Dinamikus/szituacios loveszet

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan

qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Re: Dinamikus/szituacios loveszet

Hozzászólás Szerző: qqriq »

idehaza mar abbol is hiszti volt hogy anatomiai lolapra lottek sportlovok, ebbol biztos hogy botrany lenne :roll:
ingyom bingyom tálib-e?
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: montecarlo »

SAS-on eddig mindig a reaktív videó volt a kedvencem!
vato
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: vato »

bel írta: 2023.11.18. 17:58 ...
Fortitu altal hozott video nagyon jol nez ki!

Bel
+1

Ez a megengedett biztonsági szög (~160 fok?) nagyon jónak tűnik, még élethűbb így a megvalósítás, illetve, hogy tovább megy a videó adott támadó leküzdése után, több támadót is le kell küzdeni, ez már tényleg cool lehet 8-)

((kezdésnek airsofttal még egész könnyen meg lehetne valósítani (nem kell rendes golyófogó) bár a videókat felvenni az melós lenne))
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

qqriq írta: 2023.11.18. 18:08 idehaza mar abbol is hiszti volt hogy anatomiai lolapra lottek sportlovok, ebbol biztos hogy botrany lenne :roll:
A két szövetség érzékenysége nem egyforma. 8-)

MDLSZ: IDPAban, Gyorskombinnáltban eleve van emberalak. A szabálykönyv része. Te őket nem szereted, nem jársz ilyenekre - ezért tűnik úgy, hogy ;) Csak az MSSZben tiltott.

A reaktív videó ettől függetkenül is megosztja a fórumtársakat. Én mindenkit megértek, sok érvet hallgattam meg pro és kontra. Kiképzési célra, gyakorlásra egyenesen zseniális. Sportra Bel sem erőlteti, opcionális rekreációs foglalkozás szokott lenni. Nagyon jó cucc.
Si vis pacem - CCCLVII magnum…
G.D
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: G.D »

"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
HCZoli
Veterán
Veterán

Közszolgálati Kézifegyver Kupa

Hozzászólás Szerző: HCZoli »

Idei Közszolgálati Kézifegyver Kupa videó.

Kettő IDPA közeli pálya és két “brutality” pálya.

https://youtu.be/nKbOZANu9Ds?si=WOssZQ-NBw8ozcrl
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Re: Közszolgálati Kézifegyver Kupa

HCZoli írta: 2023.11.26. 21:38 Idei Közszolgálati Kézifegyver Kupa videó.

Kettő IDPA közeli pálya és két “brutality” pálya.

https://youtu.be/nKbOZANu9Ds?si=WOssZQ-NBw8ozcrl
Gratulálok! Régen láttunk már fémirányzékkal lőni.

Idén nekem ez kimaradt, ami kár - a fél kecske alakú zsák dobálása verseny közben nem mindennapi élmény.
HCZoli
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2023.11.26. 22:10 Gratulálok! Régen láttunk már fémirányzékkal lőni.

Idén nekem ez kimaradt, ami kár - a fél kecske alakú zsák dobálása verseny közben nem mindennapi élmény.
Köszi.

Kb egy éve nem lőttem fém irányzékkal, a shadow egyessel pedig 3 éve, de jó móka volt.
A ketlebelles pálya nehezebb volt mint a bolgár zsákok, ott csak össze kellett rakni, hogy me hagyd ott a pisztolyt :)
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

HCZoli írta: 2023.11.26. 22:19 Köszi.

Kb egy éve nem lőttem fém irányzékkal, a shadow egyessel pedig 3 éve, de jó móka volt.
A ketlebelles pálya nehezebb volt mint a bolgár zsákok, ott csak össze kellett rakni, hogy me hagyd ott a pisztolyt :)
Még jó, hogy közben nem lőttek rátok paitbollal a még brutálisabb, még élethűbb életérzésért.. :mrgreen:
G.D
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2023.11.26. 23:52 Még jó, hogy közben nem lőttek rátok paitbollal a még brutálisabb, még élethűbb életérzésért.. :mrgreen:
Azért így is volt, akinek elég mutatványosra sikerült a végrehajtás :D
bel, várjuk a videót!
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

G.D írta: 2023.11.27. 15:15 Azért így is volt, akinek elég mutatványosra sikerült a végrehajtás :D
bel, várjuk a videót!
Sziasztok,

A KKK-n nagyon jo es erdekes versenyt csinaltak a szervezok. A palyak kozul ketto teljesen ujszeru volt, mivel komoly fizikai terheles mellett kellett loni.

A verseny "Idpa jellegu" volt, ez abbol is latszott, hogy 151 versenyzo vett reszt itt, es nem 58 magyar versenyzo volt, ahogy ujabban az MDLSZ Tier 3 IDPA versenyeken szokas. :-)

Szerencsere serules nem volt a versenyen! Ez foleg azert jo, mivel mindig jo, ha nincs serules a versenyen, de raadasul most epp van igeny arra, hogy az IDPA versenyen megserultek korhazi ellatasat ne a TB finanszirozza, hanem a rendezo egyesulet vagy a szovetseg. :-(
Szerencsere hivatalosan MEG nem lett ez leirva, remeljuk nem is lesz.

Es akkor jojjenek a konkret videok:

Doglott kecske bosszuja, ahol a 10. masodpercnel illedelmes palankot atszokelles helyett visszatamadt a versenyzore a kecsketetem.

Matyi felrelepeseA felvetel nem lett tokeletes, mert operatorkent nem szamitottam arra, hogy a palyan kivuli reszen is erdemes lesz rogziteni az esemenyeket - de azert erdemes megnezni az arcat annak, aki a szeken bekesen uldogeles kozben egyszercsak a foldon talalta magat.

Bel
HCZoli
Veterán
Veterán

bel írta: 2023.11.27. 18:20 Sziasztok,

A KKK-n nagyon jo es erdekes versenyt csinaltak a szervezok. A palyak kozul ketto teljesen ujszeru volt, mivel komoly fizikai terheles mellett kellett loni.

A verseny "Idpa jellegu" volt, ez abbol is latszott, hogy 151 versenyzo vett reszt itt, es nem 58 magyar versenyzo volt, ahogy ujabban az MDLSZ Tier 3 IDPA versenyeken szokas. :-)

Szerencsere serules nem volt a versenyen! Ez foleg azert jo, mivel mindig jo, ha nincs serules a versenyen, de raadasul most epp van igeny arra, hogy az IDPA versenyen megserultek korhazi ellatasat ne a TB finanszirozza, hanem a rendezo egyesulet vagy a szovetseg. :-(

Doglott kecske bosszuja, ahol a 10. masodpercnel illedelmes palankot atszokelles helyett visszatamadt a versenyzore a kecsketetem.

Matyi felrelepeseA felvetel nem lett tokeletes, mert operatorkent nem szamitottam arra, hogy a palyan kivuli reszen is erdemes lesz rogziteni az esemenyeket - de azert erdemes megnezni az arcat annak, aki a szeken bekesen uldogeles kozben egyszercsak a foldon talalta magat.

Bel

A 151 versenyzőből mennyi volt MDLSZ tag? Mennyi hallgató?
Mennyi hivatásos?
A fennmaradók merről jöttek?

Egyébként kb 100 al kevesebben lőttek mint amikor én lottem legutóbb.
HCZoli
Veterán
Veterán

bel írta: 2023.11.27. 18:20
--- de raadasul most epp van igeny arra, hogy az IDPA versenyen megserultek korhazi ellatasat ne a TB finanszirozza, hanem a rendezo egyesulet vagy a szovetseg. :-(

E

Bel
Ezt hol terezik és miért csak IDPA versenyen????
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

HCZoli írta: 2023.11.27. 19:25

Ezt hol terezik és miért csak IDPA versenyen????
Tekintve, hogy ez az ügy személyes ellentétek miatt alatt alakult ki, ezt szerintem jobb lenne zárt ajtók mögött megbeszélni. Aztán majd a végeredményről tájékoztatni a nyilvánosságot.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
HCZoli
Veterán
Veterán

Fortitu írta: 2023.11.27. 19:31 Tekintve, hogy ez az ügy személyes ellentétek miatt alatt alakult ki, ezt szerintem jobb lenne zárt ajtók mögött megbeszélni. Aztán majd a végeredményről tájékoztatni a nyilvánosságot.
Erről itt és most hallok előszőr.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2023.11.27. 19:31 Tekintve, hogy ez az ügy személyes ellentétek miatt alatt alakult ki, ezt szerintem jobb lenne zárt ajtók mögött megbeszélni. Aztán majd a végeredményről tájékoztatni a nyilvánosságot.
+1

Telefont javaslok. Médiálni kellene, az oda vezető út pedig olyan rögös, hogy nem tartozik mindenkire.
Mzoli
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Mzoli »

Az mdlsz honlapjarol, nyilvanos adatok aggregalasa (szeretem a szamokat :))

mdlsz 2019-2023 táblázat.jpg
mdlsz 2019-2023 táblázat.jpg (37.22 KiB) Megtekintve 380 alkalommal
mdlsz 2019-2023 chart3.jpg
mdlsz 2019-2023 chart3.jpg (12.72 KiB) Megtekintve 380 alkalommal
mdlsz 2019-2023 chart2.jpg
mdlsz 2019-2023 chart2.jpg (19.65 KiB) Megtekintve 380 alkalommal
mdlsz 2019-2023 chart1.jpg
mdlsz 2019-2023 chart1.jpg (16.99 KiB) Megtekintve 380 alkalommal
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

bel írta: 2023.11.27. 18:20 Sziasztok,

Bel
Nem tűnik őszintének a mosolya... :-D
brh562
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: brh562 »

Mzoli írta: 2023.11.28. 08:28 Az mdlsz honlapjarol, nyilvanos adatok aggregalasa (szeretem a szamokat :))

mdlsz 2019-2023 táblázat.jpg

mdlsz 2019-2023 chart3.jpg

mdlsz 2019-2023 chart2.jpg

mdlsz 2019-2023 chart1.jpg
mit látunk mi akik nem szeressuk a szamokat? vagyis mit kéne látni?
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

HCZoli írta: 2023.11.27. 19:33 Erről itt és most hallok előszőr.
Szia,

Ha rakeresel arra a neten, hogy "veszelyes sport", akkor ehhez hasonlo talalatokat fogsz kapni:
"az állam nem vállal felelősséget az ily módon bekövetkezett balesetekért. Tehát a társadalombiztosítás ingyenes szolgáltatásai nem terjednek ki a veszélyes sportok közben történt balesetekre.
Vagyis hiába fizetjük egyébként az egészségügyi járulékot, ha például mondjuk falmászás során egy esés következtében sérülést szenvedünk. Ez esetben a kórházi költségek, a vizsgálatok, illetve a gyógyszerek teljes ára is a mi zsebünket terheli."

Ebben a honapban volt egy beadvany arra, hogy az illetekes elnokseg olyan hatarozatot hozzon, ami tenykent allitja, hogy az IDPA veszelyes sport. Ezt sikerult elharitanom, a hatarozat nem szuletett meg.

Bel
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

az hogy az illetekes elnokseg miyen hatarozatot hoz kutyat nem erdekel, majd ha a kozlonybe lejon akkor lehet vakarozni...
bel írta: 2023.11.28. 12:53 Szia,

Ha rakeresel arra a neten, hogy "veszelyes sport", akkor ehhez hasonlo talalatokat fogsz kapni:
"az állam nem vállal felelősséget az ily módon bekövetkezett balesetekért. Tehát a társadalombiztosítás ingyenes szolgáltatásai nem terjednek ki a veszélyes sportok közben történt balesetekre.
Vagyis hiába fizetjük egyébként az egészségügyi járulékot, ha például mondjuk falmászás során egy esés következtében sérülést szenvedünk. Ez esetben a kórházi költségek, a vizsgálatok, illetve a gyógyszerek teljes ára is a mi zsebünket terheli."

Ebben a honapban volt egy beadvany arra, hogy az illetekes elnokseg olyan hatarozatot hozzon, ami tenykent allitja, hogy az IDPA veszelyes sport. Ezt sikerult elharitanom, a hatarozat nem szuletett meg.

Bel
ingyom bingyom tálib-e?
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

Bel
Szia,

Hangosan gondolkodom: nem lehet erre olyasmi biztosítást kötni, mint amilyen a vadászoknak is van? Nem vagyok tisztában annak a pontos tartalmával, de a kamarai tagság mellé kvázi kötelező egy Groupama-s vadász felelősségi biztosítást megkötni. (Vagyis nem kötelező pont azt, csak a biztosítás kötelező, de tudtommal kizárólag a Groupama-nak van erre ajánlata, tehát lehet választani 1-ből 1-et )
Egy ilyen nem oldaná fel a helyzetet? Persze ezt le kell tárgyalni a biztosítóval a szövetségnek. A vadász bizti díja nem túl magas, 3 ezer Ft per év.

Egyébként ez nekem nem tűnik ördögtől való dolognak, más extrém sportolóknak, pl. a hegymászóknak, sőt még a síelőknek sem fizet az alap TB biztosítás nagyon sok mindent. Aki kiegészítő biztosítás nélkül megy síelni vagy hegyet mászni, ha baleset éri és légi mentés szükséges, akkor milliós számlára számíthat, mert #minekmentoda.

Toto
Mzoli
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Mzoli »

brh562 írta: 2023.11.28. 11:24 mit látunk mi akik nem szeressuk a szamokat? vagyis mit kéne látni?
Az elmult 5 év versenyei, melyik versenyszám mennyire népszerű, mennyi a változás, stb. Semmi különös, csak érdekelt és ha már leválogattam, akkor megosztom.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

A vadasz biztositas akkor fizet ha a vadasz okoz kart.
Itt meg arrol van szo ha a lovo megserul a versenyen, raadasul a jogszabaly eleg pontosan definialja mi tartozik extrem sportnak:

5/B. § * (1) * Az Ebtv. 18. §-a (6) bekezdésének e) pontja alkalmazásában különösen veszélyes (extrém) sportnak, szórakoztató-szabadidős tevékenységnek minősül: *
a) vízisízés,
b) jet-ski,
c) vadvízi evezés,
d) hegy- és sziklamászás az V. foktól,
e) magashegyi expedíció,
f) *
g) bázisugrás, mélybe ugrás (bungee jumping),
h) falmászás,
i) roncsautó (auto-crash) sport, rally,
j) hőlégballonozás,
k) félkezes és nyílttengeri vitorlázás,
l) sárkányrepülés, ejtőernyőzés, paplanernyőzés, műrepülés.

Itt szerintem megint a szokasos gittegylet f@szmeregetesrol van szo....

TotoHU írta: 2023.11.28. 13:31 Szia,

Hangosan gondolkodom: nem lehet erre olyasmi biztosítást kötni, mint amilyen a vadászoknak is van? Nem vagyok tisztában annak a pontos tartalmával, de a kamarai tagság mellé kvázi kötelező egy Groupama-s vadász felelősségi biztosítást megkötni. (Vagyis nem kötelező pont azt, csak a biztosítás kötelező, de tudtommal kizárólag a Groupama-nak van erre ajánlata, tehát lehet választani 1-ből 1-et )
Egy ilyen nem oldaná fel a helyzetet? Persze ezt le kell tárgyalni a biztosítóval a szövetségnek. A vadász bizti díja nem túl magas, 3 ezer Ft per év.

Egyébként ez nekem nem tűnik ördögtől való dolognak, más extrém sportolóknak, pl. a hegymászóknak, sőt még a síelőknek sem fizet az alap TB biztosítás nagyon sok mindent. Aki kiegészítő biztosítás nélkül megy síelni vagy hegyet mászni, ha baleset éri és légi mentés szükséges, akkor milliós számlára számíthat, mert #minekmentoda.

Toto
ingyom bingyom tálib-e?
Kolonics
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Kolonics »

Bel
Szia Bel
Saját tpasztalatot írok le.
Igaz nem volt olyan nagy a baj, de lövészet közben (csapatversenyen) sajnos le estem 2-3 méter magasból felszereléssel.
Ott ugyan úgy tűnt nincs nagy baj, azon kívül, hogy fájt a bal karom és a lábaim is zúzódtak, de másnap kénytelen voltam bemenni a kórházba mert olyan mértékben dagadt be este és már mozogatni is alig tudtam a fájdalomtól....
Elmondtam mi történt és simán elláttak, röntgen, kötözés stb... aztán mehettem haza. Fizetnem nem kellett.
Pedig sportolás közben történt.

Annó hallottam olyat, hogy versenyen át lőtte a kezét a delikvens ajtó nyitás közben (gondolom rossz volt a nyitás :) )
Ez ugyan lehet urbán legenda és csak a lövészek körében terjedt ez a hír, de kíváncsi elnnék rá, hogy miután ellátták, kellett-e fizetni?

Ezzel csak arra szeretnék kilyukadni, hogy nem lehetésges az, hogy a gyakorlatban más az eljárási rend, mint amit egy biztosító honlapján olvasunk, akinek nyilván érdekében áll téged egy bizonyos összeggel levenni?
Nyilván nem mondom, hogy hazudnak és nincs ilyen szabály, de pl a lőtéren örténik a baleset, akiknek szintén kell rendelkezni valmilyen biztosítással, amely a lőtéren bekövetkeztt balesetek esetén térít....
Vagy rosszul gondolom?
“ It Pays To Be A Winner “ by US NAVY SEAL
aksurv
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: aksurv »

qqriq írta: 2023.11.28. 13:52 A vadasz biztositas akkor fizet ha a vadasz okoz kart.
Itt meg arrol van szo ha a lovo megserul a versenyen, raadasul a jogszabaly eleg pontosan definialja mi tartozik extrem sportnak:

5/B. § * (1) * Az Ebtv. 18. §-a (6) bekezdésének e) pontja alkalmazásában különösen veszélyes (extrém) sportnak, szórakoztató-szabadidős tevékenységnek minősül: *
a) vízisízés,
b) jet-ski,
c) vadvízi evezés,
d) hegy- és sziklamászás az V. foktól,
e) magashegyi expedíció,
f) *
g) bázisugrás, mélybe ugrás (bungee jumping),
h) falmászás,
i) roncsautó (auto-crash) sport, rally,
j) hőlégballonozás,
k) félkezes és nyílttengeri vitorlázás,
l) sárkányrepülés, ejtőernyőzés, paplanernyőzés, műrepülés.

Itt szerintem megint a szokasos gittegylet f@szmeregetesrol van szo....
+1.
brh562
Veterán
Veterán

Mzoli írta: 2023.11.28. 13:48 Az elmult 5 év versenyei, melyik versenyszám mennyire népszerű, mennyi a változás, stb. Semmi különös, csak érdekelt és ha már leválogattam, akkor megosztom.
aha akkor megáálapithatjuk ahogyaz idpa folyamatosan astagnal , mig a gyp és a steel növekedést mutat :) lehet több idpa versenyt kéne engedni :) /ezt nem kellett volna :) / de igen :)
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Kolonics írta: 2023.11.28. 13:58 Ezzel csak arra szeretnék kilyukadni, hogy nem lehetésges az, hogy a gyakorlatban más az eljárási rend, mint amit egy biztosító honlapján olvasunk, akinek nyilván érdekében áll téged egy bizonyos összeggel levenni?
Szia,

Eddig egyertelmuen nem volt veszelyes sport a loveszet, ennek megfeleloen a beidezett resz sem arrol szolt, hogy eddig a loveszetre mi vonatkozott.

Csak most volt igeny arra, hogy a loveszet atkeruljon ebbe a kategoriaba. Amugy az igazan donto szo Qqirq-e: az o jogszabalyi idezete egyertelmuen leirja, hogy ha let volna hatarozat, az nem lett volna ervenyes.

Bel
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

mert egyre tobb a hobbilovo?
brh562 írta: 2023.11.28. 14:20 mig a gyp és a steel növekedést mutat
ingyom bingyom tálib-e?
HCZoli
Veterán
Veterán

HCZoli írta: 2023.11.27. 18:50 A 151 versenyzőből mennyi volt MDLSZ tag? Mennyi hallgató?
Mennyi hivatásos?
A fennmaradók merről jöttek?

Egyébként kb 100 al kevesebben lőttek mint amikor én lottem legutóbb.
Kérdésemre válaszolva:

Eredmény jegyzék alapján 93 hivatásos kategória lövő volt és 57 sportoló kategória lövő.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

HCZoli írta: 2023.11.28. 15:37 Kérdésemre válaszolva:

Eredmény jegyzék alapján 93 hivatásos kategória lövő volt és 57 sportoló kategória lövő.
Szia,

De a lenyeg, hogy te az osszesitett versenyt is megnyerted, gratula hozza itt is. :-)
Kép

Bel
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

brh562 írta: 2023.11.28. 14:20 aha akkor megáálapithatjuk ahogyaz idpa folyamatosan astagnal , mig a gyp és a steel növekedést mutat :) lehet több idpa versenyt kéne engedni :) /ezt nem kellett volna :) / de igen :)
+1
A sok sportlövő által megvetett és lenézett hobbilövők masszív előretörését látjuk, a wannabe kommandósokkal szemben. :lol:
G.D
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2023.11.28. 17:28 +1
A sok sportlövő által megvetett és lenézett hobbilövők masszív előretörését látjuk, a wannabe kommandósokkal szemben. :lol:
A gyp "szegmens" totál homály számomra, viszont a steel-nek abban a részében, amire valamennyire rálátok, igen csekély azok hányada, akik kizárólag a minősítés megszerzéséhez elegendő mennyiségű versenyen vesznek részt.
Röviden: nem :D
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

G.D írta: 2023.11.28. 17:46 A gyp "szegmens" totál homály számomra, viszont a steel-nek abban a részében, amire valamennyire rálátok, igen csekély azok hányada, akik kizárólag a minősítés megszerzéséhez elegendő mennyiségű versenyen vesznek részt.
A GyP az 95%-ban a minősítés gyártásáról szól. 8-)
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

TotoHU írta: 2023.11.28. 19:11 A GyP az 95%-ban a minősítés gyártásáról szól. 8-)
Akkor felesleges lenne ennyi verseny, csak mondom ;)
Simán csak ezt a legegyszerűbb rendezni, meg a régi MSSZ-es pontlövész számokon nevelkedetteknek is ismerősebb a világa. Sok embert lehet egyszerre lövetni -> kisebb nevezési díjakból is jó a per órára számolt bevétele -> az olcsóság mégtöbb embert vonz, amihez hozzátesz, hogy 15 lövésből meg lehet úszni egy versenyt. Szóval szerintem igenis sokan szeretik, mert jó értelemben véve nem kell rajta agyalni sem rendezői, sem versenyzői oldalon. Én gyorspontra már inkább csak akkor járok, ha olyan a társaság, szóval nem is a verseny miatt megyek, ha megyek, de ettől függetlenül örülök, ha minél több lövészeti ág virágzik idehaza.
Én amúgy a steelt javaslom általában, ha valaki csak minősítést szeretne farmolni. Elsősorban mert hamar lehet végezni, egyszerű, de élvezetes is, meg vizsgál alapvető önálló fegyverkezelési képességeket is. Ha valaki komolyan csinálja, akkor persze ez is tud sokkal többről szólni.
MSSZ-nél meg a rapid való erre.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

Fortitu írta: 2023.11.28. 19:29 Akkor felesleges lenne ennyi verseny, csak mondom ;)
Simán csak ezt a legegyszerűbb rendezni, meg a régi MSSZ-es pontlövész számokon nevelkedetteknek is ismerősebb a világa. Sok embert lehet egyszerre lövetni -> kisebb nevezési díjakból is jó a per órára számolt bevétele -> az olcsóság mégtöbb embert vonz, amihez hozzátesz, hogy 15 lövésből meg lehet úszni egy versenyt. Szóval szerintem igenis sokan szeretik, mert jó értelemben véve nem kell rajta agyalni sem rendezői, sem versenyzői oldalon. Én gyorspontra már inkább csak akkor járok, ha olyan a társaság, szóval nem is a verseny miatt megyek, ha megyek, de ettől függetlenül örülök, ha minél több lövészeti ág virágzik idehaza.
Én amúgy a steelt javaslom általában, ha valaki csak minősítést szeretne farmolni. Elsősorban mert hamar lehet végezni, egyszerű, de élvezetes is, meg vizsgál alapvető önálló fegyverkezelési képességeket is. Ha valaki komolyan csinálja, akkor persze ez is tud sokkal többről szólni.
MSSZ-nél meg a rapid való erre.
Én most hirtelenbe GyP-t lőttem, hogy meglegyen még év vége előtt a minősítésem, de érdekel a steel is. Előbb persze gyakorlás szintjén - csak ugye hol is...?
brh562
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2023.11.28. 20:53 Én most hirtelenbe GyP-t lőttem, hogy meglegyen még év vége előtt a minősítésem, de érdekel a steel is. Előbb persze gyakorlás szintjén - csak ugye hol is...?
attól füg merre lakol :) mer pesten meg kornyeken van egy csomo szinte minden 7 en
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

G.D írta: 2023.11.28. 17:46 A gyp "szegmens" totál homály számomra, viszont a steel-nek abban a részében, amire valamennyire rálátok, igen csekély azok hányada, akik kizárólag a minősítés megszerzéséhez elegendő mennyiségű versenyen vesznek részt.
+1

Évente minimum 50 versenyt szoktam letolni, 7 különböző szakágban, ezért úgy vélem, hitelesen tudok a témához hozzászólni. Meg tudom erősíteni, hogy nagyon sokszor látom ugyanazokat az arcokat. de Steelen, GyPn, IDPAn, sziluetten, Gyorskombinálton, F-class/IPRFen, és SASon * is a társaság több mint fele mindig ugyanaz (szakáganként). Van, aki 3-4 szakágat lő. Mondjuk még egy olyan őrültet, aki MINDENT IS lő, nem nagyon láttam :mrgreen: Vidéki, fővárosi versenyeken is ugyanazt a helyzet, legfeljebb más-más emberek látogatják regionálisan, de a társaság fele-háromnegyede stabilan mindenhol kb ugyanaz.

*Most vettem észre, hogy IPSCt szégyen, de szerintem még nem is lőttem idén :roll: enyje

Ahol feltűnően sok a koca lövő, akit elsősorban csak a minősítés érdekel, azok a kisebb háziversenyek. Jelnemzően valóban a GyP, kisebb mértékben a Steelt használják minősítés farmolásra.

Az összes többi MDLSZ szakágat túl nehéznek találják a megúszásra gyúró sporttársak ;) Úgy láttam, hogy a dinamikusoktól a biztonsági okokból történő kizárás riasztja el a kevésbé rutinosabbakat, a sziluettől és a precíziósoktól pedig az, hogy mesziről qrva nehéz ám az a kis valamit eltalálni… :lol:

MSSZt kevésbé ismerem már, 3 éve nem vagyok tag, de jellemzően a 25m hazai pont, és a Rapid az, ahol a túlélő sporttársak megmentik a barnakönyvet.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

AndyA írta: 2023.11.28. 20:53 Én most hirtelenbe GyP-t lőttem, hogy meglegyen még év vége előtt a minősítésem, de érdekel a steel is. Előbb persze gyakorlás szintjén - csak ugye hol is...?
https://portal.mdlsz.com/versenynaptar?spec=6&year=2023

Gyál, Páty, XXIII ker - van bőven. Idén már csak kettő maradt.

Dec 10 a Celeritason (XXIII ker)? talán meg van 1-2 hely. A Celeritas honlapján lehet regisztrálni, előre kell fizetni hitelkártyával.

Közp. Gyújtású pisztolyhoz kötelező egy biztonságos tok! Minden máshoz még az sem kell, mert kézből, 45 fokos szögből kell indítani. Szabálykönyvet határozottan illik elolvasni! Minden mást pedig remekül el lehet lesni magán a versenyen. Szólsz, hogy az első, és akkor hátrébb raknak a squadban, hogy megfigyelhesd a többieket. Maga a sport egyszerű, mint a faek - de jól és gyorsan csinálni persze már nagyon nem egyszerű ;) az élvezeti faktor magas, sokkal jobb fun, mint a statikus szakágak. A squadtársak között tuti lesz olyan, aki segít, válaszol pár kérdésre.
Válasz küldése