Igen arra én is mindenképp. Köszönöm!

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Grat!
Köszi, isszuk a szavaidatqqriq írta: ↑2024.02.03. 14:46 de, csak nezegettem, draga a loszer![]()
a sznajper .308-as m700 66centis nehez csovel, 147 grenes fioknyival 88-89 decibelt tudott 1 meterre a tompitol oldalra.
a sznajpert erzetre inkabb kihuzta a vallbol, sokkal kisebbet rugott mint a kompival.
a daralo csutka csovu vz58 barnanyul loszerrel 89-91 decibelt tudott.
a daralonal azert volt kis visszarugas, a buffer erezhetoen osszult a valtamaszban es eleg sok fust jott az arcomba.
a daralonak gyanitom tul rovid a csove a toltethez es csovon kivul eg a maradek lopor, valoszinuleg ezert is hangosabb.
Szia,Mzoli írta: ↑2024.02.04. 13:46 Budapesten és/vagy környékén keresek pár napra kölcsön AK-hoz hidegbelövőt és első irányzék állítót. Vagy ha esetleg valakinek van elfekvőben és nem használja, meg is venném sporttársi áron, sajnos aliról egy hónap min. ameddig ideér. Új fegyver, teljesen off az irányzék, lőszerrel csak a finom beállítást végezném ezután. Köszönöm.
Megoldjuk. Meg mindig nem találom az állítót, de ne add fel a csüggedést!
Bármibe, legolcsóbb.
Minden előltöltősbe jó. És nem olyan rossz az. Láttam már vele 92-t lőni 25 méteren (13-ból legjobb 10, MLAIC szabályok szerint), méghozzá colt-tal. És autentikusabb mint a többi (kb ilyen minőségű és ilyen koszolósak lehettek anno is a 3Fg lőporok).
Kéne! De nem lesz..gvass1 írta: ↑2024.02.07. 07:00 A .300 BLK ideális hangtompítózás-alanynak tűnik:-)
Henry Lever Action Supreme: AR-táras alsó kengyelkulcsos ismétlő
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/henry-l ... s-ismetlo/
![]()
Van német (EU-s) import Henry fegyverekből, szerintem nem lehetetlen feladat.
nem gyári.AndyA írta: ↑2024.02.07. 13:36 Ilyen hosszú csővel is készült gyárilag, vagy ebbe valami mást raktak utóbb?
https://www.waffengebraucht.at/waffen/p ... eu--500238
Lehet is kapni, 2 ezer eurós áron.gvass1 írta: ↑2024.02.07. 07:17 Van német (EU-s) import Henry fegyverekből, szerintem nem lehetetlen feladat.
Pl:
https://sportwaffen-triebel.de/henry-repeating-arms/
https://www.diewaffenbrüder.de/Marken/H ... TING-ARMS/
...és ebbe (mivel nem öntöltő) beletehető a 30-as tár is.)
Nem P9R, hanem FP9. Tudod, amelyik a Browning HiPower másolata...
P9R van a linken.AndyA írta: ↑2024.02.07. 15:48 Nem P9R, hanem FP9. Tudod, amelyik a Browning HiPower másolata...![]()
![]()
![]()
Azt írják róla, hogy új. Ugyan nem lehetetlen, de kicsit hihetetlen, és ennyi idő után nem is nagyon valószínű. Ugyanakkor ismerem a céget, akik árulják, és nem szoktam túl nagy sületlenséget beszélni. Bár az is lehet, mivel nem teljesen egyértelmű a cím, hogy csak a cső az, ami új, a fegyver amúgy nem.
Mondjuk eszem ágában nincs megvenni. Minek...?
Ha érdekel a dolog, kérdezz rá, hogy milyen cső van benne (próbajel?).AndyA írta: ↑2024.02.07. 15:48 Nem P9R, hanem FP9. Tudod, amelyik a Browning HiPower másolata...![]()
![]()
![]()
Azt írják róla, hogy új. Ugyan nem lehetetlen, de kicsit hihetetlen, és ennyi idő után nem is nagyon valószínű. Ugyanakkor ismerem a céget, akik árulják, és nem szoktam túl nagy sületlenséget beszélni. Bár az is lehet, mivel nem teljesen egyértelmű a cím, hogy csak a cső az, ami új, a fegyver amúgy nem.
Mondjuk eszem ágában nincs megvenni. Minek...?
Mondtam én, hogy “kéne, de nem lesz”
Hol? Ez még az usákokban sincs bótban. Újdonság.
Ugyanez a gondolatmenet eleje - csak mivel nem vadaszom, hanem sportolok, arra jutottam, hogy ennyi pénzért már inkább egy fullextras BTS AR15 300 Blackoutban, Mex fórumtárstól. Ugyanúgy tompítható, és puff-klikitiklakk-puff-klikitiklak—puff-klikitiklakk helyett puff-puff-puff.
- gyakorlatilag csak csőcserével (upper-cserével) bármely AR-15 platformon használható
Petya neked már van 300 Blackoutod otthon, csak a keleti változatban.Petya357 írta: ↑2024.02.07. 21:21 Ugyanez a gondolatmenet eleje - csak mivel nem vadaszom, hanem sportolok, arra jutottam, hogy ennyi pénzért már inkább egy fullextras BTS AR15 300 Blackoutban, Mex fórumtárstól. Ugyanúgy tompítható, és puff-klikitiklakk-puff-klikitiklak—puff-klikitiklakk helyett puff-puff-puff.
Vagy pedig - reálisan gondolkodva - idén motorizált úszó kerítés kapu lesz helyette és majd máskor…és addig megtanulom szubszónikosítani az 7,62x39-est
+ a 7,62x39-nél jobb teljesítmény, és pontosság hosszú távokra. Ez tökmindegy ha az ellenség - vagy a lőlap 10-50-méterre van. De ha 200+, és fúj a szél, akkor már nem mindegy. Bitang jó .308 , nehéz, áramvonalas, sebességtartó, pontos lövedékekkel lehet tölteni, amik elérhetetlenek a keleti társnál. Sziluettlövők is szeretik, akár egylövetű pisztolyból is.
Pontosan. Szegény ember Blackoutja
jol tölthetö, rengeteg lövedekkel hasznalhato. jol le lehet vinni subsonicba is. hypersonicba nagyon pontos. 185grs scennarral 100 m-re
Szia,
Igen. Majdnembel írta: ↑2024.02.08. 11:37 Szia,
Jol ertem, hogy azert elerhetetlen, mert ugyan az ormozatok kozotti tavolsag azonos, de a huzagok kozotti tavolsag a 7.62x39-ben tul nagy (7.92 mm), ezert a 7.62x35-os vagy 7.62x51-es lovedek 7.85 mm-es atmerojevel nem tolti ki a huzagolast, es igy lefuj mellette a loporgaz?
Bel
igazad van, korrigalom -> supersonic, tehat csak sima hangsebesseg feletti
Petya357 írta: ↑2024.02.08. 08:21 + a 7,62x39-nél jobb teljesítmény, és pontosság hosszú távokra. Ez tökmindegy ha az ellenség - vagy a lőlap 10-50-méterre van. De ha 200+, és fúj a szél, akkor már nem mindegy. Bitang jó .308 , nehéz, áramvonalas, sebességtartó, pontos lövedékekkel lehet tölteni, amik elérhetetlenek a keleti társnál. Sziluettlövők is szeretik, akár egylövetű pisztolyból is.
De a lényeg az, amit Gvass írt:
- minden AR könnyen átalakítható, a tárak stb is csereszabatosak
- a kis térfogatú hüvely, és kiemelkedő lövedékválasztèk miatt gyerekjáték pontos, öntöltőben is megbízható szubszónikus lőszert tölteni. Mindenki, aki tud bármit tölteni, az szubszónikus 300 Bkackoutot is fog tudni. 7,62x39-nél ugyanez a mutatvány félig boszorkányság, félig művészet, annyira sok a műszaki kihívás, és ez még a rutinosoknak sem mindig sikerül jól.
A legtöbb új lőszer pár év után kihal, mert vagy egy nemlétező problémát old meg, vagy csak marginálisan jobb mint a 100 éves társai - cserébe garantáltan qrvadrága. De a 300 AAC / Blackout / Whisper (az utóbbi majdnem ugyanaz, limitáltan csereszabatos a kettő) úgy néz ki hogy sok év után is megmaradt, mert tud olyat amit más nem.
A 7,62x39 kihalófélben van, katonai oldalon Európában már szinte mindenhonnan kikopott, a blekaut meg éppen feljövőben.qqriq írta: ↑2024.02.08. 14:40 megetted a marketinget reggelire? sokat olvastam ez ugyben de nekem nagyon ugy jott le hogy mivel "azonos" lovedeket hasznal mindketto kb ugyanazt tudja, annyi elteressel hogy az amcsik ~60 ev utan feltalaltak a kereket![]()
pro es kontra, a blekauthoz valoban nagyobb a lovedek valasztek a hethatvankettes viszont joval olcsobb![]()
TotoHU írta: ↑2024.02.08. 14:55 A 7,62x39 kihalófélben van, katonai oldalon Európában már szinte mindenhonnan kikopott, a blekaut meg éppen feljövőben.
Azt ne felejtsük el hogy ez is az USA-ból jön, az ottani viszonyokra épül, és ott az óriási előny ha az arrafelé baromira elterjedt AR15 platform sima csőcserével tudja tüzelni a blekautot is.
hát sztem a szovjet 7,62x39-ről váltás 5,45x39-re az pont 50 ÉVE volt.
Aha, csakhogy a 7,62 kalasokból kb 100X többet gyártottak, mint az M4-ekből......TotoHU írta: ↑2024.02.08. 14:55 A 7,62x39 kihalófélben van, katonai oldalon Európában már szinte mindenhonnan kikopott, a blekaut meg éppen feljövőben.
Azt ne felejtsük el hogy ez is az USA-ból jön, az ottani viszonyokra épül, és ott az óriási előny ha az arrafelé baromira elterjedt AR15 platform sima csőcserével tudja tüzelni a blekautot is.
Az biztos, hogy a Zrínyi katonai kiadó 70-es évek végén, 80-as évek legelején általam olvasott füzetkéiben már volt szó az 5,56-os kaliberről. Arra nem emlékszem, hogy az 5,45 is ott volt-e már akkor pontosan és nevesítve, de mintha említés már lett volna, hogy a Varsói szerződés is nézi a lehetőségeket ezirányban.
Ööö, most trollkodsz, ugye?AndyA írta: ↑2024.02.08. 15:48 Az biztos, hogy a Zrínyi katonai kiadó 70-es évek végén, 80-as évek legelején általam olvasott füzetkéiben már volt szó az 5,56-os kaliberről. Arra nem emlékszem, hogy az 5,45 is ott volt-e már akkor pontosan és nevesítve, de mintha említés már lett volna, hogy a Varsói szerződés is nézi a lehetőségeket ezirányban.
Ha a félauto AR-eket ide veszed, akkor ez biztosan nem igaz már.
Ez a lényeg.Sőt leginkább .312 a lövedék a 7.62×54R nél.bel írta: ↑2024.02.08. 11:37 Szia,
Jol ertem, hogy azert elerhetetlen, mert ugyan az ormozatok kozotti tavolsag azonos, de a huzagok kozotti tavolsag a 7.62x39-ben tul nagy (7.92 mm), ezert a 7.62x35-os vagy 7.62x51-es lovedek 7.85 mm-es atmerojevel nem tolti ki a huzagolast, es igy lefuj mellette a loporgaz?
Bel
Szia,Petya357 írta: ↑2024.02.08. 20:21 De subszónikusban már nem mellékes, hogy az áká hüvely kapacitása másfélszerese a blekáuténak. (35.6 gr H2O vs 26.5 gr H20). Sokkal biztosabban lehet működtetni alacsony lőportöltettel, sokfajta módon variálható, és nem kell tartani a kockázatoktól. Ez objektív tény, nem vélemény. Konkrétan ezért fejlesztették ki.
Mennyire kell hosszú legyen?bel írta: ↑2024.02.09. 12:40 Szia,
Mar megint csak elmelet a reszemrol, de en ezt forditva gondolom.
Mivel nagyobb a 43M huvelye, ezert nagyobb lovedek teheto bele, ezert jobb szubszonik loszer keszitheto igy.
Nyilvan a fenti gondolatmenet a gyakorlatban ott bicsaklik meg, hogy fogalmam sincs, hol lehet venni hosszu lovedeket.
Bel
Önteni kell az otthon készített öntőformáddal, aztán alulemezből készült gas checkkel fenekeznibel írta: ↑2024.02.09. 12:40 Szia,
Mar megint csak elmelet a reszemrol, de en ezt forditva gondolom.
Mivel nagyobb a 43M huvelye, ezert nagyobb lovedek teheto bele, ezert jobb szubszonik loszer keszitheto igy.
Nyilvan a fenti gondolatmenet a gyakorlatban ott bicsaklik meg, hogy fogalmam sincs, hol lehet venni hosszu lovedeket.
Bel
Szia,
Pillanatokon belül eljuttok a szovjet APS vízalatti gépkarabély lőszeréhez!:-))))
Igen. Vagy nem.
Sose gondiltam volna, hogy a "Give me a cheapest shit" lőszerrel elketyegő AK-k lőszertöltéséről fogok oldalakat olvasni...Petya357 írta: ↑2024.02.09. 21:15 Igen. Vagy nem.Attól függ. Meg mindig maradhat túl sok hely - attól függően, hogy az ember tud-e szerezni kellőképpen alacsony sűrűségű lőport, ami alacsony súly mellett elfogadhatóan kitölti a maradék helyet. De ez csak az egyik probléma.
Amit el szoktak az emberek felejteni, hogy a lövedék súlya sem növelhető korlátlanul, legalábbis csőcsere nélkül nem. A nehezebb (igazán pontosan ami valóban számít, hogy hosszabb - de a gyakorlatban a fix átmerő és anyag miatt a nehezebb egyben automatikusan hosszabb is) lövedékhez meredekebb huzagemelkedés is kell!
Van egy tőle-ig, ami jól működik. Ha ugyanabból a csőből normál, szuperszónikus (=könnyű) és szubszónikus (=nehéz ) tölteteket is szeretnék lőni akkor a nehéz nem lehet akármekkora nehéz. Ha túl nehéz, kulcslyukazni fog. AKból van, akinek már a 210 graines is kulcslyukazik. A még nehezebbek meg biutosabb, hogy instabilak lesznek(vesd össze a sztenderd 8 grammos drogbárós-terroristás-néphadsereges FMJvel ami123 grain)
Ha nem kell görcsölni extranehéz lövedékkel, mert nem kell kitölteni a nagy hüvelyt, akkor minden sokkal egyszerűbb.
Szóval AKnál nyilván meg lehet oldani a szubszónikust, mert a hadilőszer is működik meg sokan megcsinálták már - de hajszálvékony megbízható-biztonságos-pontos tartomány. Kísérletezni kell, és finomhangolni, óvatosan.
Kisebb hüvelytérfogattal pedig sokkal szélesebb ez a hármas tartomány. Kinézed a receptet, megveszed boltban az könnyen hozzáférhető összetevőket, és jó eséllyel akár már elsőre működik.
Petya357 írta: ↑2024.02.09. 21:15 Igen. Vagy nem.Attól függ. Meg mindig maradhat túl sok hely - attól függően, hogy az ember tud-e szerezni kellőképpen alacsony sűrűségű lőport, ami alacsony súly mellett elfogadhatóan kitölti a maradék helyet. De ez csak az egyik probléma.
Amit el szoktak az emberek felejteni, hogy a lövedék súlya sem növelhető korlátlanul, legalábbis csőcsere nélkül nem. A nehezebb (igazán pontosan ami valóban számít, hogy hosszabb - de a gyakorlatban a fix átmerő és anyag miatt a nehezebb egyben automatikusan hosszabb is) lövedékhez meredekebb huzagemelkedés is kell!
Van egy tőle-ig, ami jól működik. Ha ugyanabból a csőből normál, szuperszónikus (=könnyű) és szubszónikus (=nehéz ) tölteteket is szeretnék lőni akkor a nehéz nem lehet akármekkora nehéz. Ha túl nehéz, kulcslyukazni fog. AKból van, akinek már a 210 graines is kulcslyukazik. A még nehezebbek meg biutosabb, hogy instabilak lesznek(vesd össze a sztenderd 8 grammos drogbárós-terroristás-néphadsereges FMJvel ami123 grain)
Ha nem kell görcsölni extranehéz lövedékkel, mert nem kell kitölteni a nagy hüvelyt, akkor minden sokkal egyszerűbb.
Szóval AKnál nyilván meg lehet oldani a szubszónikust, mert a hadilőszer is működik meg sokan megcsinálták már - de hajszálvékony megbízható-biztonságos-pontos tartomány. Kísérletezni kell, és finomhangolni, óvatosan.
Kisebb hüvelytérfogattal pedig sokkal szélesebb ez a hármas tartomány. Kinézed a receptet, megveszed boltban az könnyen hozzáférhető összetevőket, és jó eséllyel akár már elsőre működik.
Abszolút így van. Átlagosat
Ameddig nem akarsz tompítani, a give me the chespest Shit továbbra is igaz!
Köszi, hogy megosztottad! Ezek a török cuccok mindenhol jönnek fel, mint a talajvíz. Nagyon érdekes! És ha Te írod, akkor 100% hiteles is.HCZoli írta: ↑2024.02.09. 21:57 Sziasztok
Itthon kapható 1911 glock árban, 9x19/.45ACP.
Gyárilag kétkezes biztosító, G10 markolat, állítható irányzék.
A fantázia név alatt a török Tisas rejtőzik, teljesen vállalható minőségben gyártva.
Múlt héten vettem át, gyárilag 2,5 kg a sütés, határozott törés, nem nyúlós, teljesen rendben van.
Bul sütéshez szokott kezem miatt kapott egy Bul szettet,
25 méteren Magtech lőszerrel a .45-s pontra hordott, nem kellett az irányzékhoz nyúlnom.
A G10 markolat számomra nem elég agresszív felületű, ezért kapott egy gördeszka szalagot ideiglenesen, de úton van az új G10 markolat ami bevált nálam.
Kb 250 lövést adtam le vele, 1 db töltési hiba volt ami lehettet az én hibám is, mivel shieldes biztosítót használtam eddig, valószínű, hogy a jobb hüvelyk ujjammal hozzá értem a szánhoz.
Végre van újra elérhető áru 1911 ami dobozból alkalmas pontlovesztre/gyorspontra.
A saját igényeim miatt még pár módosítást eszközölök rajta, de úgy érzem barátok leszünk.IMG_5860.jpegIMG_5859.jpegIMG_5858.jpeg
Kicsit konkrétabban?
Idei tervem az IDPA CDP divízió és ehhez kerestem pénztárca barát megoldást. 2014-ben vettem Tisas 1911-t és meg voltam elégedve a minőségével az árához képest. Persze a Bul az Bul, de ebből is lehet kicsi “energia” ráfordítással versenyképes fegyvert csinálni.
Ha ennyiért megbízható, pontos, és tartósnak is bizonyul - akkor hivatalosan is leesett az államHCZoli írta: ↑2024.02.09. 22:19 https://www.bestshot.hu/messerschmitt-m ... kal-fekete
Elég konkrét?
Hát attól nem szabadna, hogy elakadjon, ha egy kicsit hozzáér az ujjad a szánhoz - szerintem. Viszont sok pisztolynál írnak bekopási időszakról az első párszáz lövés alatt, szóval kíváncsian várom a tapasztalatokat a versenyen. Alapvetően szkeptikus vagyok a török cuccokkal, de ha tényleg bejön nálad, akkor ilyen árban nincs miről beszélni, jó vétel.HCZoli írta: ↑2024.02.09. 21:57 Sziasztok
Itthon kapható 1911 glock árban, 9x19/.45ACP.
Gyárilag kétkezes biztosító, G10 markolat, állítható irányzék.
A fantázia név alatt a török Tisas rejtőzik, teljesen vállalható minőségben gyártva.
Múlt héten vettem át, gyárilag 2,5 kg a sütés, határozott törés, nem nyúlós, teljesen rendben van.
Bul sütéshez szokott kezem miatt kapott egy Bul szettet,
25 méteren Magtech lőszerrel a .45-s pontra hordott, nem kellett az irányzékhoz nyúlnom.
A G10 markolat számomra nem elég agresszív felületű, ezért kapott egy gördeszka szalagot ideiglenesen, de úton van az új G10 markolat ami bevált nálam.
Kb 250 lövést adtam le vele, 1 db töltési hiba volt ami lehettet az én hibám is, mivel shieldes biztosítót használtam eddig, valószínű, hogy a jobb hüvelyk ujjammal hozzá értem a szánhoz.
Végre van újra elérhető áru 1911 ami dobozból alkalmas pontlovesztre/gyorspontra.
A saját igényeim miatt még pár módosítást eszközölök rajta, de úgy érzem barátok leszünk.IMG_5860.jpegIMG_5859.jpegIMG_5858.jpeg
Én a jobb hüvelyk ujjamat nem csak lefelé hanem jobbra is préselem, simán lassíthatom a szánt annyira.Fortitu írta: ↑2024.02.09. 22:39 Hát attól nem szabadna, hogy elakadjon, ha egy kicsit hozzáér az ujjad a szánhoz - szerintem. Viszont sok pisztolynál írnak bekopási időszakról az első párszáz lövés alatt, szóval kíváncsian várom a tapasztalatokat a versenyen. Alapvetően szkeptikus vagyok a török cuccokkal, de ha tényleg bejön nálad, akkor ilyen árban nincs miről beszélni, jó vétel.
Az első 2000 lövés az nekem mindig csak teszt, utána indul az “élet”Petya357 írta: ↑2024.02.09. 22:36 Ha ennyiért megbízható, pontos, és tartósnak is bizonyul - akkor hivatalosan is leesett az állam![]()
Kíváncsian várjuk a verseny tapasztalatokat! Sok sikert
Kár, hogy nem találkozunk, mert nagyon megnézném. De holnap megyek RTK Gyorskombi versenyre - úgy tenni, mintha tudnék revolverrel lőni- és ha még vasárnap is lelépnek versenyre, akkor otthon kitagadnának…
Amikor az importőr kolléga először beszélt róla, hogy lesz ilyen termék, hangosan felröhögtem a néven:-)) Türkische Messerschmitt:-))HCZoli írta: ↑2024.02.09. 22:19 https://www.bestshot.hu/messerschmitt-m ... kal-fekete
Elég konkrét?
loksi67 írta: ↑2024.02.10. 08:32 sziasztok, kerdeznem a nagyerdemüt, hogy
-> tudtok e drulov 90-es pisztolyhoz bontott rajzot?
-> van e valaki aki ismeri a pontos müködeset a pisztolynak?
törtent ugyanis, hogy elküldtem egy fegyvermesternek, hogy tegyen ra magasitott iranyzekszereleket. szetszedte es ujbol összerakta. csak lett egy bibi vele es szerdan szetlöttem a belövöasztalunkat.
tehat a töltes/sütes folyamat eddig igy volt (ha valamelyik kifejezes nem pontos akkor elnezest erte): forgotolozar kihuz, löszer betesz, forgotolozar visszacsuk, felhuzokar felhuz/elesit es utana sütes
mikor visszakaptam akkor elöször megprobaltam ugyanugy löni a pisztollyal, de sajnos nem ment. sütesnel hallok egy enyhe kattanast, de az ütöszeg nem ejt nyomot a hüvelyen.
csak ugy tudtam sütni, hogy forgotolozar kihuz, felhuzokar felhuz, forgotolozar visszacsuk es süt, itt hangosabb az ütöszeg kattanas. igy ugye elesitve csukom vissza a forgotolozarat es el is sült![]()
+1gvass1 írta: ↑2024.02.10. 08:36 Van részletes videó szét/összeszerelésről:
https://www.youtube.com/watch?v=GD-uTeV2ImM
Más kérdés, hogy én ezt "gariban" visszavinném a fegyvermesternek, mert nyilvánvalóan nem jó, sőt, balesetveszélyes.
Szia!
Köszi!HCZoli írta: ↑2024.02.09. 22:19 https://www.bestshot.hu/messerschmitt-m ... kal-fekete
Elég konkrét?
qqriq írta: ↑2024.02.10. 09:20 na hat ez az, mert az 1:7-8 a blekautnal nehez szubszonikus lovedekkel jo, de ha mar olcsobb/konnyebb/pontosabb szuperszonikus lovedeket hasznalsz kis tavon nincs gond de ahogy tavolodik a cel egyre jobban dobalja.
.30as kalibernel egy jo kompromisszum az 1:10-12, fegyver fuggo de eleg nagy a lovedekhossz tartomany amit hasznalhatsz.
persze az is igaz hogy en ehhez nem ertek csak azt irom amit az usakiai oldalakon olvastam![]()
Még mindig az 1:8 tűnik a legésszerűbb mindenes kompromisszumnak
Tegnapelőtt benéztem a pályákra és szembeötlő volt a rasszista kialakítás.Petya357 írta: ↑2024.02.11. 11:07 Nem tudom, hogy az a) jó lőszert töltöttem b) aznap jól ment a lövészet c) nagy szerencse hármas melyik topikba illik, de tegnap ilyet sikerült lőni revolverrel, versenyen, időre :
IMG_5545.jpeg
Ez három lövés. Kicsit lassítottam, mert nagyon szorosan egy túsz mögött volt a cél, csak a feje látszott igazán jól, és maga a lőlap is közel is volt, talán 4 méter - de forgóval akkor is jól esett.![]()
A vakszerencse szerepe nyilván sokkal magasabb, mint szeretem magamnak bevallani, de az RTK iskolázó versenyen tényleg sikerült megtalálni a jó tempót, és e mellett 15 méterről is megvoltak a fejlövések.
Ez minden szituációs szakágban így van. A barna karton a legolcsóbb, és sok kell belőle. A fehér drágább, és kevés fogy. (Létezik kétoldalú, akkor nyilván ugyanannyiba kerül)
Szia,
Szia, teljesen igazad van! Gyorsabban írtam, mint gondolkodtam volna.bel írta: ↑2024.02.11. 12:55 Szia,
Ha szorszalhasogato akarok lenni, akkor csak egy szituacios szakag van.
Komolyabbra forditva a szot: SAS-ban minden cel es noshoot feher, CMA-ban minden teljes meretu cel es noshoot barna, es az IDPA-ban is mind barna (de ez utobbi mar csak tortenelem, mivel 2020-ben Braunnak sikerult elernie, hogy ismet ne legyen IDPA a szituacios szakagon belul).
Egyedul a multigun az, amiben altalaban barna a cel es feher a noshoot.
Bel