Szerintem meg ez a legeredményesebb olvasási mód.

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Szerintem meg ez a legeredményesebb olvasási mód.
Ti is észrevettétek, hogy tegnap óta a magyar hangot angolul feliratozza a Youtube? Alapértelmezetten: úgy kell kikapcsolnom, ha nem akarom. (Tudtam, hogy ez be fog következni, de nem számítottam rá, hogy ennyire gyorsan.)
Nem vettem eszre, mint ahogy a hozzaszolasodat sem, mert nem jelentkeztem be…
Egy csomó videónál bekapcsoltam.
Vajon MIÉRT az van a borítón, hogy "ISMÉTLŐ pisztoly", majd az első mondat: "A pisztoly önműködő marokfegyver,"??? (Majd szabatosan leírja hogyan működik a 29M)
https://tudasportal.uni-nke.hu/tudasportal/Poresz írta: ↑2024.12.23. 15:47 Talált kincs: 29 M. ismétlő[!] pisztoly ismeret.
* * *
URL: https://nkerepo.uni-nke.hu/xmlui/bitstr ... smeret.pdf
→ Levágom a felesleget, lássuk hova jutok: nkerepo.uni-nke.hu/xmlui/bitstream/handle/123456789/15449
→ "Csak belső hálózatról érhető el[.] Az elérni kívánt weboldal, csak egyetemi belső hálózatról érhető el."
De a pdf-eket mégis elértem…
Google keresőkulcs: site:nkerepo.uni-nke.hu "muz" filetype:pdf → Van jó sok találat.
Van valakinek ötlete, hogyan lehetne ezeket gépesítve letölteni és az URL-eket elmenteni? Kézműves módszerekkel egy kicsit hosszasnak ígérkezik…
Ez egy igazi karácsonyi ajándék, köszi!tornas78 írta: ↑2024.12.24. 10:55 https://tudasportal.uni-nke.hu/tudasportal/
Ez is egy kicsit “kézműves” oldal, de itt legalább tudsz keresni is. Itt is megtalálhatóak a M. Kir. Honvédelmi Minisztérium kiadványai is. Amit eddig kerestél az “nkerepo” oldalon, azok itt megtalálhatóak.
Szia,tornas78 írta: ↑2024.12.24. 10:55 https://tudasportal.uni-nke.hu/tudasportal/
Ez is egy kicsit “kézműves” oldal, de itt legalább tudsz keresni is. Itt is megtalálhatóak a M. Kir. Honvédelmi Minisztérium kiadványai is. Amit eddig kerestél az “nkerepo” oldalon, azok itt megtalálhatóak.
Csak győzzétek böngészni. A kereső is teljesen jól működik, és szelektíven is lehet keresni benne.
(Elöljáróban: ezzel nem én foglalkozom a cégnél.)
Ha kifejezetten vadászfegyverekről, lőszerekről szeretnél olvasgatni, ajánlom Kovács László könyveit.Petya357 írta: ↑2025.02.05. 10:21 Sziasztok!
Nemrég a kezem ügyébe keveredett ez szaklap:
1738348474622642.jpeg
Vadaszjelöltként + gyakorló bunkó sportlövőként nem igazán tudtam, mire számítsak. De meglepően színvonalas, igyényes lapnak lattam. Vadászetika, vadgazdálkodás, a társaságok gazdasági kerdései, jól megírt, magával ragadó történetek, elegendő önkritika a vadászok tarsadalmi megítélésével kapcsolatban, szépirodalmi könyvrészletek, fegyver, autó, és nem kevesebb mint 3, lőszereket mélyen elemző cikk - bel-, kül-, célballisztika, tesztekkel, jegyzőkönyvvel, statisztikával és analitikával - nem rossz, sőt!
Főleg az utóbbi győzött meg. A löszer gyártók, újratöltök körében használatos szakzsargon is helyesen használva. És nem csak kifogtak egy jó szakit - mert három szerzőnél is konzisztensen helyesek voltak a részletek. Lehet, hogy a lektor az, aki jó - de működik. Bevallom, hogy annyi , de annyi baromságot láttam, hallottam már eddig, hogy egy vadász lapban ennél felületesebbre számítottam - na ennyit az előítéletekről![]()
A metrikus mértékegységek - lövedék grammban, sebesség m/s-ben teljesen jogosak Európában, az csak a házilagos újratöltők magán szoc problémája kegyen, hogy mi angolszasz túlsúlyú, vegyes köbláb/Miatyánk mértékegységeket szoktunk meg. Szóval részemről ez semleges.
Kritikának legfeljebb annyit tudnék megfogalmazni, hogy a cikkek jelentős részében, és a felhozott példákban is hangsúlyosan érződik az idősebb korosztály nyelvezete, gondolatvilága, “régenmindenjobbvolt” - emiatt a fiatalokat lehet, hogy kevésbé szólítja meg.
Részemről egy lájk! Ajánlom.
Egyetértek, Kovács László a Kaliberben is a vadászati témák fő szerzője.
Pletykának speciálba ajánlott tőle a Vadnyugati vadászpuskák.
Köszi Urak az ajánlásokat! Hol érdemes könyvet nézni?
Ahol világos van bammeg! Sötétbe' hiába nézed, úgyse látod!
Ezt a konkrét könyvet antikváriumban, vagy tőlem kölcsönkapod.