisztráltam a fórumra.
3 hónapja van barna könyvem.
10 hónapja vagyok sportegyesületi tag.
Hasonló érdeklődésű ismerőseim száma egyelőre minimális.
Egy dologban van néhány évtizedes "múltam", ez a lőfegyverek iránti szeretet(szerelem?).

Ilyen paraméterekkel van keresnivalóm egy ilyen rendezvényen?
Poresz
Veterán
Veterán

Fortitu írta: 2025.12.19. 13:39 Fekapor elvileg lesz, de tudna valaki hozni 11es csappantyút (7mm-es ha jól tévedek)? Illetve fekapor sem ártana, ha még valaki tudna hozni, biztos ami biztos legyen több. Több fórumtárs is jelezte már, hogy hozna elöltöltős puskát, de csappantyúja nincs.
Írtam korábban, hogy tervezünk meghívni elöltöltős szakembert, ő sajnos nem ért rá, de ettől függetlenül szeretném, ha képviselve lenne ez a löveszeti ág is. Most így utólag talán elmondhatom, hogy Németh Balázzsal egyeztettem ezügyben, de sajnos nem alkalmas neki az időpont, amúgy jött volna.
Van ennyi emberre homeopátiás mennyiségű feketelőporom és csappantyúm (de most már a dzsemboritól függetlenül meg kellene szerveznem az utánpótlást. Konkrétan kiakasztó, hogy nem az van, hogy bemegyek a fegyverboltba az engedélyemmel, és megveszem.)
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Poresz írta: 2025.12.19. 19:56 Van ennyi emberre homeopátiás mennyiségű feketelőporom és csappantyúm (de most már a dzsemboritól függetlenül meg kellene szerveznem az utánpótlást. Konkrétan kiakasztó, hogy nem az van, hogy bemegyek a fegyverboltba az engedélyemmel, és megveszem.)
Köszi!
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Az érdekes lehet, hogy ha elviszem a Diana lézerpuskát egy szenzorral? Elég ritka szvsz. és akár az előtérben is lehet vele bohóckodni, a full laikusoknak is. na de a házigazda mondja meg az ítéletet.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

swordmanus írta: 2025.12.20. 09:21 Az érdekes lehet, hogy ha elviszem a Diana lézerpuskát egy szenzorral? Elég ritka szvsz. és akár az előtérben is lehet vele bohóckodni, a full laikusoknak is. na de a házigazda mondja meg az ítéletet.
Hozd. Lesz amúgy is lőmozi.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: qqriq »

H&K fegyverek lesznek? mp5, 416? :roll:
ingyom bingyom tálib-e?
Trailm
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Trailm »

qqriq írta: 2025.12.20. 14:26 H&K fegyverek lesznek? mp5, 416? :roll:
Ha már H&K , G3 esetleg valakinél ?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

qqriq írta: 2025.12.20. 14:26 H&K fegyverek lesznek? mp5, 416? :roll:
A fekete szerkóban, szirénázva ékező fórumtársak hoznak ilyesmit😉
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

azt tudom, de hagyjak majd kiprobalni? :roll:
gvass1 írta: 2025.12.20. 18:07 A fekete szerkóban, szirénázva ékező fórumtársak hoznak ilyesmit😉
ingyom bingyom tálib-e?
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

qqriq írta: 2025.12.20. 19:16 azt tudom, de hagyjak majd kiprobalni? :roll:
Neked ne hagynák...?!?! :-D
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

AndyA írta: 2025.12.20. 09:39 Hozd. Lesz amúgy is lőmozi.
OK, viszem, legalább jól letesztelitek.
Judge Dredd
Moderátor
Moderátor

Hozzászólás Szerző: Judge Dredd »

blitzkriegbop írta: 2025.12.19. 19:01 Sziasztok!
Egy dologban van néhány évtizedes "múltam", ez a lőfegyverek iránti szeretet(szerelem?).

Elnézést a késői reakcióért, most hagytam jóvá a hozzászólást csak.
I am the law.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Neeeem, ahhoz minimum kéthetes tagság kell.. . :lol:

Gyere, jó lesz. Ismerek olyan sporttársat, aki a kezdetek óta olvassa a fórumot, de mostanáig nem regisztrált. A folyamat:

1. Regisztrálsz
2. Fizetsz
3. Jól érzed magad a ralin
4. Elmondod másoknak, hogy tudják miből maradtak ki
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

Neked van leginkább. Kicsit olyan lesz, mint a pályaválasztó nap. Megnézheted, eldöntheted, melyik ága érdekel a lövészetnek, mire fogod költeni az összes spórolt pénzedet az elkövetkezendő tíz évben.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

es aki nem akarja az osszes sporolt penzet elkolteni a kovetkezo 10 evben? az inkabb ne is menjen? :roll:
Chronicus Magnumitis írta: 2025.12.22. 19:33 Neked van leginkább. Kicsit olyan lesz, mint a pályaválasztó nap. Megnézheted, eldöntheted, melyik ága érdekel a lövészetnek, mire fogod költeni az összes spórolt pénzedet az elkövetkezendő tíz évben.
ingyom bingyom tálib-e?
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

qqriq írta: 2025.12.22. 19:36 es aki nem akarja az osszes sporolt penzet elkolteni a kovetkezo 10 evben? az inkabb ne is menjen? :roll:
Valaki másnak a spórolt pénzét is költheti, nem muszáj sajátot. Ez magánügy.
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

qqriq írta: 2025.12.22. 19:36 es aki nem akarja az osszes sporolt penzet elkolteni a kovetkezo 10 evben? az inkabb ne is menjen? :roll:
Senki nem akarja, de akkor is megteszi...
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.12.22. 19:44 Valaki másnak a spórolt pénzét is költheti, nem muszáj sajátot. Ez magánügy.
Csak akkor magánügy, ha már elvesztette közpénz jellegét.

Ajjaj, mit kapok én ezért gvass1-től...
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Chronicus Magnumitis írta: 2025.12.22. 20:08 Csak akkor magánügy, ha már elvesztette közpénz jellegét.

Ajjaj, mit kapok én ezért gvass1-től...
Speciel gazdag, magányos 80 eves özvegyekre gondoltam ;) - de a Te példád sajnos életszerűbb… :roll:
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Chronicus Magnumitis írta: 2025.12.22. 19:33 Neked van leginkább. Kicsit olyan lesz, mint a pályaválasztó nap. Megnézheted, eldöntheted, melyik ága érdekel a lövészetnek, mire fogod költeni az összes spórolt pénzedet az elkövetkezendő tíz évben.
Olyan hamar süllyed szerinted a szenilitás mocsarába?! :o

Azt mondanám inkább, hogy élete végéig. :lol: :lol: :lol:
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Legalábbis jobban jár, ha nem. :D
blitzkriegbop
Fórumtag
Fórumtag

...hát....ööööö.....ilyen jellegű teher nem nyomja a vállamat. Amióta barna könyvem van, spórolt pénzem nincs.
DSC_0007 (2).JPG
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

Sziasztok,

Egyreszt lesz reaktiv video, 10:00-14:00-ig a taktikai hazban.

Masreszt (tollem kicsit szokatlan modon) viszek 3 eloltoltos fegyvert, alap esetben lehet nezegetni ezeket, illetve ha van aki SZAKSZERUEN tudja felugyelni, akkor 2-t ki is lehet majd probalni, hogy mekkorat durran (lopor lesz, lovedek valoszinuleg nem; csappantyu: ezek nem olyan modernek, hogy ilyen dolog kellene belejuk :-) ). Konkretan:
Queen Anne, 1700-as evek eleji design
Keziagyu, 1400-as evekbeli design
Es amit csak nezegetni lehet: deringer, 1800-as evek vegi design, 1800-as evek vegi, esetleg 1900-as evek elejei gyartmany (eredeti).

Nem sokat, de egy par eles fegyvert is viszek, konkretan:
H&K MP-5 + a-tech tompi
FEG Mossin-Nagant.
Nezegetni viszek egy Danuvia VD-01-t (a tar nem mukodik, igy nem jo vele loni, de erdekes fegyver).

Sajnos Nagant revolvert nem viszek, mert az utoszegrogzito csap elveszett. :-(

Bel
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

bel írta: 2025.12.25. 19:39 Sziasztok,

Egyreszt lesz reaktiv video, 10:00-14:00-ig a taktikai hazban.

Masreszt (tollem kicsit szokatlan modon) viszek 3 eloltoltos fegyvert, alap esetben lehet nezegetni ezeket, illetve ha van aki SZAKSZERUEN tudja felugyelni, akkor 2-t ki is lehet majd probalni, hogy mekkorat durran (lopor lesz, lovedek valoszinuleg nem; csappantyu: ezek nem olyan modernek, hogy ilyen dolog kellene belejuk :-) ). Konkretan:
Queen Anne, 1700-as evek eleji design
Keziagyu, 1400-as evekbeli design
Es amit csak nezegetni lehet: deringer, 1800-as evek vegi design, 1800-as evek vegi, esetleg 1900-as evek elejei gyartmany (eredeti).

Nem sokat, de egy par eles fegyvert is viszek, konkretan:
H&K MP-5 + a-tech tompi
FEG Mossin-Nagant.
Nezegetni viszek egy Danuvia VD-01-t (a tar nem mukodik, igy nem jo vele loni, de erdekes fegyver).

Sajnos Nagant revolvert nem viszek, mert az utoszegrogzito csap elveszett. :-(

Bel

.45 lövedék, extra vastag tapasszal talán jó lesz a Queen Anne-ba

A kéziágyű pedig szinte kiált egy marék őzsörétért. Harmincnyolcas hüvellyel kimert fekete lőpor, a lőporra pont van remek 16 ga fojtásom, az kb d= 16,5-17mm, csak lemegy a kézi ágyú torkán, és tuti jól tömít. A feketelőpor szerencsére toleránsabb, mint a nitro.
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

blitzkriegbop írta: 2025.12.22. 20:53 ...hát....ööööö.....ilyen jellegű teher nem nyomja a vállamat. Amióta barna könyvem van, spórolt pénzem nincs.
DSC_0007 (2).JPG
Derék, derék, ígéretes kezdet. Mi az érdeklődési vonal? Gvass1 biztosan felismeri mindet ebből a pucsítós szögből is, én csak a jobboldaliakról gyanítom, hogy Beretta család.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

blitzkriegbop írta: 2025.12.22. 20:53 ...hát....ööööö.....ilyen jellegű teher nem nyomja a vállamat. Amióta barna könyvem van, spórolt pénzem nincs.
DSC_0007 (2).JPG
Gratula, ez egy szép barátság kezdete! Mondanám, hogy hol van legalább egy forgó ;) , de nem mondom, mert miközömhozzá . Örülünk minden egyes példánynak!
Chronicus Magnumitis írta: 2025.12.25. 22:50 Derék, derék, ígéretes kezdet. Mi az érdeklődési vonal? Gvass1 biztosan felismeri mindet ebből a pucsítós szögből is, én csak a jobboldaliakról gyanítom, hogy Beretta család.
A baloldali Sedó egynek tűnik
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: zora »

Petya357 írta: 2025.12.25. 23:08 Gratula, ez egy szép barátság kezdete! Mondanám, hogy hol van legalább egy forgó ;) , de nem mondom, mert miközömhozzá . Örülünk minden egyes példánynak!

A baloldali Sedó egynek tűnik
A Beretták és CZ között pedig Jerichok.
Szép sor.
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

Helyes, helyes. Tisztességes nagyvasak. Jó látni, hogy a fiatalok között is van környezettudatos, és nem mindenféle mikroműanyaggal szennyezi a környezetet.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Chronicus Magnumitis írta: 2025.12.26. 13:17 Helyes, helyes. Tisztességes nagyvasak. Jó látni, hogy a fiatalok között is van környezettudatos, és nem mindenféle mikroműanyaggal szennyezi a környezetet.
+1

… és kiskaliberrel (pl 9x19) is megkapod a teljes értékű lövészeti élmény legalább 80% -át :mrgreen:

Na jó a neurotipikus , nem-boomer embereknek ez sok lesz, most hagyd abba! :lol:

Csak trollkodással leplezzük az irígyseget. A Jerichokra és a Berettákra nálam is beindult a nyálképződés (Shadow is menő, de az van itthon)

A Jerichocknak mi a története? Egyszerre használsz kettőt mint Neo vagy a Desperado, van benne tartalék fegyver, vagy pedig mind másfajta? 🤔
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.12.26. 15:04 +1

… és kiskaliberrel (pl 9x19) is megkapod a teljes értékű lövészeti élmény legalább 80% -át :mrgreen:

Na jó a neurotipikus , nem-boomer embereknek ez sok lesz, most hagyd abba! :lol:

Csak trollkodással leplezzük az irígyseget. A Jerichokra és a Berettákra nálam is beindult a nyálképződés (Shadow is menő, de az van itthon)

A Jerichocknak mi a története? Egyszerre használsz kettőt mint Neo vagy a Desperado, van benne tartalék fegyver, vagy pedig mind másfajta? 🤔
Láthatóan nem egyformák, más az irányzék és a kakas is.
blitzkriegbop
Fórumtag
Fórumtag

Chronicus Magnumitis írta: 2025.12.26. 13:17 Jó látni, hogy a fiatalok között is van környezettudatos, és nem mindenféle mikroműanyaggal szennyezi a környezetet.
Fiatalság, bolondság...
A következő szülinapi tortámon 50 gyertya lesz. ;)

1998-ban volt lehetőségem kipróbálni először a Jerichot Izraelben, a Dani Hi lőtéren. Elég nagy ugrás volt a PA63 után. Az élmény végig kísérte az elmúlt 27 évemet. Most, hogy van lehetőségem vásárolni, hazavinni, és gyönyörködni bennük bármikor, kézenfekvő, hogy ezekkel töltöm fel a szekrényt.
Mind a négy I.M.I., tehát 2005 előtti. A különbségekkel nem fárasztanám a nagyérdeműt, ezek valószínűleg csak nekem érdekesek.

A Berettákat(71, 84, 92) a klasszikus mivoltuk miatt vettem meg(gyűjtőszenvedély?)

A Shadow a kakukktojás a sorban. Amikor elkezdtem a sportlövészetet, kerestem az "ELSŐT", minden nyíl efelé mutatott. Megvettem, de azon kívül, hogy egy nagyon jó és kényelmes pisztolynak tartom, semmit nem mozgatott meg bennem. Sokkal jobban szeretek bármelyik másikkal lőni, mert van valami kis érdekes sztorija, van érzelmi kötődés.
így valószínű, hogy szegény első érkező lesz az első távozó is. Aztán talán jön a helyére majd egy klasszikusabb CZ.

Petya357 írta: 2025.12.25. 23:08 Mondanám, hogy hol van legalább egy forgó ;) , de nem mondom, mert miközömhozzá
Szeretnék egy forgót is, de egyelőre nem találom a számomra szimpatikus típust. Egyetlen egyszer lőttem forgótárassal. kb 25 éve egy Taurus .44 magnummal.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

blitzkriegbop írta: 2025.12.26. 18:04 Fiatalság, bolondság...

1998-ban volt lehetőségem kipróbálni először a Jerichot Izraelben, a Dani Hi lőtéren. Elég nagy ugrás volt a PA63 után. Az élmény végig kísérte az elmúlt 27 évemet. Most, hogy van lehetőségem vásárolni, hazavinni, és gyönyörködni bennük bármikor, kézenfekvő, hogy ezekkel töltöm fel a szekrényt.
Mind a négy I.M.I., tehát 2005 előtti. A különbségekkel nem fárasztanám a nagyérdeműt, ezek valószínűleg csak nekem érdekesek.

A Berettákat(71, 84, 92) a klasszikus mivoltuk miatt vettem meg(gyűjtőszenvedély?)

A Shadow a kakukktojás a sorban. Amikor elkezdtem a sportlövészetet, kerestem az "ELSŐT", minden nyíl efelé mutatott. Megvettem, de azon kívül, hogy egy nagyon jó és kényelmes pisztolynak tartom, semmit nem mozgatott meg bennem. Sokkal jobban szeretek bármelyik másikkal lőni, mert van valami kis érdekes sztorija, van érzelmi kötődés.
így valószínű, hogy szegény első érkező lesz az első távozó is. Aztán talán jön a helyére majd egy klasszikusabb CZ.

Szeretnék egy forgót is, de egyelőre nem találom a számomra szimpatikus típust. Egyetlen egyszer lőttem forgótárassal. kb 25 éve egy Taurus .44 magnummal.
Köszi a történetet! A Berettákra kihagy egyet a szívem.

A fórumtalin lesz elég forgó, biztos látsz olyat, ami majd tetszik. Lesz kicsi (.22-.357) ês nagyobb (.44-45) kaliberben is. ;)
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Fontolgatom, hogy a .454Casull/.45 Colt alsókulcsos puskàmhoz toltsek kábojlőszert, feketelöporral - ahogy kell. Van rá igény a fórumtalin? Csak azért kérdezem, mert ha egyetlen egyet is lövök schwazpulverrel, akkor pucolni kell igen alaposan :roll:

10 Ga libaelhárító üteg is lesz. Olyannyira szűz az a söréres, hogy eddig még nem is lőttem vele. Durva cuccnak tűnik, 3 1/2 colos, tizes szupermagnum valszeg masszírozza a vállat rendesen. :lol:
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.12.27. 20:27 Fontolgatom, hogy a .454Casull/.45 Colt alsókulcsos puskàmhoz toltsek kábojlőszert, feketelöporral - ahogy kell. Van rá igény a fórumtalin? Csak azért kérdezem, mert ha egyetlen egyet is lövök schwazpulverrel, akkor pucolni kell igen alaposan :roll:

10 Ga libaelhárító üteg is lesz. Olyannyira szűz az a söréres, hogy eddig még nem is lőttem vele. Durva cuccnak tűnik, 3 1/2 colos, tizes szupermagnum valszeg masszírozza a vállat rendesen. :lol:
Üres pizza!!!
szöged
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: szöged »

Petya357 írta: 2025.12.27. 20:27 ...
10 Ga libaelhárító üteg is lesz.
...
és olyat hol lehet kapni?

meg hozzá lőszert?

azért azt kipróbálnám én is...ha nem lennék lusta olyan messzire utazgatni (vagy ha közelebb lenne a fórumtali)

namajd lehet, h erőt veszek magamon és beállítok
(és akkor majd kifizetem a tizenkétezröt)
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

blitzkriegbop írta: 2025.12.26. 18:04 Fiatalság, bolondság...

Taknyos kölyök! Az enyémen nemrég 51 volt...

Ne hidd, minket minden érdekel. A Jericho féltestvére a Desert Eagle-nek (csak az apjuk más, de ugyanaz hordta ki...), az pedig a fegyverkultúra alapja. :)

Lesz forgó is elég, válogathatsz majd nyugodtan. Nekem csak három van, de smith15 vagy Petya357-44-45-9-454-410-223-308-10Ga (bocsi,ha valamit kihagytam) kolléga biztosan hoz többet is.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

szöged írta: 2025.12.27. 21:38 és olyat hol lehet kapni?

meg hozzá lőszert?

azért azt kipróbálnám én is...ha nem lennék lusta olyan messzire utazgatni (vagy ha közelebb lenne a fórumtali)

namajd lehet, h erőt veszek magamon és beállítok
(és akkor majd kifizetem a tizenkétezröt)
Lőszert tölteni kell. Néha kapni 10-es hüvelyt, elvétve, de nem egészen reménytelen. Osztrák boltban láttam már egyszer.
szöged
Fórumtag
Fórumtag

AndyA írta: 2025.12.27. 23:21 Lőszert tölteni kell. Néha kapni 10-es hüvelyt, elvétve, de nem egészen reménytelen. Osztrák boltban láttam már egyszer.
de ha jól tudom, akkor a töltikézettet nem vehetem a kezembe
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

szöged írta: 2025.12.27. 23:42 de ha jól tudom, akkor a töltikézettet nem vehetem a kezembe
Már hogyne! Házilag szerelt lőszert csak átadni tilos, az átengedését nem tiltja jogszabály. Ha van sport barnakönyved, és a tízes sörétes is sport, akkor "Sportlőfegyver és a hozzá tartozó lőszer sportlövészetre sportlőfegyver tartására jogosultnak átengedhető."

Ezen felül akár kölcsönadhatja is, ideiglenes átvétellel 50 darabig, akkor még haza is viheted tapogatni, csak papírt kell róla írni, és egy éven belül visszaadni.
"53. * lőszer ideiglenes átvétele: az átadás és az átengedés esetét ide nem értve a lőszernek közvetlenül a tartására jogosulttól a továbbadás céljából megvalósuló, ellenérték nélküli megszerzése;"
szöged
Fórumtag
Fórumtag

Chronicus Magnumitis írta: 2025.12.28. 01:55 Már hogyne! Házilag szerelt lőszert csak átadni tilos, az átengedését nem tiltja jogszabály. Ha van sport barnakönyved, és a tízes sörétes is sport, akkor "Sportlőfegyver és a hozzá tartozó lőszer sportlövészetre sportlőfegyver tartására jogosultnak átengedhető."

Ezen felül akár kölcsönadhatja is, ideiglenes átvétellel 50 darabig, akkor még haza is viheted tapogatni, csak papírt kell róla írni, és egy éven belül visszaadni.
"53. * lőszer ideiglenes átvétele: az átadás és az átengedés esetét ide nem értve a lőszernek közvetlenül a tartására jogosulttól a továbbadás céljából megvalósuló, ellenérték nélküli megszerzése;"
f@szom a hülye magyar fegyverjogba

vadász vagyok nem sportlövő
Válasz küldése