G.D írta: ↑2023.11.28. 17:46
A gyp "szegmens" totál homály számomra, viszont a steel-nek abban a részében, amire valamennyire rálátok, igen csekély azok hányada, akik kizárólag a minősítés megszerzéséhez elegendő mennyiségű versenyen vesznek részt.
Röviden: nem
+1
Évente minimum 50 versenyt szoktam letolni, 7 különböző szakágban, ezért úgy vélem, hitelesen tudok a témához hozzászólni. Meg tudom erősíteni, hogy nagyon sokszor látom ugyanazokat az arcokat. de Steelen, GyPn, IDPAn, sziluetten, Gyorskombinálton, F-class/IPRFen, és SASon * is a társaság több mint fele mindig ugyanaz (szakáganként). Van, aki 3-4 szakágat lő. Mondjuk még egy olyan őrültet, aki MINDENT IS lő, nem nagyon láttam

Vidéki, fővárosi versenyeken is ugyanazt a helyzet, legfeljebb más-más emberek látogatják regionálisan, de a társaság fele-háromnegyede stabilan mindenhol kb ugyanaz.
*Most vettem észre, hogy IPSCt szégyen, de szerintem még nem is lőttem idén

enyje
Ahol feltűnően sok a koca lövő, akit elsősorban csak a minősítés érdekel, azok a kisebb háziversenyek. Jelnemzően valóban a GyP, kisebb mértékben a Steelt használják minősítés farmolásra.
Az összes többi MDLSZ szakágat túl nehéznek találják a megúszásra gyúró sporttársak

Úgy láttam, hogy a dinamikusoktól a biztonsági okokból történő kizárás riasztja el a kevésbé rutinosabbakat, a sziluettől és a precíziósoktól pedig az, hogy mesziről qrva nehéz ám az a kis valamit eltalálni…
MSSZt kevésbé ismerem már, 3 éve nem vagyok tag, de jellemzően a 25m hazai pont, és a Rapid az, ahol a túlélő sporttársak megmentik a barnakönyvet.