vato írta: ↑2024.09.30. 21:21
Hmm azert egy mp5 el , hangtompival SAS pályát megtisztitani, rovid sorozatokkal, biztos feelinges lenne. Úgy tudom van aki szereti locsolni a lőszert …
Elég gyorsan ki lehetne tapasztalni , hogy kell pontosan 4 lövéses rövid sorozatot leadni.
Korábban úgy gondoltam, hogy a sorozatlövés egy baromság.
De három dolog miatt most máshogy látom:
- ha akkora hülyeség lenne , nem használná minden hadsereg
- Simonyi Ottó könyvében egészen jól leírja, pontosan hogy képezett sok embert nulláról úgy, hogy egy teljes 30-ás tár az AMDből rajta legyen az emberalakon 25-ről. Egy sorozatban! Ezek szerint nyilván tanulható, és nem csak az ő szintjén.
- egyszer lőttem egy kicsit hibás Galillal, gyorspont versenyen (ezt 25 mererről lőjük, állva, szabadkézb, a fekete átmérője 160mm) , és verseny közben véletlenül lőtt egy 2-és sorozatot. Nyilván mindenki felkapta a fejet, hogy WTF? Megnéztük - mindkét lövés a feketében volt. Ennyit mozdult el a .223-as lőszertől - szinte semennyit!
Ennyit számít az alacsony impulzusu lőszer: .223/5,56/5,45 - sokkal uralhatóbb, mint a 7,62x39/51/54R
Abban teljesen egyetértek, hogy NEKÜNK felesleges. Azzal is, hogy nevetségesen drága. De azzal nem, hogy értelmetlen.