En ugy gondolom ha gyors loveseket akarsz leadni kulonbozo tavolsagokra akkor jobb valasztas lehet a ffp mert minden nagyitason hasznalhato a szalkereszt beosztasa, viszont nagy nagyitason tavoli celt teljesen kitakarhatja a szalkereszt.
Ha van idod a lovesre es van tablazatod akkor sfp eseteben "klikkelessel" be tudod allitani es kozeppel celozhatsz.
Ez csak az en velemenyem, azert vettem sfp szalkereszttel mert joval olcsobb volt
Milyen tavcsovet temara visszaterve, regen egy hawke sidewinder optikam volt de nekem kicsit tejfolosnek tunt a kepe, aztan vettem egy vortex viper 6-24-est es ezzel teljes mertekben meg vagyok elegedve.
Nem egy nightforce de az ara is nagysagrenddel kevesebb..
Petya357 írta: ↑2023.11.18. 15:28 Az se jó mentség, hogy mostanában napi 50 órát dolgozom
Helyesen valóban :
FFP - szálkereszt változik a nagyítással, ami zavaró lehet nagy nagyításon precíz lövéseknél, cserébe bármilyen nagyításon lehet veje mérni. Taktikai, vadászati célokra ez szerebcsésebb.
SFP - szálkereszt nem változik a nagyítással, ami zavaró lehet távolságot (vagy méretet) akarsz mérni, és nem pont azon a nagyításon van amin mérethelyes. Sportra szerintem jobb ha nagyon precízen nagy nagyításon akarsz lőni, de ezzel nem ért egyet mindenki.
A megoldás? Fix nagyítású távcsövet kell venni