Ja, hát gyerekkoromban nekem is a Golf II volt a legvágyottabb verda, de kinőttem belőle.

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Lőttél már ilyennel?
Igen, a filmben valóban .38 Special Cobra derringerről kell azt képzelnem, hogy egy .41 Short kaliberű Remington Model 95. - Ami még mindig anakronizmus, mert a töltény 1863-ban, a pisztoly pedig 1866-ban került piacra.
Ha csak egyetlen egy lőfegyvert választhatnék - és azt meg is vásárolhatnám és akár önvédelmre is viselhetném -, sok-sok szempont figyelembe vételével és sok-sok kompromisszummal a GD által lőtéren kölcsönadott .22 LR kaliberű Walther PP lenne az.
Nagyon szép elképzelések, csak éppen hogyan fér be a PPK tokméretébe a .41 RF? És hogyan tervezzünk ilyen rövid és peremes lőszerhez szekrénytárat, ami kicsit is megbízhatóan adogat?Poresz írta: ↑2021.02.21. 20:29 Igen, a filmben valóban .38 Special Cobra derringerről kell azt képzelnem, hogy egy .41 Short kaliberű Remington Model 95. - Ami még mindig anakronizmus, mert a töltény 1863-ban, a pisztoly pedig 1866-ban került piacra.
Ez a "leánykori" nevén .41-100-ként ismert kaliber valamiért annyira megihletett engem…
1. "From the 3-inch barrels of a Remington, the Western Lubaloys averaged 532 fps and the new lot of Navy Arms ammunition, 621 fps. A 130-grain bullet at 621 fps churns up 111 ft-lbs of energy. As a comparison, the current .38 S&W load with a 145-grain bullet and a muzzle velocity of 685 fps from a 4-inch barrel delivers 151 ft-lbs of energy, and with my chronograph screens set 10 feet from the muzzle of the derringer, I was seriously understating the actual muzzle velocity of the .41 Shorts. The .41 rimfire is not a puny round.
After the mesquite tree incident, I was curious about the penetration of the .41 Short, so I soaked some old phone directories in water and backed them up with a 3/4-inch pine board. I was expecting to recover the .41-caliber bullets somewhere inside the directories, but at 10 feet, the Lubaloy and the Navy Arms rounds simply sailed through all 5 inches of the water soaked directories, punched through that 3/4-inch piece of pine and kept on going." - Henry Deringer’s Pocket Pistol.
⇒ Ez egy közepesen erős .22 Long Rifle torkolati energiája kb. 18 hüvelykes puskacsőből kilőve, több mint háromszoros lövedéktömeggel, szép nagy lyukat ütve.
2. A lőszerutánpótlás újratöltéssel megoldható, mert van egy nagyon jópofa hüvelykonstrukció: Shoot those old rimfires again!
3. A Walther PPK-t még csak át sem kell tervezni peremgyújtásúra: az excentrikus csappantyúfészekben elhelyezett csappantyút a központi gyújtású ütőszeg is elsüti. De ha nem bírok szabadulni a maximalizmustól, hogy valaki mégiscsak gyártani fog peremgyújtású .41 Short lőszert…
Ami nem példátlan: "During my shooting session with these replicas, I stoked them with Navy Arms Company’s then-newly manufactured .41 Short Rimfire smokeless ammunition (no longer produced). In a penetration test, the bullets tore through 13 inches of thick clay from a distance of 10 inches. Both surprised and impressed with this performance, I gave the guns and ammo a favorable write-up." A .41 Derringer Barks Again
…akkor a HK4 adja az ihletet a központi gyújtás-peremgyújtás oda-vissza átalakításhoz.
…hogy már látom magam dr. med. dent. Schultz-ként, amint lelövöm az imposztor seriffet a nagyon saját .41 Short kalibere áttervezett Walther PPK-mal.
Miután tudomást szereztem a bináris elsütőszerkezet létezéséről, tudtam, hogy a gyors duplákkal sem lesz probléma. Egyébként valaki "átreszelt" egy Glockot, demostrálva azt, hogy ez nem csak az öntöltő vállfegyverek és a kakasos elsütőszerkezet mókája.
Ilyen szép hosszan tudok írni arról, ami nem egy racionális döntés…
Ha csak egyetlen egy lőfegyvert választhatnék - és azt meg is vásárolhatnám és akár önvédelmre is viselhetném -, sok-sok szempont figyelembe vételével és sok-sok kompromisszummal a GD által lőtéren kölcsönadott .22 LR kaliberű Walther PP lenne az.
Szia,
Pedig a G26 nem csak kategóriájában, de abszolút értelemben is megdöbbentően jól lőhető kis cucc (egy jópár évvel ezelőtti steel challenge OB valamelyik nagykaliberű pisztoly számát egy olyannal toltam végig - jobb eredménnyel mint a saját 17-essemel).
Full-sizeal lőttem, nincs lapát kezem, (kesztyűből 9-10es) de nem volt nagy.
Helyes, ne is hagyd magad lebeszélni!
Izmir csodálatos leányai...chucky írta: ↑2021.02.18. 20:30 Sorozatlövő shotgun.De inkább az alakja ami megfogott.Jó kis móka lenne![]()
https://www.youtube.com/watch?v=_68B0Qw0478
Jó a szó Atyám!TotoHU írta: ↑2021.02.23. 10:26 Helyes, ne is hagyd magad lebeszélni!
Ezeket a vágyakat ha az ember teheti, érdemes a sportlövészet keretei között megélni. Ha már a kamaszkorunkban menő modell lányokat nem cipelhetjük haza, hát akkor már a régi kedvenc fegyvereink legyenek meg, ugye.
![]()
Én a Call of Duty és az Ellenség a kapuknál miatt vettem Nagantot, a Válaszcsapás sorozat miatt Glock-ot, a 10 évvel ezelőtt gázpisztoly mániám miatt Makarovot, a hazai történelmi- és technikai vonatkozásai miatt meg 48M-et. És egyiket sem bántam meg.
Mindenkinek vannak ilyen vagy olyan becsípődései, idővel vagy kinőjük őket vagy nem.Nem a dílernél vagy a kocsmában szórjuk el a pénzt, megkeressük a rávalót, évek múltán ha meguntuk a vágyott fegyvert, általában bukó nélkül túladhatunk rajta, addig meg éljük csak meg nyugodtan ezeket a dolgokat. Szerintem. A fegyvertartás számomra inkább erről szól, meg az örömlövészetről, és kevésbé az eredmények hajkurászásáról. Nem mintha abban bármi kivetni való lenne, kinek mi jön be.
+1TotoHU írta: ↑2021.02.23. 10:26 Helyes, ne is hagyd magad lebeszélni!
Ezeket a vágyakat ha az ember teheti, érdemes a sportlövészet keretei között megélni. Ha már a kamaszkorunkban menő modell lányokat nem cipelhetjük haza, hát akkor már a régi kedvenc fegyvereink legyenek meg, ugye.
![]()
Én a Call of Duty és az Ellenség a kapuknál miatt vettem Nagantot, a Válaszcsapás sorozat miatt Glock-ot, a 10 évvel ezelőtt gázpisztoly mániám miatt Makarovot, a hazai történelmi- és technikai vonatkozásai miatt meg 48M-et. És egyiket sem bántam meg.
Mindenkinek vannak ilyen vagy olyan becsípődései, idővel vagy kinőjük őket vagy nem.Nem a dílernél vagy a kocsmában szórjuk el a pénzt, megkeressük a rávalót, évek múltán ha meguntuk a vágyott fegyvert, általában bukó nélkül túladhatunk rajta, addig meg éljük csak meg nyugodtan ezeket a dolgokat. Szerintem. A fegyvertartás számomra inkább erről szól, meg az örömlövészetről, és kevésbé az eredmények hajkurászásáról. Nem mintha abban bármi kivetni való lenne, kinek mi jön be.
Megerősítem, hogy a Vadászkürtben 1000 darab esetén 70 Ft a Magtech, és még van készleten - ma megyek érte.Roberto68 írta: ↑2021.02.20. 15:15 Közben megnéztem a weboldalukon, alapáron 74 Ft, 1000 db-nál 70 Ft, tényleg ez most a legjobb ár.
Asszem veszek én is pár dobozzal amíg még van náluk, mikor arra jártam nem volt nálam a könyvem...
Már csak hasonló jó áras 38 spec wad cutter kellene, ha vki tud ilyet kérem dobjon rám egy üzenetet.
Szemet gyönyörködtető darabok
Nekem volt egy 870-esem, de nagyon kiábrándító volt mikor kivettem a fegyverszekrényből és mindig kicsapódott a csövén és a tokon a rozsda.. (újonnan vettem a Frommerból). Valami homokszórt felületkezelése volt ha jól emlékszem.layman írta: ↑2021.02.24. 09:42 Urak,
Valamikor a közeljövőben tervezem egy sörényes beszerzését, a Remi 870-eseket nézegettem, mert rosszat nem olvastam még róluk.
Ahogy néztem a Benellik elég drágák...
Egy pisztoly markolatos 870 Police tetszene![]()
Valaki meg tudná mondani miért kerülnek mésfél-2x annyiba mint mondjuk egy sima Express tactical?
köszi!
Köszi!vato írta: ↑2021.02.24. 10:56 Nekem volt egy 870-esem, de nagyon kiábrándító volt mikor kivettem a fegyverszekrényből és mindig kicsapódott a csövén és a tokon a rozsda.. (újonnan vettem a Frommerból). Valami homokszórt felületkezelése volt ha jól emlékszem.
Amúgy működött, de a jóval olcsóbb Maverick 88-as is ugyanúgy tette a dolgát, igazi redneck sörényes;)
starshooter.de - oldalon tudsz például venni pisztolymarkolatos válltámasz vagy csak pisztolymarkolatot az egyes modellekhez. Simán pisztolymarkolattal nem egy nagy élmény lőni vele, gondolom pisztolymarkolatos válltámaszt szeretnél.
A választ nem tudom, de ha ekkora az árkülönbség, miért nem veszed meg a "simát" és szereled fel utólag a pisztolymarkolatos válltámaszt?
Mossberg 500 valamilyen variációja esetleg? Win SXP Shadow Defender, vagy valamelyik másik alváltozat?
félautomatából Hatsan van itthon is, gombokért is übertaktikai kivitelben (korábban sztem voltak pump-actionok is pistol grippel):
Nekem volt ismétlőben, árához képest oké, de inkább a nevesebb márkák felé nézelődnék. Működik azóta is, pár hónapja az új tulajával voltunk kint, lőttem is vele, de nem tudtam igazán beleszeretni.gvass1 írta: ↑2021.02.24. 11:42 félautomatából Hatsan van itthon is, gombokért is übertaktikai kivitelben (korábban sztem voltak pump-actionok is pistol grippel):
Megjegyzem: baszott jól néz ki a sörétesen a pisztolymarkolat de személyesen amikor ilyenekkel lőttem, a hátrarúgásérzet sokkal-sokkal kellemetlenebb volt, mint a klasszikus pisztolyfogású agyazásos tusával.
köszi, így már azért sokkal barátságosabb a szett! (Y)vato írta: ↑2021.02.24. 11:07 starshooter.de - oldalon tudsz például venni pisztolymarkolatos válltámasz vagy csak pisztolymarkolatot az egyes modellekhez. Simán pisztolymarkolattal nem egy nagy élmény lőni vele, gondolom pisztolymarkolatos válltámaszt szeretnél.
Maverick88-ra pisztolymarkolatos válltámaszt például:
https://www.starshooter.de/Pump-Gun-Sch ... t-ATI.html
itt meg van Maverick egész jó áron:
https://fegyver.bolt.hu/fo-kategoria/ma ... 8-10-12-76
köszi,gvass1 írta: ↑2021.02.24. 11:42 félautomatából Hatsan van itthon is, gombokért is übertaktikai kivitelben (korábban sztem voltak pump-actionok is pistol grippel):
Megjegyzem: baszott jól néz ki a sörétesen a pisztolymarkolat de személyesen amikor ilyenekkel lőttem, a hátrarúgásérzet sokkal-sokkal kellemetlenebb volt, mint a klasszikus pisztolyfogású agyazásos tusával.
török gyártású már a nagy nevek jelentős része is, lásd: CZ, vagy jó néhány taktikai beretta öntöltő sörétes.