Dinamikus/szituacios loveszet
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Re: Dinamikus/szituacios loveszet
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
- qqriq
- Veterán
- Kapcsolat:
Koszi, mar azt hittem teljesen elmentek otthonrol...
Én elmentem a vásárba félpénzzel,
Tyúkot vettem a vásárban félpénzzel.
Tyúkom mondja: kit-rá-kotty,
Kárikittyom, édes tyúkom,
Mégis van egy félpénzem
Tyúkot vettem a vásárban félpénzzel.
Tyúkom mondja: kit-rá-kotty,
Kárikittyom, édes tyúkom,
Mégis van egy félpénzem
A tempó nagyon ott van

Szép volt, grat! A vágás is ott van, a stage-enkénti statisztikákkal.

G.D., HCZoli - mindig megcsodálom a videótokat - ti milyen eszközzel szoktátok felvenni a first person shooter nézetet, és hová praktikus rögzíteni a kamerát? Bészbolsapka/fejpánt?
Nálam elsősorban a tanúlás, a hibák kiküszöbölése a cél - az Oszkár díj másodlagos.

minden , dinamikus lövészethez releváns tanácsot szívesen veszek - kamera, technika, vágóprogram.
Az 5-ös pályán a két hátsó fémcél 25 m-re volt.
Az enyém egy majd' tízéves GoPro HD 960, a hozzá való fejpánttal.
Vágás: Windows videoszerkesztő

Köszönöm G.D., ma is tanúltam valamit!

A Windows videószerkeztőt legalább meg merem próbálni

Köszi.Petya357 írta: ↑2020.12.01. 13:31 Szép volt, grat! A vágás is ott van, a stage-enkénti statisztikákkal.![]()
G.D., HCZoli - mindig megcsodálom a videótokat - ti milyen eszközzel szoktátok felvenni a first person shooter nézetet, és hová praktikus rögzíteni a kamerát? Bészbolsapka/fejpánt?
Nálam elsősorban a tanúlás, a hibák kiküszöbölése a cél - az Oszkár díj másodlagos.Mondjuk annál, amit most csinálok - néha oldalról filmez egy nem is annyira önkéntes (mindig más) jelentkező, és telefonon visszanézem - már csak fejlődni tud a moziélmény...
minden , dinamikus lövészethez releváns tanácsot szívesen veszek - kamera, technika, vágóprogram.
Az én kamerám egy kínai Mobius mini B és a sapka ellenzője alá fogattam fel.
https://www.ebay.com/itm/Super-Light-10 ... SwsBtaO2gS
Program: Movavi.
Itt az én videóm erről a versenyről.
https://www.youtube.com/watch?v=f_dY5AO ... e=youtu.be
Az 5. pályán visszajött egy darab a lövedékből és eltalálta az arcomat... ennek hangot is adok
De a lényeg, hogy az ütés után egy forró érzés következett amire azt hittem, hogy eléggé vérzik.
Sikerült kibillentenie nem kicsit a végrehajtásban..
Mint kiderült egy darabka belefúródott és az adta át a hőt az arcomnak amit én vérzésnek hittem.
Ez a pályám kuka lett de 6-ost sikerült elkapnom és az visszadobott az elejére a mezőnynek.
Z.
Az 5. pályán visszajött egy darab a lövedékből és eltalálta az arcomat... ennek hangot is adok

De a lényeg, hogy az ütés után egy forró érzés következett amire azt hittem, hogy eléggé vérzik.
Mint kiderült egy darabka belefúródott és az adta át a hőt az arcomnak amit én vérzésnek hittem.
Ez a pályám kuka lett de 6-ost sikerült elkapnom és az visszadobott az elejére a mezőnynek.
Z.
Bravúros végrehajtás - ellentűzben!HCZoli írta: ↑2020.12.01. 16:09 Itt az én videóm erről a versenyről.
Z.

Köszönöm a linket.
Ma esti gyöngyszem: párom fél szemmel ránézett erre a videóra a telómon, és megjegyezte, hogy hihetetlen, manapság milyen jó a videojátékok grafikája. Mondtam, hogy FPSnek ugyan FPS, de ez most igazi

Olvasom hogy változik a gyorspont szabálya jövőre. Olvasgatom, de nem látok benne semmi újat. Én vagyok vak?
Jövőre lesz covid alakú lőlap is?
Valaha Martin Riggs voltam, de már csak egy Senki vagyok. Annyira senki, hogy még a fegyverem is "ISMERETLEN".
Sziasztok
Azt tudja valaki, hogy gyorspont versenyszámban le kell -e szerelni a fegyverről a taktikai lámpát ( nagy kal.puska optika számban)? Mivel nem használom a lámpát/ nem kapcsolok be előnyhöz nem juttat.
Köszi
Ui.: nem láttam leírva sehol a szabálykönyvben...
Azt tudja valaki, hogy gyorspont versenyszámban le kell -e szerelni a fegyverről a taktikai lámpát ( nagy kal.puska optika számban)? Mivel nem használom a lámpát/ nem kapcsolok be előnyhöz nem juttat.
Köszi
Ui.: nem láttam leírva sehol a szabálykönyvben...
“ It Pays To Be A Winner “ by US NAVY SEAL
Az az lenne, ha végig tudnék úgy lőni, mint a 2-es pályán...
A hangsúly a "végig"-en volt

16 éve próbálkozom vele és még egyszer sem sikerült

/de tényleg, mert még egyformán sz@rul lőni sem tudok/
Globus IDPA Training Day
Sziasztok!
A Globus lőtéren minden évben több alkalommal szervezünk IDPA Training Day nevű mini versenyeket.
Általában 45 lövés és 4 pálya. A lényege, hogy több alkalommal is meg tudod lőni a pályákat, így ki tudsz próbálni kölünböző taktikákat ill. technikákat, viszont az eredményjegyzékben csak az első végrehajtásod lesz benne.
Természetesen a többi végrehajtás is ki lesz értékelve és lesz egy táblázat amiben szerepel, így van lehetőség kiérétkelni a végrehajtások módját.
Tegnap volt az idei eslő, nekem az első végrehajtásom így sikerült:
https://youtu.be/e--sVSyJ_sE
A Globus lőtéren minden évben több alkalommal szervezünk IDPA Training Day nevű mini versenyeket.
Általában 45 lövés és 4 pálya. A lényege, hogy több alkalommal is meg tudod lőni a pályákat, így ki tudsz próbálni kölünböző taktikákat ill. technikákat, viszont az eredményjegyzékben csak az első végrehajtásod lesz benne.
Természetesen a többi végrehajtás is ki lesz értékelve és lesz egy táblázat amiben szerepel, így van lehetőség kiérétkelni a végrehajtások módját.
Tegnap volt az idei eslő, nekem az első végrehajtásom így sikerült:
https://youtu.be/e--sVSyJ_sE
Gratulálok a szövetségnek!
Na ezt szeretem, nem csak a műanyagcsöcsökG.D írta: ↑2021.02.12. 21:15 smiling-face-with-heart-eyes.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=cJT0mzZt_Fw

Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
https://youtu.be/pic_C6Adt3Q
Angolul tudóknak - Jerry Miculek tanít pisztollyal lőni. Ott van.
Angolul tudóknak - Jerry Miculek tanít pisztollyal lőni. Ott van.
Sziasztok,
Elkészült az IPSC Licenc gyakorlati (pisztoly) vizsga videója (előre elnézést az amatőrségért), amely a vizsgáztatóknak és a vizsgázóknak nyújt némi támpontot az MDLSZ honlapján található vizsgaleíráshoz.
Ha igény van rá, ugyanaz puskára is fel lesz rakva.
Ha bennmaradt valami hiba, vagy van módosítási javaslat, bele tudunk még nyúlni a videóba.
https://youtu.be/ESzFMTy1cCQ
Elkészült az IPSC Licenc gyakorlati (pisztoly) vizsga videója (előre elnézést az amatőrségért), amely a vizsgáztatóknak és a vizsgázóknak nyújt némi támpontot az MDLSZ honlapján található vizsgaleíráshoz.
Ha igény van rá, ugyanaz puskára is fel lesz rakva.
Ha bennmaradt valami hiba, vagy van módosítási javaslat, bele tudunk még nyúlni a videóba.
Szia,
Jo lett a video!
Megszerezted a licencet?
Bel
Jo lett a video!
Megszerezted a licencet?

Bel
A szöveges részekben van pár elgépelés, helyesírási hiba (legalábbis szerintem az "alternativ" az hosszú "í").HCZoli írta: ↑2021.02.17. 13:58 Ha bennmaradt valami hiba, vagy van módosítási javaslat, bele tudunk még nyúlni a videóba.
-
- Fórumtag
Szia,Blekk Rájgó írta: ↑2021.02.18. 00:00 "üríts, süsd el, tokba" utasítás. Itt nem káros a csettegtetés, csak pontlövészetnél?
Alapvetoen a peremgyujtasu fegyvereknek art a csettegtetes (foleg, ha kevesebb a csettegtetes, mint a leadott loves).
Ezzel szemben a veletlenul leadott loves (foleg rendor stilusban: oltozoszekrenyen at a kollegaba

ui. "üríts, ha ures süsd el, tokba"
Bel
-
- Fórumtag
Köszi. Nekünk még feszteleníteni kellett a "Zalkán".bel írta: ↑2021.02.18. 07:04 Szia,
Alapvetoen a peremgyujtasu fegyvereknek art a csettegtetes (foleg, ha kevesebb a csettegtetes, mint a leadott loves).
Ezzel szemben a veletlenul leadott loves (foleg rendor stilusban: oltozoszekrenyen at a kollegaba) osszehasonlithatatlanul karosabb.
ui. "üríts, ha ures süsd el, tokba"
Bel
A biztonság fontosabb, mint a fegyver élettartama.Blekk Rájgó írta: ↑2021.02.18. 00:00 Megnéztem a videót, végre dereng, mi ez.
Ami fura, a legtöbb feladat végén: "üríts, süsd el, tokba" utasítás. Itt nem káros a csettegtetés, csak pontlövészetnél?
A leadott lövések számához képest ez a csettegés elenyésző, viszont ha a töltetlenség ellenőrzésnél valaki hibázot, vagy akár meghibásodott a fegyver akkor a nem számdékosan leadott lövés biztonságos irányba és helyre megy (golyófogó).
A hatoson nem apróztad el a mozgót

Az a baj, hogy a négy lövés alatt telik az idő és az óra méri... nehéz közben kitalálni, hogy mi a jó megoldás.
G.D. - emlékszel milyen találatok voltak a mozgón?
Nem, de nem volt meg mind, az biztos.
Az egyetlen tuti megoldás az úgy lőni, min John Wick

Komolyra fordítva a szót - a miss is nagyon fáj időben, ezért itt nehéz okosnak lenni. Edzésen le lehetne tesztelni , mondjuk 5x átlagával, vagy a 4x legjobb időkkel, stb, hogy mi a gyorsabb mozgó célra - 2x1 lassabban, vagy 2x2 (gyors dupla), vagy 2x1 közepesen gyorsan és elfogadni, hogy lesz benne miss... gondolom egyénenként változik, hogy kinél hol van az optimum. Igyekszem egy edzésen kipróbálni, amint lehet!
Az biztos, hogy jobb, ha van valamilyen konkrét stratégia. Nálam a legrosszabb akkor lesz, amikor nem gondolom át, kapkodok, utána improvizálva megpróbálom bepótolni, semmivel sem lesz jobb a találat, viszont elment vele az idő ...

Nem tudok neked pontos receptet adni mert nincs két egyforma mozgó. Ha látod holtponton akkor oda kettőt gyorsan, de ha ez már 20 méteren van akkor ugye két lövés a másodikkal már kiséred..Petya357 írta: ↑2021.02.22. 13:06 Az egyetlen tuti megoldás az úgy lőni, min John Wickgyorsan, és nagyon pontosan .. hát nekem a kettő egyszerre nem mindig megy. Statikus célra még csak-csak, de a mozgóra csak lassabban tudom bevinni a találatot.
Komolyra fordítva a szót - a miss is nagyon fáj időben, ezért itt nehéz okosnak lenni. Edzésen le lehetne tesztelni , mondjuk 5x átlagával, vagy a 4x legjobb időkkel, stb, hogy mi a gyorsabb mozgó célra - 2x1 lassabban, vagy 2x2 (gyors dupla), vagy 2x1 közepesen gyorsan és elfogadni, hogy lesz benne miss... gondolom egyénenként változik, hogy kinél hol van az optimum. Igyekszem egy edzésen kipróbálni, amint lehet!
Az biztos, hogy jobb, ha van valamilyen konkrét stratégia. Nálam a legrosszabb akkor lesz, amikor nem gondolom át, kapkodok, utána improvizálva megpróbálom bepótolni, semmivel sem lesz jobb a találat, viszont elment vele az idő ...a default megoldásom egy gyors dupla amikor megáll holtpontkor, és egy utókövető lövés a következő ingázásra. Néha kettő, két külön ingázás I ciklusra időzítve - ha úgy érzem, h nem volt meg. Ennél azért biztosan létezik sokkal jobb megoldás.Neked mi a módszered?
Ahogy nő a rutinod, úgy leszel magabiztosabb a mozgóknál is.
Írtad, hogy nem gondolod át, kapkodsz... a pályatervezést us tanulni kell, az elején komplett célcsoportokat hagytam ki.

Az én módszerem: Ha én kezdek, akkor a lehető legbiztosabbra megyek, amit az adott mozgó és az én tudásom megenged.
Ha vannak elöttem akkor figyelem a mozgót és számolo, hogy az indítótól mennyi idő amíg megjelenik és mennyi idő van meglőni és ezek függvényében tervezem meg a végrehajtást.
Az első időkben persze az indító után vártam a mozgót, nem mertem mást meglőni amíg odaér a várt pozícióba, de kell kockáztatni és tesztelni magam mert sokszor rengeteg idő van az indító és a mozgó lövési pozíiója között, simán bele tud férni egy másik közeli cél.
Járj el minél több versenyre, a verseny a legjobb edzés.
Járj el minél több versenyre, a verseny a legjobb edzés.
Bingoooo te vagy a loveszet hoszu katinkaja
Bingoooo te vagy a loveszet hoszu katinkaja