Mert volt benne kosár, azért. Nem olvasnád el újra, amit legutóbb írtam?szöged írta: ↑2024.09.26. 19:45 már csak azért mert én is tesztelgettem már lőtéren ezt-azt
pl 50 cm alatti csőhosszú szűkítés nélküli remington 870-esből adott 00buckshot (így 10 év távlatából már nem emléxem, milyen gyártmány volt) 25 méteren még nem terített 30 cm-nél nagyobbat
ha tekertem bele vmi komolyabb szűkítést, akkor sokkal nagyobb lett a szórása
de 5 méteren még a kosár egyben tartotta az egészet
Vadászfegyverek, vadászat
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
Re: Vadászfegyverek, vadászat
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
nyugalom; felfogtam
tedd magadévá a kiegészítő infót, amit meg én írtam
más (de azért szervesen ide illeszkedik):
nemtom mennyire csökken a 00 ereje a távolság függvényében, de jellemzően a nagyobb bogyó kevésbé csökken, mint a kisebb bogyó
márpedig a 4 mm-es ólombogyó még 50 m-ről simán átviszi egy róka koponyáját (1 szem)
Oké.szöged írta: ↑2024.09.26. 20:44 nyugalom; felfogtam
tedd magadévá a kiegészítő infót, amit meg én írtam
más (de azért szervesen ide illeszkedik):
nemtom mennyire csökken a 00 ereje a távolság függvényében, de jellemzően a nagyobb bogyó kevésbé csökken, mint a kisebb bogyó
márpedig a 4 mm-es ólombogyó még 50 m-ről simán átviszi egy róka koponyáját (1 szem)
Akinek van ballisztikai zseléje, vagy feláldozható fél disznója, tesztelhetné. 00-s sörét, mondjuk 40, 50, 60 m-ről. Hány szem talál, milyen mélyen hatol be, mennyire akad meg bordában, lapockában, mennyi a láblövés, stb.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Így mulat a magyar
Annyi okosságot olvastam it össze az őzsörétről, hogy mostmán’ tesztelni kell. …Csak ne lenne olyan qrva drága
A szórás ellenőrzése triviális. A szűkítések cserélgetése, és a kronózas sem kvantumfizika. A célballisztika már trükkösebb. Télen , amikor már jó hideg van, lőhetünk zselatinba, Fortitunak olyan jól megy a zselé főzésé, hátha rávehető idén is egy ládanyira
Az itt offtopic gumigolyót (‘a la 2006 békés tüntetői) és “gumi-őzsöretet”egyszerűen nem volt szívem a boltban hagyni, az egy másik , NH rovatban kerül majd tesztelésre . Majd egyszer…
Annyi okosságot olvastam it össze az őzsörétről, hogy mostmán’ tesztelni kell. …Csak ne lenne olyan qrva drága
A szórás ellenőrzése triviális. A szűkítések cserélgetése, és a kronózas sem kvantumfizika. A célballisztika már trükkösebb. Télen , amikor már jó hideg van, lőhetünk zselatinba, Fortitunak olyan jól megy a zselé főzésé, hátha rávehető idén is egy ládanyira
Az itt offtopic gumigolyót (‘a la 2006 békés tüntetői) és “gumi-őzsöretet”egyszerűen nem volt szívem a boltban hagyni, az egy másik , NH rovatban kerül majd tesztelésre . Majd egyszer…
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
Ez hianyzik a listarol, erre lennek kivancsi mit művelhet…Petya357 írta: ↑2024.09.26. 21:13 Így mulat a magyar
IMG_0878.jpeg
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Vagy egy ilyen bolo
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Rohamosan kezd nemvadászat lenni. Az Off-ba válaszoltam.
Urak, akadt egy kis gondom egy Winchester SXP első irányzékkal, a legutóbbi versenyen feltűnt hogy kicsit furcsán áll és mintha nem lenne középen (jó lenne erre fognom hogy emiatt lőttem vacak eredményt, de félek más oka volt ) Takarítás közben láttam hogy igazam volt, tényleg nincs rendben, lásd a képeken, 2 irányból is hosszában szépen elrepedt.
Ez elvileg egy TRUGLO irányzék. Valakinek van ötlete mivel tudnám helyettesíteni? Inkább vmi masszívabb acél érdekelne, mert ha ez a “márkás” cucc így megadta magát, egy hasonló de műanyag sem bírná sokáig…
Mindenhol a HI-VIZ és ez jön fel, egyelőre nem találtam más opciót.
Most a repedést megragasztva visszaraktam, de sztem hamarosan kuka lesz teljesen
Ez elvileg egy TRUGLO irányzék. Valakinek van ötlete mivel tudnám helyettesíteni? Inkább vmi masszívabb acél érdekelne, mert ha ez a “márkás” cucc így megadta magát, egy hasonló de műanyag sem bírná sokáig…
Most a repedést megragasztva visszaraktam, de sztem hamarosan kuka lesz teljesen
Én egy ilyent vettem az Aliról, stabilan rácuppan a csőre, és nem egy ökör ára:Roberto68 írta: ↑2024.09.29. 14:12 Urak, akadt egy kis gondom egy Winchester SXP első irányzékkal, a legutóbbi versenyen feltűnt hogy kicsit furcsán áll és mintha nem lenne középen (jó lenne erre fognom hogy emiatt lőttem vacak eredményt, de félek más oka volt ) Takarítás közben láttam hogy igazam volt, tényleg nincs rendben, lásd a képeken, 2 irányból is hosszában szépen elrepedt.
IMG_0034.jpeg
IMG_0031.jpeg
https://www.aliexpress.com/item/1005004815777456.html
Valahol talán van elásva nyomtatható 3D modellem erre való picatinny irányzéktartóhoz. De csak talán, mert más, mint a Defenderé, de ha jól emlékszem ehhez is át lett alakítva a modell. Opció lehet ez neked, megpróbáljam előtúrni? Ehhez persze hátulra is kellene irányzék.Roberto68 írta: ↑2024.09.29. 14:12 Urak, akadt egy kis gondom egy Winchester SXP első irányzékkal, a legutóbbi versenyen feltűnt hogy kicsit furcsán áll és mintha nem lenne középen (jó lenne erre fognom hogy emiatt lőttem vacak eredményt, de félek más oka volt ) Takarítás közben láttam hogy igazam volt, tényleg nincs rendben, lásd a képeken, 2 irányból is hosszában szépen elrepedt.
IMG_0034.jpeg
IMG_0031.jpeg
Vagy ahogy előttem írták, sima fénygyűjtő szálhoz vannak rendelhető kész megoldások.
Esetleg simán a tokra is lehet rakni egy red dotot.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Kerestem az Alin is, de vmit rosszul csináltam, mert ez a remek találat nem jött fel. Nagyon köszi a tippet, már rendeltem is.algreg írta: ↑2024.09.29. 18:35 Én egy ilyent vettem az Aliról, stabilan rácuppan a csőre, és nem egy ökör ára:
https://www.aliexpress.com/item/1005004815777456.html
Ha kibír annyi slugot mint a mostani, nagyon jó deal
Köszi a felajánlást. Egyelőre a mostanihoz hasonló lenne jó, hogy ne kelljen mást is módosítani. Aztán ha nem válik be, jöhet a többi opció.Fortitu írta: ↑2024.09.29. 19:04 Valahol talán van elásva nyomtatható 3D modellem erre való picatinny irányzéktartóhoz. De csak talán, mert más, mint a Defenderé, de ha jól emlékszem ehhez is át lett alakítva a modell. Opció lehet ez neked, megpróbáljam előtúrni? Ehhez persze hátulra is kellene irányzék.
Vagy ahogy előttem írták, sima fénygyűjtő szálhoz vannak rendelhető kész megoldások.
Esetleg simán a tokra is lehet rakni egy red dotot.
A tokon sajnos nincs rögzítési lehetőség, az átmenő csapokkal rögzített híd szerű megoldás lenne csak jó.
A tokon ügyes fegyvermester is megoldja szerintem ezt a problémát, ha szükséges.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Túl gyors voltam, sorry
Egyébként ha belépsz, nagyon más lesz az ára, ez a 750 Ft körüli ár ami linken felugrik, első regisztrálóknak érvényes akció.
De szállítással együtt is csak 3500 lett a vége, remélem beválik.
Nekem 2765 Ft, ha rendelek mást is mellé, amivel 3500 fölött van a végösszeg, mert akkor ingyen van a posta.
De igen, új usernek pár száz Ft-ért kínálja.
Igen, nekem is annyi volt + 700 Ft szállitás.
Az ingyen postához meghatározott csomagból kell mellé tenni cuccokat, abban meg most nem találtam olyat ami kellene. De így szerencsére spóroltam is és nem is lett vmi újabb “ki tudja minek is kellett ez” kacatom
-
- Fórumtag
Azt hittem, az őzek is csak 8 centis szarvat tarthatnak maximum...
Ezt az esetet a 3. Venatus magazinban is említették, és igen: az őzbak nem aranyos Bambi, hanem agresszív és veszélyes (lehet), nem csak a fajtársaival szemben, hanem az emberre is, ha olyanja van.Petya357 írta: ↑2024.10.06. 17:10 https://www.police.hu/hu/hirek-es-infor ... a-7-tibi-a
A tanulság: ne társunk otthon őzbakot …
Rossz hírem van - még ekkorát sem. Ennél sokkal nehezebb dolguk van. Csak agyncsot tarthatnak, amire évente meg kell újítani az engedélyt, és azt a sport(állat?)orvos még csak nem is a teljes évre adja meg...Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.10.06. 17:53 Azt hittem, az őzek is csak 8 centis szarvat tarthatnak maximum...
A rohadt muflonok meg vaddisznók bezzeg csókosak - nekik visszavonásig szól.
én is ismerek olyan embert, akinek beleállította a bak az agancsát a hasába
októberi fácánhajtás - bozótost körbefogták a vadászok, hajtók meg bementek, hogy kiriogassák a madarakat
bent volt az ominózus bak is, amelyik meg úgy gondolta, hogy a hide-run-fight sorrendbe rak egy csavart, és hide-fight-run lett belőle
emberünk vérzett ugyan kicsit, de szerencséjére nem volt mély a sérülése
októberi fácánhajtás - bozótost körbefogták a vadászok, hajtók meg bementek, hogy kiriogassák a madarakat
bent volt az ominózus bak is, amelyik meg úgy gondolta, hogy a hide-run-fight sorrendbe rak egy csavart, és hide-fight-run lett belőle
Durvaszöged írta: ↑2024.10.06. 18:58 én is ismerek olyan embert, akinek beleállította a bak az agancsát a hasába
Vadkanos- Zrínyis történetetek is van? Úgy hallottam, hogy annak fele sem tréfa…
Ez a közlemény, azért erősen csúsztatás. MInden vadász (aki jó oktatótól tanul) az tudja, hogy az őz az territoriális. Űzekedés időszakában, aki a területén van és nem nőstény őz, azt megtámadja. Az embert is. Pont. (Hogy ez nekik új, az már az ő hibájuk). A nyársas, gyilkos, stb agancsosokat pedig ezért kell szelektálni időben. Szóval ezért is szükség van vadászra. Hogy ha ilyen előfordul, akkor se legyen belőle halálos seb, mert megakad a szemág/hátsóág valamelyikében.Petya357 írta: ↑2024.10.06. 17:10 https://www.police.hu/hu/hirek-es-infor ... a-7-tibi-a
A tanulság: ne társunk otthon őzbakot …
Egyébként szintén megtörtént, még valamikor a 80-as 90-es években hogy az oktatóm által jól ismert egyik vadásztársa hazavitt egy gidát. Nem is volt vele gond az ivarérett korig, amikor is (mivel megszokta a kertet ahol felnőtt, úgy gondolta, az onnan az övé), nekiment a vadásznak etetés közben. Neki a talpát szúrta át (azzal próbálta eltaszítani). Végülis a kollégái “hozták terítékre”, fél méterről brennekével Igazi “vadaskerti” vadászat volt
Természetesen mivel minden részlete a történetnek amúgy törvénybe ütközik, ez meg se történt.. én találtam ki az egészet
Tudod a törvény egy dolog, van aki betartja van aki nem.
Nah az őzek, de főleg a szarvasok, azok nem tartják be. Persze van közöttük is törvénytisztelő.
Nah az őzek, de főleg a szarvasok, azok nem tartják be. Persze van közöttük is törvénytisztelő.
Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.10.06. 17:53 Azt hittem, az őzek is csak 8 centis szarvat tarthatnak maximum...
"..."