Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan, Sy$@dm1n

Avatar
WildBear23
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 6059
Csatlakozott: 2018.06.10. 12:50

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

gvass1 írta: 2024.02.10. 17:58 A sok nettó kötözködő mellett úgy látom, mintha te TÉNYLEG nem értenéd.
Szerintem nem kötözködnek, hanem nem ment át az üzenet, mert 1. nem fogalmaztad meg érthetően, 2. nem a megfelelő célközönségnek küldted.
Itt most ne azokat hibáztasd, akik mind szembejönnek az autópályán. :-)

Én elég tájékozott vagyok a gumis fegyverekben, de nem tudom, melyik három forgalmazóról beszélsz.
A K....rű Művek O.K, de a másik kettő?
Farkas Józsi készített már régen is akasztó nélküli konverziókat, ő a másik?
És ki a harmadik?

És melyik fegyverről van szó?
A muzeális Pitbull a fórumtárs által leírtak szerint nem erősebb a gázriasztó változatnál.

Szerintem érdemes érthetően leírni, hogy konkrétan milyen fegyverekről van szó, és megkeresni a gyártókat / forgalmazókat.

Én ha tudnám is, hogy kikről / milyen fegyverekről van szó, akkor sem tudnék ezzel mit kezdeni.
(Kivéve, ha tényleg valami über-fasza cucc, mert akkor vennék én is. ;-)
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
marcuswolf
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 94
Csatlakozott: 2020.11.14. 12:43

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: marcuswolf »

gvass1 írta: 2024.02.10. 17:58 1. Nem más "játékát" kell elrontani. PONT MERT EZ MÁR ROHADTUL NEM JÁTÉK.
Ezek az eszközök ugyanis 1 dologra valók, 1 dologra hirdetik: ÖN/OTTHONVÉDELEMRE. Az a feladatuk, hogy LŐDD MELLBE a támadót. Többször.

És ennek ma már ezekkel simán lehet HALÁL a vége.

(Sőt, már egy véletlen balesetnek ezekkel sem csak egy véraláfutás a következménye!)

2. Az aktuális szabályozás szar, nem kéne kihasználni minden lukat rajta, mert önmérséklet is van (volt) - kéne, hogy legyen.
A gyártó könnyedén tehetne azért, hogy tényleg ne legyen halálos, hiszen MAGA VETTE KI EZEKET A GÁTLÁSOKAT a rendszerből. És ezt még hirdeti is.
A szabályozás is könnyen utánamehetne.

3. OLYAN MÉG AMERIKÁBAN SINCS, hogy bárki bemegy az utcáról a fegyverboltba, és vehet egy pisztolyt és üzemanyagot amivel azonnal lehet ölni.
Ott is előbb ki kell tölteni a 4473-as nyomtatványt, a személyi okmányokat be kell mutatni, és online lekérdezik, hogy büntetlen előéletű-e, és nem kezelt dilinyós-e.
Ha nem felel meg, nem veheti meg.

Milyen agyrém ez, hogy ENNÉL IS LAZÁBB hülyeség mellett törünk pálcát?

4. Évek, évtizedek óta küzdünk azért, hogy ez az egész NEM HALÁLOS önvédelmi eszköz dolog elfogadott legyen, jogalkotói és felhasználói szinten.
Most ezekkel a baromságokkal egy csapásra elbaszható az egész.

5. Egy esetleges balhé után egy csuklóból jövő jogalkotói ellenlépés BETILTÁSÁBA nemcsak ezek eshetnek bele, hanem akár a rendes történelmi muzeális, vagy sörösdobozlövő játszófegyverek is.
Önvédelmi bolt, muzeális fegyverek, 2. pont
2. Riasztótölténnyel gumilövedéket kilövő, traumatikus, nem halálos fegyverek. Ezek emberélet kioltására alkalmatlanok, otthon/birtokvédelmi fegyverként alkalmazhatóak. Jellemző hatótávjuk típustól függően 5-10 méter/mellalak méretű célra.
https://www.onvedelmibolt.hu/termekkate ... fegyverek/

Nem igaz. Tehát nem a törvényt kellene átfogalmazni, hanem a honlapod.
És továbbra sem a törvény a hibás.

De vegyük akkor részletesen.
1. "Simán halál lehet a vége".
Igen. (Akkor miért árulod nem halálosként? :roll: ) De simán halál lehet a vége, ha áramot vezetek a kerítésbe, szemen lövöm akasztós(!) "szerinted nem halálossal", konyhakéssel leszúrom, vagy egyszerűen csak ököllel leütöm, és beveri a fejét a betonba (vagy mint John Wick nyakon szúrom egy HB-s ceruzával).

2 Az aktuális szabályozás nem szar, csak sokan nem értik, te meg egyszerűen csak az üzletedet félted, amit valahol megértek. A gyártók megfelelnek a jogszabályoknak, őket szerintem hagyjuk. A jogalkotó meg olyan, amilyen, viszont most, hogy így nagy nyilvánosság előtt általad előkerült ez a téma, biztosra vehetjük, hogy nem az lesz amit te szeretnél, hanem ha változtatás lesz, akkor mindent IS betiltanak, még téged is. :lol:

3. Amerikai ÉLES fegyverszabályozás hogy jön ide? Vagy szerinted az itthoni muzeális tömködős gumibogyózás egyenlő az élessel? Akkor miért nem az amerikai szabályozás felé szeretnél menni és az éles fegyverek amerikanizálása felé agitálsz, miért inkább tiltani/leszabályozni szeretnéd ezt az amúgy is szánalmas gumis tömködős szerencsétlenkedést? Nincs nekik elég bajuk? :lol:

4. "Évek, évtizedek óta küzdünk azért, hogy ez az egész NEM HALÁLOS önvédelmi eszköz dolog elfogadott legyen"
Elfogadott dolog már rég, de te árulsz számszeríjat is, amihez odaírod, hogy " A számszeríjak emberélet kioltására alkalmasak, de jogilag sem lőfegyvernek, sem fegyvernek nem minősülnek, hanem sporteszközök." Írj ki hasonlót a muzeálishoz is, és ne akard deklaráltan nem halálosként eladni, ilyen egyszerű.

5. Egy esetleges balhé (akár muzeális, akár éles) után mindent IS betilthatnak, lásd Új-Zéland-i mészárlás, (ott már csak légpuskájuk lehet a népeknek, vagy még az sem, nem tudom) vagy Szerbiai lövöldözés, erre hivatkozni felesleges.

Akik meg az autós baleseti statisztikákkal jönnek, ne felejtsék el, hogy az autózás sincs betiltva azért, mert néhányan (egyre többen) nem tudnak vezetni.
Avatar
omerta18
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 20
Csatlakozott: 2021.02.05. 19:58

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: omerta18 »

Szerintem nem az a lényeg, hogy mondjuk a muzeális Pitbull akasztó nélkül sem erősebb, gumira töltve, hanem hogy az akasztó hiánya miatt bármivel tölthető!
Avatar
vato
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 2125
Csatlakozott: 2018.06.01. 17:55

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: vato »

omerta18 írta: 2024.02.10. 20:54 Szerintem nem az a lényeg, hogy mondjuk a muzeális Pitbull akasztó nélkül sem erősebb, gumira töltve, hanem hogy az akasztó hiánya miatt bármivel tölthető!
jaah, gondolom valami tapszolt ólom ment ki belőle, dob 10mm cső meg 12mm, dobban tud gyorsulni. na meg ha egy betétcsővet beleraknak utólag akkor még jobban. Bár a régiekben lévő akasztós csőbetét is ragasztva volt csak (keresztcsap is elmaradt egy idő után).

De a dob a szűk keresztmetszet, azokkal a vékony falvastagságokkal nem sokáig húzza az extra terhelést. orosz rulett a user-re nézve :lol:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
gabor86
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 134
Csatlakozott: 2022.11.18. 09:40

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gabor86 »

vato írta: 2024.02.10. 21:06 jaah, gondolom valami tapszolt ólom ment ki belőle, dob 10mm cső meg 12mm, dobban tud gyorsulni. na meg ha egy betétcsővet beleraknak utólag akkor még jobban. Bár a régiekben lévő akasztós csőbetét is ragasztva volt csak (keresztcsap is elmaradt egy idő után).

De a dob a szűk keresztmetszet, azokkal a vékony falvastagságokkal nem sokáig húzza az extra terhelést. orosz rulett a user-re nézve :lol:
Pontosan, ha tul kemeny vagy nehez a lovedek ugyis csak kezigranat lesz pitbullbol
Avatar
WildBear23
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 6059
Csatlakozott: 2018.06.10. 12:50

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

vato írta: 2024.02.10. 21:06
Egyébként a szerelt gumisoknál is létezik a tuning?
Forgóknál elsősorban.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Petya357
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 4091
Csatlakozott: 2020.06.15. 15:12

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

WildBear23 írta: 2024.02.11. 08:13 Egyébként a szerelt gumisoknál is létezik a tuning?
Forgóknál elsősorban.
Egy kicsit keresgéltem - az infó zömében orosz fórumokról származik. Nulla személyes tapasztalatom van ezen a téren, csak leírom mit láttam.

A lényeg szerintem hasonló, mint idehaza. Ugyanaz az élesfegyverpótló nyomor, és ügyeskedés, mint nálunk. Egy különbséggel - egy óra böngészés alatt egyetlenegy olyan bejegyzést sem találtam, ahol bárkit is érdekelt volna, min történik azzal, akit majd eltalálnak a gumival. Innét még lehet példaképeket meríteni :roll: hogy igazságosak legyünk - ott az állam dolga, hogy szétessen a fegyver ha túl erős - arrafelé bizony nem is engedélyeznek olyan hajmeresztő dolgokat, mint nálunk.

Ott is mindenki élest, vagy legalábbis minél élesebbet :lol: szeretne, de nem lehet neki jogi és anyagi okokból, ezért ügyeskednek. Melyik “fegyver” mit bír, abba tegyük a leges legerősebbet.
Fegyvert náluk csak óvatosan szabad tuningolni, mert könnyen börtön lehet belőle, úgyhogy max rugót cserélnek meg sütést poliroznak.
A lőszert (igen, lőszer) sem szabad tuningolni, házilag készíteni, mert enyjebenje . Ügyeskedők szétszedik a gyári töltényt , minőség ellenőrzési okokból ;) megmérik a lőportöltetet, és gondosan kimérve hogy ne haladja meg a gyári értéket visszatöltik ;) a mantra: : ha kilövöd az összeset a támadóra, és “ügy” lesz belőle, bizonyítsa be a szakértő, hogy nem volt gyári. Minden komponens gyári. És a gyári töltetek valóban jelentősen ingadoznak, ez bizonyított tény. Ezzel játszanak, ügyeskedik egy törpe kisssebség.

A széles néprétegek számára is elérhető valós játék a (nagy) lőszer választékkal zajlik. Van sokféle gyártó, puhább-keményebb-műhanyagabb gumival szerelve, ezeket variálják - nem nevezném tuningnak, de ugyanazt a szerepet tölti be. Vannak gagyi fegyverek amibe nem szabad erőset tenni mert felrobbanhat, még a gyári szabvány tölténytől is :o nehezen hittem el, de ezt írták. Vannak erősebbek amik kibírják a legerősebb gyári tötényt. A duplagolyós lőszert (olyan kaliberekben, amiben egyáltalán létezik a duplagolyós lehetősége, a gyártók ezt ki is használják), és a minél nagyobb átmérőt ott is ugyanügy preferálják, mint nálunk. Vasporosról, meg úgy általában a gumilövedék csereberéjéről nem láttam utalást - vagy kussolnak róla mert illegál, vagy pedig az emberek okosabbak, mint idehaza. Sejtem, melyik tipp a sanszosabb…

Végezetül egy cukiság. A szokásos poénra - “mi kell neked embör, ha merített uránból lenne a lövedék még az sem lenne elég erős??” a válasz: “elgondolkodtam azon, hogy mi lenne, ha nem is merített hanem dúsított urán, méghozzá duplagolyós kivitelben” :lol:

Egy-másfél óra alatt ennyit tudtam kukázni. Nyilván ha eltöltenék egy évet pár külföldi fegyverfórumon és nem csak oroszokon akkor sokkal árnyaltabb képet lehetne alkotni. De ezt pls csinálja valaki más, mert annyira nem köt le a téma.

Remélem, hogy tudtam segíteni.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
Avatar
viricsi
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2022.08.17. 20:59

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: viricsi »

marcuswolf írta: 2024.02.10. 20:50
És továbbra sem a törvény a hibás.

2 Az aktuális szabályozás nem szar, csak sokan nem értik, te meg egyszerűen csak az üzletedet félted, amit valahol megértek. A gyártók megfelelnek a jogszabályoknak, őket szerintem hagyjuk. A jogalkotó meg olyan, amilyen,
Már elnézést kérek, innen a partvonalról, de én, mint egyszerű állampolgár nem értem azt a jogalkotói magatartást, ami nem vesz figyelembe egy sok éve jelen lévő eszközt és nem rendelkezik annak a megfelelő használatáról, használhatóságáról. Erősen azt vélelmezem, hogy szándékosan szürkezónában tartja a gumizható eszközök kérdését, hogy ezzel hagyjon is eszközt az állampolgár kezében az önvédekezésre, de adott esetben a fejére koppinthasson, a saját szája íze szerint.
És hogy egy kicsit tágítsam dilemáim körét, nekem az sem nagyon fér a fejembe, hogy akárhány fegyvert és többezer lőszert lőszert is szállíthat bárki, akinek erre engedélye van, de nem lehet nála semmi értelmes eszköz, (hacsak nem fegyverboltos) amivel ezeket megvédheti egy támadás esetén, ami esetleg pont a fegyverek megszerzésére irányul. Egyszerűen nem értem.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 3386
Csatlakozott: 2021.10.08. 12:56

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: AndyA »

viricsi írta: 2024.02.11. 10:51 Már elnézést kérek, innen a partvonalról, de én, mint egyszerű állampolgár nem értem azt a jogalkotói magatartást, ami nem vesz figyelembe egy sok éve jelen lévő eszközt és nem rendelkezik annak a megfelelő használatáról, használhatóságáról. Erősen azt vélelmezem, hogy szándékosan szürkezónában tartja a gumizható eszközök kérdését, hogy ezzel hagyjon is eszközt az állampolgár kezében az önvédekezésre, de adott esetben a fejére koppinthasson, a saját szája íze szerint.
És hogy egy kicsit tágítsam dilemáim körét, nekem az sem nagyon fér a fejembe, hogy akárhány fegyvert és többezer lőszert lőszert is szállíthat bárki, akinek erre engedélye van, de nem lehet nála semmi értelmes eszköz, (hacsak nem fegyverboltos) amivel ezeket megvédheti egy támadás esetén, ami esetleg pont a fegyverek megszerzésére irányul. Egyszerűen nem értem.
Dehogynem lehet. A potenciálisan halálos gumis... :-/
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Petya357 írta: 2024.02.11. 09:25 Egy kicsit keresgéltem - az infó zömében orosz fórumokról származik. Nulla személyes tapasztalatom van ezen a téren, csak leírom mit láttam.

A lényeg szerintem hasonló, mint idehaza. Ugyanaz az élesfegyverpótló nyomor, és ügyeskedés, mint nálunk. Egy különbséggel - egy óra böngészés alatt egyetlenegy olyan bejegyzést sem találtam, ahol bárkit is érdekelt volna, min történik azzal, akit majd eltalálnak a gumival. Innét még lehet példaképeket meríteni :roll: hogy igazságosak legyünk - ott az állam dolga, hogy szétessen a fegyver ha túl erős - arrafelé bizony nem is engedélyeznek olyan hajmeresztő dolgokat, mint nálunk.

Ott is mindenki élest, vagy legalábbis minél élesebbet :lol: szeretne, de nem lehet neki jogi és anyagi okokból, ezért ügyeskednek. Melyik “fegyver” mit bír, abba tegyük a leges legerősebbet.
Fegyvert náluk csak óvatosan szabad tuningolni, mert könnyen börtön lehet belőle, úgyhogy max rugót cserélnek meg sütést poliroznak.
A lőszert (igen, lőszer) sem szabad tuningolni, házilag készíteni, mert enyjebenje . Ügyeskedők szétszedik a gyári töltényt , minőség ellenőrzési okokból ;) megmérik a lőportöltetet, és gondosan kimérve hogy ne haladja meg a gyári értéket visszatöltik ;) a mantra: : ha kilövöd az összeset a támadóra, és “ügy” lesz belőle, bizonyítsa be a szakértő, hogy nem volt gyári. Minden komponens gyári. És a gyári töltetek valóban jelentősen ingadoznak, ez bizonyított tény. Ezzel játszanak, ügyeskedik egy törpe kisssebség.

A széles néprétegek számára is elérhető valós játék a (nagy) lőszer választékkal zajlik. Van sokféle gyártó, puhább-keményebb-műhanyagabb gumival szerelve, ezeket variálják - nem nevezném tuningnak, de ugyanazt a szerepet tölti be. Vannak gagyi fegyverek amibe nem szabad erőset tenni mert felrobbanhat, még a gyári szabvány tölténytől is :o nehezen hittem el, de ezt írták. Vannak erősebbek amik kibírják a legerősebb gyári tötényt. A duplagolyós lőszert (olyan kaliberekben, amiben egyáltalán létezik a duplagolyós lehetősége, a gyártók ezt ki is használják), és a minél nagyobb átmérőt ott is ugyanügy preferálják, mint nálunk. Vasporosról, meg úgy általában a gumilövedék csereberéjéről nem láttam utalást - vagy kussolnak róla mert illegál, vagy pedig az emberek okosabbak, mint idehaza. Sejtem, melyik tipp a sanszosabb…

Végezetül egy cukiság. A szokásos poénra - “mi kell neked embör, ha merített uránból lenne a lövedék még az sem lenne elég erős??” a válasz: “elgondolkodtam azon, hogy mi lenne, ha nem is merített hanem dúsított urán, méghozzá duplagolyós kivitelben” :lol:

Egy-másfél óra alatt ennyit tudtam kukázni. Nyilván ha eltöltenék egy évet pár külföldi fegyverfórumon és nem csak oroszokon akkor sokkal árnyaltabb képet lehetne alkotni. De ezt pls csinálja valaki más, mert annyira nem köt le a téma.

Remélem, hogy tudtam segíteni.

Köszi Petya a kutatómunkát!!! Érdekes volt. Egybecseng azzal, amit én tudok erről.

Nekem volt a kezemben sokféle szerelt lőszeres gumis, és lőttem is ilyennel (külföldön, legálisan).

Egyértelmű, hogy az OSzA és hasonló "bezsztvolnij" (cső nélküli) cuccokon kívül mindegyik szerelt lőszeres gumis OOOP-nek van a csövében valami akasztó, szűkítő, szinteltolás, mely roncsolásmentesen nem eltávolítható. (Némelyik ilyen szempontból durvább, mint a korai PTB-s gáz-riasztók!)

Így az olyan nagyméretű lövedékek kilövése, melyek...hmmm , a periódusos rendszer közepetáján levő elemekből állnak főtömeg szempontjából, semmiképpen nem tudnak belőlük távozni.

A revolverek DOBJA ugyanúgy szűkített, mint a gáz-riasztóké, 7-8 mm-es a kimenő oldali furat.

A hüvelybe tehát a kivett belevaló helyett "visszatölteni" keményebb gumit azt lehet, de jó eséllyel már a dobban elakad, nemhogy a csőben. A lőportöltettel lehet játszani, de nagyon bizonytalan mi lesz az eredménye, hiszen a gumilövedék alatt igencsak kevés hely marad eleve, mondjuk egy 10x22 mm-es vagy 9 mm PA RB hüvelyben (nyilván vannak nagyobbak is, de ott a gumi is nagyobb, pl. 10x28 mm T).

Öntöltőnél hacsak nem tudja valaki behangolni a helyretoló rugót, akkor a hüvelyrobbanással játszik (vagy nem lesz öntöltő), revolvernél ennek kisebb az esélye, de itt nem is halálossá tétel történhet (lásd cső/db konstrukcióról írtak), hanem mondjuk átlag 50-ről átlag 80 J-ra megy fel az energia LÁGY gumilövedékkel.

---

Tehát jóval macerásabb a szerelt lőszeres gumist "okosítani", mint boltban megvenni itt egy gumismuzeálist a mellette levő "belevalóval".

A szerelt lőszeres gumisok esetleges "tunningolhatóságával" betiltásban tartásuk mellett érvelni egy erősen átlátszó, üzleti célú, szakmailag megalapozatlan ostobaságnak tűnik.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 4091
Csatlakozott: 2020.06.15. 15:12

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

gvass1 írta: 2024.02.11. 15:54 Köszi Petya a kutatómunkát!!! Érdekes volt.


A szerelt lőszeres gumisok esetleges "tunningolhatóságával" betiltásban tartásuk mellett érvelni egy erősen átlátszó, üzleti célú, szakmailag megalapozatlan ostobaságnak tűnik.
Szívesen.

Ilyen érveket még nem hallottam, hogy tuningolhatóbb, és ezért kellene betiltani. Vagy ez a hivatalos álláspont? :o

Tényleg, azt tudjuk, miért van betiltva a szeret gumis? Vagy pedig nincs is betiltva, “csak” nem engedélyezik?

Bevallom engem egyetlen szempontból érdekelne a szerelt gumis - hogy nem kellene zsírral és a töltéssel b.szakodni. Undorodom a proktológiai jellegű kellékektől mint zsír, töltőberendezés, és hasonló vackok. Minden másban teljesen OK az, ami van.

Érdekességképpen megosztanék egy videót a “kutatási anyagból” -egy amatőr ruszki blogger tizenvalahány feliratkozóval :lol: egyébként teljesen korrekten laptop monitort lő meg 9 PA szerelt gumissal, “82 Joulos” (nem mérte, ez a gyár állítása) tölténnyel. Az egyáltalán nem lép meg, hogy átviszi. De az már igen, hogy 10 méterről milyen jó a szórása - minden találat rajta van a képernyőn, ezen a youtuber is meglepődik.

https://youtu.be/lBcA9EUM6Ow?si=gMnxaZwB5LT0zh36
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
gabor86
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 134
Csatlakozott: 2022.11.18. 09:40

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gabor86 »

9mm nagyobb kaliberben miert nem gyartott senki gumisat?
Petya357
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 4091
Csatlakozott: 2020.06.15. 15:12

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

gabor86 írta: 2024.02.11. 17:21 9mm nagyobb kaliberben miert nem gyartott senki gumisat?
Huh? :shock:

18x45, 13x45, 19x22T - van minden is

https://ordvor.com/patrony-dlya-travmat ... -oruzhiya/
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
marcuswolf
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 94
Csatlakozott: 2020.11.14. 12:43

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: marcuswolf »

viricsi írta: 2024.02.11. 10:51 Már elnézést kérek, innen a partvonalról, de én, mint egyszerű állampolgár nem értem azt a jogalkotói magatartást, ami nem vesz figyelembe egy sok éve jelen lévő eszközt és nem rendelkezik annak a megfelelő használatáról, használhatóságáról. Erősen azt vélelmezem, hogy szándékosan szürkezónában tartja a gumizható eszközök kérdését, hogy ezzel hagyjon is eszközt az állampolgár kezében az önvédekezésre, de adott esetben a fejére koppinthasson, a saját szája íze szerint.
És hogy egy kicsit tágítsam dilemáim körét, nekem az sem nagyon fér a fejembe, hogy akárhány fegyvert és többezer lőszert lőszert is szállíthat bárki, akinek erre engedélye van, de nem lehet nála semmi értelmes eszköz, (hacsak nem fegyverboltos) amivel ezeket megvédheti egy támadás esetén, ami esetleg pont a fegyverek megszerzésére irányul. Egyszerűen nem értem.
De, rendelkezik.
Olvasd el a vonatkozó jogszabályokat.
Az adott jogszabálynál üsd be a szókeresőbe, hogy "muzeális"., egész sok találat lesz.
(A "halálos/nem halálos" szavakra ne keress rá, mert azok nem lesznek benne.)
Avatar
viricsi
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2022.08.17. 20:59

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: viricsi »

marcuswolf írta: 2024.02.11. 17:35 De, rendelkezik.
Olvasd el a vonatkozó jogszabályokat.
Az adott jogszabálynál üsd be a szókeresőbe, hogy "muzeális"., egész sok találat lesz.
(A "halálos/nem halálos" szavakra ne keress rá, mert azok nem lesznek benne.)
Kérlek, idézd légyszives a gumiképes gáz-riasztó fegyverekre vonatkozó szabályozást!
marcuswolf
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 94
Csatlakozott: 2020.11.14. 12:43

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: marcuswolf »

viricsi írta: 2024.02.11. 19:00 Kérlek, idézd légyszives a gumiképes gáz-riasztó fegyverekre vonatkozó szabályozást!
Létezik ilyen egyébként, hogy szakjogi tanácsadás, 30.000- 50.000,- Ft/óra ellentételezés fejében, nem zárkózom el tőle, de itt most teljesen másról van szó, mint amit kértél. Ismételten javaslom a muzeális szóra történő keresést, ez ingyen elérhető. A gumiképes gáz-riasztó szóösszetétellel nem érdemes próbálkozni.
https://njt.hu/
gabor86
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 134
Csatlakozott: 2022.11.18. 09:40

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gabor86 »

Petya357 írta: 2024.02.11. 17:25 Huh? :shock:

18x45, 13x45, 19x22T - van minden is

https://ordvor.com/patrony-dlya-travmat ... -oruzhiya/
Marmint magyar engedelymentes piacra, ha jol tudom keseru gondolt ra de vegul nem valosult meg
Petya357
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 4091
Csatlakozott: 2020.06.15. 15:12

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

gabor86 írta: 2024.02.11. 20:35 Marmint magyar engedelymentes piacra, ha jol tudom keseru gondolt ra de vegul nem valosult meg
Ne haragudj, akkor még kevésbé értem a kérdést. Keserű nem csak gondolt rá, de számtalan 9mm-nel nagyobb űrmeretű, engedélymentes gumist gyártott, ill gyárt :?

Onesta (az, amit pont most hirdetnek a AVben) , Revenge, a sok puska - mind 9mm feletti.

A nálam járatosabbak biztosan pontosabb választ tudnak, ehez nem értek. De nagyon régóta van 12 mm, és ennél nagyobb gumis.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
AndyA
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 3386
Csatlakozott: 2021.10.08. 12:56

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: AndyA »

Petya357 írta: 2024.02.11. 20:57 Ne haragudj, akkor még kevésbé értem a kérdést. Keserű nem csak gondolt rá, de számtalan 9mm-nel nagyobb űrmeretű, engedélymentes gumist gyártott, ill gyárt :?

Onesta (az, amit pont most hirdetnek a AVben) , Revenge, a sok puska - mind 9mm feletti.

A nálam járatosabbak biztosan pontosabb választ tudnak, ehez nem értek. De nagyon régóta van 12 mm, és ennél nagyobb gumis.
De egyik sem szerelt lőszeres.
gabor86
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 134
Csatlakozott: 2022.11.18. 09:40

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gabor86 »

Petya357 írta: 2024.02.11. 20:57 Ne haragudj, akkor még kevésbé értem a kérdést. Keserű nem csak gondolt rá, de számtalan 9mm-nel nagyobb űrmeretű, engedélymentes gumist gyártott, ill gyárt :?

Onesta (az, amit pont most hirdetnek a AVben) , Revenge, a sok puska - mind 9mm feletti.

A nálam járatosabbak biztosan pontosabb választ tudnak, ehez nem értek. De nagyon régóta van 12 mm, és ennél nagyobb gumis.
Inditora gondoltam, 9mm Pak/RK felettire pl .45
parazstaposo
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 412
Csatlakozott: 2018.06.05. 18:40

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: parazstaposo »

gabor86 írta: 2024.02.11. 21:20 Inditora gondoltam, 9mm Pak/RK felettire pl .45
http://www.fegyvervideo.hu/keseru-rubbe ... te-1-resz/
Avatar
omerta18
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 20
Csatlakozott: 2021.02.05. 19:58

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: omerta18 »

gabor86 írta: 2024.02.11. 17:21 9mm nagyobb kaliberben miert nem gyartott senki gumisat?
Mert 9mm-es indítópatron se mindig vanmegfellő minőségben.
Amíg volt .45-össel működő fegyver, addig talán pár hónapig volt is hozzó szükséges patron...
Petya357
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 4091
Csatlakozott: 2020.06.15. 15:12

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

gabor86 írta: 2024.02.11. 21:20 Inditora gondoltam, 9mm Pak/RK felettire pl .45
ne haragudj azért , hogy nem talàltuk ki, mire gondoltál. Ha leírod, úgy könnyebb ;)

Thomaster fórumtárs a téma nagy tudora, majd kifejti ha van kedve. De a nagyon kaliberekkel több gond is van.

TL, DR: nincs olyan problèma, amit megoldana, ès nehezen hozzzàfèrhető

Nagyobb = reálisan .45 . Egyrészt kereskedelmi forgalomban nem elérhető, úgy kell beszerezni, másrészt megbízhatatlan.

A nagyobb gáz volument (az egyetlen dolog, ami indokolna nagyobb kaliberekű indítót) el lehetne meg érni az éles fegyverek riasztótöltényeivel, do ott it vannak gondok, pl fegyverboltban nem adják oda engedély nélkül . Hogy jogisan, vagy sem, azt nem tudom - de nem adnak.

Továbbá a kívánt eredményt egyszerűbben is el lehet érni - feketelőpor tartalmú 9mm riasztóval. Ott sok gáz fejlődik, egyenletesebben.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
Kojak
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 1309
Csatlakozott: 2018.06.04. 10:04
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: Kojak »

Petya357 írta: 2024.02.11. 17:06
Tényleg, azt tudjuk, miért van betiltva a szeret gumis? Vagy pedig nincs is betiltva, “csak” nem engedélyezik?
Nincs betiltva, csak a jogi definíció szerint lőfegyver kategóriába esik (a lőszer miatt), és nincs olyan jogi kategória alkotva, ami által kivételt képezne (mint pl. a jelzés céljára szolgáló eszközök).
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Kojak írta: 2024.02.11. 22:55 Nincs betiltva, csak a jogi definíció szerint lőfegyver kategóriába esik (a lőszer miatt), és nincs olyan jogi kategória alkotva, ami által kivételt képezne (mint pl. a jelzés céljára szolgáló eszközök).
Pont erről szól a Kaliberes cikk, csak sokan nem olvassák el a végéig, hanem puffognak.

Hogy rendet kell tenni, új kategória létrehozásával, aminél a nem halálost külön választják a klasszikus halálos lőfegyvertől, EGYÉRTELMŰ műszaki megoldásokkal, követelményekkel. Ezzel legalizálható lenne a szerelt lőszeres gumis, és ezt az okosba' toljuk életveszélyes baromságot is meg lehet szüntetni.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Petya357 írta: 2024.02.11. 17:06 Szívesen.

Ilyen érveket még nem hallottam, hogy tuningolhatóbb, és ezért kellene betiltani. Vagy ez a hivatalos álláspont? :o

Tényleg, azt tudjuk, miért van betiltva a szeret gumis? Vagy pedig nincs is betiltva, “csak” nem engedélyezik?


Nincsenek értelmes/szakmai érvek a szerelt lőszeres betiltásban tartása mellett, csak ilyen légből kapott hülyeségek, hogy "gyengébb, mint a tömködős" (melyik? melyiknél? és?), meg ez a "az is tunningolható" (ja, csak 100x nehezebben, és olyanra, mint az akasztótlan csövű muzeálisok: semmiképpen).

Ellenben a legalizáció MELLETT rengeteg érv van, lásd:
http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/szerel ... emenycikk/
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Avatar
vato
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 2125
Csatlakozott: 2018.06.01. 17:55

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: vato »

gvass1 írta: 2024.02.12. 06:34 Pont erről szól a Kaliberes cikk, csak sokan nem olvassák el a végéig, hanem puffognak.

Hogy rendet kell tenni, új kategória létrehozásával, aminél a nem halálost külön választják a klasszikus halálos lőfegyvertől, EGYÉRTELMŰ műszaki megoldásokkal, követelményekkel. Ezzel legalizálható lenne a szerelt lőszeres gumis, és ezt az okosba' toljuk életveszélyes baromságot is meg lehet szüntetni.
Ez a legalizáció elérhető cél lett most valahogy? Mert eddig almodozásnak tűnt:)

(Ha igen akkor szoljal, hozok még pár példát a tömködős gumisok ellen :lol: :lol: )
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

vato írta: 2024.02.12. 07:03 Ez a legalizáció elérhető cél lett most valahogy? Mert eddig almodozásnak tűnt:)

(Ha igen akkor szoljal, hozok még pár példát a tömködős gumisok ellen :lol: :lol: )
Nem lett elérhető cél SZERINTEM, de írni még lehet róla. Mert nagyon rossz irányban mennek a dolgok a véleményem szerint.

A gázgumisok újként forgalmazásának/gyártásának betiltása után - egyes gyártók előzetes optimizmusa ellenére - a gumis piac teljesen összeomlott, harmadára csökkent. (+ gazdasági válság)
Ezt pedig úgy próbálják "kompenzálni", hogy szándékosan ilyen akasztótlan, halálosra tölthető muzeálisokat gyártanak, és ennek az akasztótlanságnak a tényével marketingelik a cuccot. (Bónuszként meg még a szerelt lőszeres gumisok ELLEN is agitálnak, hogy a muzeális kis szemétdomb megmaradjon.)
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Ben77
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 315
Csatlakozott: 2018.08.24. 10:08

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: Ben77 »

vato írta: 2024.02.12. 07:03 Ez a legalizáció elérhető cél lett most valahogy? Mert eddig almodozásnak tűnt:)

(Ha igen akkor szoljal, hozok még pár példát a tömködős gumisok ellen :lol: :lol: )
Nagyon jó a kérdés ;) üzletet lehet szimatolni...
Kell-e valakinek 50 zsuzsi egyáltalán :mrgreen:
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Ben77 írta: 2024.02.12. 07:21 Nagyon jó a kérdés ;) üzletet lehet szimatolni...
Bizony, a szerelt lőszeres MINDENKINEK JÓ BIZNISZ lenne, az összes muzeális betiltása a bajusz felelőtlen húzogatása okán meg mindenkinek óriási veszteség lenne.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Avatar
TotoHU
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 5349
Csatlakozott: 2018.06.01. 17:37
Tartózkodási hely: Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

Ben77 írta: 2024.02.12. 07:21 Nagyon jó a kérdés ;) üzletet lehet szimatolni...
Kell-e valakinek 50 zsuzsi egyáltalán :mrgreen:
Kell, mert a) nem csak háromféle gyártótól vásárolhatsz hanem csilliófélétől; b) az összes újdonság, fejlesztés, modell stb. azonnal elérhető lesz nálunk is (lásd pepperball fegyverel felívelése) és c) végre megszabadulhatunk a zsírozós tömködős joghézag-fegyverektől. A különbség nekünk fogyasztóknak hasonló léptékű, mint a vidéki kis Coop-ban vásárolni vagy a nagyvárosi Lidl-ben?

És lenne mit viselni az utcán is, a korábban árusított gumiképes gázriasztók pár év után kipörögnek, azokat nem lesz mire cserélni már.
Avatar
nemtokregelni
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 1363
Csatlakozott: 2018.06.10. 14:56

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: nemtokregelni »

Nem tudja vlk véletlenül, Horvátországban viselhető gp engedély nélkül?
Sapienti sat.
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

ÚJ VIDEÓ! GSG STG-44 9 mm PAK gáz-riasztó öntöltő karabély (Sturmgewehr-replika)

http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... r-replika/

és

http://www.fegyvervideo.hu/gsg-stg-44-9 ... r-replika/Kép
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 3386
Csatlakozott: 2021.10.08. 12:56

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: AndyA »

gvass1 írta: 2024.02.13. 06:31 ÚJ VIDEÓ! GSG STG-44 9 mm PAK gáz-riasztó öntöltő karabély (Sturmgewehr-replika)

http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... r-replika/

és

http://www.fegyvervideo.hu/gsg-stg-44-9 ... r-replika/http://www.kaliberinfo.hu/wp-content/up ... 24x712.jpg
Esetleg meg szabad/lehet műteni, hogy sorozatlőjön?
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

AndyA írta: 2024.02.13. 06:52 Esetleg meg szabad/lehet műteni, hogy sorozatlőjön?
Gyártói/javítói engedéllyel, majd újravizsgáztatással sok minden megoldható, anélkül semmi. (De mivel closed bolt pozícióból tüzel, elég összetett műszaki feladat működőre megoldani.)
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 3386
Csatlakozott: 2021.10.08. 12:56

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: AndyA »

gvass1 írta: 2024.02.13. 06:53 Gyártói/javítói engedéllyel, majd újravizsgáztatással sok minden megoldható, anélkül semmi. (De mivel closed bolt pozícióból tüzel, elég összetett műszaki feladat működőre megoldani.)
Ezek szerint nem olyan egyszerű a dolog, hogy itt vagy ott kicsit meg kell reszelni, és...

Kár. Úgy lenne igazán "autentikus". :-D
Józsi bácsi
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2024.02.12. 14:40

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: Józsi bácsi »

Üdvözlöm a topic résztvevőit.
Egyenlőre,csak olvasók,tanulok.
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

ÚJRA ÉRKEZNEK a mai nap folyamán az Önvédelmi Boltokba!: MADE IN GERMANY!!! A német legendák!

Pfeffer KO FOG vastag flakonos 20 g, biztonsági kupakos, terítő szórófejes pepperspray: 3500- Ft

Pfeffer KO vékony flakonos, 15 g, övklipszes kupak, terítő szórófej: 2990- Ft

Defenol 80 mg CS FOG 20 g, biztonsági kupakos, terítő szórófejes: 2990- Ft

*** GÁZSPRAY ALOLDALUNK ***: https://www.onvedelmibolt.hu/termekkate ... ika-spray/

Budapesten 4+1 helyen!!!
HÉTVÉGÉN IS NYITVA:
Asia Center, KÖKI Terminál, Oktogon, ÚJ!!! SUGÁR/Örs
*** CSAK HÉTKÖZNAP: Móricz ***
***** www.onvedelmibolt.hu *****

KLEVER SPRAYk osszes 2024 felriattal.jpg
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Józsi bácsi
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2024.02.12. 14:40

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: Józsi bácsi »

gvass1 írta: 2024.02.14. 06:41 ÚJRA ÉRKEZNEK a mai nap folyamán az Önvédelmi Boltokba!: MADE IN GERMANY!!! A német legendák!

Pfeffer KO FOG vastag flakonos 20 g, biztonsági kupakos, terítő szórófejes pepperspray: 3500- Ft

Pfeffer KO vékony flakonos, 15 g, övklipszes kupak, terítő szórófej: 2990- Ft

Defenol 80 mg CS FOG 20 g, biztonsági kupakos, terítő szórófejes: 2990- Ft

*** GÁZSPRAY ALOLDALUNK ***: https://www.onvedelmibolt.hu/termekkate ... ika-spray/

Budapesten 4+1 helyen!!!
HÉTVÉGÉN IS NYITVA:
Asia Center, KÖKI Terminál, Oktogon, ÚJ!!! SUGÁR/Örs
*** CSAK HÉTKÖZNAP: Móricz ***
***** www.onvedelmibolt.hu *****


KLEVER SPRAYk osszes 2024 felriattal.jpg
A "cs"gázos szpré,az pld.kutya támadás ellen mennyire hatékony?
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Józsi bácsi írta: 2024.02.14. 13:35 A "cs"gázos szpré,az pld.kutya támadás ellen mennyire hatékony?
Jóval kevésbé, mint a paprika, így ha nincs takonygerinced (=barnakönyv), akkor bátran javasoljuk a Pepper KO FOG-ot, vagy a Hoernecke Contra Dog-ot.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »


"Tibibácsi Commemorial" (IYKYK)
Újdonság: Umarex P2P Core “acélmagvas” pepperball

http://www.kaliberinfo.hu/hirek/ujdonsa ... epperball/Kép
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Józsi bácsi
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2024.02.12. 14:40

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: Józsi bácsi »

gvass1 írta: 2024.02.15. 06:13 Jóval kevésbé, mint a paprika, így ha nincs takonygerinced (=barnakönyv), akkor bátran javasoljuk a Pepper KO FOG-ot, vagy a Hoernecke Contra Dog-ot.
Köszönöm szépen 👍
Avatar
TotoHU
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 5349
Csatlakozott: 2018.06.01. 17:37
Tartózkodási hely: Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

gvass1 írta: 2024.02.15. 06:14
"Tibibácsi Commemorial" (IYKYK)
Újdonság: Umarex P2P Core “acélmagvas” pepperball

http://www.kaliberinfo.hu/hirek/ujdonsa ... epperball/

Na ez is egy válasz a múltkori "miért kell nekünk az 50 joule-os szerelt lőszeres gumilövedékes fegyver" kérdésre?
AKkor azt mondtam hogy a pepperballoknál nagyon durva a folyamatos innováció, és kb. ilyesmire gondoltam.
Ez azért egy jóval szofisztikáltabb mérnöki megoldás a röppálya stabilitásának növelésére a nemhalálos határokon belül, mint a hazai szellős csöves-vasporos-marhaerős-acéltokos megódomokosba' megfejtések...

Tibibácsi az ő, a laszti dobáló DJ?
Tibibácsi.jpg
Tibibácsi.jpg (85.98 KiB) Megtekintve 3716 alkalommal
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

TotoHU írta: 2024.02.15. 10:40

Tibibácsi az ő, a laszti dobáló DJ?

Tibibácsi.jpg

:-)))

Egy másik Tibibácsi, és kifejezetten az acélmagvas gondolatai idéződtek fel:-)
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Avatar
WildBear23
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 6059
Csatlakozott: 2018.06.10. 12:50

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

qqriq írta: 2024.02.15. 17:29 igazad van, lehet belole baj ha szemen lonek vele valakit.
viszont az acelmagvas hentespatronos szarokkal biztos hogy baj lesz ha valakit fejbe/mellbe/hasba/hatba lonek vele.
ketto kozt van neminemu kulonbseg.
A másodikat egy pillanatig sem vitatta senki, de akkor az első is igaz, köszi!
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

ÚJRA ÉRKEZETT AZ ÖSSZES ÖNVÉDELMI BOLTBA!

*** Alfa M020P: Az EGYETLEN acéldobos, acél elsütőszerkezetes, 9 mm PAK-képes és az EU 69/2019 direktívának megfelelő (Ftv. 2. Melléklet) gáz-riasztó revolver a magyar piacon! SŐT, NAGYJÁBÓL EZ AZ EGYETLEN ILYEN JELENLEG AZ EGÉSZ VILÁGON!:-))) Drága is!!!***


MADE IN CZECH REPUBLIC! Alfa M020P *** 9 mm PAK és 9 mm R Knall ***, 6-lövetű, ACÉLdobos, ACÉL elsütőszerkezetes gázrevolver, kombat gumimarkolattal.
Fekete, vagy szuperkopásálló CERAKOTE felületkezeléssel.
fekete: 139.900- Ft+ 6e Ft MKH
mattszürke cerakote: 174.900- Ft+ 6e Ft MKH

https://www.onvedelmibolt.hu/?s=m020p&post_type=product

Budapesten 4+1 helyen!!!
HÉTVÉGÉN IS NYITVA:
Asia Center, KÖKI Terminál, Oktogon, ÚJ: SUGÁR/Örs
*** CSAK HÉTKÖZNAP: ***
!!!! MÓRICZ!!!!!!
***** www.onvedelmibolt.hu *****

alfa m020P cerakote 2023.jpg
alfa m020p fekete 2023.jpg
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
BreakerHUN
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 53
Csatlakozott: 2018.06.08. 22:28

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: BreakerHUN »

Sziasztok!

Tudja valaki esetleg, hogy van valamilyen törvényi szabályozás a taktikai lámpákra?Ha igen, a LED és lézeres verzió az külön kategória jogilag?
Nem a fegyverre szerelhetőre gondolok, hanem a szimpla zsebben viselhetőre.

Előre is köszi
Üdv
Breaker
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

BreakerHUN írta: 2024.02.16. 16:56 Sziasztok!

Tudja valaki esetleg, hogy van valamilyen törvényi szabályozás a taktikai lámpákra?Ha igen, a LED és lézeres verzió az külön kategória jogilag?
Nem a fegyverre szerelhetőre gondolok, hanem a szimpla zsebben viselhetőre.

Előre is köszi
Üdv
Breaker
Semmi ilyenről nem tudok. Zseblámpa/mutatópálca, semmi több.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Avatar
Fortitu
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 5719
Csatlakozott: 2018.06.01. 18:43
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

BreakerHUN írta: 2024.02.16. 16:56 Sziasztok!

Tudja valaki esetleg, hogy van valamilyen törvényi szabályozás a taktikai lámpákra?Ha igen, a LED és lézeres verzió az külön kategória jogilag?
Nem a fegyverre szerelhetőre gondolok, hanem a szimpla zsebben viselhetőre.

Előre is köszi
Üdv
Breaker
Fegyverre nem rakhatsz lézert, amúgy lehet a lámpában, persze.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Fortitu írta: 2024.02.16. 17:09 Fegyverre nem rakhatsz lézert, amúgy lehet a lámpában, persze.
LŐfegyverre nem.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
BreakerHUN
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 53
Csatlakozott: 2018.06.08. 22:28

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: BreakerHUN »

Köszi a válaszokat. Önvédelemre nézegettem őket youtube-on, elég meggyőzőek. 2000 lumen, ill 30000 candella elég szépen visszatartó erejűnek tűnik, de persze önmagában nem elég.

A LED-esek viszonylag nagyobb területen szórnak de nem okoznak végleges vakságot, azonban a laser-ek melyek CLASS 3 és följebb vannak 5 mp alatt szétroncsolják a retinát, és ezek elég szűk fokusszal rendelkeznek.

Ugy láttam utóbbiak nem nagyon kaphatóak MO-n, mint pl ez: https://countycomm.com/products/lep-dx- ... by-maratac
Avatar
TotoHU
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 5349
Csatlakozott: 2018.06.01. 17:37
Tartózkodási hely: Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

BreakerHUN írta: 2024.02.16. 20:58 Köszi a válaszokat. Önvédelemre nézegettem őket youtube-on, elég meggyőzőek. 2000 lumen, ill 30000 candella elég szépen visszatartó erejűnek tűnik, de persze önmagában nem elég.

A LED-esek viszonylag nagyobb területen szórnak de nem okoznak végleges vakságot, azonban a laser-ek melyek CLASS 3 és följebb vannak 5 mp alatt szétroncsolják a retinát, és ezek elég szűk fokusszal rendelkeznek.

Ugy láttam utóbbiak nem nagyon kaphatóak MO-n, mint pl ez: https://countycomm.com/products/lep-dx- ... by-maratac
Simán intézhetsz magadnak egy maradandó sérülést okozó STS-t. Minek?
BreakerHUN
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 53
Csatlakozott: 2018.06.08. 22:28

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: BreakerHUN »

TotoHU írta: 2024.02.16. 21:27 Simán intézhetsz magadnak egy maradandó sérülést okozó STS-t. Minek?
Abbol indulok ki, hogyha kést rántanak rám akkor meg akarnak ölni. Lámpával viszont én nem tudom őt, csak nagy valoszinuségel lataskarosult lesz. Több üzemmódú mindegyik flashlight és a legerősebbet csak akkor hogyha konkrétan jön felém késsel, szerintem ebben az esetben megállja a jogos védelmi helyzet.
Távoltartani elég a nem roncsoló fokozat is természetesen, de persze ezt is mint a gázriasztót muszáj gyakorolni.

Meg talán annyi előnye van, hogy csendes, és éjszakai buszon, 4es6oson könnyebb használni mint gaz riasztot rantani.
Avatar
RatRace
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 2312
Csatlakozott: 2018.10.04. 12:42
Tartózkodási hely: Itt-Ott

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: RatRace »

Van hír á beharangozott új gumisról?
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

ÚJ CIKK! "Nem lennék a helyedbe', mikor golyó lesz a fejedbe'"
FN303 – markerek és a fejlövés VESZÉLYESSÉGE

http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/fn303- ... elyessege/Kép
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Avatar
WildBear23
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 6059
Csatlakozott: 2018.06.10. 12:50

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

RatRace írta: 2024.02.17. 04:35 Van hír á beharangozott új gumisról?
Milyen új gumis? ;)
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

WildBear23 írta: 2024.02.17. 09:58 Milyen új gumis? ;)
Gondolom a Steiner-félék.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Avatar
RatRace
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 2312
Csatlakozott: 2018.10.04. 12:42
Tartózkodási hely: Itt-Ott

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: RatRace »

gvass1 írta: 2024.02.17. 09:59 Gondolom a Steiner-félék.
Igen.
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Avatar
RatRace
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 2312
Csatlakozott: 2018.10.04. 12:42
Tartózkodási hely: Itt-Ott

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: RatRace »

WildBear23 írta: 2024.02.17. 09:58 Milyen új gumis? ;)
Iwan -féle.
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Avatar
WildBear23
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 6059
Csatlakozott: 2018.06.10. 12:50

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

RatRace írta: 2024.02.17. 10:00Igen.
Na, ő is beszáll a gumi-ringbe..? :-)

Pisztoly, puska?
Konverzió, vagy új gyártás?
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Avatar
RatRace
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 2312
Csatlakozott: 2018.10.04. 12:42
Tartózkodási hely: Itt-Ott

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: RatRace »

WildBear23 írta: 2024.02.17. 13:30 Na, ő is beszáll a gumi-ringbe..? :-)

Pisztoly, puska?
Konverzió, vagy új gyártás?
Volt róla szó itt pár hete.
De azóta eltünt a facse posztja is...
Pukka lett volna.
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Avatar
vato
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 2125
Csatlakozott: 2018.06.01. 17:55

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: vato »

RatRace írta: 2024.02.17. 14:03 Volt róla szó itt pár hete.
De azóta eltünt a facse posztja is...
Pukka lett volna.
Túl erős lett, vagy beperelték?😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Avatar
RatRace
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 2312
Csatlakozott: 2018.10.04. 12:42
Tartózkodási hely: Itt-Ott

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: RatRace »

vato írta: 2024.02.17. 14:07 Túl erős lett, vagy beperelték?😄
Nemtom.
Ezért kérdeztem, hogy valakinél esetle van infó.
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Avatar
WildBear23
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 6059
Csatlakozott: 2018.06.10. 12:50

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

RatRace írta: 2024.02.17. 14:03 Volt róla szó itt pár hete.
De azóta eltünt a facse posztja is...
Pukka lett volna.
Ja, az?
Azt hittem, valami újabb cucc.
Fenn van még amúgy még. Ismétlő, betéttöltényűrös, 2cső+2csőtár.
Inkább gyűjtőknek, mint használni, gondolom fél milla körül.
419265628_844576434136345_6331951462651119616_n.jpg
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Avatar
S.V.
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 16
Csatlakozott: 2018.06.09. 21:49

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: S.V. »

Szerintem ezen a gumis témán nem kell sokat agyalni. Minden gyártó/kereskedő más célközönségnek tart önvédelmi eszközöket. Magam részéről el sem tudnám képzelni a munkanapjaim Gábor a nálatok vásárolt JPX2 és 6 nélkül. Irodaházban vagyonvédelmi feladatokat ellátó munkavállalóként a viszonylag csendes, de nagy hatékonyságú önvédelmi eszközök alkalmazását tartom fontosnak a támadók ellen, mellyel nem vagy csak alig okozok sérelmet a környezetemben lévő vétlen személyek egészségében.
De otthonvédelemre a Revenge 21M is tökéletesen jól megfér a repertoárban, mert ár-érték-méret arányban azt tartom a legjobbnak. Szóval nekem nem érdekem, hogy bármelyikőtök is eltünjön a piacról vagy mást gyártson/forgalmazzon, mert úgy jó minden, ahogy van......
Avatar
mlaca
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 555
Csatlakozott: 2018.06.02. 20:00
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: mlaca »

A 4"-os csövű KM-P-23-M full acéllal van valakinek tapasztalata, hogy milyen gumilövedék ideális bele, amivel pontos? hány méterig lehet vele tenyér- illetve mellalakot lőni? esetleg felvett saját videó, vagy képek? 1 vagy 2 lövedékkel érdemes használni örömlövészkedésre?
Avatar
mlaca
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 555
Csatlakozott: 2018.06.02. 20:00
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: mlaca »

mlaca írta: 2024.02.18. 10:35 A 4"-os csövű KM-P-23-M full acéllal van valakinek tapasztalata, hogy milyen gumilövedék ideális bele, amivel pontos? hány méterig lehet vele tenyér- illetve mellalakot lőni? esetleg felvett saját videó, vagy képek? 1 vagy 2 lövedékkel érdemes használni örömlövészkedésre?
ja, még valami: ezekell az új, immár muzeális besorolású fegyverekkel hivatalosan hogyan lőhetek lőtéren? csak úgy, ha van elöltöltős vizsgám?
Avatar
chucky
Forumtag
Forumtag
Hozzászólások: 2765
Csatlakozott: 2018.08.06. 17:14
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: chucky »

Reggeli aprítás :mrgreen:
IMG_20240218_081927_HDR.jpg
Ha nem gyakorolsz,akkor hiába vagy felkészült és tök mindegy miket viselsz... 8-)
torokb
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2022.10.01. 04:24

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: torokb »

IMG_2878.jpg
mlaca írta: 2024.02.18. 10:35 A 4"-os csövű KM-P-23-M full acéllal van valakinek tapasztalata, hogy milyen gumilövedék ideális bele, amivel pontos? hány méterig lehet vele tenyér- illetve mellalakot lőni? esetleg felvett saját videó, vagy képek? 1 vagy 2 lövedékkel érdemes használni örömlövészkedésre?
2 hete lőttem 5m-ről Ruag Geco patronnal, 12mm-es és 15mm-es puha fehér gumival és 12,7mm-es fekete kemény gumival. A revolver homokszórt acél P-23M egy gumira töltve. A lőlap fehér ragaccsal leragasztott találatai a 12, és 15mm-es puha gumik, a nyitott becsapódási nyomok a fekete mezőben a 12,7mm-es kemény gumik találatai.
Korábban a P-19M és a Duplabull acél revolverekkel is 1-1-ben ugyanilyen szóráskép adódott.
Ezek alapján én a 12,7mm-es kemény, fekete gumigolyót javaslom, mivel ennek találati szórása 5m-ről tenyérnyi terület.
A szimpla vagy dupla golyóra töltés között pontosságban nem tapasztaltam különbséget.
torokb
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2022.10.01. 04:24

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: torokb »

torokb írta: 2024.02.18. 16:06 IMG_2878.jpg
A revolver homokszórt acél P-23M egy gumira töltve.
4"-os.
Avatar
mlaca
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 555
Csatlakozott: 2018.06.02. 20:00
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: mlaca »

torokb írta: 2024.02.18. 16:06 IMG_2878.jpg
2 hete lőttem 5m-ről Ruag Geco patronnal, 12mm-es és 15mm-es puha fehér gumival és 12,7mm-es fekete kemény gumival. A revolver homokszórt acél P-23M egy gumira töltve. A lőlap fehér ragaccsal leragasztott találatai a 12, és 15mm-es puha gumik, a nyitott becsapódási nyomok a fekete mezőben a 12,7mm-es kemény gumik találatai.
Korábban a P-19M és a Duplabull acél revolverekkel is 1-1-ben ugyanilyen szóráskép adódott.
Ezek alapján én a 12,7mm-es kemény, fekete gumigolyót javaslom, mivel ennek találati szórása 5m-ről tenyérnyi terület.
A szimpla vagy dupla golyóra töltés között pontosságban nem tapasztaltam különbséget.
köszi
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Az ÖNVÉDELMI BOLT _ASIA Center_ üzletünkbe ISMÉT ÉRKEZETT!!!
KKS 3X CS (terítő szórófejes), a legerősebb CS-könnygázspray, ami kapható! 3990- Ft


Gázspray aloldalunk:
https://www.onvedelmibolt.hu/termekkate ... ika-spray/

(A hét folyamán várható a többi Önvédelmi Boltba is!)

Budapesten 4+1 helyen!!!
HÉTVÉGÉN IS NYITVA:
Asia Center, KÖKI Terminál, Oktogon, ÚJ: SUGÁR/Örs
*** CSAK HÉTKÖZNAP: ***
!!!! MÓRICZ!!!!!!
***** www.onvedelmibolt.hu *****

3xcs uj ar 3990ft.jpg
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »


ÚJ VIDEÓ!!! Borner PDW50 .50 paintball/pepperball marker (14 J)


(EBBE került be a fokozatosan nehezebb és acélosabb lövedékekhez tartozó egyre CSEKÉLYEBB ÁTÜTÉSEKRŐL szóló snitt is!)

http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... rker-14-j/

és

http://www.fegyvervideo.hu/borner-pdw50 ... rker-14-j/


borner pdw50 nyito NEW VIDEO.jpg
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
zora
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 3280
Csatlakozott: 2018.06.01. 19:54
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: zora »

gvass1 írta: 2024.02.20. 06:38
ÚJ VIDEÓ!!! Borner PDW50 .50 paintball/pepperball marker (14 J)


(EBBE került be a fokozatosan nehezebb és acélosabb lövedékekhez tartozó egyre CSEKÉLYEBB ÁTÜTÉSEKRŐL szóló snitt is!)

http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... rker-14-j/

és

http://www.fegyvervideo.hu/borner-pdw50 ... rker-14-j/borner pdw50 nyito NEW VIDEO.jpg
És ennél is csúszik a hang 4:40-től.
Kéne ezzel kezdeni valamit a későbbiekben, mert a sima mesélősnél még annyira nem is feltűnő, de a lőtéri résznél élvezhetetlen, amikor a kép és a hang nincs szinkronban.
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

zora írta: 2024.02.21. 08:56 És ennél is csúszik a hang 4:40-től.
Kéne ezzel kezdeni valamit a későbbiekben, mert a sima mesélősnél még annyira nem is feltűnő, de a lőtéri résznél élvezhetetlen, amikor a kép és a hang nincs szinkronban.
Fsszkivan. Bocs.
Ez pedig más fájlformátumban is lett feltöltve.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

szöged írta: 2024.02.21. 20:25 arra pl emléxek, hogy minimum 45 cm

https://www.egun.de/market/item.php?id=19456536

ezzel most fel is b@sztam magam agyilag, mert ugye 0,5 cm hiányzik jogilag

aztán szóljatok, ha hülye wok és mégsem 45!!!

(monnyuk egy sörényes jobb lenne, de ha itthon lenne kapható ennyi pénzért és bizton beírat6ó lenne, már lecsaptam volna rá)

Tök egyértelműen gáz-riasztó (közismert típus), ott a tokon a PTB-jelzés is.

Szóval vadászatra - csőhosszfüggetlenül - nem annyira alkalmas talán:-)))

---

felOFF

Mindazonáltal létezett belőle .22 LR kivitel, 456 mm csőhosszal:

https://www.dorotheum.com/en/l/6775137/
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

*** NÁLUNK MÁR AZ ÚJ DESIGNNAL IS ELÉRHETŐ A LEGENDÁS NÉMET PFEFFER KO a Ballistoltól!!! ***

Pfeffer KO FOG vastag flakonos 20 g, biztonsági kupakos, terítő szórófejes pepperspray: 3500- Ft

*** GÁZSPRAY ALOLDALUNK ***: https://www.onvedelmibolt.hu/termekkate ... ika-spray/

Budapesten 4+1 helyen!!!
HÉTVÉGÉN IS NYITVA:
Asia Center, KÖKI Terminál, Oktogon, ÚJ!!! SUGÁR/Örs
*** CSAK HÉTKÖZNAP: Móricz ***
***** www.onvedelmibolt.hu *****

pfeffer KO 2024 UJ design.jpg
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

*** AKCIÓS! AKCIÓS! AKCIÓS! *** (Ennyiért akár Car Gun-nak, vagy Fun Gun-nak is remek opció!)

Ekol Aras Compact nikkel - _Csak Single Action_ sütéssel

!!!!!! Az alap DA/SA modell 47.900 Ft-os ára HELYETT CSUPÁN 34.900 Ft!!!!!!!!!!!!!
(mkh BENNE VAN)


9mm PAK, 15 + 1

LINK: https://www.onvedelmibolt.hu/termek/eko ... ct-nikkel/

Budapesten 4+1 helyen!!!
HÉTVÉGÉN IS NYITVA:
Asia Center, KÖKI Terminál, Oktogon, ÚJ: SUGÁR/Örs
*** CSAK HÉTKÖZNAP: ***
!!!! MÓRICZ!!!!!!
***** www.onvedelmibolt.hu *****

ekol aras c ni csak-SA.jpg
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 3386
Csatlakozott: 2021.10.08. 12:56

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: AndyA »

gvass1 írta: 2024.02.23. 06:40 *** AKCIÓS! AKCIÓS! AKCIÓS! *** (Ennyiért akár Car Gun-nak, vagy Fun Gun-nak is remek opció!)

Ekol Aras Compact nikkel - _Csak Single Action_ sütéssel

!!!!!! Az alap DA/SA modell 47.900 Ft-os ára HELYETT CSUPÁN 34.900 Ft!!!!!!!!!!!!!
(mkh BENNE VAN)


9mm PAK, 15 + 1

LINK: https://www.onvedelmibolt.hu/termek/eko ... ct-nikkel/

Budapesten 4+1 helyen!!!
HÉTVÉGÉN IS NYITVA:
Asia Center, KÖKI Terminál, Oktogon, ÚJ: SUGÁR/Örs
*** CSAK HÉTKÖZNAP: ***
!!!! MÓRICZ!!!!!!
***** www.onvedelmibolt.hu *****


ekol aras c ni csak-SA.jpg
Kicsit kerekítve 27%. :lol:
zora
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 3280
Csatlakozott: 2018.06.01. 19:54
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: zora »

gvass1 írta: 2024.02.23. 06:40 *** AKCIÓS! AKCIÓS! AKCIÓS! *** (Ennyiért akár Car Gun-nak, vagy Fun Gun-nak is remek opció!)

Ekol Aras Compact nikkel - _Csak Single Action_ sütéssel

!!!!!! Az alap DA/SA modell 47.900 Ft-os ára HELYETT CSUPÁN 34.900 Ft!!!!!!!!!!!!!
(mkh BENNE VAN)


9mm PAK, 15 + 1

LINK: https://www.onvedelmibolt.hu/termek/eko ... ct-nikkel/

Budapesten 4+1 helyen!!!
HÉTVÉGÉN IS NYITVA:
Asia Center, KÖKI Terminál, Oktogon, ÚJ: SUGÁR/Örs
*** CSAK HÉTKÖZNAP: ***
!!!! MÓRICZ!!!!!!
***** www.onvedelmibolt.hu *****


ekol aras c ni csak-SA.jpg
Ilyet miért csinálnak?
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

zora írta: 2024.02.23. 07:27 Ilyet miért csinálnak?
MÍNUSZ 13 ezer forintért.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

ÚJ MINI-TESZTVIDEÓ! .50-es lövedékek rövid tesztje 15 J ALATTI markerből (nem laggol a hang:-))

http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... markerbol/


Kép
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Barracuda
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 40
Csatlakozott: 2022.11.06. 11:34

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: Barracuda »

Sziasztok!

Olyan kérdés merült fel, hogy a gáz-riasztó fegyvereken található típusjelzés, kaliber stb, jelzések melyek 99%-ban ezzel az ocsmány fehér színnel vannak ráfestve a fegyverekre, (és ezáltal annak megjelenését jelentős mértékben rontja) azokat el lehet valamivel távolítani a fegyver felületének károsodása nélkül? A fegyverre kiadott viselési engedély, MKH megújítását ez hogyan befolyásolja adott esetben? Egy ilyen beavatkozás járhat negatív jogkövetkezményekkel?
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Barracuda írta: 2024.02.25. 11:58 Sziasztok!

Olyan kérdés merült fel, hogy a gáz-riasztó fegyvereken található típusjelzés, kaliber stb, jelzések melyek 99%-ban ezzel az ocsmány fehér színnel vannak ráfestve a fegyverekre, (és ezáltal annak megjelenését jelentős mértékben rontja) azokat el lehet valamivel távolítani a fegyver felületének károsodása nélkül? A fegyverre kiadott viselési engedély, MKH megújítását ez hogyan befolyásolja adott esetben? Egy ilyen beavatkozás járhat negatív jogkövetkezményekkel?
nem festés, hanem LÉZERGRAVÍR. A fémbe van égetve.

És ma már egyre több lőfegyveren is az van.
Költséghatékony.

lásd pl:
Kép

A jogszabályilag kötelező jelzések értelemszerűen nem távolíthatóak el.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Barracuda
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 40
Csatlakozott: 2022.11.06. 11:34

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: Barracuda »

gvass1 írta: 2024.02.25. 12:01 nem festés, hanem LÉZERGRAVÍR. A fémbe van égetve.

És ma már egyre több lőfegyveren is az van.
Költséghatékony.

lásd pl:
Kép

A jogszabályilag kötelező jelzések értelemszerűen nem távolíthatóak el.
Köszönöm a gyors pontos választ! ;) Ez nem valami jó hír, de valahol érthető. Igazából egy online fegyver-adásvétel felületről jött az ötlet, ahol egy zoraki 914-et árulnak ilyen fehér jelzések nélkül.
Zoraki1.jpg
Zoraki2.jpg
Avatar
WildBear23
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 6059
Csatlakozott: 2018.06.10. 12:50

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

Barracuda írta: 2024.02.25. 12:16 Köszönöm a gyors pontos választ! ;) Ez nem valami jó hír, de valahol érthető. Igazából egy online fegyver-adásvétel felületről jött az ötlet, ahol egy zoraki 914-et árulnak ilyen fehér jelzések nélkül.Zoraki1.jpgZoraki2.jpg
Egyszerű módszer: kend át a fehér jelzéseket fekete alkoholos filccel, úgy, hogy azért olvashatóak maradjanak!
Csak ne virítsanak annyira.

A drága módszer az, ha a fegyvermestered újra felületkezeli (festi) a felületet, a jelzéseket pedig szám/betű beütővel beüti.
Ez egy Zorakinál nem éri meg.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

WildBear23 írta: 2024.02.25. 12:33 Egyszerű módszer: kend át a fehér jelzéseket fekete alkoholos filccel, úgy, hogy azért olvashatóak maradjanak!
Csak ne virítsanak annyira.

A drága módszer az, ha a fegyvermestered újra felületkezeli (festi) a felületet, a jelzéseket pedig szám/betű beütővel beüti.
Ez egy Zorakinál nem éri meg.
Ja, a berakott Z914 képén sem eltávolítva vannak, hanem csak átfestve. Olvashatóak maradtak, ez full legális.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Barracuda
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 40
Csatlakozott: 2022.11.06. 11:34

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: Barracuda »

WildBear23 írta: 2024.02.25. 12:33 Egyszerű módszer: kend át a fehér jelzéseket fekete alkoholos filccel, úgy, hogy azért olvashatóak maradjanak!
Csak ne virítsanak annyira.

A drága módszer az, ha a fegyvermestered újra felületkezeli (festi) a felületet, a jelzéseket pedig szám/betű beütővel beüti.
Ez egy Zorakinál nem éri meg.
Persze egyértelmű. Egy 30 pár ezer forintos gáz-riasztón nem éri meg egy ilyen beavatkozás, de mondjuk az Alfa MG040-esem már lehet megérne egy misét. :D De az fegyver meg annyira makulátlan minőségű, hogy sajnálnám összebarmolni. Meg ahogy gvass is írta, már az éleseknél is rátértek erre a módszerre. Hááát ezzel meg kell barátkozni. ;)
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Barracuda írta: 2024.02.25. 12:52 Persze egyértelmű. Egy 30 pár ezer forintos gáz-riasztón nem éri meg egy ilyen beavatkozás, de mondjuk az Alfa MG040-esem már lehet megérne egy misét. :D De az fegyver meg annyira makulátlan minőségű, hogy sajnálnám összebarmolni. Meg ahogy gvass is írta, már az éleseknél is rátértek erre a módszerre. Hááát ezzel meg kell barátkozni. ;)
Alfa élesként is fehér lézergravírral autentikus:

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gvass1 2024.02.25. 13:37-kor.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Barracuda
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 40
Csatlakozott: 2022.11.06. 11:34

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: Barracuda »

gvass1 írta: 2024.02.25. 13:10 Alfa éleseken is fehér lézergravírral autentikus:

Kép
Gyönyörű, elfogadnák egy ilyet. :D
Andygun
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2018.07.11. 20:23

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: Andygun »

Találkozott már valaki ilyennel? 2012- ben a FEHOVA- n, vettem egy Zoraki 917-es gáz-riogató fegyvernek látszó tárgyat. Akkoriba minden adatra szükség volt. Tehát nevemtől kezdve a pontos címemet is meg kelkett adnom, hogy megvásároljam. Az elején, néhány tár ki lett lőve belőle, próbaként. Ezzel ennyi. Mínimmum évenként, de gyakran korábban, elő lett véve, a karbantartás céljából. Részleges szétszerelés, Ballistol használata. 2023- ban nem vettem észre csak most!!! A szán darabokra van repedve!!!! A gyári dobozában, olajozottan! Mellékelem a képeket! Nem látszik rajtuk, de némelyiken a fény átszűrődik!
Csatolmányok
20240225_130102.jpg
20240225_130126.jpg
Andygun
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2018.07.11. 20:23

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: Andygun »

További képek!
Csatolmányok
20240225_130158.jpg
20240225_130258.jpg
Andygun
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2018.07.11. 20:23

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: Andygun »

Még egy utolsó kép! Ezek szerint az egész, kuka! Nagyon sajnálom!
Csatolmányok
20240225_130307.jpg
Petya357
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 4091
Csatlakozott: 2020.06.15. 15:12

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

Andygun írta: 2024.02.25. 13:38 Találkozott már valaki ilyennel? 2012- ben a FEHOVA- n, vettem egy Zoraki 917-es gáz-riogató fegyvernek látszó tárgyat. Akkoriba minden adatra szükség volt. Tehát nevemtől kezdve a pontos címemet is meg kelkett adnom, hogy megvásároljam. Az elején, néhány tár ki lett lőve belőle, próbaként. Ezzel ennyi. Mínimmum évenként, de gyakran korábban, elő lett véve, a karbantartás céljából. Részleges szétszerelés, Ballistol használata. 2023- ban nem vettem észre csak most!!! A szán darabokra van repedve!!!! A gyári dobozában, olajozottan! Mellékelem a képeket! Nem látszik rajtuk, de némelyiken a fény átszűrődik!
Aztaaa

/CSI hekyszinelő mód ON
Anya / Asszony / Gyerek nem ejtette véletlenül le, amikor pakolt a szekrényben? Egy ilyet nem nagyon tudsz nem észrevenni fegyverpucoláskor. 😮Használatakor inkább máshol szokott törni.. 🤔 Egy helyben állástól nem törik. Leejtestől viszont igen…
/CSI helyszínelő mód OFF
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13318
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Andygun írta: 2024.02.25. 13:38 Találkozott már valaki ilyennel? 2012- ben a FEHOVA- n, vettem egy Zoraki 917-es gáz-riogató fegyvernek látszó tárgyat. Akkoriba minden adatra szükség volt. Tehát nevemtől kezdve a pontos címemet is meg kelkett adnom, hogy megvásároljam. Az elején, néhány tár ki lett lőve belőle, próbaként. Ezzel ennyi. Mínimmum évenként, de gyakran korábban, elő lett véve, a karbantartás céljából. Részleges szétszerelés, Ballistol használata. 2023- ban nem vettem észre csak most!!! A szán darabokra van repedve!!!! A gyári dobozában, olajozottan! Mellékelem a képeket! Nem látszik rajtuk, de némelyiken a fény átszűrődik!
korai szériás Zoraki 917-eséknél sajnos más is számolt be szántörésről - igaz, azok lövés közben reccsentek. Aztán ez más Zoraki típusnál meg nem volt.

Itt valamit elb.sztak öntéskor. Ötvözet, temperálás?
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Avatar
WildBear23
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 6059
Csatlakozott: 2018.06.10. 12:50

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

Andygun írta: 2024.02.25. 13:38 Találkozott már valaki ilyennel? 2012- ben a FEHOVA- n, vettem egy Zoraki 917-es gáz-riogató fegyvernek látszó tárgyat. Akkoriba minden adatra szükség volt. Tehát nevemtől kezdve a pontos címemet is meg kelkett adnom, hogy megvásároljam. Az elején, néhány tár ki lett lőve belőle, próbaként. Ezzel ennyi. Mínimmum évenként, de gyakran korábban, elő lett véve, a karbantartás céljából. Részleges szétszerelés, Ballistol használata. 2023- ban nem vettem észre csak most!!! A szán darabokra van repedve!!!! A gyári dobozában, olajozottan! Mellékelem a képeket! Nem látszik rajtuk, de némelyiken a fény átszűrődik!
Azt a betyár.
Nem mechanikai oka van (leejtés), mert sok törésvonal van párhuzamosan, nem is hőkezelési (nem szokták a spiátert (zamakot) hőkezelni), hanem vagy szennyezett volt az ötvözet (ólom, ón, kadmium), vagy túl gyorsan hűtötték le öntéskor.

Én elküldeném a fotókat a gyártónak.
Mielőtt kidobod, satuból (és fedezék mögül) el lehetne sütni!
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Andygun
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2018.07.11. 20:23

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: Andygun »

Petya357 írta: 2024.02.25. 13:47 Aztaaa

/CSI hekyszinelő mód ON
Anya / Asszony / Gyerek nem ejtette véletlenül le, amikor pakolt a szekrényben? Egy ilyet nem nagyon tudsz nem észrevenni fegyverpucoláskor. 😮Használatakor inkább máshol szokott törni.. 🤔 Egy helyben állástól nem törik. Leejtestől viszont igen…
/CSI helyszínelő mód OFF
Az én szekrényemben, nem pakol senki, rajtam kívül! Vasból van, és zárható! Nagyon vigyázok, a gyüjteményeimre!!! Foggggalmam sincs, mi történt!
gabor86
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 134
Csatlakozott: 2022.11.18. 09:40

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gabor86 »

Fekete szikszalag. Ha latszodni kell siman leveszed, maradandoan nem valtozik semmi a fegyveren.
Avatar
numizmata
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 116
Csatlakozott: 2022.07.23. 22:14

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: numizmata »

gabor86 írta: 2024.02.25. 17:43 Fekete szikszalag. Ha latszodni kell siman leveszed, maradandoan nem valtozik semmi a fegyveren.
Ennel ci**nyabb megoldast elkepzelni sem tudok 😂
Aut inveniam viam, aut faciam!
Blekk Rájgó
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 1086
Csatlakozott: 2018.06.12. 00:28
Tartózkodási hely: Dunaújváros

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: Blekk Rájgó »

Andygun írta: 2024.02.25. 13:38 Találkozott már valaki ilyennel? 2012- ben a FEHOVA- n, vettem egy Zoraki 917-es gáz-riogató fegyvernek látszó tárgyat. Akkoriba minden adatra szükség volt. Tehát nevemtől kezdve a pontos címemet is meg kelkett adnom, hogy megvásároljam. Az elején, néhány tár ki lett lőve belőle, próbaként. Ezzel ennyi. Mínimmum évenként, de gyakran korábban, elő lett véve, a karbantartás céljából. Részleges szétszerelés, Ballistol használata. 2023- ban nem vettem észre csak most!!! A szán darabokra van repedve!!!! A gyári dobozában, olajozottan! Mellékelem a képeket! Nem látszik rajtuk, de némelyiken a fény átszűrődik!
Tipp: kristályközi korrózió, Zamak (spiáter) hajlamos erre, nem véletlen, hogy fegyver-fődarabok tekintetében ez az anyag nálam ajtón kívül marad!

Nemcsak fegyverrel történt ilyen, sok éve Marklin vasútmodellekkel is! Elcseszték az ötvözetet, porlik szét. Milliós értékű gyűjtemények mállanak szét a vitrinben, megállíthatatlanul.
Válasz küldése